Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Zamrzavanje minusa na porodiljnom

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Zamrzavanje minusa na porodiljnom

moj problem ukratko:

za isplatu naknade predala sam broj tekućeg, no pošto moja banka nema ugovor s HZZO-om, isplaćuje mi se plaća na knjižicu HPB-a. to mi je OK, muž diže lovu, ali sad mi je moja banka stisnula šamar i zatvorila mi minus. mogu li tražiti zamrzavanje minusa? postoji li zakonska osnova? da ne pričam da mi je plaća manja, i da baš nemamo sad sredstva da vraćam minus...

ispričavam se ako je već bila tema, molim link...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Obavezno si trebala nastaviti primati plaću u svojoj banci (prvi put čujem da neka banka nema ugovor s HZZO-om!). Probaj otići razgovarati s voditeljem poslovnice jer to je očito diskriminacija trudnica.
    Evo i link:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=37215

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj roko006 prvotno napisa
    Obavezno si trebala nastaviti primati plaću u svojoj banci (prvi put čujem da neka banka nema ugovor s HZZO-om!). Probaj otići razgovarati s voditeljem poslovnice jer to je očito diskriminacija trudnica.
    Evo i link:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=37215
    je diskriminacija, ali ima dosta banaka koje nemaju ugovor s hzzo-om, npr. hypo banka. volksbank,...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inace roko, primanje porodiljne u svojoj banci je relativno nova stvar, ja sam 2003/2004 bila na porodiljnom i tada nije uopce postojala mogucnost primanja rodiljne preko banke - sve smo imale papirnate knjizice postanske banke i dobivale doma papirnate cekove koje su nam onda u postama upisivali u knjizice, a u postama smo i vadile lovu :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kraljica, jedino ne kuzim zakaj imas knjizicu u hpb?
    ja sam danas u hpb otvorila tekuci za primanje rodiljne naknade, dobila sam maestro karticu, odobreni minus, sms i e-banking, cak i master kreditnu karticu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lutonjice, nešto se stalno srećemo po topicima ovih dana...
    ja sam u novoj varaždinskoj banki VABA-i. relativno nova i slabo je priznata. nažalost sam morala tamo primati plaću jer sam radila u firmi koja je VABA-in većinski vlasnik. kad sam otvarala porodiljni, dala sam broj tekućeg, ali kako nemaju ugovor, našli su moju knjižicu s prvog porodiljnog pa mi tamo uplaćuju. radi cijele strke s bolnicom nisam išla ništa mijenjati u HPB-u, MM diže lovu. ali čini se da ću morati... znam samo da NEĆU minus, naučila sam lekciju (više puta...)

na razgovor svakako planiram, samo me zanimalo da li postoji kakav papirić iz npr. Narodnih novina na koji se mogu pozvati? nemam živaca ići u banku i nekoj šalteruši (bez uvrede ikome) objašnjavati da sam na porodiljnom, smanjenih primanja, tralalala ili se pozivati na diskriminaciju... radije bih se pozvala na članak taj i taj. ako postoji. znam da je svojevremeno bila velika buka oko zamrzavanja kredita na porodiljnom, a za zamrzavanje računa općenito, na porodiljnom, nisam ništa čula.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno, ja ne vjerujem da ces uspjeti nesto s tim minusom
    znam da puno zena ima taj problem, ali nisam cula da su ikom zamrznuli minus.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    Lutonjice, nešto se stalno srećemo po topicima ovih dana...
    ja sam u novoj varaždinskoj banki VABA-i. relativno nova i slabo je priznata. nažalost sam morala tamo primati plaću jer sam radila u firmi koja je VABA-in većinski vlasnik. kad sam otvarala porodiljni, dala sam broj tekućeg, ali kako nemaju ugovor, našli su moju knjižicu s prvog porodiljnog pa mi tamo uplaćuju. radi cijele strke s bolnicom nisam išla ništa mijenjati u HPB-u, MM diže lovu. ali čini se da ću morati... znam samo da NEĆU minus, naučila sam lekciju (više puta...)

na razgovor svakako planiram, samo me zanimalo da li postoji kakav papirić iz npr. Narodnih novina na koji se mogu pozvati? nemam živaca ići u banku i nekoj šalteruši (bez uvrede ikome) objašnjavati da sam na porodiljnom, smanjenih primanja, tralalala ili se pozivati na diskriminaciju... radije bih se pozvala na članak taj i taj. ako postoji. znam da je svojevremeno bila velika buka oko zamrzavanja kredita na porodiljnom, a za zamrzavanje računa općenito, na porodiljnom, nisam ništa čula.
    U Narodnim novinama takva niti slična odredba ne postoji - svaka banka kreira svoju poslovnu politiku (a dozvoljeni minus, kredit, kamate itd spada u to), a na klijentu je da ju prihvati ili vozi dalje... tako je to, nema puno izbora. Meni su npr. na 2. porodiljnom htjeli drastično smanjiti dozvoljeni minus zbog daleko nižih primanja, ali sam podnjijela zahtjev da mi ostane isti, to je odobreno i, naravno, naplaćeno u iznosu 1% od razlike njihovog novog izračuna do mog starog iznosa (to se sve događalo u ZaBi). Vjerujem da možeš naći zajednički jezik sa nekim šefom tamo, svakako idi na višu razinu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma i mislila sam da je tako... ajde bar da netko ima pozitivno iskustvo! idem u ponedjeljak da čujem šta imaju reći... HVALA

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •