Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: istine i zablude o 12 mjeseci dojenja..

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno istine i zablude o 12 mjeseci dojenja..

Moj frend koji ima curicu koja je prije nekoliko dana navršila godinu dana mi se požalio kako su on i žena malo u komi jer su "planirali i očekivali" da mala prestane s dojenjem kad navrši godinu dana, jer su tak ranije pročitali u knjigama da to tako ide, da djeca doje do godinu dana i onda prestaju :?, a njihova curica još naveliko želi dojiti - pogotovo po noći, a navečer neće jesti kašice, pa oni misle da je po noći gladna..itd. Ja sam mu pokušavala objasniti da ne mogu oni planirati kad će mala definitivno prestati, i da to ne ide kalendarski - dijete navrši 12 mjeseci i od tog dana više neće ciku, a i da je tih 12 mjeseci dojenja po nekim novijim teorijama zapravo i do 2 godine, da je to kod svakog djeteta individualno, i da dojenje ne znači uvijek samo hranjenje itd.itd....
    Što mislite o tome i kakva su vaša iskustva?
    Mene smeta kako ljudi "planiraju" takve stvari i očekuju da se tako mala djeca prilagode nekim njihovim šemama, a ne padne im na pamet da osluškuju djetetove potrebe i ritam.. :/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu samo reći

Još mi nekako i ide u glavu da otac "planira" tako nešto jer je on, što se tiče dojenja, ipak peti kotač i ne može osjetiti kakva je to čarolija...ali da mama koja svaki dan privija na grudi to malo, slatko, mirisno stvorenjce, da je ona razočarana što beba ne prestaje cicati i izigrava "plan"...e to me stvarno rasplače

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A, ja sam tužna zato što moje dijete jede i drugu hranu ( istina-teško, ali jede ), a ne samo cicu... ,a ima skoro 7 mj. Da mogu dojila bih je cijelo vrijeme jer mi je to tak poseban osjećaj povezanosti s mojom curicom, a pogotovo kad na tren pusti cicu, pogleda me u oči i napravi : Njam,njam, njam ....

lidac2004

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Mogu samo reći

Još mi nekako i ide u glavu da otac "planira" tako nešto jer je on, što se tiče dojenja, ipak peti kotač i ne može osjetiti kakva je to čarolija...ali da mama koja svaki dan privija na grudi to malo, slatko, mirisno stvorenjce, da je ona razočarana što beba ne prestaje cicati i izigrava "plan"...e to me stvarno rasplače
    Na zalost,ima zena kojima je bitnija njihova komfornost i izgled cica nego vlastita beba (poznam neke)
    U ovom slucaju dojilo se godinu dana sto je super,ja znam slucajeve gdje se dojilo i manje od dva mjeseca da se ne bi "cice objesile"!!
    A znam i slucajeve gdje su se zene raspitivale o tehnikama "kako zaustaviti dolazak mlijeka" tako da uopce ne doje :shock:
    Zalosno ali istinito

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja bih samo zbog dojenja rodila još petero djece :D :D

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma tih 12 mjeseci je izgleda neka carobna granica. Ocekuje se da dijete prestane dojiti, jede sve sto mu se ponudi, ponoci spava, hoda, prica, odvoji se od roditelja....

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    A, ja sam tužna zato što moje dijete jede i drugu hranu ( istina-teško, ali jede ), a ne samo cicu... ,a ima skoro 7 mj. Da mogu dojila bih je cijelo vrijeme jer mi je to tak poseban osjećaj povezanosti s mojom curicom, a pogotovo kad na tren pusti cicu, pogleda me u oči i napravi : Njam,njam, njam ....
    pa zasto si tuzna, sa 7 mjeseci je sasvim normalno da jede drugu hranu, nije povezanost izmedju vas samo kroz dojenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •