Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: nakon carskog...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno nakon carskog...

Dakle, prošlo je već mjesec i po dana, a:
    1. trbuh me još uvijek boli na dodir od iznad reza pa do pupka kao da imam jaku upalu trbušnih mišića
    2. još uvijek krvarim
    3. kupila sam steznik jer mi je trbuh ostao kao kod nekih žena pred porod i svi mi čestitaju da sam trudna , pa me bolio cijelu noć još jače nakon što sam sinoć nosila steznik sat vremena.
    Koliko se nosi taj steznik- vremenski, po danu i koliko dugo (mjeseci, godina ...) i kako ga namontirati ( to je u biti pojas a ne one gaćice)? Jer ako ga stavim niže, "izlije" mi se gornji dio trbuha, a ako ga stavim više, onda donji.
    Što mislite, je li ovo sve skupa normalno i što da radim? Na kontroli je dr rekao da je sve u redu i ginekološki i UZ...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam krvarila punih 6 tj.
    ok, nije bilo obilno, ali jesam.
    i dan danas mi je utrnjen dio i zna probosti. daj si vremena, pa nisi vadila zub
    steznik nisam nosila, nije mi pasalo da me ista stisce. trbuh mi se skoro cijeli vratio nazad.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda steznik nije odgovarajući? ja sam imala gaćice - steznik, ali ne prejaki. samo je lagano držao trbuh da se ne širi.
    kad se sve smirilo - tek tada sam uzela jači, koji je malo i stisnuo.

ako ti je dr rekao da je u redu - trebalo bi biti. da li se možda forsiraš, dižeš nešto što ne bi trebala...??

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ja sam krvarila punih 6 tj.
    ok, nije bilo obilno, ali jesam.
    Meni je ovo vec sedmi tjedan da krvarim. Isto nije oblino, a li se zna pojačati pa opet popusti.
    i dan danas mi je utrnjen dio i zna probosti. daj si vremena, pa nisi vadila zub
    Ma da imam povjerenje u splitsku bolnicu ne bi me bilo briga. Ovako kad ne znam što su oni tamo prtljali, onda se brinem. recimo, nije ih bilo briga da mi se šav upalio, pa računam da mi ne bi ni rekli da su nešto drugo ukakali. najviše me brine to da mi je trbuh stvarno ogroman i da me boli tako jako na dodir. :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    možda steznik nije odgovarajući? ja sam imala gaćice - steznik, ali ne prejaki. samo je lagano držao trbuh da se ne širi.
    kad se sve smirilo - tek tada sam uzela jači, koji je malo i stisnuo.
    Probat cu onda tako.
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    da li se možda forsiraš, dižeš nešto što ne bi trebala...??
    Pa patronažna mi je rekla da bi trebala više ležati jer mi je maternica još dosta visoko. A nije baš da se ubijam od ležanja. A tereti... pa sin mi ima pet i po kila, pa sad... Ali ta bol je bila meni jedinoj tamo na odjelu od svih "carica". Kad sam rekla to dr u bolnici, on je rekao "mislite, boli vas rez"? ja sam rekla da ne nego trbušnjaci a on na to nije ništa rekao.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene rez nije bolio. Krvarila sam mjesec i pol ali ne stalno. Uglavnom kad bih se isforsirala dugim hodanjem ili cijeli dan nosala Toni. Doktorica mi rekla da je to OK i da svaka žena reagira drugačije. Nosila sam - nekih desetak dana - ne pravi steznik, nego one gaćice s pojačanim prednjim dijelom i elastanom. One mi nisu smetale, a pravi steznik koji mi je dala frendica mi se činio kao da sam u oklopu.

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Krvarila mjesec dana, imala sam osjećaj kao da mi je trbuh utrnut 9 mjeseci ( i još danas osjećam da mi je trbuh lagano utrnut ), rez nije bolio, jedino što ponekad ( najčešće kad su promjene vremena ) osjećam onaj dio reza gdje je najviše zatezalo poslije poroda... i na kraju... trbuh mi se tokom godinu dana "lagano" smanjivao, ali ga još i danas imam...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Lora163 prvotno napisa
    trbuh mi se tokom godinu dana "lagano" smanjivao, ali ga još i danas imam...
    Super
    Meni je ovaj steznik čini se malo počeo djelovati...Jesi ti nosila steznik?

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Poslije poroda (carskog) - pitala sam fiziotarepeuticu u vezi steznika i nije mi ga preporučila. Najbolje je postepeno primjerenim vježbanjem jačati trbušni zid. Steznik samo usporava stvar i drži ono što bi trebali mišući samo raditi - samo ih još više 'ulijeni'. Nisam ništa nosila, imala sam 'razliven trbuh i maternicu' dosta dugom, krvarila skoro 2 mj, curila mi je rana mjesec dana. Nisam se štedila i dizala sam nepotrebno sve sama . Evo tek jučer sam, nakon 13 mj od poroda, ušla u stare hlače (najuže koje imam u ormaru :D ). Jest da mi se sarmica prebacila preko pojasa ali upala sam, zakopčala, mogu disati i čučnuti u njima. Jupiii
    Daj si vremena, tek si rodila.....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj drndalica prvotno napisa
    Poslije poroda (carskog) - pitala sam fiziotarepeuticu u vezi steznika i nije mi ga preporučila. Najbolje je postepeno primjerenim vježbanjem jačati trbušni zid.
    Lako se može vježbom ojačati trbuh. Ipak, čini mi se da ako je trbuh ostao prevelik da nije loše da ga se nečim "podupre". Menije patronažna to preporučila jer kaže da mi je maternica ostala još dosta visoko...
    ps drago mi je za te najuže hlače u tvom ormaru.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

rodila carskim zbog prevelike bebe
    krvarila solidnih 6 tjedana
    još 2 imala "prljanje"
    još u rodilištu mi je fizijatrica preporučila steznik (i tip i velićinu)
    uputa je bila obući ga 10 dana iza rezanja i nositi ga što više preko dana
    pa tako 3 mjeseca
    nikakvo ozbiljno vježbanje
    ne nositi ništa teže od bebe

mala me doslovce razvalila, sve se unutra maklo
    rez je dugo bio utrnut i sve me na dodir bolilo jako dugo
    još i sad osjetim, no to je potpuno normalno jer su živci prerezani.

trbuh mi je još uvijek malo izbačen, bez špeka, samo viseća kožetina
    steznik me spasio
    ne samo da se to sve vrati natrag nego s njim nisam imala osjećaj da će mi svi nutarnji organi poispadati kroz ranu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vesso prvotno napisa
    nikakvo ozbiljno vježbanje
    Hm, a ja mislila pocet uskoro. Nisam navikla biti ovako kilava...
    trbuh mi je još uvijek malo izbačen, bez špeka, samo viseća kožetina
    tako sam i mislila Meni je doslovno sve popucalo, imala sam trbuh metar i po ispred sebe i bas sam se pitala sto ce biti kasnije sa svom tom kožom.
    steznik me spasio
    ne samo da se to sve vrati natrag nego s njim nisam imala osjećaj da će mi svi nutarnji organi poispadati kroz ranu
    i ja sam primijetila da mi je vec bolje, ipak je to dobra stvar i zao mi je da ga nisam ranije stavila. Hvala ti na informacijama.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

godinu i pol nakon carskog još uvijek na dodir slabo osjećam trbušne mišiće dolje...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    godinu i pol nakon carskog još uvijek na dodir slabo osjećam trbušne mišiće dolje...
    Baš mišiće? Navodno njih ne diraju, samo razmiču... Meni se čini da me zapravo boli koža koja se tijekom trudnoće prerastegla.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mislim da meni nisu morali rezati trbušne mišiće - rascijepili su mi se uzdužno još u trudnoći (odmah čim je stomak počeo rasti). Još uvijek se pod prstima osjeti rupa (okomito od rebara naniže). Navodno, to je ireverzibilno - kad jednom puknu gotovo je. Imala sam zbilja jako velik stomak ali nije bilo prestrašno nakon poroda- jest da imam još uvijek stomaka viška. Neko ozbiljnije vježbanje nije mi niti palo napamet. Mislim da steznik ima smisla jedino možda kod malo kurpulentnijih cura ili ekstremno visećeg šlaufa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj drndalica prvotno napisa
    mislim da meni nisu morali rezati trbušne mišiće - rascijepili su mi se uzdužno još u trudnoći (odmah čim je stomak počeo rasti).
    ma ne kužim. meni je doktor koji me operirao, kad sam ga pitala kad mogu pocet vjezbat, rekao da za jedno 2-3 mj jer se trbušni misici ne rezu prilikom carskog reza, da ih se samo razvuce i razmakne. Kako je to tebi popucalo? :? I to misici? Je li ti to netko dijagnosticirao?

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj Lora163 prvotno napisa
    trbuh mi se tokom godinu dana "lagano" smanjivao, ali ga još i danas imam...
    Super
    Meni je ovaj steznik čini se malo počeo djelovati...Jesi ti nosila steznik?
    Poslije prvog poroda nisam, poslije drugog jesam, ali meni je ista stvar sa steznikom ili bez njega

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

trbuh mi se skoro cijeli vratio nazad.
    Nakon koliko vremena?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni je sutra 4 tjedna od carskog - imala sam neki ugrusak koji su nasli kad su me pustali tako da je sprecavao normalno krvarenje - onda sam dobila nekoliko dana temp i sad sam o.k. ali trbuh je grozan - inace nosila sam blizanke pa je trbuh bio ogroman i sad mlohavi ostatak vidi preko reza - grozno... - i rana nije malena standardna valjda zbog blizanaca rana ide cijelom sirinom trbuha

2 pitanja
    1.- ja imam osjecaj da moja crijeva nisu ista - jel se crijeva 'mrdaju' za vrijeme operacije - imam uzasno ceste stolice jednostavno ne rade na isti nacin - jeste vi imali taj problem

2. - kad se moze poceti s vjezbanjem misica - mene je frka zbog leda jer sam i prije imala problema a sada kad su mi trbusni u ovom stanju bojim se da ne ostanem ustakljena tako da mi se cini da bi trbusne trebala sto priije u funkciju

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lumpar prvotno napisa
    1.- ja imam osjecaj da moja crijeva nisu ista - jel se crijeva 'mrdaju' za vrijeme operacije - imam uzasno ceste stolice jednostavno ne rade na isti nacin - jeste vi imali taj problem
    Je, ja sam imala osjecaj da su mi crijeva na površini, skorz blizu kože i da ih mogu opipati. Osjećala sam ih kako se miču, pune itd. Imala sam često stolice na početku a sad imam čak i problema sa stolicom. Mislim da ti naprosto treba vremena da ti to sad sjedne sve na svoje mjesto. Jer kako više nemaš bebe unutra, mora se sve vratiti, kao što se bilo odmaklo za vrijeme trudnoce za napraviti mjesta za bebce.
    2. - kad se moze poceti s vjezbanjem misica - mene je frka zbog leda jer sam i prije imala problema a sada kad su mi trbusni u ovom stanju bojim se da ne ostanem ustakljena tako da mi se cini da bi trbusne trebala sto priije u funkciju
    Čini mi se da bi ipak trebala sačekati bar tri mjeseca, s obzirom na blizance. Meni je prošlo dva mjeseca od poroda i nisam baš sigurna da bih htjela započeti s nekim ludim trbušnjacima (a inače se time bavim i trbuh mi je bio u super stanju prije poroda). Sjećam se da sam bila napravila na krevetu par polutrbušnjaka prije jedno dva tjedna i da me rez zabolio. U svakom slučaju, kad započneš kreni skroz lagano, onako kao da si stara baba. I radi ih pola- pola, tj odvojeno gornje trbušne i odvojeno donje. Ako ne znaš kako se to radi, pitaj.
    I kupi pojas za se stegnuti, meni je jako pomogao.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala sbuczkow,

pojas za stegnuti - jel to misliš na steznik ?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pojas za stegnuti - jel to misliš na steznik ?
    Da, ali navodno je bolji od onog klasičnog steznika- gaćica

bluesy

Početno

Drage moje, sve vas lijepo pozdravljam, nova sam na forumu. Rodila sam neočekivanim carskim rezom 26.10.2006., i iako je prošlo više od 5 mjeseci, osjećam nelagodu pri dodiru reza, kao da nije na mom trbuhu, i ne dam ga dirati. Strije nisam uopće dobila i trbuh mi je sad samo škembica, ništa strašno, no sad me muči kako ću se osjećati u drugoj trudnoći, hoće li me boljeti kad se maternica bude povećavala? Nije mi baš bio lak i brz oporavak od carskog.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj bluesy prvotno napisa
    Strije nisam uopće dobila i trbuh mi je sad samo škembica, ništa strašno, no sad me muči kako ću se osjećati u drugoj trudnoći, hoće li me boljeti kad se maternica bude povećavala? Nije mi baš bio lak i brz oporavak od carskog.
    Pitaj lucu2006, ona je nedavno rodila nakon prvog carskog. sjecam se da je pisala da je boli rez od carskog. (iako je to sve vjerojatno individualno).

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo me. kako sbuczkow rece, mislin da je to sve individualno. mene maternica nije bolila ali zato me u 9. mj. trudnoce bas jako znalo probosti kroz rez (onako ne bi rekla dubinski nego povrsno) i peklo je, a cesalo tek ... :shock:
    pazi se kada ostanes trudna, sta budes vise mirovala (meni je to bilo nemoguce), mislin da bi trebala osjecat manje smetnji, st aje u stvari totalno logicno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    evo me. kako sbuczkow rece, mislin da je to sve individualno. mene maternica nije bolila ali zato me u 9. mj. trudnoce bas jako znalo probosti kroz rez
    Jedino sto je možda tu još bitno je i činjenica da su tebi trudnoće bile u jako kratkom razmaku...

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

je, ja bi rekla da je to najbitnije

bluesy

Početno

Hvala Luce, mogu li još znati koliki je bio razmak između trudnoća? Meni neki govore da nakon carskog dvije do tri godine ne bih smjela zatrudnjeti, kao da trudnoća ubija. Jasno da se treba sve vratiti na svoje mjesto, ali mislim da to nije tako strašno. To s mirovanjem bi i mene ubilo u pojam, nisam pasivan tip i smatrala sam da što se više krećem, to će mi porod biti lakši.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

3,5 mj nakon poroda san zatrudnila sa ninom
    ih, mirovala bi ja da sam mogla vecinu kucanskih poslova i poslova oko andree sam pokusala prebacit na muza i svekrvu; nesto je islo, nesto ne. al opet bi se nasla u situaciji kada bi bila sama doma s andreom, ona tada nije hodala pa bi je morala dizat na ruke do hranilice ili u ogradicu ili do kreveta.... nije ona tada bas bila lagana, imala je sigurno 12-13 kg. sama ona me kostala puno muke i zivaca u one zadnje tjedne, a kamoli jos i kucanski poslovi...
    u biti, ocu ti rec da se probas sta vise cuvat, misli na sebe i na svoju bebu jednom kada opet zatrudnis!

bluesy

Početno

Hvala Luce

pored moje Gabriele mogu ja još petero imati, koliko je ona dobra

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad otpadnu šavovi nakon carskog? pitanje je za one koje su imale tzv. nevidljive šavove koji sami otpadaju.

naime, ja imam takve (inače u vž rodilištu dobite ili takve, ili one koji se vade prije izlaska iz bolnice, očito, ovisno tko vam radi carski), kaže mi patronažna da im dugo treba, meni će u srijedu biti 4 tjedna, a samo ih je nešto pootpadalo.

inače, moja frendica imala carski u 9. mj. i kaže da uvijek osjeća ranu pri promjeni vremena, da ju je zatezalo 1,5mj. po porodu (to mi je izgledalo puno kad je rekla, a sad se približavam i čini mi se da će kod mene i duže...)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa
    kad otpadnu šavovi nakon carskog? pitanje je za one koje su imale tzv. nevidljive šavove koji sami otpadaju.
    kako da ti kažem kad su nevidljivi ? ne znam, ja nisam imala konaca izvana... tj. imala sam jedan končić na kraju reza, ali su mi taj skinuli još u rodilištu. ja sam šivana nekako iznutra, vani se vidi samo crta...

Citiraj Hera prvotno napisa
    inače, moja frendica imala carski u 9. mj. i kaže da uvijek osjeća ranu pri promjeni vremena, da ju je zatezalo 1,5mj. po porodu
    a čuj, sve ti je to individualno.. neke ljude boli glava kad se približava ciklona, a neke ne! neke šteka u koljenu, a neke... znaš već . kod mene je prošlo 18 mjeseci i ne osjećam zatezanje, ali me zato tu i tamo šav zna tako pakleno zasvrbit da se ulovim kako se češem nasred ceste

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo prošlo mi je 4,5 mjeseca od carskog i još uvijek me malo boli trbuh.
    A da ne pričam kako mi je trbuh veličine kao kod 6mjesečne trudnice.
    Ne nosim steznik.
    Vrlo često me rana jako svrbi.
    Često si mislim pa neće mi valjda ostati toliki trbuh iako mi trbuh uopče nije mekan i salast pa si onda opet mislim a valjda će splasnuti s vremenom. :?
    Istina u ova 4,5 mjeseca se prepolovio na pola od poroda. :?

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je danas točno mjesec dana od carskog. U bolnici su mi rekli da već nakon deset dana mogu raditi neke polutrbušnjake kako bi mi se trbušnio mišići ponovo ojačali, i da ne nosim steznik jer ću si tako samo raditi protuuslugu. Također, rečeno mi je da bi se već nakon tri mjeseca mogla upisati na neke vježbe ili vježbati doma ako imam kakvu spravicu. Rez me ne boli, već samo povremeno svri, što je dobro jer vele da onda rana zacjeljuje. No iznad reza sa lijeve i desne strane me ponekad lagano pecka, ali to se dešava samo kad se preforciram sa hodanjem ili nošenjem Kristine... Uz to, ne mogu se baš najbolje okrenuti na lijevu stranu, pogotovo ako držim dijete u rukama jer me onda na desnoj presiječe i zaboli, no ta bol brzo prođe. Mislim da je to sve normalno jer ipak, carski rez je rutinska i jednostavna operacija za liječnika, ali ne tako lagana za ženu koja je operirana.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mame koje ste rodile carskim rezom, interesuje me sledece:

1. nakon koliko dana su vam skinuli gazu sa reza?

2. ako vam se rana otvorila, sta su vam preporucili da radite?

3. ako vam se rana zagnojila, da li su vam je cistili ? (cime?)

4. da li je krvarila rana?

5. Ako je rana otvorena i upaljena: Jod- da ili ne? Bivacin sprej? A 3% hidrogen-da ili ne? Ili mozda nesto trece?

naime, meni preporucuju tusiranje ...jos u bolnici su mi rekli da sto vise kvasim ranu...to mi je skroz suprotno od onog sto su mi preporucili sa prvim carskim (rana mi je bila zasticena 7 dana i tek nakon skidanja konaca (10. dan/) sam smela da se tusiram normalno

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sutradan, dobila sam temperaturu.

5. Ako je rana otvorena i upaljena: Jod- da ili ne? Bivacin sprej? A 3% hidrogen-da ili ne? Ili mozda nesto trece?
    Ništa od ovoga. Ali mi jesu davali da stavljam obloge od alkohola (!? - pečeee :shock: ) jer, kao, alkohol "izvlači" crvenilo :češ. češ po glavi: Stavila jednom (blesava ja) i više nikad. Nakon vađenja konaca (7. dan), rana previjena po hirurški (hidrogen, povidon) stavljena gazica, i rečeno da je sutra mogu skinuti i normalno se tuširati. Rana je još malo vlažila na jednom kraju, gdje je bio čvor, pa je MM špricao Bivacin, jer ja nisam vidjela od trbuha Sve bilo suho nakon nekih 7 dana. Možda bi bilo suho i bez Bivacina, ali ja nisam htjela rizikovati.
    Nisam te razumjela, jel' ti se rana otvorila ili nije? Ili samo pitaš smiješ li se tuširati?

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

drugi dan su mi previli ranu, a poslije svaka dva dana.
    Konce skinuli 7. dan.

O ovome ne znam ništa, jer nikakvih problema nije bilo.
    Meni su kod previjanja čistili alkoholom (koji mene nekim čudom uopće nije pekao)

naime, meni preporucuju tusiranje ...jos u bolnici su mi rekli da sto vise kvasim ranu...to mi je skroz suprotno od onog sto su mi preporucili sa prvim carskim (rana mi je bila zasticena 7 dana i tek nakon skidanja konaca (10. dan/) sam smela da se tusiram normalno

Tuširala sam se 7. dan kad sam došla kući.
    Poslije toga nemam ništa na rani.

Inače, ovaj put sam se puuuno brže oporavila.
    Evo dva tjedna nakon poroda, a mene već danima ništa ne boli.
    Zapravo, već drugi dan u rodilištu prestala sam uzimati analgetike.
    Jedino me rana lagano svrbi

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj nelzi prvotno napisa
    prvi put su me previli u bolnici, 3 ili 4 dan, i opet stavili čistu gazu, bez ikakvih "kemikalija". niš nije curila pa ti tu ne mogu pomoći, ali su mi rekli da se mogu tuširati kad otpadnu krastice i da ne žurim s namakanjem u kadi...
    eto, meni taj savjet s prvim carskim zvuči logičnije... :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala cure.
    Meni su skinuli nekakav flaster (sa gazom, pretpostavljam) vec drugi-treci dan i nista vise nisu stavili na ranu.Rekli su da idem sto vise pod tus. Jeste da je prijalo, ali sam se stvarno zapitala kad ce se to osusiti ako sam pod vodom stalno Pogotovo sto sam ja sedeci dojila M, i stomak bi mi uvek pao preko rane :/ tako da rana niej mogla da "dise"
    5. dan su mi skinuli kopce (bez da su bilo cime dezinfikovali ranu, i taj dan sam i otisla kuci). Vec tada je rana na jednom delu bila otvorena, i pomalo zagnojena ali su rekli da je to "normalno" a dan nakon toga me je bas jako pekla u tom predelu i pomalo je krvarila. Mm se uspanicio hteo da zove bolnicu, jer kaze da je uzasan prizor, pa smo mi to najpre po svom ocistili, uz 3% hidrogen. Mislila sam da stavim povidon, ali eto prvo sam htela da vidim vasa iskustva. Sad je bolje, imam utisak da se osusilo malko, i trudim se da taj deo ne kvasim preterano kad se tusiram. (to sam rekla patronaznoj, na sta je ona rekla da je bolje da sto vise perem vodom , zbog eventualnih bakterija-posto sam imala malkice povecanu temp).
    Da li je povidon jod ujedno i dezinfekciono sredstvo, ili sluzi samo da se odstrane eventualne nakupine gnoja i sl?

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nelzi, ovo zvuči kao "prirodni carski"

da sam na tvom mjestu, ja bih dezinficirala ranu nekih neagresivnim sredstvom (ne znam imate li tamo Octenisept, meni je to super), i prekrila sterilnom gazom.
    Ne onim velikim flasterima, tako da ima zraka.
    Dok god rana vlaži.

Za jod nemam pojma, nisam ga nikad koristila.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    nelzi, ovo zvuči kao "prirodni carski"
    looooool

stavljala sam gazu ali mi se zalepi pa moram da je natopim necim da bi se odlepila. sad samo stavljam hidrogen, i cini mi se da se rana susi.
    Btw, tek sam danas malo detaljnije pogledala, i videla da mi nisu radili po istom savu, nego je jedan kraj novog reza malo otisao ukrivo (bas ta desna strana koja mi je problematicna) :/ Ko zna kako sam iznutra zakrpljena, loooool

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Priključujem se pitanjima :/
    Danas mi je 22. dan od CR-a. Cijelom dužinom rez je ravan i potpuno zarastao, osim na početku s lijeve strane - tu se trbuh "prelio" preko reza, a (uz pomoć ogledalca ) vidjela sam da na samom početku reza imam rupu - otvor (kao da su taj dio zaboravili zaklamati) ispod koje proviruje neko bijelo tkivo , valjda špek. Pedijatrica mi kaže da je to vjerojatno nekakav serom i da malo operem hidrogenom i stavim sterilnu kompresu. Navodno samo zaraste? Ima li netko slično iskustvo? Nakon koliko vremena to zarasta?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja imam jedno pitanje.
    Koje vježbe se mogu vježbati nakon carskog reza i koliko mora proći vremena?

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

čokolada, možda nas je isti dr. operirao? Meni je 16.-i dan od CR (isto Petrova) i također mi rez s lijeve strane izgleda tako kako ti opisuješ - koža prelivena preko reza. Meni su savjetovali, dokle god je rana suha da se na nju NIŠTA ne stavlja i ničim, osim vodom, ne ispire!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti čim prije prođe!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni je trbuh bio preliven preko sredine i preko desnog dela rane a kako su mi gazu skinuli sutradan, to me je stalno peklo i bolelo. Kada sam izasla iz bolnice, isto sam tako ogledalcetom videla da koza u sredini reza i sa desne strane nije u istom nivou. Razlika je bila mozda 2 mm. Na kontroli koja je bila 6 nedelja nakon poroda, doc je rekao "Zarasce to, zarasce, ali je napravio kiselu facu najpre". Evo to je zaraslo (Valjda. Kazem valjda jer i dalje imam osecaj da je jako osetljiv taj deo i da bi se mogao pocepati), sad mi taj deo izgleda kao da je crvenim flomaterom povucena crta. Sa leve strane gde nije bilo problema, rez se ni ne vidi. U nekih nedelju dana sam i ja imala kao neku belu nakupinu na rezu i tad sam na svoju ruku (jer me je uzasno peklo, i plasila sam se da niej mozda pocelo da se inficira) nekoliko veceri na ranu stavila nekad jod a nekad hidrogen i proslo je. Savet u bolnici je bio -sto vise vodom prati :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj nelzi prvotno napisa
    ...a kako su mi gazu skinuli sutradan, ...
    pardon, ne sutradan, nego drugi dan od poroda.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa
    čokolada, možda nas je isti dr. operirao? Meni je 16.-i dan od CR (isto Petrova) i također mi rez s lijeve strane izgleda tako kako ti opisuješ - koža prelivena preko reza. Meni su savjetovali, dokle god je rana suha da se na nju NIŠTA ne stavlja i ničim, osim vodom, ne ispire!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti čim prije prođe!
    Mene je rezao dr. K. , a dr. koja mu je asistirala klela se da ću opet u bikini (rekla sam im da sam bikini zadnji put nosila u ranim osamdesetim, a da sam sad u padobrankama ...zato valjda nisu više ni pazili)

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čokolada...lijepog li avatara , tj.lijepe li djece

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i meni je drukciji prema lijevo...deblji.

~~~~~~~~~~~~~~~~da je sve ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •