Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: ONE

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno ONE

zdravo evo ja sam se tek uključila u rodu,i iman jedno pitanje meni dosta značajno s obzirom da imam jednu bebic,jeli se vama u sve mjesaju svekrve,mene zivcira to sto moja mala ide dnevno 3,4 sata tamo i naravno kupuju je bombonima i slatkisima..kako je sa vasima jeli imate slicne "probleme",ja jedva cekam vrtic da tamo nemora visit preko sedmice..uf

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

na moju veliku sriću (i rijetko kad žalost ) ja nemam svekrvu. :D :D tako da tih problema nemam.
    a svekra sam davno "dovela u red" po pitanju male. čim mala počne čudinjat, svekar odma viče: nevista mogu li/smijem li/šta ću radit. a najčešće maloj kaže: ne mogu (npr. nešto dat) čeri ja to bez mame. ona mora odlučit. a mi moramo slušat mamu.
    auuuu koji dobar svekar (još da mu je zavirit u glavu kad to govori da vidim šta i misli, bilo bi super )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luce mala, je li kikica ide kod sveki solo ili je ti posaljes ? Salu nastranu, ako ti smeta sto jede bombone i slatkise zasto to ne mozes na lijep nacin reci svekrvi? Kazi joj da to nije dobro za malu, da joj kvari zube i apetit za regularni obrok. Svi se mi na ovakav ili onakav nacin susrecemo sa generacijskom razlikama u odgoju djece. Medjutim vecina nasih roditelja je otvorena za sugestije i pratit ce upute koje im damo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

blago vama sta vi imate dobre i fine familije,al znam da nigdi nije sve idealno i nevjeste i svekrve se ne vole ma koliko mi sutili o tome..to je ocito...ovik svak vuce na svoju stranu,a tu nikakvi razgovor ne pomaze jer ja kroz vrata i oni opet po svome nisam vidovita ali znam jer kad se vratim vidim stanje..ma dobro nije to toliko tragicno mene vise smeta sta se ne postuje moja riječ-....ja jedino sta napravim je preko muza dam njemu na zadatak da to rijesava oni ce ipak vjerujem poslusati prije njega

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja samo mogu reci da imam super sveki i da je ona i Roko imaju super odnos. Kod nje spava jednom tjedno da mi malo odmorimo i ona je jedina osoba kojoj bih ostavila svoje dijete,jako je dosljedna i obozava ga. Njoj zaspe za 10 minuta,a nama za sat vremena,njoj nikada ne pravi scene vani,a nama se bez problema baca po trgovini,ustvari ona ima zivaca sto puta mu nesto objasniti,a ja mogu par puta i onda Sve ovisi o osobi,eto primjera da nisu sve grozne. Zaboravih reci da i mene jako voli od prvog dana ! Eto....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Luce mala, je li kikica ide kod sveki solo ili je ti posaljes ? Salu nastranu,

ma ja je ne saljem,nego ode silom prilika sa muzem dok sam ja na poslicu,a mogla bi ona i pjeske sama koliko se navikla ic tamo...vec zna put na pamet ipak su joj 2 godine

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji ne idu kod sveki (iako je na 3m od nas) ali ona dolazi kod nas redovno i bez izuzetka sa nechim u dzepu. Chokolada, Pez, kinder jaje, Smoki, ukratko sve ono shto ja ne volim da vidim da jedu. Ok je u gostima i tu im ne branim, jedu i u jaslama kad je nekome rodjendan ali zar nema necheg pametnijeg shto bi im donela? Shta fali kesici grozhdjica ili suvim kajsijama? Ali ne vredi...izludece me i pored svih molbi i kritika.

A sve zato shto je malci ne vole jer se NIKAD nije poigrala sa njima. Njihovo nevoljenje ide dotle da joj ne daju ni da ih poljubi pa zato dolazi sa adutom u dzepu da iskoristi trenutak :/

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zvučat će grubo ali mi smo donašanje nepoželjnih prehrambenih proizvoda riješili ovako: sve što su bake/tete/gosti donijeli a MM i ja nismo željeli da SiS jedu, završilo je momentalno u smeću, pred očima donašatelja. Bilo je :shock: :shock: , ali objasnili smo da ne želimo da SiS jedu to-to-i to, i "izvjesili" smo listu poželjnih namirnica: banane, općenito voće, Domaćica keksi, Čokolino, voćni jogurti. Čak smo ponudili nejestive alternative poklonima: pelene, kreme za guzu, slikovnice, časopisi. Kao lista za poklone za vjenčanja.
    Nakon takvog istupa, bake/tete/gosti su i od tada nema problema. Očito im se ne troše novci na nešto što će odmah završiti u smeću.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Traktorka, evo jos jedne super sveki!!
    Moja je savrsena!! Obozava je a i mi se super slazemo. Naravno bilo je pokusaja slatkisa i sa svekine strane i sa mamine strane ali sam to odmah srezala. Doslovce sam bila ko policajac. Kad bi dolazile prvo sam ja pregledala vrecice i onda bi joj dale samo jednu cokoladicu a ne njih sto. Sad su pocele nositi jabuke i mandarine! :D

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj jacman prvotno napisa
    Sad su pocele nositi jabuke i mandarine! :D
    tako je i kod nas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Clumsy mom, meni je zao tvoje sveki, vidis da ona ne zna bolje pa nosi slatko da bi pridobila djecu. Tuzno je sto je djeca ne vole, to im je baka. Mozda da s njom popricas?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ona nema volje da se zabavlja njima. Valjda je u strahu da cu, chim budem videla da ona mozhe da izadje na kraj sa njima, pocheti da joj ih ostavljam na chuvanje .

Ma nije ona za zhaljenje. Barem ja ne mogu da zhalim osobu koja mojoj mami (koju klinci obozhavaju iako zhivi na 300km od nas i koju vidjaju 4 puta godishnje na po 7 dana i bez problema odmah prve vecheri ostaju da ih ona stavi na spavanje jer mm i ja izadjemo) kazhe:"Mene deca ne vole jer im ne izigravam majmuna po ceo dan". Ona bi, gospa, sve sa visoka, bez majmunisanja - e pa nece deca tako!

Inache je uchiteljica u penziji, svojoj unuci od drugog sina je naprichala pricha i bajki za stotinu dece a ovima mojima nije dosad otpevala ni strofu. Lakshe joj je da kupi chokoladu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote="clumsy mom"

Inache je uchiteljica u penziji,[/quote]

e znam ja takve one imaju vec neki usadjen stav hladnoce pa mozda to djeca osjete ..a mozda da klinci pocmu baki nosit slatkise mozda bi se ta ljubav pojacala :/

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Odosmo off topic 8)

Dakle, sveki mi je nepopravljiva i razumem sve vas koje se rvete sa takvima. Ja mojoj jednostavno ne mogu objasniti zashto ne zhelim da mi deca jedu preslatku Kinder chokoladu (a uredno mi nalece kad ja odluchim da im dam onu pravu) i zashto ne treba da se ljuti na njih shto im se ne jede pita bash onda kad je ona umesi. Kako da joj objasnim da mi deca imaju 27 meseci a ne godina :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •