Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: Candida- zvijer koja ne odustaje?!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Muški ti općenito nemaju baš simptoma i nisu skloni tome. Evo ja - uvijek nešto - uvijek svrab itd. - MM ništa, uvijek čist, meni nađena chlamidia, njemu ništa - brisevi uretre, ejakulat, pa čak i anus - nix. Mi smo s petogodišnjim stažem u neplodnosti pa zato mi to tako detaljno.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad mi je gyn dao Diflukan, dobila sam jednu kutiju za sebe i jednu za MM. I za mjesec dana ponovno.

Međutim to je bilo lani, a ove godine ponovno. Ja kupila Vagisan vaginalete, na bazi mliječne kiseline i nakon 5 komada nema više ni G od gljivica.

Baš sam jučer bila na papa i brisevima (a zadnja vaginaleta prije tri dana) i doc kaže da je sve uredno :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ponavljala briseve već 4. put nakon chlamidie, chlamidia nestala odmah, ali nakon toga ešerihija, pa enterokok koji mi se vuče evo već 3. bris i nikako ga se riješiti - pila amoksil, nakon njega još gore . Ali, za divno čudo, nema candide... Nadam se da je to zbog lactogyna kojeg pijem sad u kontinuitu nekih mjesec dana, valjda se to smije...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Evo ponavljala briseve već 4. put nakon chlamidie, chlamidia nestala odmah, ali nakon toga ešerihija, pa enterokok koji mi se vuče evo već 3. bris i nikako ga se riješiti - pila amoksil, nakon njega još gore .
    Moji su brisevi išli istim redoslijedom - klamidija, E. coli pa streptokok. Sa ešerihijom ostala trudna, sa streptokokom išla roditi, i sad bome ne radim briseve do planiranje iduće trudnoće... Muka mi je od pomisli na antibiotike .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma da, ja bi to najrađe zanemarila, tj. pila antibiotike, ali ne odgađala postpupke MPO-a i operacije zbog toga jer neću nikad ovako na zelenu granu, ali sad bi morala na laparaskopiju, neće me valjda ovaj entereokok tako zablokirat... A ništa, vidit ću, ako mi nije suđeno da odem na lapraskopiju, neću otić nego ću se zezat s entero... To je dijagnostička, pa nema druge nego reć, a kvragu, tako mi je pao grah. Simptoma nemam - sve divno (jer nema moje prije candide, a nadam se da ostati još malo daleko od mene).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Candidu uvijek dobijem od sintetičkih uložaka svih vrsta. Smijem koristiti samo onu vatu u mrežici - Veo uloške.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja prešla na Veo, mislim da mi je lakše. Medicinski update, danas dobila bris, dosadni enterokok još tu i u većem broju od prošlog amoxila, dalo mi klindamicin, uz napomenu da ću od toga sigurno dobit candidu, pa još dobila geonistin 6 kom i pit ću lactogyn, bitno mi je da mi zbog toga ne odgađa operaciju jer ja to ne bi dočekala do sudnjeg dana.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam čula da je jedna nutricionistika jednoj osobi koja ima gljivice po leđima zabranila sve slatko i sve što u sebi ima kvasa i sve što nastaje postupkom vrenja. Tek se tada riješila gljivica. Njoj su bile po tijelu (najviše leđa). Je znam je li ti tko rekao za čajevac + kantarionovo ulje. Tu preporuku sam našla na ovom forumu i pomaže mi. Također su dobre i acidosaulus vaginalete.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    Candidu uvijek dobijem od sintetičkih uložaka svih vrsta. Smijem koristiti samo onu vatu u mrežici - Veo uloške.
    Pa zašto ne prijeđeš na platnene (šivane) uloške?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Platnene - spremam se to isprobat . A pros kvasca - mislim da ne jedem pretjerano stvari s time - ne jedem bijeli kruh (ne volim ga), niti pretjerujem u pekarskim proizvodima, nastojim se "zdravo" hranit, ma što to značilo .

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Pa zašto ne prijeđeš na platnene (šivane) uloške?
    To zaista ne želim. Zadovoljna sam Veo ulošcima. Ne pada mi na pamet baviti se pranjem platnenih uložaka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Šteta... Ja sam se sa platnenim preporodila...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Anagard, di si, šta ima? Kod mene nevjerojatan razvoj događaja - prošla od 1. mjeseca već 3.-i antibiotik (zbog bakterija, uglavnom enterokok se ne da), i, sve me strah napisati - nema candide, iako je zadnji bio klindamicin za kojega znam da candida u pravilu ne gine. Ne mogu vjerovati. Ja zboljem već dugo, dugo one lactogyn po preporuci jedne drage forumašice, dok pijem antibiotik 2x1, nakon toga malo kao pauziram, ali svaki 2.-3.i dan ipak zobnem jednu. Naravno da su antibiotik pratili i geonistini, biće zbog toga uspila ja ostat clean. U pon na laparaskopiju (nevezano za candidu, naravno ), pretpostavljam da ću nakon toga opet morati dugo biti s pelenicama zbog krvarenja, e, ako se tad izvučem bez candide onda ću fakat vjerovat da je lactogyn moj Sv. Graal . Joj, samo da ovo candida-stanje potraje. I da, ne koristim više ništa osim VEO i VIR, a čim uhvatim vremena probat ću i plantene.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A koja je razlika između platnenih i ovih u mrežici? Mislim, naravno, u zdravstvenom i higijenskom smislu...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A koja je razlika između platnenih i ovih u mrežici? Mislim, naravno, u zdravstvenom i higijenskom smislu...
    Uzmes si velicinu koja tebi pase - od dnevnih pa do ooogromnih za noc
    Imaju krilca ili ne moraju - kako hoces
    Nepropusni su
    Dugorocno jeftiniji
    I nikad ne ostanes bez ulozaka doma

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Uzmes si velicinu koja tebi pase - od dnevnih pa do ooogromnih za noc
    Imaju krilca ili ne moraju - kako hoces
    Nepropusni su
    Dugorocno jeftiniji
    I nikad ne ostanes bez ulozaka doma
    I lijeepi su .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni recimo i mrežica smeta.... a vata mi se zna polijepiti

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno 6 godina kandide

Citiraj aries24 prvotno napisa
    preporučam velike količine jogurta (lgg i acidifil), a i češnjak (vaginalno) čuda čini
    isprobala sam sve moguce vaginalete i ne mogu ih se rijesiti nikako! Nakon poroda sam zaredala 8 kutija ljekova,uglavnom canesten i jos su tu!!!
    Gljivice sam dobila nakon kronicne upale mjehura i brojnih antibotika i od tada smo nerazvojne. Seks mi vise nije ni zanimljiv zbog toga.
    Homeopatija ne pomaze, cesnjak planiram isprobati. Ima li netko jos ideja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

citala sam na ostalim forumima da ima anti candida dieta...negdje nanetu pa mozda na google da potrazis

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Probaj s onim probiotikom lactogyn, meni se čini da mi dobro djeluje.

anagard

Početno

Ej evo mene, nakon sto godina.
    Ina 33 drago mi je da si candida free.
    I u mene je stanje bolje, evo me u 7. tjednu uzimanja Zenafluka 150 mg, jos toliko pa ćemo vidit kakva je situacija.
    Trenutno skoro pa nemam smetnji, žarenje i češanje je prestalo, iscjedak je još tu. Nestale su mi mrljice sa ruku i leđa.
    Koristim pamučne uloške.
    Sutra idem vaditi krv da vidim jesam li anemična, u zadnje vrijeme muku mučim sa umorom i slabosti, a tu je i niski tlak.

Pozdrav

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ti se možeš liječiti do sudnjeg dana - ali neće biti pomaka ako se tvoj dečko ne liječi ISTOVREMENO.

diflucan imaš kapsule (mislim da ima 1 jača, ili doza od dvije slabije). probaj kupiti za oboje u apoteci (ove jače - jedna je dovoljna), a istovremeno packajte i canesten kremu - i malo pauzirajte .

svakako provjeri i svoj šećer (čak i ako je malo povišen - može izazivati probleme).

za ovaj drugi dio - pretpostavljam da ti je imunitet pao, pa bi bilo dobro poraditi i na tom dijelu.

i još nešto: ja bih promijenila ginekologa !
    Ptpisujem sve što je sorcie napisala! I preporučam vaginalete vagisan, na bazi mliječne kiseline. Postoji i neka tekućina za ispiranje, također na bazi mliječne, ali fakat je jednostavnije staviti vaginaletu, nego štrckati svako malo tekućinu.
    Smanji unos šećera, kvasnih proizvoda i sireva, a pojačaj probiotike (acidofil, LGG, bifidobacteria - sve u 1 ti je AB kultura)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

anagard, kod mene i dalje prosto nevjerojatno dobro. pijem svaki dan lactogyn i dalje. paradoksalno - sad kad su mi brisevi poludili od bakterija, pa sam se nakon antibiotika počela nalijevat lactogynom i nemam nikakvih subjektivnih poteškoća. ima i još jedan moment - cijepila sam se protiv varičela pa MM i ja moramo s kaputićem još do sreidne 6.-ga - nije valjda da mi je zbog toga bolje jer i njega sam nakon pronalaska chlamidije kod mene u 12/2006 prije IVF-a "obrisala" skroz - brisevi uretre, spermiogram bakteriološki, brisevi anusa - sterilan. ja sam bila našla candidu u 1/2007, i nakon sumameda ludilo ostalih bakterija, sad još samo enterekok da riješim, ali od tada smo u kaputićima unatoč liječenju neplodnosti i ne sjećam se kad mi je ovako dobro bilo... bila ja i na biopsiji endometrija u sklopu dg. laparaskopije - sve sterilno, laparo i histero isto u redu - prohodno, divno i krasno, blaga endo, a trudnoće nema već hm xy godina... bolje da ne kažem jer ću zvučat sumanuto čemu se ja uopće nadam, a nadam se 8).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja prešla isto na veoplast i vir - pamučne uloške, jedino prva 3 dana moram sa onim carefree sensitive zbog obilnog krvarenja - meni su dugi ciklusi, traju 7 dana, prva tri dana s naglaskom na trećem najobilnije, poslije moram nosit uložak sve do 7.-moga, endometrij mi je uvijek debeo trolinijski i dugo ciklus traje pa se valjda dulje moram čistit. Na putu sam i prema platnenima, jedino ne znam kako će platnenti izdržati moje "Grimizne rijeke" od menge, a mooncup ne bih baš zbog problema s bakterijama i gljivicama, bad mi je nešto još umetat, ali vidit ćemo.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    ti se možeš liječiti do sudnjeg dana - ali neće biti pomaka ako se tvoj dečko ne liječi ISTOVREMENO.

diflucan imaš kapsule (mislim da ima 1 jača, ili doza od dvije slabije). probaj kupiti za oboje u apoteci (ove jače - jedna je dovoljna), a istovremeno packajte i canesten kremu - i malo pauzirajte .

svakako provjeri i svoj šećer (čak i ako je malo povišen - može izazivati probleme).

za ovaj drugi dio - pretpostavljam da ti je imunitet pao, pa bi bilo dobro poraditi i na tom dijelu.

i još nešto: ja bih promijenila ginekologa !
    Ptpisujem sve što je sorcie napisala! I preporučam vaginalete vagisan, na bazi mliječne kiseline. Postoji i neka tekućina za ispiranje, također na bazi mliječne, ali fakat je jednostavnije staviti vaginaletu, nego štrckati svako malo tekućinu.
    Smanji unos šećera, kvasnih proizvoda i sireva, a pojačaj probiotike (acidofil, LGG, bifidobacteria - sve u 1 ti je AB kultura)
    AMA BAS SVE TO SAM VEC RADILA. I promijenila ginekologa, i lactogyn, diflucan, prebiotike, acidofile, vibrice -homeopatija, dercome tekucinu za intimnu njegu, sve postojece vaginalete koje znam, dijetu ne mogu, nemam vremena ni volje za nju jer ju imam i po toj dijeti moras biti apsolutno koncentriran samo na to. Probala i vagisan. Gljivice pobjeduju! A naravno da mi se muz lijeci.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo kratko od mene. Dobro je masnoće u prehrani zamijeniti kokosovim uljem. Mora biti prehrambeno, a ne kozmetičko.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Može maslinovo umjesto kokosovog (nekozmetičkog )?

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Podižem iz prašine..
    Zanima me jeste li se uspjele rješiti gljiva ili još bitke vodite?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Evo ponavljala briseve već 4. put nakon chlamidie, chlamidia nestala odmah, ali nakon toga ešerihija, pa enterokok koji mi se vuče evo već 3. bris i nikako ga se riješiti - pila amoksil, nakon njega još gore . Ali, za divno čudo, nema candide... Nadam se da je to zbog lactogyna kojeg pijem sad u kontinuitu nekih mjesec dana, valjda se to smije...

meni su kod gin.rekli da lactogyn pijem sljedecih 6 mjeseci (do sljedeceg pregleda) zbog akutne upale rodnice pa tako da ga smijes piti dugo posto nije antibiotik niti neki lijek, on samo poboljsava stanje flore i faune

znam da nije ta tema, ali kad sam vec spomenula, ima li netko iskustva sa akutnom upalom rodnice iliti akutnim vaginitisom?
    meni je propisan Betadine vaginalete i lactogyn, ali iako mi je sestra kod gin. rekla da to nije strasno mene je malo strah jer ne znam nista o tome

leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e cure sta je bolje Difulcan ili Zenafluk?
    kakva pakiranje postoje -po jednu i po dvije tablete?ili?
    i jel se može kupiti bez recepta?-ako da,cijena?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nemoj ni slučajno bez recepta. To je ipak antimikotk-kao antibiotik, samo za gljive. moraš ga uzimati pod liječničkim nadzorm. a svejedno je koji.

leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uuups..ja već kupila..i popila..

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem iz prašine..
    Zanima me jeste li se uspjele rješiti gljiva ili još bitke vodite?
    pridružujem se pitanju..
    a ako ste uspjele onda pitanje: KAKO????
    moje sve terapje neuspješne ili kratkotrajno uspješne. brdo love bacila na laktogyn,.... ali kandida je opet tu...tjah
    i da, da li kandida navodno utječe na mogućnost trudnoće. mi planiramo trudnoću pa me zabrinulo???

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •