Caos Rikikiki, havala ti na brzom odgovoru. Ne pisem opsirno jer jos nista nije korisno, mada i meni samoj znace makar necija lutanja. Dr me je saslusala i uradila uz dojki i jajnika. Kaze da se na dojkama vide male ciste koje koje idu u prilog hormonskom disbalansu.(to sa malim cistama, dve, tri, znam od pre). Pogledala je na uz i stitnu i kaze da se vide 3 "senke" koje govore da je ona ranije imal mala zapaljenja od pre (nesto tako, ali i to je sada mirno). I to joj nesto znaci kako ona kaze. Zatim imam vitiligo sto je uzela u obzir, a sinoc sam nabasala na netu neki tekst gde povezuju autoimune bolesti sa visokim fsh, ali samo kao kratku konstataciju, nista sto bi mene usmerilo dalje. Imala sam davno tesku urinarnu infekciju streptokokama, koju sam jedva otkrila i to je uzela u obzir. Dogovorile smo se da je potrezim na klinici drugi dan ciklusa da se dogovorimo oko pretraga, mada mi je sada zao sto se nisam odmah odlucila za konzilijum, bilo bi mi lakse. Rekla mi je da nabavim Pregnyl, LHRH i Synacthen i to sam nabavila, izuzev LHRH kog ocekujem danas. Pregnyl i Synacthen drzim u frizideru, ne znam da li je to ok. Rekla mi je kao i tebi da ce pre svega prvo biti zainteresovana za moje zdravlje a potom mogucu trudnocu. Materica izgleda dobro, end. 9,2 sto u mom slucaju nije lose, a na prethodnim pracenjima folikula vidi se da su oni postojali ali sta je bilo dalje nemam pojma. To je bilo relativno skoro, odnosno dok sam pila cykloproginovu zbog poremecenih ciklusa.
Nadu da imam sanse su joj verovatno dala i moja dva uredna ciklusa posle prestanka sa cikloproginovom. No odmah nakon pregleda kod nje meni se javila braonkasta fleka sa nekim simtomima kao da cu dobiti i to traje svaki dan, a ja ne znam sada sta da radim. Znaci od srede je tako, a sada je vikend i meni je nedostupna.
Ja sam jako mrsava, odnosno nekako kod mene se problemi i stvaraju kad skliznem par kilograma nize sto je za moju konstituciju mnogo. Odlicno j 52 kg ali sa 48,5 kg se osecam slabom i izgledam lose. Osim toga jako sam se ufurala u problem i pod stresom sam sto vuce vise cigara i manje jela. Napisi mi molim te kako ti stojis sa kg jer znam da je ptrebna odredjena kolicina masnog tkiva da bi hormoni dobro funkcionisi.
Kako god, duboko sam uverena da ovaj stres ne prija hormonima, ako ne utice direktno na fsh, a ono moze indirektno. Psiha je cudo i sigurno jos ne istrazena dovoljno i nikada nece. Secam se da sam jednom, kada sam preko telefona cula jednu uzasno stresnu vest u tom trenutku malo prokrvarila. Secam se kada sam zakazala jos kao student intervenciju uklanjanja masnog tkiva sa ledja i bila se jako uplasila jer je u predelu kicme (mislila sam da mogu nesto da zeznu) i do dana intervencije, odnosno za tri dana masno tkivo je nestalo a imala sam ga godinama. Posle nekoliko godina pojavilo se ponovo na istom mestu. Verovatno zvucim ludo ali mislm da je okidac negde u glavi. I vitiligo se siri pri povecanom stresu, a dr ga uzima u obzir. Ja bih se rado izvukla iz ove price jedno vreme i pokusala da se opustim i sredim ali meni moji ciklusi prolupaju vrlo brzo i bojim se da bih onda samo napamet opet dobila cikloproginovu pa sve iz pocetka.
Ti si mladja od mene i ne bacaj se u paniku. Izguraces to na ovaj ili onaj nacin. Kazem ti moji hormoni nikada nisu bili u redu sada je to ocigledno, a zatrudnela sam pre godinu i po dana. Ta trudnoca je imala puno razloga da ode. Nisam znala da sam trudna i vukla sam u to vreme kao konj, kao nikada u zivotu, a na kraju sam izgleda imala i neki grip koji sam povukla od drugarica koje su me obilazile. Uz sve moj dr je bio na godisnjem odmoru.
Da, jos nesto, uradila sam fsh i lh pre nego sam otisla kod dr i on je sada bio 24,4 , 18-tg dana ciklusa. Ne znam da li to nesto govori.
Evo ti jos jedno cudo, ja sam prosli put zatrudnela osmog dana ciklusa i kada sam to rekla dr on je rekao da nema sansi, inace je jedan Od. MM je posle bio jako dugo van zemlje. Imam i drugaricu koja je "zaglavila" za vreme M i sada ima odraslu cerku.
Eto, rikikiki, ja kad krenem pisem ovako, pa onda pomislim da sam se nalajala i izbrisem. Ne znam sta sada da radim sa ovim krvuruckanjem, bojim se da nesto ozbiljnije necu ni dobiti. Mozda odem da uradim fsh opet sutra za arhivu i licnu znatizelju koja me obesparila.
Puno pozdrava i pisi, cekam te.