-
paradontoza
Otkrili mi paradontozu prošlog tjedna, još moram na slikanje da se vidi u kojoj je fazi.
Desni i zubi me ubijaju, jedem tsve što je tekuće (boli dok žvačem), krvari i peče kad četkam zube. Ispirem usta Corsodilom ali ne pomaže, i dalje je sve upaljeno.
Čime se još može ispirati??? Kako četkati zube, rastura me i najslabiji pritisak???
-
-
Yes, našla sam kaladont (odvratno, al što ćeš
) i tekućinu ali kefice su sve iste. Prije sam imala električnu, sad sam se vratila na običnjaču al me ubija. I meka i srednja.
-
:? Sunce pa ti si još jako mlada za paradentozu...
Znam da moja mama ima neku pastu sa cvjetićima a tak odvratnog okusa da je to prestrašno.
-
Sunce, a da probas sa vecom kolicinom crvenog luka, ja sam cula da upravo on jaca zube i da su rezultati fantasticni.
-
evo moj prijedlog:
Paradontax ,zubna pasta (ima cvjetice na kutijici) , imas ju u DM-u, kosta oko 30 kn, u zelenoj kutijici s fluorom, u crvenoj bez fluora, plava kutijica je gel, ali njega nema za kupiti u Hr - ima malo zesci okus. Ja vec godinama kupujem ovu zelenu, uglavnom, pasta je u pocetku neobicna i nimalo nalik onom cime obicavamo prati zube, neki ljudi se nikad ne navikunu na okus, meni je nakon godina koristenja te iste sve ostalo iz tuba postalo bljak, ima malo slankasti okus ,ali nemoj se preplasiti unaprijed. Moj savjet - obavezno probati i ne odustati prerano.
Kaj se tice tekucine Corsodil ili tako nekako , meni je moja zubarica rekla da moze obojiti zube ,tako da ga ne koristim predugo vremena, tj bolje ga je na stapicu za ciscenje usiju nanositi na zubno meso, tj premazivati desni.
sretno!
-
kupila Paradontax, crveni (slan i pun sode bikarbone).
Corsodil prolazno boji zube, ne traje dugo (reagira na neke pigmente iz hrane), ali za sad je i to OK.
Najviše me muči izbor četkice. I, konačno, treba li snažno ili nježno trljati desni?
-
ja bih izabrala meksu varijantu cetkice, s normalnim pritiskanjem desni, ak budes prejako cetkala garant prokrvare.
I jos jedna fora: bilo bi dobro nakon cetkanja ne ispirati usta odmah, nego nakon par minuta, ja to obicno uspijem istovremeno kod tusiranja, prvo operem zube , ne isperem odmah nego kad obavim ostalo pod tusem.
-
Ja odnedavno po preporuci zubarice perem zube Paradontaxom. Nemam parodontozu, ali desni iznad jedog traumatiziranog zuba od pada su otišli gora pa moram masirati tom odvratnom pastom. Sve si raskrvarim, ali veli zubarica da to tako mora biti. I treba, naravno, puno vremena da se vide prvi rezultati.
-
-
Nakon sto operete zube (Parodontax, cetkica kakva vam odgovara), isprati ih mlakom slanom vodom. (Jos da ja poslusam svoj savjet!
)
-
Meni je moja paradontologica rekla da trljam čvrsto u smjeru rasta zuba.
Ako raskrvarim desni nema veze. Stvar je u tome da treba četkati čvrsto zbog cirkulacije desni.
Preporučila mi je četkicu od Oral B Advantage 35, ali već neko vrijeme nigdje ne mogu pronaći baš taj Advantage 35
-
samo da vam kazem da nakon nekog vremena parodontax nema tako los okus plus sto mi je super sto poslije njega sve ima isti okus a ne onako promjenjen kao kod drugih pasta za zube.
Na zalost sa savjetima o cetkanju ne mogu pomoci.
-
Evo meni se danas žena u uredu hvali da je riješila akutnu upalu desni s nekakvim propolisom za desni koji se kupi u apoteci.
Pošto kupila poto prodala, nije teško probati (ni skupo, oko 30 kn).
-
Meni stomatolog stavljao neku tecnost na desni i kaze time se usporava proces paardentoze, impegnira desni
-
mekana četkica i beskrajno četkanje.nakon toga corsodyl.pasta za zube nema nikakve veze.meni je zubar dao neku plavu tekućinu i s njom mažem desni,probajte o tome pitati svoje zubare.
-
Probaj ispirati usta sa nezašećerenim čajem od kadulje. Par sušenih listića na lončić vode i pustiš 10-ak min. Ocijediš pa sa hladnim ispireš usta.
Meni to uvijek pomogne ako imam upalu desni.
-
branka,kadulja je jako zdrava,ali se NE preporuča u trudnoći.ja sam je svakodnevno koristila dok nisam ostala trudna kada mi je zubar strogo zabranio kadulju,jer navodno ne djeluje dobro na mozak bebe.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma