-
Uskršnji vijenac
Sastojci:
25 dag maslaca + malo za kalup
25 dag šećera u prahu (može i manje)
malo soli
6 jaja
25 dag brašna + malo za kalup
prašak za pecivo
8 dag grožđica
8 dag ušećerenih korica limuna i naranče
0,7 dl ruma
Glazura:
šećer u prahu
limunov sok
šareni bomboni i žele za ukrašavanje
Priprema:
Izradite maslac sa šećerom i prstohvatom soli. Kada smjesa postane pjenasta, umiješajte jedno po jedno cijelo jaje, zatim brašno i prašak za pecivo i na kraju voće i rum.
Ulijte u namašćen i pobrašnjen okrugli kalup s rupom u sredini i pecite oko sat vremena na 170°C.
Dekoracija:
Kada se vijenac ohladi, umutite šećer u prahu sa sokom od limuna u gustu smjesu i razmažite po hrptu vijenca. Dok se glazura još ne stvrdne, zalijepite bombone u obliku jaja, komadiće želea ili bilo što šareno.
Aprin vijenac, nadam se da se ne ljuti što sam kopirala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma