Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: špinat - kako ga pripremate hitno!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno špinat - kako ga pripremate hitno!

Danas bi napravila špinat za F. Piletinu i mrkvicu kuham posebno. Da špinat samo skuham i smiksam sa mesom? Dodajete li nešto u špinat - mlijeko (adaptirano/izdojeno), ulje...???

Thx unaprijed od jedne male gladušice....

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pročitaj ovaj topic možda nađeš nešto što će ti pomoći!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja špinat skuham i nožem dobro nascjeckam odnosno usitnim. U adaptirano stavim rižine pahuljice i pomiješam sa špinatom. E. je to jako

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lailah, već si počela davati špinat i mlađem djetetu?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

baš sam danas skužila da puno njih daje špinat i blitvu već sa 6mj :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, počela sam davati špinat E. a i ostalo povrće. 8)

Početno

ja sam danas spinat ubacila medju listove tijesta za lazanje s malo mljevenog mesa i sira... klinci su pojeli sve i trazili jos!
    s tim da spinat prethodno nisam kuhala, nego oprane sirove listove pobacala izmedju tijesta

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I moralo je sigurno biti Dobra ideja! Slijedeći put kad budem radila lazanje napravit ću po tvojem receptu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj lailah prvotno napisa
    Da, počela sam davati špinat E. a i ostalo povrće. 8)
    koliko znam, nije bas preporucljivo malima davati spinat :/ :?

ima toliko drugog povrca, kud bas svi navale na taj spinat.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa ne dajem mu ga svaki dan. Možda jednom tjedno a i nemamo nikakvih problema. U biti jede vrlo raznovrsno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

F je 8,5 mjeseci i ovo je povrće koje jedemo: mrkva, krumpir, koraba, karfiol, tikvice, brokule...To je uglavnom ono šta je u tablicama - koje još povrće možemo jesti??? Probali smo za sada samo jednom i špinat.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj lailah prvotno napisa
    Pa ne dajem mu ga svaki dan. Možda jednom tjedno a i nemamo nikakvih problema. U biti jede vrlo raznovrsno.
    ako sam dobro izracunala njemu je sad 5 mjeseci i 2 tjedna. pa s koliko si mu pocela davati spinat, ako ga vec sad "jednom tjedno" jede ?!? :? ne znam, nisam u rodi, niti savjetnica za dohranu, al meni se to cini suvise rano. nije bit sto je to samo jednom tjedno, pa ni ja kao odrasla ne jedem cesce spinat. a za tako male bebace, hrana ne mora bit nuzno raznovrsna, nego zdrava.

nadam se da ce se netko kompetentniji ubrzo javiti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A šta ste me sad uhvatile za taj špinat! Dala sam mu ga dva puta i to normalno svježeg kupljenog a ne kao što neki daju smrznuto. E. isključivo dajem friške namirnice odnosno ništa iz leda i oćenito hranimo se zdravo. Dijete nam je živo, zdravo, zadovoljno što nam je i najbitnije, a to kako se hranimo i kada ćemo uvoditi namirnice naša je stvar!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cuj, lailah, nema razloga da mi takve smajlice upucujes. ovo bijase potpuno dobronamjeran savjet, koji mozda i ne bih napisala da ne znam da je spinat jedna od problematicnijih namirnica. meni ni iz dzepa ni u dzep.

samo mi je zao sto se nitko od nadleznih cura (vise) nije javio, mozda bi njihova rijec imala vise tezine.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

baš je i mene iznenadio smajl.....špinat ima jednu posebnu priču o sebi...onaj kojeg zanima koju priču će se potruditi da sazna...ja je znam i uvesti ću špinat teka kad M. napuni dvije godine
    mama courage

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nekako imam osjećaj da smajl koji je lailah stavila nije bio namjenjen nikome osobno....

Ja barem napišem i neki post koji i nema baš neki smisao, onako ne razmišljajući previše i tako mi se i čini ona rečenica - dajem špinat jednom tjedno - mislim više da je to bilo onako općenito, jer ako ovako čitaš može ispast da mu daje špinat od rođenja. U krajnjoj liniji - možda mu je baš ovaj tjedan i prvi put dala.....

Umjesto da raspravljamo o važnosti tog blesavog smajlića možda bi bilo bolje da uputimo nas neznalice na priču o špinatu. Ja nisam niti znala da postoji priča o špinatu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja bi voljela cuti pricu o spinatu. Moj misic ga rado jede i kuham mu ga isto tako jedan puta tjedno.
    Ako postoji valjan razlog zasto djetetu NE dati spinat, voljela bi znati.

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da se špinat daje djetetu unutar 2 sata od branja, jer nitrati oksidiraju u nitrite koji su štetni za zdravlje. Ne bih se petljala, al baš sam nedavno pročitala u onoj brošuri o dohrani.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

http://www.zzjzpgz.hr/nzl/16/spinat.htm

ovdje ima puno stvari o špinatu a ako se upiše špinat u pretražnik izbaciti će puno informacija o špinatu....

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Romina

Ja isto znam da se mora koristiti unutar 2 sata od branja, ali bi htjela znati čim više info o mogućim štetnostima....

Majke mi, mene točno jeza hvata od te dohrane...... još ćemo ova 4 tjedna uživati u cicicama.....

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma i mene je hvatala jeza od dohrane...i tek me je nedavno prošla

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A što je s blitvom? Jel isto ko sa špinatom?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mama courage, romina
    sve ste lijepo napisale.

ovdje nema savjetnica o dohrani, samo o dojenju, ali su se neki forumaši/ce (neovisno o članstvu u Rodi) svojevremeno potrudili i pronašli neke podatke.

sažetak svega je ovo što je kikica2 napisala.
    to je činjenično stanje, a na nama je da odlučimo kako ćemo iskoristiti tu informaciju.

lailah, nema potrebe da se ljutiš, svi savjeti/informacije/sugestije koje su ovdje napisane su stvarno bile izrečene u najboljoj namjeri: nekako mi se čini da ovdje vlada duh kako su sva djeca - naša djeca.
    vjeruj da je svaka od nas ovdje napisala kao da se radi o vlastitom djetetu.
    lijepo je što smo svi na okupu - svako donese neko novo znanje sa sobom.

mitri, sa blitvom je ista stvar.
    ove namirnice koje ivano daje... to je nekako preporučljivo za taj uzrast.

za sami početak: tikvica, koraba, mrkva...
    nemojte misliti kako je to monotona prehrana, to je za njih malene sasvim dovoljno; ima vremena, najest će se svega i svačega u životu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam sutra htjela dati svježe ubranog špinata, ali nakon ovog bi ipak malo sačekala. do kada vi onda mislite da treba čekati s tim

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam prvo davala blitvu jer kažu da je blaža. Obično bih je prvo kratko obarila u vodi, a onda malo kuhala sa adaptiranim mlijekom. Nakon obarivanja bih zelen ocijedila i sitno nasjeckala nožem. Za početak možeš dodati rižine pahuljice, a kasnije umješati i jaje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaleb je neki dan prvi put jeo špinat, ima skoro 13 mjeseci. Nasjeckala sam ga i napravila mu na rižinom mlijeku, zgusnula s malo integralnog brašna.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nuri sam ga dala prije par dana 1. put i povratila ga je. To je rijetko da povrati neku hranu. Tako da joj ga više nisam ni davala a niti neću tako skoro. Voli blitvu s krumpirom i malo maslinovog.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo jeli špinat već nekoliko puta. Uvijek je svježe ubran iz poznatog mi vrta i odmah prokuhan u malo vode. Pomješam ga s malo maslinovog ulja i krumpira.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sin moje jetrve je takođe povračao špinat, pa sam ja zato počela sa blitvom. Moja E. nije imala problema.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

baš sam danas htjela Paoli napraviti špinat (stalno me pilaju jel´ joj dajem špinat) i šok I opet mogu samo reći da sam presretna što postoji RODA-in forum. :D.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •