da li je mlijeko izdojeno u vrijeme kad mama/beba imaju soor zarazeno tim gljivicama i smije li se onda uopce kasnije koristiti?
da li je mlijeko izdojeno u vrijeme kad mama/beba imaju soor zarazeno tim gljivicama i smije li se onda uopce kasnije koristiti?
Ja bih to mlijeko bacila![]()
zarazeno je. gljivice se ne unistavaju ni zamrzavanjem.
Mlijeko koje je izdojeno za vrijeme soora se ne smije cuvati, tj. ne smije ga se dati bebi kasnije, jer ce se opet zaraziti.
Ali je mogu hraniti sa tim mlijekom dok se liječimo od soora, ili? Jer ne bih željela prebaciti se na adaptirano, ovako mi je motivacija da se izdojim - da cura ne bude gladna.
A bradavice toliko bole da mi i jastučić smeta.
Danas smo krenule sa nekim kapima, kod nje primjećujem poboljšanje, kod mene jako slabo, probala sam se izdajati sa izdajalicom ali samo pogoršava problem i iziritiranost.
Lakše mi je pješke pa polako. Iako traje sto godina, fino se izmasiram![]()
dojiti možeš najnormalnije, nemoraš se izdajati.
Što se tiče bradavica, maži ih i luftaj na zraku, radje nemoj koristiti jastučiće, ili mijenjaj čim se smoče. Gljivice vole vlažna mjesta.
Izbaci slatko pij jogurt. I nastavi terapiju barem još dva tjedna nakon što nestanu simptomi!
Ja ću se samo malo izjadati: opet imamo soor, i opet nema ništa u ustima, i opet nisam skužila dok kakica nije počela smrditi (a onda su već i bradavice počele boliti).
Za dan-dva bit će bolje s Rojazolom, ali poklopilo nam se s izbijanjem zubića i nespavanjem i ne-znam-koliko podoja po noći, a bradavice boole (a tu i tamo me gricne).
Eto, sad mi je malo lakše.
![]()
Rado ali me toliko boli da se radije izdojim i dam joj to - ako je stavljam na dojku samo budem u depresiji i živčana i opet nikome dobro. Sad sam mic po mic već skupila za jedan noćni obrok.Sun prvotno napisa
Čim bradavice dođu u normalnije stanje vraćam se u akciju, ali trenutno jednostavno ne mogu, a ne želim izgbiti motivaciju.
nistatin, i pomaže! Jučer sam kupila drugu turu da ih se riješimo na duže vrijeme... nema nuspojava, sve se vratilo u normalu i sad dojim li je dojim :D