Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Krema protiv strija na dojkama i dojenje

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Krema protiv strija na dojkama i dojenje

Tijekom trudnoce sam koristila Mustela kremu protiv strija za trbuh, bedra i grudi i nisam ni jednu dobila.

Nakon poroda sam ju prestala koristiti, no sada sam na dojkama dobila par strija. Pa me sad zanima jel znate smijem li koristiti tu kremu za mazanje grudi (naravno ne bradavica i aureola) i dok dojim???

Molim sto brze odgovore jer ove strije vrebaju iza svakog ugla! :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vjerojatno si i sama više puta pročitala kako su te kreme marketinška napast!
    Pucanje kože se sprječava iznutra - genetika (sastav i kvaliteta epiderme), ishrana...
    Ne bacaj novac, ne truj dijete... Pomoći ionako nema!

P.S. Bit ću nepristojna i reći da ja nemam ni jednu jedinu, a imam poprilično velike grudi i dojim 25 mjesci. Nikada kremu nisam koristila.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ... ja nemam ni jednu jedinu, a imam poprilično velike grudi....
    :?

... ne vjeruj joj Mony, laze bestidnica...!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Oprosti, molim te, četvorka iz koje kipi je "poprilično velika grud".
    Pitaj one sa dvojkama!

Osim ako me ne optužuješ za laganje o strijama - pa kad si mi i u grudnjak stigla pogledati?!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti mogu samo preporučiti- ako koristiš kremu (ja koristim jer mi je dosta suha koža, zimi pogotovo), onda bolje odaberi neko prirodno ulje ili mast (nevenova mast je meni dobra)na bazi maslinovog, avokado ili bademovog ulja ili kakao maslaca -dobro hrane kožu, sa što manje kemije.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ... pa kad si mi i u grudnjak stigla pogledati?!
    pa vidla sam di dojis zeno!!!

iako, mislila sam na SISICE, ne na strije.

Mony, nemam pojma o kremama, meni su se par strija na grudima pojavile (ili bolje uocile) tek kad sam prestala dojiti. mazala se nisam nego u trudnoci.

javit ce ti se pametne cure

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neki proizvodjaci tvrde da su kompatibilni s dojenjem.... ali neznam bas dal' su mislili i na to da se njihov proizvod bas stavi na grudi :/

MJuanita ti je dobro rekla. Gledaj da to bude nesto prirodno. (Pogledaj sastav Mustele, mozda je prirodan - ja nema pojma) Jedino sto se ja sad ovako nabrzaka mogu sjetiti je Decleor. Koliko se sjecam oni rade s aromatskim uljima, i nemaju konzervansa i nikakvih dodataka - nisam bas 150% sigurna - provjeri.

ALI, Decleor ima dosta jak miris (ruza ili tako nesto - ne sjecam se), pa mozda bude Leonu smetalo dok doji ili bude mozda cak odbijao da doji. Samo da znas da je i to moguce, da se ne iznenadis ako pocne cirkusirati na siki ili odbijati da doji.

Nisam ti bas pomogla....

Samo ovo sam uspjela naci na netu:

Citiraj LLLI prvotno napisa
    ....Leaders can be especially helpful to large-breasted mothers by suggesting ways of dealing with stretch marks that itch. While we do not recommend creams or ointments for nipples, massaging stretch marks with unscented lotion or breast cream can ease the itching. The mother should be cautioned to avoid scratching, which can lead to bleeding and infection.
    Citiraj http://www.bodiesbydesign.com/ prvotno napisa
    4. Stretch Mark Creams. Many products fall into this category, some the modern equivalent of snake oil, some capable of producing fast and noticeable improvements:

a. Tretinoin, sold as Retin-A, can help reduce new, dark stretch marks but won't work on older, faded ones. And it shouldn't be used if breastfeeding, which rules it out for many new mothers.

b. Cocoa butter and other over-the-counter skin creams will make your skin soft but can't reach deeply enough below the surface to repair stretch marks.

c. Stretch mark creams come in many different formulations. The most effective ones contain special ingredients such as elastin, collagen, emu oil and liposomes, which can penetrate the skin's layers and stimulate new cell growth to repair the damaged skin. Some of these creams work on both old and new stretch marks, with results visible from a few weeks to a few months after beginning treatment. They are safer and easier to use and far less expensive than most other stretch mark treatment options. The challenge is finding the right cream!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam koristila Decleor hidratantno mlijeko za tijelo i nije bilo nikakvih primjedbi od sisokorisnika Iako u Decleoru ima kemije - parabeni i sl.
    Nisam se usudila koristiti Vichy-evu kremu protiv strija koju sam imala u trudnoći.
    Jedna dermatologica mi je preporučila za strije općenito kantarionovo ulje, ali meni to previše smrdi. A i strije su ostale samo u pokrivenim zonama (grudi i bokovi, a preogromna trbušina iz trudnoće je izašla bez strija, ali je postala celulitična).

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nisam ti bas pomogla....
    Pomogla si mi, itekako. Tj. sve vi cure.
    Vidim da postoje podijeljena misljenja, pa cu ja ipak zaobici upotrebu tih krema. Mozda nabavim to bademovo ulje koje sam vidjela da su neke cure koristile i u trudnoci, pa cu onda eventualno tankim namazom jednom dnevno, a odmah nakon dojenja, da koza stigne upit do sljedeceg, staviti na grudi.

Thanks curke!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih ti savjetovala maslinovo ulje jer je ipak najprirodnije i najdjelotvornije posto su druge kupovne kreme ionako sve na bazi ulja ili masti + kemija a za bademovo ne znam dal je dobro zbog moguce reakcije bebe

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem bademovo ulje!! Super je! Mazala i cicke (bez bradavica) beba ne osjeća. Fino miriši, bebi ne smeta!! Koža supeeeeeeeeer!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

koristila mustelu i collistar, pa mi je stomak popucao
    sada samo mažem stomak - čak na bradavice ne stavljam gel za tuširanje - btw. koje bradavice, uopće ih nemam. hvala bogu na leptirićima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •