Uskršnji vijenac

Sastojci:

25 dag maslaca + malo za kalup

25 dag šećera u prahu (može i manje)

malo soli

6 jaja

25 dag brašna + malo za kalup

prašak za pecivo

8 dag grožđica

8 dag ušećerenih korica limuna i naranče

0,7 dl ruma

Glazura:

šećer u prahu

limunov sok

šareni bomboni i žele za ukrašavanje



Priprema:

Izradite maslac sa šećerom i prstohvatom soli. Kada smjesa postane pjenasta, umiješajte jedno po jedno cijelo jaje, zatim brašno i prašak za pecivo i na kraju voće i rum.

Ulijte u namašćen i pobrašnjen okrugli kalup s rupom u sredini i pecite oko sat vremena na 170°C.

Dekoracija:

Kada se vijenac ohladi, umutite šećer u prahu sa sokom od limuna u gustu smjesu i razmažite po hrptu vijenca. Dok se glazura još ne stvrdne, zalijepite bombone u obliku jaja, komadiće želea ili bilo što šareno.

Aprin vijenac, nadam se da se ne ljuti što sam kopirala.