Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Ne zna se izboriti

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Ne zna se izboriti

Bok curke, strahujem od toga da mi dijete bude potlačeno... Naime, Goran je fakat jako velikodušan, sve sa svima dijeli i to me veseli..ALI, skužila sma da ne zna kako reagirati kad mu netko nešto uzme iz ruke..Odmah se povuče, počne plakati i pruža ručice prema željenom predmetu ali se ne usudi uzeti predmet otimaču. Ni ja, zapravo, ne znam kako da se postavim. Strah me da će jednog dana kada krene u vrtić imati problema zbog toga. Kako da ga naučim da se bori za ono što želi? Moram napomenuti da je Goran oduvijek prilično nepovjerljiv prema nepoznatim osobama, ne voli kad ga netko dira ili mu se približava dok on sam to ne odluči. Inače, voli ljude, smije im se, voli biti u centru pažnje ali pod uvjetom NE DIRAJ ME!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Slična stvar je i mene mučila prošle godine, dakle kad je Andrej bio star otprilike kao Goran sada. Ma ne slična, ista briga

Mislim da, zapravo, još nema razloga za strah, jer su oni još mali i "traže se", pa tako i u komunikaciji s drugom djecom (pogotovo s njima!). Konkretno, i Andrej je tako bespomoćno stajao kad bi mu netko nešto uzeo, a sad je već naučio kako treba sačuvati ono što ne želiš da ti netko uzme. Ne mogu reći da se sasvim dobro snalazi u svim situacijama, jer još i ne ide u pravi vrtić, i ima još ohoho vremena da stekne nekakvo vlastito iskustvo, ali da je sad snalažljiviji i sigurniji nego prije godinu dana, to se jasno vidi.
    E sad, neki konkretan savjet ti ne znam dati, jer ni ja nisam imala neku metodu. On je sam s vremenom naučio postaviti se u svoju obranu, bez mojih intervencija. Ne u svim situacijama, ali nije više tako bespomoćan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, našla sam link na tu stariju temu:

Kako ga učiti da se zauzme za sebe?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Slična stvar je i mene mučila prošle godine, dakle kad je Andrej bio star otprilike kao Goran sada. Ma ne slična, ista briga

Mislim da, zapravo, još nema razloga za strah, jer su oni još mali i "traže se", pa tako i u komunikaciji s drugom djecom (pogotovo s njima!). Konkretno, i Andrej je tako bespomoćno stajao kad bi mu netko nešto uzeo, a sad je već naučio kako treba sačuvati ono što ne želiš da ti netko uzme. Ne mogu reći da se sasvim dobro snalazi u svim situacijama, jer još i ne ide u pravi vrtić, i ima još ohoho vremena da stekne nekakvo vlastito iskustvo, ali da je sad snalažljiviji i sigurniji nego prije godinu dana, to se jasno vidi.
    ovo mogu samo potpisat.
    moja bi prije počela urlat ko da je kolješ kad bi joj netko nešto uzeo,a još gore kad joj ne bi dao.
    danas ili sama otme ili ne da svoje (što je vrlo rijetko) ili dotrči meni da joj ja čuvam dotičnu stvar od otimača.

uz puno priče i uvjeravanja kako se sa prijateljima i prijateljicama treba dilit igračke, skužila je da triba fino zamolit ako nešto želi. sad je druga stvar kako drugo dite na tu uljudnu molbu reagira. ali svoje stvari vrlo rado dili sa drugima. samo ako nisu preagresivni u nastupu prema njoj.

moja ide u vrtić pa mislim da se i tamo naučila izborit za sebe i svoju stvar i stav.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •