Upravo sam u Bg i čekam vlak za doma, pa smo MM i ja sjeli u internet caffe da skratimo vrijeme, a i da vas obavijestim o napravljenim pretragama.
Ujutro sam odmah otišla do laboratorija Konzilijum i dala napraviti pretrage Inhibin B, AMH, LH, FSH i prolaktin i iza toga smo se dali u potragu za dr. Svetlanom Vujović. Tražili smo je u Kliničkom centru Srbije gdje ona radi na odjelu endokrinologije, i našli smo je pa me naručila popodne u privatnu ordinaciju Polimedic, gdje radi srijedom popodne. Naime, ovo vam ne pišem iz razloga što mi se piše putopis, nego sam samo htjela reći kako sam ovdje napravila neke pretrage koje nisam u zg mogla napraviti. I ne samo to: nitko mi u zg tako nešto nije ni spomenuo kakve pretrage da napravim, a doktorica kod koje sam bila mi je savjetovala da napravim TE pretrage.
Eh, sad ono... u cik zore sam napravila prve pretrage, otišla kod dr. na pregled/konzultacije i vratila se u labos da im kažem da mi iz one litre krvi koju su mi iscijedili još naprave pretrage te i te. Na žalost, bili su toliko brzi da su napravili sve, tako da su me ponovo klali kako bih napravila nove stvari.
Dakle, u hr/zg mi nitko nije rekao da se može napraviti (da je bitno za moju stvar, a možda i za Vašu):
PTH, ACTH, ANCA, antitireoglobuoinska, antimikrozomalna antitijela, antiovarijumska antitijela, anti RNA. Za ovu zadnju niti oni nisu sigurni da li mogu napraviti ali će probati kontaktirati sa drugim labosima. Napravila sam još i anti DNA i ANA koje mi je preporučio i dr. Radončić ali nisam uspjela dobiti uputnicu od svog soc. ginića. Sve pretrage (i one ujutro i one popodne) ukupno sam platila nešto manje od 200 Eura.
Eto, ako nekome treba nešto od toga neka me slobodno kontaktira!
Htjela bih se zahvaliti Nabli na preporuci dr. Vujović!