-
kalup imam a li ne i recept
kupila sam danas dva rebrasta kalupa za srneči hrbat.u subotu imamo puno gostiju i htjela sam nešto ispeći u kalupima....
ima li tko kakvih recepata :?
-
Osoblje foruma
KOLAČ NA METRE
Tijesto:
3 žumanjka
185 g šećera
1 dl tople vode
1 dl ulja
195 g brašna
1 prašak za pecivo
3 bjelanjka
1 žlica škrobnog brašna
Krema:
puding od vanilije, (plus mlijeko i šećer potrebni za izradu istog)
2 vrećice šlag pjene
100 g margarina/maslaca
Priprema:
Odvojiti žumanjke i bjelanjke te žumanjcima dodati šećer, ulje i vodu. Mutiti mikserom dok malo ne posvijetli i postane pjenasto. Zatim dodati brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo.
Isto tijesto zamjesiti dva puta, s tim da u drugi dio treba staviti 1 žlicu kakaa, 1 žlicu ulja i 1 žlicu vode. Tijesta peći u uskom dugom limu 35-40 min. na 180°C.
Puding pripremiti prema uputstvu na vrećici.
Kada se krema ohladi, dodati margarin/maslac sobne temperature. Kada se tijesto ohladi treba ga narezati na 2 cm debljine i zatim slagati naizmjenično bijelo i crno tijesto, "lijepeći" ih kremom. Kolač prevrnemo tako da donja strana bude gore.
Premazati cijeli kolač šlagom i ukrasiti.
(Kolač se na kraju reže ukoso kako bi šnita kolača imala i crno i bijelo tijesto).
-
ja glupača kupila samo jedan! a bio 10 kn!!!!
-
Gago, jel imaš onaj klasični recept za srneći hrbat? Sa sjeckanim orasima i preljevom od čokolade? Malo na prvi pogled ispadne suh (rješenje je u tome da se MORA pojest u roku dan-dva
)
-
-
-
e da, to je to. fino... ja stavim malo sjeckanih oraha umjesto mjevenih, da se malo zabavim žvakajući...
-
mLJevenih.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma