Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: dobila sam novi nalaz hormona.....pitanje??

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno dobila sam novi nalaz hormona.....pitanje??

cure ponovila sam hormone ,,danas mi stigli novi......;
    TSH 3,55
    LH 4,97
    FSH 10,66
    PROLAKTIN 456,40
    ESTRADIOL 343,2

a ovo su nalazi od 2007:TSH 2,57....LH 6,53......FSH 11,82.....PROLAKTIN 322,9....ESTRADIOL 223,2...........kad ih uspoređujem vidim da mi su mi se svi povisili osim FSH koji se malo snizio ali je i dalje visok....sta vi mislite o nalazu??? oprostite ako ova tema vec postoji!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

S obzirom na granično povišen FSH, čim prije do dobrog MPO stručnjaka i u IVF (čisto kao usporedba: mislim da Maribor u stimulaciju prima FSH do 13), a ovaj tvoj je blago granično povišen, dobro je da se ne mijenja, ali za ošacat reakciju na IVF stimulaciju gleda se vršni FSH (znači, nema veze što se "popravio", gleda se najviši izmjeren) što (još) ništa ne znači, jer pravi će kužer dosta toga shvatit i iz broja antralnih folikula na UZV-u. Linkam link oko FSH koji je svojedobno meni pomogao:

http://kutak.forumotion.com/povisen-...zerve-t576.htm

Vezano za TSH, ako nemaš neku bolest štinjače, sumnjam da će se većina oko toga zabrinjavati. Od Cro MPO-ovaca jedino dr. R. iz Pol. Vili o tome vodi znatnijeg računa, a imaš dvije teorije oko TSH (skroz pojednostavljeno i laički rečeno) - jedna je teorija da je TSH do 4,20 OK, druga (američka, manje zastupljena kod nas i tek rijetki endokrinci je priznaju) je da je za žene koje planiraju trudnoću dobro da je TSH ispod tj. do 2,00.

Moja poruka - možda malo ubrzat ulazak u prvi IVF, i već gledat strane horizonte koji nisu ovoliko ograničavajući za pacijente koji bi mogli imati probleme s reakcijom na stimulaciju (blago granični FSH) - ovo prevesti kao - lagano razmišljati i o liječenju u inozemstvu di nema ograničenja oplodnje na 3 js i di se može ići u ful stimulirani protokol, ne ove neke naše blaže varijante.

Prije konzultacija kod Baumana stigneš još izvadit i marker ovarijske rezerve AMH - Anti-Muellerian Hormon - vadi se u Vinogradskoj, mislim da je 200 kn (pitaj detalje na postu 39+) ili se može u Breyeru, ali je preskupo - mislim oko 400 kn, plus imaju neku čudnu ref. skalu. Sumnjam da ćeš od socijalnog ginekologa već sada ovo moć dobit na uputnicu (prije odlaska kod Baumana) jer oni te stvari... ne razumiju (bit ću iskrena i skroz pacijentski nekorektna) i/ili štede. Možeš i B. moliti da ti to napiše.

Ali, generalno, s obzirom na FSH - moj savjet je: žuri.

Sretno !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ako ti upadaju prve konzultacije kod Baumana početkom ciklusa vjerojatno će ti gledat broj antralnih folikula - i po tome se može, uz FSH, vidjet stanje jajnika. Pitaj ga cilljana i informirana pitanja, a ako ti kaže opusti se - to je uvijek dobrodošlo, jednako kao i konkretni odgovor . Raspitaj se kad bi te mogao primiti na IVF, i ako je čekanje predugo, lagano gledat i za neko drugo mjesto. Vjerojatno će te uspjet ubacit u kakav prirodnjak, ali, po meni, trebala bi negdje probat pravu stimulaciju bez ograničenja relativno brzo.

Najbolje ti je sve ovo fino doma produmat i prožakat i procirkulirat i nek' se malo slegne onda si složit svoja pitanja za dr-a.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Možda bih na tvom mjestu napravila ovako - državni pokušaji kod Baumana (ali stimulirani, ne prirodnjaci), prirodnjaci u CITO-a i gledala negdje za vani - Reš, Maribor itd. Ne znam je li već jesi u CITO-a, neće ti se isplatit putovat za ZG i nazad samo za prirodnjake - tipa klomifen/femara.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. kod Baumana ovi sad državno-fundirani "blaži protokoli".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, i ako nisi u ZG-u batali onda vađenje AMH hormona, to se, mislim, u Hrv. radi samo u Vinogradskoj i lab.Breyer u ZG-u.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

AMH je u Brayeru 660kn, a u Vinogradskoj 280kn

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala ina.......kod dr sam narucena 24.11 a trebala bi dobit menst.oko 8-9.11..znaci bit cu na pregledu oko 16-17 .dc ..ne znam jel to vec kasno da ista vidi ..mislim da i ovulacija mi tada vec prosla.....a sta cu kad me tad narucila prije nije bilo mjesta .....uglavnom ti mislis da se moram pozurit sa IVF?? i da mi je bolje stimulirani??
    hm...pa valjda ce i dr.to misliti.... ja ne znam zasto mi je tako visok FSH a i taj TSH?? a ja sam vec trazila uputnicu da napravim i AMH ali moja gin.kaze ne treba :/ :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A ove teorije oko TSH-a odnose se na, ako sam dobro shvatila, to da će visok TSH (tipa preko 4) teže očuvat trudnoću, a da ovaj veći od 2, a niži od 4 utječe na kvalitetu embrija, ali možda sam to i zabrijala - to sam sad pročitala na topicu "TSH i antitijela štitnjače", a na tom topicu ćeš naći koji su cro endokrinci senzibiliziranji za držat TSH ispod 2, i imaš znalicu na tu temu, forumašicu Timmy. U ST-u ti je i suncem.m, koja je imala problema s TSH, i koja ima nekog endokrinca u ST-u s kojim je zadovoljna - ev. pošalji pp ili pitaj na kavici, ona isto tamo dolazi.

Općenit savjet: kavice žena iz istog grada su ti užasno korisne u početku liječenja, ako si u ST-u i u mogućnosti, pridruži im se, to ti je ko' raketno ubrzani tečaj MPO-a s pacijentsko-logističke strane - di ići, kako radi koji dr., troškovi, logistička rješenja s uputnicama, smještajem itd.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    E, da, i ako nisi u ZG-u batali onda vađenje AMH hormona, to se, mislim, u Hrv. radi samo u Vinogradskoj i lab.Breyer u ZG-u.
    stvarno??? nema u splitu?? e svasta... a jos je i tako skupo

a koji dan se to vadi??

joj ja ce popizdit....taman kad sam mislila samnom je sve ok mislim da i nije.....FSH...TSH...esch.coli u mjehuru....sve me snađe
    ja se nadam da dr.Bauman ce najbolje znati sta i kako i dalje ,,,i da me nece setat vec uzet u postupak sto prije...nadam se..

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Možda bih na tvom mjestu napravila ovako - državni pokušaji kod Baumana (ali stimulirani, ne prirodnjaci), prirodnjaci u CITO-a i gledala negdje za vani - Reš, Maribor itd. Ne znam je li već jesi u CITO-a, neće ti se isplatit putovat za ZG i nazad samo za prirodnjake - tipa klomifen/femara.
    nemam ja draga love za to

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kasno ti je taj dc. Što znači "moja ginekologica" - privatnica, socijalka, ono... opći ginić. Iskreno, ne bih veliki ponder stavljala na izjave nespecijalista. TSH od 10 je već znak za ubrzanje, oko 40-te je često oko te razine. Nije sad baš takva panika, ali morala bi ubrzati. Da sam na tvom mjestu, da imam fin. sredstava, a ovo znanje, na nalaz FSH-a bi se ja već naručila i negdje vani za puni stimulirani IVF ili barem otišla na konzultacije vani. Ali, to sam ja, paničarka je moje krsno ime.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    nemam ja draga love za to
    Onda se pokušaj nekako snaći za ZG barem da spavaš kod nekoga, to ti može značit svaku malo 2 tjedna u ZG kroz cijelu godinu... promisli i ikako ćeš to riješiti s bolovanjima. Je li CITO opcija - mogli bi ti troškovi smještaja i putovanja i rizika posla, ako radiš, na jednu stranu i postupka u CITOu bit li-la? Stimulacija vani lijekovi (Maribor) dođe oko 1800 EUR ako postoje smrzlići, plus još moraš računat s maksimalno 1000 eur za lijekove.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

"nespecijalisti" = htjedoh reći ginići koji nisu specijalizirani za MPO

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ne radim ....mislila sam platit smestaj u zg oko 10 dana a sta cu....opet me jefinije izađe nego da idem u cita pa tamo je 14000kn....uglavnom malo si me sad zamislila sa TSH i sa FSH..... :/ bas mi je visoko i jedno i drugo :/

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Draga moja
    Pokušaj nekako razgovarati sa Poljakom u CITU po pitanju plaćanja, nije on tako loš, da ako može da ti da plaćaš postupak u nekim ratama ili kroz neki drugi vid odgode plaćanja, mislim da će on razumjeti. U svakom slučaju možda vrijedi pokušati, znaju oni kako je nama, da nam nije lako plaćati silne postupke u borbi za bebača.
    Od ti želim sreću.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne radim ....mislila sam platit smestaj u zg oko 10 dana a sta cu....opet me jefinije izađe nego da idem u cita pa tamo je 14000kn....uglavnom malo si me sad zamislila sa TSH i sa FSH..... :/ bas mi je visoko i jedno i drugo :/
    u cita je ivf/icsi iz prirodnjaka (dakle sa klomifenom ili femarom, tableticama - klomifen ide na recept a femara je 10 tableta 300 kn, usporedbe radi samo je jedna inekcija gonala 280 kn) 5000 kuna, a ne 14 000. u cita uopce nema postupka koji kosta 14 000. najskuplji je ivf tesa icsi dakle icsi sa kombinacijom punkcije testisa koji kosta 11 000 kn.

dakle za prirodnjak u cita trebas izdvojiti sve skupa 5 000 kn, maximlano 5300 ako ides na femaru. sad izracunaj koliko ce te kostati autoput i smjestaj u zg 10 dana i isplati li ti se kad budes na prirodnjaku ici u zagreb.

sa stimuliranima je drugi slucaj. nije stimulirani icsi puno skuplji, ali inekcije te kostaju i 3x vise od samog postupka.

i ja sam uglavnom nezaposlena, igrom slucaja sad cu raditi 3 mjeseca, pa znam o cemu pricas

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni je dr.sparac osobno rekao 14000 icsi ....a ja jos i do splita moram putovati oko 2h jer nisam u splitu nego u pripiz....tako da mi je to sve

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je dr.sparac osobno rekao 14000 icsi ....a ja jos i do splita moram putovati oko 2h jer nisam u splitu nego u pripiz....tako da mi je to sve
    to ti je on vjerojatno rekao ukupnu cijenu postupka i lijekova u standardnom stimuliranom postupku. imam njihov cjenik i icsi je tocno onoliko koliko sam napisala.

btw, i ja sam u prip... i do splita imam 2.30 sati jahanja sa juga...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

AMH se vadi isto kad i ostali hormoni, najbolje ti je isti dan kad i FSH, znači od 2-5 dc.

Crvenkapica, dao Bog da me opovrgne tvoja priča, ali, budi relalna, ne radi ti se o 10 dana Zagreba, radi ti se o svaki mjesec ili svaki drugi mjesec kroz iduću godinu ili dvije o 10 dana Zagreba, na žalost. Pa ti vidi je li ti isplativijie ići u CITO ili se odmah naručiti za Maribor (1800 EUR + 1000 EUR lijekovi) ili Reša u Ljubljani (1000 EUR postupak + makx 1000 EUR lijekovi). Po mojoj procjeni, skoro su ti pa slične su šanse da ćeš zatrudnjeti unutar godine dana putovanja na SD i jednim postupkom u Reša ili u Mariboru jer je ovaj naš sada zakon rigorozan. Ako se ispostavi da si slučaj samo za prirodni IVF, bojim se isto da će ti se više isplatiti otići samo u CITO-a, nego svaki mjesec iduću godinu ili dvije u ZG na 7 ili više dana. Znači, uzmi u obzir srednjoročnu troškovnu jednadžbu.

Sretno, svakako odi na te konzultacije, dr. Bauman je super, kao i dr. Lučinger i naši doktori po državnim bolnicama, i cure se oduševe i emotivno zalijepe za ljubaznu kliniku i osoblje, ali probaj i maknut te emocije i sjest s mužem zajedno navečer pred papir i kalkulator i izračunat vaš put.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ti i nekih elemenata za računanje - puni stimulirani IVF (koji se više u RH ne smije raditi) uspijeva maksimalno 30-40% u Slov. i prije na VV-u (to ti je za mlade žene koje nemaju problema s FSH). Ova sada naša hrvatska kreacija "blaži protokol", po uzoru na talijanske slične kreacije prije nego što je njihov sličan zakon ukinut, po meni onako totalno laička procjena će biti maksimalno 18% posto za neku srednju pacijenticu po postpupku (srednja - znači godine 35+, ne neko u 25-toj, a takvi su pacijenti u RH užasno rijetki i nisu reprezentativni za MPO u Hrvata). Da bi postigla prijašnju standardnu uspješnost od 30% morat ćeš puno više odlaziti na postupke po tim "blažim hrvatskim protokolima"...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još jedna, ovaj put ohrabrujuća stvar - granično povišeni FSH u kombinaciji s mlađim godinama (sad pak mislim na žene ispod 40) je puno bolja prognoza nego granično povišen FSH i žena u kategoriji 40+. Kod ove prve će se raditi samo o tome da će biti manje jajnih stanica (ali to samo je bitan logistički zez jer će trebat radit više postupaka), kod ove druge će se raditi možda i o smanjenoj kvaliteti + smanjena količina. Sretno i pametno, tu sad fakat trebaš maknut feelinge i sjest za papir i računat ipričat s curama koje su puno u tome, jer gino situacija plus situacija s IVF-om u Hrvatskoj, plus tvoja "zafrkana" lokacija (ni ST, ni ZG), to zahtijevaju.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure mislite li da bi dr.pristali da recimo folikulometriju obavljate kod svog gin. i javljate rezultate tel. pa samo odlazite na punkciju i transfer u Zg.Obzirom da putni nalog se ne moze dobiti a i za one koji rade potrebno je uzet bolovanje ako ne mogu drugacije iskombinirati.Mislim da i placanje privatno folikulometrije ispadne na kraju jeftinije od putovanja ili odsjedanja u Zg.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure mislite li da bi dr.pristali da recimo folikulometriju obavljate kod svog gin. i javljate rezultate tel. pa samo odlazite na punkciju i transfer u Zg.Obzirom da putni nalog se ne moze dobiti a i za one koji rade potrebno je uzet bolovanje ako ne mogu drugacije iskombinirati.Mislim da i placanje privatno folikulometrije ispadne na kraju jeftinije od putovanja ili odsjedanja u Zg.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sorry na triplanju problemi s kompop

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pak prvotno napisa
    Svakako treba pokušati, pogotovo u svjetlu novog zakona. U MB-u je to kao opcija kul, u Pragu isto, ali ne znam kako će se postaviti sada naše državne klinike. Prije to (barem na VV-u) uglavnom nije prolazilo jer bi dr-ovi (normalno i očekivano) htjeli upoznat kako pacijentica reagira, eventualno za neku stariju. Ali, ako imaju povjerenja u CITO-aše, mislim da bi trebali izać u susret, samo što se tako dosta informacija gubi i teže će dr. zapamtit nekoga tko mu samo javlja folikule veličine xy mm. Ove starije koje su prošle postupke i čije jajnike dr zna - mislim da bi mogao izać u susret, ali ne znam bolničku administraciju, tj. je li bolnici iz nekog admin razloga bitno da piše folikulometrije odrađene itd.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pak prvotno napisa
    mislim da je bublica radila uzve-e u cita a ostalo u petrovoj, ako se dobro sjecam

ja cu sada imati takvu kombinaciju sa resom - uzv u st a punkcija postojna

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam za stimulirani IVF u Petrovoj sve radila gore u ZG a kod FET-a sam sve ultrazvukove radila u CITA i nije bilo problema. Svaki dan sam sestri javljala debljinu endometrija i sve ostalo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto, super. Treba vidit kako na to gledaju SD-ovci.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ina ...sve je to meni jasno ko dan......ja cu probat prvi put na SD.nasla sam i smjestaj ,, ako ne upali onda cu vidjeti sta cu dalje....mozda i zavrsim u CITA ko zna...ipak ja ne radim a muz ima placu od 3000kn, pa jako je tesko .....a situacija mi jeste zeznuta ni ZG ni ST kao sto kazes....

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a valjda ce i oni na Firulama do tada pocet nesto radit :? :?

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

crvenkapica 77 jedna je forumasica nudila smjestaj u Zg za parove koji idu u postupak ja sada neznam tko je bio ali sigurno ce se neka cura sjetiti o kome se radi

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

roditelji od rikikiki su nudili besplatan smještaj parovima koji dolaze na liječenje u zgb...probaj ju kontaktirati na pp

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ina ...sve je to meni jasno ko dan......ja cu probat prvi put na SD.nasla sam i smjestaj ,, ako ne upali onda cu vidjeti sta cu dalje....mozda i zavrsim u CITA ko zna...ipak ja ne radim a muz ima placu od 3000kn, pa jako je tesko .....a situacija mi jeste zeznuta ni ZG ni ST kao sto kazes....
    uzv na citu je 250 kn, pa izracunaj jel ti se vise isplati biti u zg 10 dana zbog 3 uzv-a ili poci na cito a u zg samo na punkciju i transfer. sori ako te tlacim

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    uzv na citu je 250 kn, pa izracunaj jel ti se vise isplati biti u zg 10 dana zbog 3 uzv-a ili poci na cito a u zg samo na punkciju i transfer. sori ako te tlacim
    x. Treba to sve dobro iskalkulirat. Je (psihički) naporno i zahtijeva koordinaciju i moljakanje dr-ova, ali može stvarno uroditi benefitima za par u smislu smanjenja logističkog maltretiranja.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

izracunala; 3-4x put u split 600kn + 3-4 ultrazvuka 1000kn= ca.1600kn u cita samo ultrazvuk i put ...hm..ne mozes bit pametan...u zg je sve to besplatno samo smjestaj zeza :/

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure stigao mi novi nalaz hormona
    TSH sada 2,22
    t3 2,48(0,92-2,79)
    t4 89,3 (58-140)
    anti -tg negativna
    MS -At negativna

prije mj.dan mi TSH bio 3,66 nista pila nisam a gle smanjio se :?

progesteron mi dosao 27,81 lut.faza ( 8.0-78.)

u 3mj,progesteron bio 72 e sad sta kazete??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •