Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Doručak Večera što pripremiti?????????????

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Doručak Večera što pripremiti?????????????

:? Ne znam kako bi ovaj topic započela. Svaki dan jedno te isto jedmo moram naći nešto "kreativnije" :? kako MM kaže. Pa vas ovim putem molim da mi kažete što vi pripremate djeci za doručak i večeru možda pokupim koju dobru ideju inače ručak nekako proguramo a ovo drugo isto al tako uvijek smo na istome.Hvala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo uvijek na istome za dorucak, ali zato sto zara nece nista drugo, odnosno uvijek trazi nesto od ovoga:
    kruh i sirni namaz (ili samo sirni namaz sa zlicom )
    sendvic (ili samo salamu i sir bez kruha x 2 )
    cokolino (s hladnim mlijekom i rijedak x 3 )

jednom u 100 godina kaze da joj se bas jedu zganci, griz ili strukle iz ducana, pa onda to naravno i dobije

za veceru redovito trazi ono sto je ostalo od rucka, i to skroz hladno, ne smije biti podgrijano...

ovo sve tako smijesno zvuci, a ja se uvijek hvalim kak nemam zahtjevno dijete sto se tice hrane

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, kad te istrenirala...
    Kad netko drugi radi Luciji čokolino, moram mu dati detaljne upute da slučajno nekaj ne fula...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj trogodišnjak jede za doručak:

- cornflakes na mlijeku
    - zobene pahuljice s grožđicama, suhim šljivama i kockicom-dvije čok. za kuhanje, na mlijeku
    - prosene pahuljice s marelicama na mlijeku
    - mliječni namaz, eventualno popije malo mlijeka/kakaa
    - rijetko hrenovke, salamu i sl. (kad vidi tatu)
    - obožava trokutiće zdenka sira
    - voli tople sendviče, ali ih ne slažem prečesto (ovi su napravljeni od šunke i sira, zaliveni smjesom jaja i vrhnja pa pečeni u rolu); ovo je varijanta i za vačeru
    - čokolino (u kojeg mu natrpam zobenih pahuljica i cornflakes da malo neutralizira slatkoću)

- za večeru voli ako ostane od ručka tijesta sa sirom zapečenog u rolu
    - muffine
    - palačinke
    - gris
    - ponekad žgance na mlijeku
    - nešto od onog što sam napisala za doručak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Da, kad te istrenirala...
    Kad netko drugi radi Luciji čokolino, moram mu dati detaljne upute da slučajno nekaj ne fula...
    pa i olaksala mi posao - za veceru samo hladan rucak, pa tko to ne ni pozelio
    ili za dorucak, dobije zlicu i namaz, cak si sama uzme, ni 5 sekundi posla oko njenog dorucka

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lutonjica potpuno te razimijem ista je sitacija i kod mene hrenovke,jaja,slalma,bioaktiv,.... ali u vrtiću jede čak i variva koja doma neće ni da pipne da poludiš lagano

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ne, zara jako fino jede za rucak, sve jede, voli variva, a za veceru isto tako uredno jede variva ako je to bilo za rucak.

tokom dana pojede uzasno puno voca, jer ga strasno voli.
    e da, zaboravila sam, kasno popodne obozava pojesti "sareni tanjur", a to je veliki tanjur pun narezanog voca (obavezno moraju biti banane, jabuke, mandarine i narance, a ostalo kako kad). samo je to meni vise uzina, pa nisam spominjala pod veceru.

cokolino i salama u sendvicu su jedino smece koja ona jede.

zato sam zapravo uzasno zadovoljna njenom prehranom (ono sto sam u prvom svom postu napisala)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a i kad smo kod sendvica i kruha, kod kuce jede iskljucivo kukuruzni ili zobeni kruh, ili sa sjemenkama... kod nas nema bijelog kruha.

a nema bas ni slatkisa, osim crne lindt cokolade

osim tog omrazenog mi cokolina, koji je tu jer ga MM obozava
    a obozava ga jer su ga kao malog sopali s njim na flasicu

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako pripremiti zapečeno tjesto ili žganec na mlijeku,cornfleks koji kupiti ili koje pahuljice mi kupujemo sada crounch čokolino,nesqick.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma lut, i ja obozavam cokolino - a ja sam uvijek to tumacila time sto mi ga mama nije dala, prvi put sam ga probala u 8. osnovne kod prijateljice

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod mene MM ne može bez slatkoga nutela s žlicom kosa mi se diže pa je i natalia to skužila inače za pohvalu su obadvoej što se voća tiče sad su nam glavne naranče , obožavaju kiki bombone natalia ih može pojesto puno al distaciramo se na dva-tri dnevno ona kaže još jedan pa gotovo pa zatim opet pita al ne dam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pahuljice i cornflakes s polica zdrave hrane, a ne ovo smece s polica djecje hrane

zgance ja kuham na vodi, dodam soli i malo maslaca, i onda serviram sebi s kakaom ili bijelom kavom (tako sam JA naucena kao mala ), a zari bez icega ili s vrhnjem (to je oboje po njenoj zelji, ona to tako voli)

zapeceno tijesto kod nas:
    skuham spagete, stavim u vatrostalnu, dodam sira, vrhnja, zacina i zapecem u pecnici

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pojasni mi malo žgance ipak ja sam cura s mora kako se pripremaju jesu to njokli ili

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    prvi put sam ga probala u 8. osnovne kod prijateljice
    i ja, ali mi eto nikad nije bio nesto

ali MM s takvom ekstazom i srecom prica o tom svom cokolinu na flasicu (jos i u prvom osnovne ) da meni pozli. cak me jedno vrijeme nagovarao da ga zari dam tako (mislim, zara je na flasicu pila par puta u svojih prvih 6 mjeseci moje izdojeno mlijeko, i nakon toga nikad flasicu nije imala, a on bi da joj sad s 3,5 godine kupim flasicu, napravim veliku rupu i hranim je cokolinom jer je to tako fiiiiiiiino)

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za zapečeno tijesto sa sirom koristim šupljikavu tjesteninu (makarone, penne, a mišonja najviše voli one trobojne zafrčkane); kuhano tijesto pomiješam sa smjesom svježeg sira, jaja, soli i vrhnja, dodam i ribanog podravca ili sl., stavim u vatrostalnu posudu i još zalijem s malo vrhnja za kuhanje pa zapečem (oko 30 min) u rolu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj madi prvotno napisa
    Pojasni mi malo žgance ipak ja sam cura s mora kako se pripremaju jesu to njokli ili
    aaaa
    to ti je palenta ili pura!

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Inače mala sirena moja kćer 15,5kg a 31.05. će navršiti tri godine a sin ima 18 mj. imam 13kg misli da ti sin nije prase

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj madi prvotno napisa
    Inače mala sirena moja kćer 15,5kg a 31.05. će navršiti tri godine a sin ima 18 mj. imam 13kg misli da ti sin nije prase
    Pa ni ja ne mislim da je prase , prilično je mršav, ali ovo mu je od milja

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod mene je danas za ručak blitva s krumpirom,pečeno meso....
    sin mi je za doručak popito bocu čokolina inače voli i petiti kekse s mlijekom a curka je u vrtiću

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moji jedu skoro sve ,a za večeru im često napravim tople od ostataka sira,šunke i u to dodam kiselo vrhnje malo posolim i namažem na fete kruha može i stari kruh.sir izribam,a šunku isjeckam sitno.Dosta vam je 10 dkg. sira onog običnog, gaude ili sl. i 2-3 fete šunke 2 vrhnja za cijeli kruh.to lagano ugrijte u pećnici.Evo nešto umijesto tijesta za juhu!Isjeckajte 2-3 krumpira na sitne kockice i 2 šake riže skupa staviti da se kuhau juhi.Prije toga u juhu dodati žlicu maslaca. prijatno!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moje cure ne jedu kupovne gotove pahuljice ali se svaki dan na meniju za doručak i večeru mijenjaju pahuljice, fufica, griz, palenta....
    -zobene pahuljice kuham u mlijeku i naknadno zasladim rižinim sladom
    -fufica je zapravo obična palenta kuhana na mlijeku umijesto vodi, jako rijetka i naknadno zaslađena smeđim šećerom
    -griz se skuha pa se stavi preko zamrznutog šumskog voća, voće se rastopi a griz taman rashladi na brzinu
    -palenta posipana prženim sezamom ili klasični žganci u mlijeku
    cure oooobožavaju kruh pa ga isto tamane za jedan obrok a pošto neće ništa namazano trudim se ponuditi zdravi kruh, mavrovićev ili neki punozrni ili kukuruzni iz bio-bio dućana

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

U našoj kući je čokolino zakon - za mlađu kćer, starija ga ne podnosi, ali zato ona voli paradajz sa fetta sirom ili mozzarellom, rižu na mlijeku, cornflakes, juhu, varivo, topli send.
    Razmišljajući o tome, odo ja, cure, skuhati rižu na mlijeku! Jede se i meni!
    :D

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kod nas Marta jede za doručak mliječno
    čokolino ili
    griz na mlijeku s malo kakaa, ili
    drobljene petit kekse u mlijeku, ili
    palenta s mliječnim/sirnim namazom

Za večeru je najčešće jedno te isto: juha

Pravila pisanja postova