ja jučer napravila šnenokle (paradižet) s fruktozom. njami, a sve po montiju:

1 l mlijeka sa što manje masnoće
5 jaja
70 g fruktoze
štapić vanilije

odvojiti žutanjke od bjelanjaka. od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke pomiješati s dl mlijeka.
mlijeko+fruktoza+vanilija, sve to neka provrije, pa smanjiti vatru i u mlijeku kratko s obje strane prokuhati žličnjake od bjelanjaka (cca minutu). vaditi ih u cjedilo. kad su žličnjaci gotovi, u mlijeko pjenjačom polako ulijevati razmućene žutanjke, mješati minutu - dvije, pojačati vatru da uzavre (miješajući), ugasiti vatru i miješati još koju minutu. usuti u posudu za posluživanje i dodati žličnjake.

vrijeme pripreme: 15 minuta


probala bih u pečnici ispeći rožatu po mkontiju samo dumam što umjesto karamele od šećera. čim isprobam, stavljam recept.