Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: varikokela

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno varikokela

da li postoji terapija za varikokelu(prosirenje vena u testisima)bez hirurskog zahvata?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne. A i ta varikokela ti je malo... Ne znam. Ako muškarac nema subjektivnih problema - bolova itd. i ako nije jako izražena... Ne znam, mi žalimo što smo s tim bezveze gubili vrijeme. Spermiogram MM-a nije se nimalo popravio (doduše, imao je blagu varikokelu, relativno OK mu je spermiogram - nije normozo, blaga asteno ili koji put terato). A dok se operacija dogovori, dok se TM oporavi, pa onda 3 mjeseca kao apstinencije od postupaka - puf, ode pola godine). MM-a je operirao dr. Parazajder davne 2002.-ge. Sad kad smo došli u Maribor 2007.-me dr. Vlaisavljević nam je rekao da te operacije pomažu samo u oko 30-40% slučajeva i nije tome baš davao neku važnost. Naravno, naći ćeš i ljudi sa suprotnim iskustvima, nama je to bio bespotreban gubitak vremena, a mora TM računat s min 10 dana ležanja nakon toga.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj., koliko sam shvatila, nisu više baš, ne znam drugi izraz "in" u svhru liječenja neplodnosti. Bolje vam je zaobić to pa direktno na IVF ili ICSI. Doduše, to jako ovisi o tvojim godinama i o trajanju vašeg problema. Ako imaš tipa 25 i pokušavate bebu napravit godinu dana - go for it. Ako trajanje bebe traje više godina... Ne znam. Kreni kod nekog MPO-ovca u ZG, bit ću direktna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

"trajanje bebe" = "trajanje borbe za bebu" . Sori.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala Ina na odgovoru.naime i nama su lječnici rekli da nema neke svrhe operirati varikokelu ali eto htjela sam da cujem i jos neko misljenje ovdje na forumu.meni je sad 35. a mm 36,u "igri" za bebu smo vec 5 godina.iza mene su 3 inseminacije i jedan (nedavni) ICSI ali bez rezultata.trenutno smo na nekim čajevima mada znam da od toga nema ništa ali eto i to da probamo.jutros čujem da je kćerka od mamine prijateljice rodila curicu nakon 10 godina braka!!! obisli su sve klinike u bivšoj Jugoslaviji i na kraju je uspjela prirodno ostati trudna.nevjerovatno!!! zbog toga sam danas baš onako i tužna a u jednu ruku i radosna jer mi to ipak daje neku nadu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nakon što sam pročitala tvoj post, još ti žešće savjetujem - šta će vam operiravanje varikokele, idite rađe u postupke, nemojte s tim gubit vrijeme. Taj stav mi je dao dr. iz Maribora, a looking back, ne mogu se s time ne složiti. Bolje bi mi bilo da sam počela svoje terapije u 30.-toj, a ne vukla dijagnostiku do 32.-ge, i svoju i muževljevu.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ina33,potpisujem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da - MM je malo poboljšao svoj spermiogram pijenjem onog L-argintna ili tako nekako od Twinlaba i još nekih proizvoda - vidi post "kako ste poboljšale spermiograme" vidjet ćeš dosta korisnog - to MM sam o sebi brigu vodi, tako da ja baš ne znam što točno pije. BTW, od toga se mogu malo privremeno pogoršat jetrene probe (bilirubin itd.), tako da ne valja ni s time pretjerivati - neka pije par mjeseci pa radi pauze. To sam čula od jedne drage forumašice i fakat, na prošlome sistematskom, MM ih je imao povišene.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala ti na savjetu i mi smo isto tako razmisljali ali eto dobro je čuti i još koje mišljenje.da li si ti još u postupcima ili si jedna od sretnica pa si uspjela dobiti bebu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, ja sam jedna od nesretnica . Idiopatska. Meni se čini da rijetko koji idiopata uspije. Ako da - onda isto tako - 'đenje nakon milijun postupaka, kad se prestanu nadat ičemu.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dobro dobro razmisliti prije operacije. MM je operirao prije dvije godine i nikakvog poboljšanja iako su bile dvije jako izražene varikokele. Vani doktori više to uopće ne prakticiraju, osim kod jako mladih ljudi.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj nejra34 prvotno napisa
    hvala Ina na odgovoru.naime i nama su lječnici rekli da nema neke svrhe operirati varikokelu ali eto htjela sam da cujem i jos neko misljenje ovdje na forumu.meni je sad 35. a mm 36,u "igri" za bebu smo vec 5 godina.iza mene su 3 inseminacije i jedan (nedavni) ICSI ali bez rezultata.trenutno smo na nekim čajevima mada znam da od toga nema ništa ali eto i to da probamo.jutros čujem da je kćerka od mamine prijateljice rodila curicu nakon 10 godina braka!!! obisli su sve klinike u bivšoj Jugoslaviji i na kraju je uspjela prirodno ostati trudna.nevjerovatno!!! zbog toga sam danas baš onako i tužna a u jednu ruku i radosna jer mi to ipak daje neku nadu.
    Nejra, smijem li pitati gdje ste radili inseminacije i ICSI?
    Da nije kod famoznog privatnog ginekologa u Sa?

Mi imamo identicne probleme, oligoastenoteratozoospermiju, ove godine ooboje punimo 29 i opcija nam je ICSI - sto zapadnije to bolje.

Moj savjet je, ne gubiti vrijeme i naruciti se negdje, bilo u Zg, bilo u Sloveniji

i puno srece!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj muž ima jako izraženu varikokelu, ali ga ne boli i ne smeta mu, pa je urolog rekao da se i nakon operacije spermiogram neće toliko popraviti da bi došlo do prirodne oplodnje, naime MM ima oligozoospermiju. Spermiogram smo popravili vitaminčekima pio je bioastin a zadnja 3 mjeseca profeltil i u ovom postupku smo dobili odlične blastice i ja sam trudna.
    Želim vam svima da uskoro postanete trudnice.
    I još nešto danas sam čula da je na VV u zadnja 2 mjeseca 60 trudnica, zar to nije divno

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj veda prvotno napisa
    I još nešto danas sam čula da je na VV u zadnja 2 mjeseca 60 trudnica, zar to nije divno
    :D :D :D

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:D to je predivno i jednostavno savršeno, svaka čast ekipi na VV

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •