Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: ŠKARPINA (LEDO)

  1. #1

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno ŠKARPINA (LEDO)

    kako vi radite škarpinu za ručak,ja sam prvi put kupila ledovu 2 velike pa ču vjerojatno napravit na brudet,imate li još koji prijedlog?kako je radite

  2. #2
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    na brudet
    Mislim da je svojevremeno na portalu bio neki recept Skarpina al forno

  3. #3
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Možeš u pećnici s krumpirima ili drugim povrćem, ili juhu.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    Citiraj Joe prvotno napisa
    Možeš u pećnici s krumpirima ili drugim povrćem, ili juhu.



    ej a kako ti to radiš sa krumpirima u pečnici jeli stavljaš foliju da se ne presuši sta stavljaš od začina i kakva bude točasta ili suha...pliz ajde mi malo detaljnije reci ,

  5. #5
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Pa ja ti uvijek radim različito. Inače nisam luda za smrznutom ribom bez glave, ali kad nema bolje, i to je super. Možeš staviti u neku posudu vatrostalnu i pokriti folijom (da ne bude suha), unutra maslinjak, malo vina (ili vode), krumpir, češnjak peršin, soli papra, možeš ubacit koji paradajz ili maslinu ili koromač... possibilities are endless, konstanta je ulje i malo tekućine i krumpir. I riba. Od začina, ne znam, mažuran, lovor, i tu možeš improvizirati.
    Moji svi recepti tako izgledaju, nadam se da sam ti od pomoći

  6. #6
    Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    572

    Početno

    Ja ju uvijek radim a la bakalar (na bijelo ili ti kuhanu sa krumpirima) mljac

  7. #7
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo sa ranijeg posta :

    Ja to zovem PIRJANA škarpina.
    Očišćenu škarpinu gusto zarežem (na 1-2 cm razmak). U te rezove stavim sol , vegetu, biber,kosani bijeli luk . Stavim na maslinovo ulje, prekrenem ribu , dodam malo vode i bijelog vina , posipam peršinovim listom i ostavim da krčka poklopljeno.
    Posebno priprenim maslinovo ulje sa češnjakom , peršinom , malo soli koje sipamo po kuhanom krompiru i rbi u tanjirima .
    Dobro ide i uz tartar umak .

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •