Drage moje, vec jednom sam postavila pitanje na ovu temu, ali sam kasnije odustala od raspitivanja, jer mi je doc rekao da je to OK i normalno, ali sam ja sad opet u dilemi. Naime, za one koji nisu upratili - sinko vec neko vrijeme ima uzasno veliki stomak. To izgleda kao da je progutao balon i koza mu je zategnuta tako da mu se svaka vena vidi. Pupak mu strsi. Ne bih rekla da je napuhan od hrane, jer se ne zali. Stolica mu je normalna i redovna, fino spava - dakle nema nikakve promjene u ponasanju. Eh sad, mene je doc smirio rekavsi da je to OK za njegovu dobu, ali me je sinoc teta iz jaslica uznemirila. One su vise medicinske sestre i kaze ona meni da to nije OK da mu je toliki stomak, te da odem doc. Ja njoj ispricam sve ovo sto i vama, a ona meni da idem drugom doc. I jos mi kaze da mi ne moze reci na sta sumnja, jer nema ovlastenje da daje medicinska misljenjaI tu se ja odmah nasekiram i sad cijeli dan razmisljam o tome. Zakazala sam pregled kod drugog pedijatra danas, ali voljela bih da mi i vi nesto napisete u mogucim uzrocima prije pregleda.
Ima li neko iskustva ili ideje sta bi moglo biti...