kako vi radite škarpinu za ručak,ja sam prvi put kupila ledovu 2 velike pa ču vjerojatno napravit na brudet,imate li još koji prijedlog?kako je radite
kako vi radite škarpinu za ručak,ja sam prvi put kupila ledovu 2 velike pa ču vjerojatno napravit na brudet,imate li još koji prijedlog?kako je radite
na brudet
Mislim da je svojevremeno na portalu bio neki recept Skarpina al forno
Možeš u pećnici s krumpirima ili drugim povrćem, ili juhu.
Joe prvotno napisa
ej a kako ti to radiš sa krumpirima u pečnici jeli stavljaš foliju da se ne presuši sta stavljaš od začina i kakva bude točasta ili suha...pliz ajde mi malo detaljnije reci ,![]()
Pa ja ti uvijek radim različito. Inače nisam luda za smrznutom ribom bez glave, ali kad nema bolje, i to je super. Možeš staviti u neku posudu vatrostalnui pokriti folijom (da ne bude suha), unutra maslinjak, malo vina (ili vode), krumpir, češnjak peršin, soli papra, možeš ubacit koji paradajz ili maslinu ili koromač... possibilities are endless, konstanta je ulje i malo tekućine i krumpir. I riba. Od začina, ne znam, mažuran, lovor, i tu možeš improvizirati.
Moji svi recepti tako izgledaju, nadam se da sam ti od pomoći![]()
Ja ju uvijek radim a la bakalar (na bijelo ili ti kuhanu sa krumpirima) mljac
Evo sa ranijeg posta :
Ja to zovem PIRJANA škarpina.
Očišćenu škarpinu gusto zarežem (na 1-2 cm razmak). U te rezove stavim sol , vegetu, biber,kosani bijeli luk . Stavim na maslinovo ulje, prekrenem ribu , dodam malo vode i bijelog vina , posipam peršinovim listom i ostavim da krčka poklopljeno.
Posebno priprenim maslinovo ulje sa češnjakom , peršinom , malo soli koje sipamo po kuhanom krompiru i rbi u tanjirima .
Dobro ide i uz tartar umak .