Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: napravila sam glupost

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno napravila sam glupost

pomagajte...
    od sveki sam donijela tovar domaceg sira za pitu. Kakav sam kreten ja sam to sve u komadu zaledila (imao oko 3kg). I sad ne znam sta da radim? 3 kg mi je previse za jednu pitu 8)
    Trenutno je sve ko kamen! kako da odledim jedan dio, a da drugi vratim u zamrzivac :?
    P.S ima mikrovalnu

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Motornom pilom?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja htjela pročitati kakvo je to jelo pod nazivom "napravila sam glupost" !

bojim se da nema pomoći. u kakvom komadu ti je zaleđeno? onak ko polukugla, ili kao gromada?

ako ima tanje krajeve, možeš pustiti da se mrvicu otopi, pa te krajeve "odštemati". ako nema - potraži još neke recepte za koje je potreban sir, i organiziraj "sirni vikend".

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Motornom pilom?
    trenutno mi se cini da bih samo tako mogla prepolovit ovu santu sira

nista mi ne ide od ruke neki dan sam napravila sarmu u koju nisam ubacila rizu niko nije ni okusio osim mene 8)

dajte zene pomagajte. Rucak mi mora biti gotov do 12 h, jer moram hitno u grad :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    a ja htjela pročitati kakvo je to jelo pod nazivom "napravila sam glupost" !

bojim se da nema pomoći. u kakvom komadu ti je zaleđeno? onak ko polukugla, ili kao gromada?

ako ima tanje krajeve, možeš pustiti da se mrvicu otopi, pa te krajeve "odštemati". ako nema - potraži još neke recepte za koje je potreban sir, i organiziraj "sirni vikend".
    a sta mislite ako sve odledim, pa ostatak ubacim u frizider i ostavim za sutra, hoce li mi se to pokvarit??? Ne bi trebalo, ali sir je osjetljiv pa me bas strah

Editi je prekosutra rodjendan pa mozda napravim vise pita .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ako ti je dobar frižider, i ako imaš kvalitetnu posudu (koja dobro dihta ) - do sutra ti se ne bi trebalo pokvariti. ali onda odma ujutro na posao!!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja mislim da mu ne bi trebalo biti ništa do sutra. Al znaš kako kažu: Misliti je...cvijeće brati

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nesto kontam da nesto drugo sprckam za rucak, a poslijepodne da krenem u akciju pravljenja pita :D
    Evo sad sam ljuta na svekrvu (uvijek svekrve krive) sto mi to odmah nije podijelila na dva dijela. Ustvari, sto mi sir nije stavila u dvije kese nego u jednu.
    Kako smo dosli umorni sa desetosatnog putovanja, ja sam taj sir samo stavila u zamrzivac

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: grozna svekrva!

reci joj drugi put da ti uopće ne daje sir! samo ti radi probleme... da nemaš sira, ne bi morala ni kuhati...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bas sam ljuta na nju. pa sto mi je to uradila :/

nista, ostavila sam u jednoj posudi ovu gromadinu, pa ce se valjda otopit do veceras
    barem cu imat rucak za cijeli vikend.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Probaj ovak. Izvadi sir i stavi na frotirasti ručnik da ti se ne skliže. Uzmi onaj bat za meso tući (drveni ili kakav već) i jako lupi. Negdje bu puklo sigurno. Ostatak vrati u škrinju...
    Ja tak radim s kesten pireom u komadu pa možda upali i za sir.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Snorki, gle, ovako - Sir kad se počne topiti, naravno da će se topiti najprije vanjski slojevi jer su izvana pod utjecajem sobne temperature. Kad malo popusti gornji sloj, oštrim nožem odreži okolo koliko se da. Radi tako sloj po sloj dok ne skineš onoliko koliko ti treba za prvi put. Ostatak (još uvijek zamrznut) vrati u zamrzivač. Ne odmrzavati u mikrovalki jer ga ona odmrzava od sredine!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

.
    Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    Probaj ovak. Izvadi sir i stavi na frotirasti ručnik da ti se ne skliže. Uzmi onaj bat za meso tući (drveni ili kakav već) i jako lupi. Negdje bu puklo sigurno. Ostatak vrati u škrinju...
    Ja tak radim s kesten pireom u komadu pa možda upali i za sir.
    genijalna si :D upalio je iz prve :D drugi komad sam vratila u zamrzivac :D
    ja htjela nozem, pa kontam da se ne porezem jer je bas bas zamrznuto :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drago mi je da sam pomogla!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •