Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Bočice- problem?

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Bočice- problem?

možda sam neupućena, ali vas molim da me prosvijetlite...
    primjetila sam na forumu kako je zabranjeno prodavati, reklamirati i sl. bočice, pa mi nije jasno šta je to štetno u vezi bočica? :?
    molim objašnjenje, a onda ću moći komentirati...

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Bočice- problem?

Svaki forum ima pravila, pa tako i ovaj. Pročitaj na portalu o Rodi i forumu, imaš na rubrici "u akciji" http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=1, pa će ti sve biti jasnije. Pozdrav!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni se neće otvoriti tekst, kaže not valid, ispod toga prazna stranica... :?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

stvar je u tome da je ovo forum Udruge Roda, Udruge koja se između ostalog bavi promicanjem dojenja, zaštitom dojenja od agresivnog marketinga.... Bočice su štetne utoliko što voda ka problemima s dojenjem i uvođenju formule koja se s majčinim mlijeko ne može uspoređivati.
    Puno je foruma na kojima možeš prodati bočice, ukoliko trebaš link slobodno pitaj.
    Drago mi je da si pročitala pravila forumske burze

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

anna-y, evo ti dio iz forumskih pravila (ostatak mozes procitati na pdf 'pravila ponasanja, na samom vrhu)

MEĐUNARODNI PRAVILNIK O MARKETINGU NADOMJESTAKA ZA MAJČINO MLIJEKO:

Roda je od rujna 2003. godina članica IBFANa - krovne asocijacija svih koji štite, promiču i pružaju podršku dojenju te podržavaju principe Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko. Međunarodni pravilnik su 1980. godine usvojile zemlje članice WHO, a ima za cilj zaštitu, promociju i pružanje podrške dojenju. Zbirka je to pravila postavljenih pred proizvođače proizvoda iz djelokruga pravilnika te zdravstvene djelatnike jer se smatra da tako delikatni proizvodi namjenjeni najmlađima ne smiju biti prepušteni slobodnom tržištu i agresivnim reklamnim kampanjama.
    Pravilnik se primjenjuje na marketing, i s njime povezane djelatnosti, slijedećih proizvoda: nadomjestaka za majčino mlijeko, uključujući i dojenačku formulu; drugih mliječnih, prehrambenih proizvoda i napitaka, uključujući i dopunsku hranu koja se daje preko bočice, kada se promiču ili prodaju ili na neki drugi način predstavljaju prikladnima, uz preinake ili bez njih, za uporabu kao djelomični ili potpuni nadomjestak za majčino mlijeko; bočica za hranjenje i duda. On se takoder odnosi na njihovu kvalitetu i informacije o njihovoj uporabi.

U skladu s gore navedenim NIJE DOZVOLJENO:

1. prodavati ili poklanjati adaptirano mlijeko na forumskoj burzi
    2. koristiti sličice bočica i dudica

Molimo vas stoga kad komentirate prizvode iz djelokruga Pravilnika da to činite obazrivo, a u slučaju nedoumica kontaktirajte administratora.
    podebljala sam ti dio koji se tice bocica, a takodjer je obuhvacen Pravilnikom.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bilo mi je jasno ovo pravilo, ali mislim da je pretjerano i totalno neutemeljeno.
    osobno, na savjet sestre u bolnicu sam ponijela izdajalicu, koja me je spasila. kako su bebe ponoći bile odvojene, a ja sam odlučila maksimalno dojiti, sama sam forsirala dotok mlijeka, budila se svaka 2 sata i forsala izdajanje, a onda cupkala u sobu s bebama i zahtijevala da to dadnu mom malom. Nisam imala problema i tako je on od početka bio na mom mlijeku.
    dapače, po tvrdnji pedijatrice u bolnici, to je pomoglo da mu se ne razvije žutica. dojila sam ga do nedavno, a i sad dobiva čokolino s mlijekom moje seke koja je u međuvremenu rodila.
    inače, genetski smo Bogom obdarene s velikom količinom mlijeka i bilo mi je žao da u blizini nema neke bebe, jer sam komotno mogla dohranjivati još jednu. ovako, ja sam se izdajala i spremala, pa mu kasnije davala (jer sam morala raditi od njegovog 8. mjeseca).
    E sad ono što mi nije jasno..?
    zašto su bočice loše?
    da ih nije bilo, gdje bi ja stavljala to izdojeno mlijeko kako bi ga on poslije pojeo? ja osobno mislim da BOČICE NISU NUŽNO POVEZANE S ADAPTIRANIM MLIJEKOM i mislim da je cijela stvar krivo postavljena.
    neće bočica bezuvjetno utjecati da beba prestane cicati.
    mislim da je na temu bočica bitnije od kakvog su materijala napravljene, kao i oblik tih duda za bočice. i onda o tome opet riječ trebaju dati stručnjaci.
    ovako, one ispadaju neki bauk i tabu tema, a time se samo šteti. šta ne bi bilo pametnije konstruktivno savjetovati žene i u vezi toga, a ne postaviti ovakvo pravilo i basta? :?
    ovo je samo moje mišljenje i željela sam ga iznijeti, a nadam se da je to u redu i da time ne kršim nikakva pravila

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam za drugi način kako bi MM ili sveki nahranili Katju mojim izdojenim mlijekom kada izbivam iz kuće.Znam da se može i špricom i sl., ali smo je naučili ovako. Na više topica se spominju bočice, ali se ne reklamiraju.

Mislim da su od strane IBFANa i Rode pravila kruta, jer ukoliko nisu, lako se nađe i najmanji prostor za manipuliranje u ovom slučaju marketing umjetne hrane, jer je ona isključivo vezana uz bočice. Forum je javan i svatko piše što želi, a ovako ukoliko se nađe netko od strana sa interesom, post mu se može, bez prijetnje tužbom za kršenje prava na slobodu govora, obrisati jer je protiv pravila foruma, a kada se registriraš, moraš se s tim složiti.

Ja sam barem to tako skužila! Ispravite me ako griješim.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

gornji link se ne otvara jer je "uhvacen" zarez.

evo za baciti pogled, procitati, nauciti, prostudirati http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=139

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa
    inače, genetski smo Bogom obdarene s velikom količinom mlijeka i bilo mi je žao da u blizini nema neke bebe, jer sam komotno mogla dohranjivati još jednu. ovako, ja sam se izdajala i spremala,

zašto su bočice loše?
    bocice su lose jer u samom pocetku dojenja mogu kod bebe izazvati konfuziju bradavica jer beba razlicitom tehnikom sise bradavicu i dojku. ukoliko dodje do konfuzije bradavica narusava se proizvodnja mlijeka, kolicina se postepeno smanjuje i dolazi do prestanka dojenja.
    onoliko koliko beba sise toliko se mlijeka i stvara. ni vise ni manje. ti si izdajanjem povecavala kolicinu mlijeka.
    pohvalno je za sestre sto su ti dale da bebi dajes izdojeno mlijeko ali bi bilo neusporedivo bolje da su ti dale da je dojis.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    Citiraj anna-y prvotno napisa
    inače, genetski smo Bogom obdarene s velikom količinom mlijeka i bilo mi je žao da u blizini nema neke bebe, jer sam komotno mogla dohranjivati još jednu. ovako, ja sam se izdajala i spremala,
    zašto su bočice loše?
    bocice su lose jer u samom pocetku dojenja mogu kod bebe izazvati konfuziju bradavica jer beba razlicitom tehnikom sise bradavicu i dojku. ukoliko dodje do konfuzije bradavica narusava se proizvodnja mlijeka, kolicina se postepeno smanjuje i dolazi do prestanka dojenja.
    onoliko koliko beba sise toliko se mlijeka i stvara. ni vise ni manje. ti si izdajanjem povecavala kolicinu mlijeka.
    pohvalno je za sestre sto su ti dale da bebi dajes izdojeno mlijeko ali bi bilo neusporedivo bolje da su ti dale da je dojis.
    potpisujem
    dojenje je neusporediv osjećaj blizine mame i djeteta i njihova neposrednog dodira, barem meni.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lu, slažem se potpuno, ali i ovoliki roaming je u našem društvu veliki napredak.
    inače, moj mališa nikad nije pio iz bočice, pa ni danas, ali to je stvar samo njegovog "ukusa". mlijeko sam čuvala, zlu netrebalo, a poslije sam miješala u kašice. koristila sam i stanku za dojenje.
    jasna su mi kruta pravila i mogućnost zlouporabe, ali valjda uvijek polazim od sebe i toga da su svi pozitivni, a bočice u našem slučaju vežem samo uz izdajalice, pa nisam ni sagledala mogućnost švercanja neželjenih.
    ako je u tu svrhu, razumijem.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    onoliko koliko beba sise toliko se mlijeka i stvara. ni vise ni manje.
    Ponuda i potražnja su definitivno zakon koji vrijedi kod dojenja, ali ima ti i drugih činitelja. Ja sam s prvim djetetom mjesecima imala višak mlijeka i prsi kao silikonske. S drugim je bilo točno izbalansirano, onoliko koliko mu je trebalo. Obojicu sam dojila na zahtjev, nikad nisam izdajala.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Ponuda i potražnja su definitivno zakon koji vrijedi kod dojenja, ali ima ti i drugih činitelja. Ja sam s prvim djetetom mjesecima imala višak mlijeka
    Mmmmm, blago ti se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •