Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Odlazi od kuće, a tek joj je 13

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    TigerLilly

Početno Odlazi od kuće, a tek joj je 13

Imam sina i kćer koja ima 13 godina. Ulaskom u sedmi razred sve je krenulo OK, da bi se sve okrenulo. Škola ju ne interesira i ne treba joj u životu, ocjene joj nisu bitne. Na polugodištu je imala 1 iz hrvatskog, a ostale ocjene 2 i 3. Katastrofa. Kod kuće svi joj smetamo i glupi smo. Vrlo brzo i burno reagira, pogotovu na mlađeg brata. Tjedno četri puta izgovara rečenicu da odlazi iz stana, jer nema privatnost i mir. Svi silni razgovori o realnosti, važnosti škole kakva god da je, odnosima, prolaze kroz uši i glavu i ne zadržavaju se. Prijateljice koje je do sada imala, postale su bezveze, druži se sa jednom , naravno kako ona kaže najboljom prijateljicom / koja čak nije ni iz njenog razreda /. Kaj je nainteresantnije najbolja prijateljica je odlična učenica, velim joj nek s njom uči, nek ju pita kaj joj nije jasno da joj pomogne, uzalud. Kad dođe iz škole zajedno s prijateljicom , odu kod nas, gdje su same i ful su na internetu. Prije nego kaj trebamo ili tata ili ja doći , prijateljica odlazi doma. Ne znam gdje i kada sam pogriješila, bojim se za nju, jer sa mnom ne želi više razgovarati i udalje se sve više i više.
    Ako ima netko sa iskustvom da je prošao ovo ili slično nek mi veli kaj da radim, dok još mogu, fala.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih potražila stručnu pomoć. Za mene to nije nikakva sramota, nego potreba. Očito je da cura ima nekih problema i vjerojatno joj treba pomoć, a ne želi/ne može se obratiti tebi i svojim bivšim prijateljicama.

TigerLilly

Početno

Hvala na odgovoru, imaš li kakvu ideju gdje otići? Naime odbija mi varijante " Pomoć u učenju" kaj nude neke udruge.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Probaj se obratit prvo defektologu u školi mislim da bi oni trebali znati kaj dalje.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam bila odlična učenica i prije i poslije jednog polugodišta u sedmom razredu...a što je bilo s tim polugodištem-evo pričice.

Sedmi razred je počeo o mojoj školi nitko nije brinuo, jer sam to oduvijek činila sama. Do tad roditelji su redovito odlazili na roditeljske i to je bilo dovoljno, jer problema nikad nije bilo, dapače same pohvale i pohvalnice, i sad se ne sjećam točno, ali pretpostavljam da to prvo polugodište u sedmom razredu nisu bili na informacijama (inače bi pretpostavljam prije reagirali), stiglo je polugodište, a u knjižici kaos. Prosjek 2.nešto sitno. :shock:

Tata mi ga je izračunao i objavio za ručkom. Bila sam i ja :shock:
    Uopće nisam bila svejsna svog neuspjeha, svojih ocjena, svog prosjeka koji do tad nije išao ispod 4.5.
    Ne sjećam se da su moji roditelji napravili išta drastično, možda samo malo jači monitoring ocjena. već sljedeće polugodište sve je bilo u redu.
    Ne sjećam se ni teških razgovora, samo da su mi ukazivali na to da mi ocjene sedmog i osmog razreda idu u prosjek za upis u srednju školu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tjedno četri puta izgovara rečenicu da odlazi iz stana, jer nema privatnost i mir.
    jer sa mnom ne želi više razgovarati i udalje se sve više i više
    ovako sam i ja.
    godinaaaaaamaaaaaaaaaaa
    smrtno ozbiljno (a sad mi je smrtno smiješno)
    ništa posebno mi nije bilo, osim puberteta, tako da ne bih dramatizirala oko toga.
    poteškoće u učenju su druga stvar
    kakva je prije bila učenica, jesu li joj ocjene drastično pale, ili su samo nešto niže?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Odlazi od kuće, a tek joj je 13

Citiraj TigerLilly prvotno napisa
    Kad dođe iz škole zajedno s prijateljicom , odu kod nas, gdje su same i ful su na internetu. Prije nego kaj trebamo ili tata ili ja doći , prijateljica odlazi doma.
    meni ti se ovo nikako ne svidja. jel imas kakvu kontrolu sadrzaja kojeg gledaju na internetu? da mozda i tu ne lezi kakav problem? ja se sva najezim od pomisli u sta se sve djeca mogu uvalit preko interneta. ja bi i o tome malo razmislila. znas i sama kakvi se sve sadrzaji mogu naci.
    i definitivno, podji kod skolskog psihologa po pomoc, bolje da trazis pomoc a nije nista nego samo faza u pubertetu nego da je kakav problem a da nisi trazila pomoc. sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dijete od 13 godina ti smije biti bez nadzora na internetu.

a ostalom ,ako te zanima, na pp.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne smije,....greška

a ostalim zastarjelim metodama odgoja, ako te zanima možemo na pp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a tema je stara godinu dana , ako niste skužili...........

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uuuuuuuuuuuuuuups

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    a tema je stara godinu dana , ako niste skužili...........
    Sad bi bilo baš zanimljivo čut rasplet

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •