znači, porođajna bol je prisutna kako bi se mama kasnije mogla osjećati 'nagrađena', nakon teškog puta kojeg je prošla... :? :? malo mi je to prešovinistički. porođajna je bol znanstveno i zdravstveno lako objašnjiva. čak i meni kao laiku, kad si zamislim da cijelo jedno djetešce treba proći kroz mene. naravno da će boliti. i mala je to cijena koju treba platiti, slažem se. ali da je 'bezbolan porod' licemjerje...?? (prvi post na ovom topicu) žena bi se trebala osjećati nagrađenom pa makar se tek probudila iz narkoze - sa spoznajom da je donijela dijete na svijet. o tome ja pričam. nismo žene da bi nas boljelo, nego da bismo rađale.ms. ivy prvotno napisa
PS.ne znam zašto žene toliko ogorčene lječničkim intervencijama ne rađaju doma, ili na nekom pustom mjestu. pa ako se nešto i zakomplicira....zar nije priroda tako htjela?![]()
meni je trudnoća recimo bila najgore razdoblje u životu. jako teška, zbog mnogih događaja i situacija u kojima sam se našla. neću nabrajati. i tih 9 mjeseci koje proživljavaš dok je beba u trbuhu, i to je vaš zajednički put, zar ne? dal bi ja sad bebi trebala veseliti više ili manje od neke koja je cijelo vrijeme bila sretna i nasmijana, bez ijednog problema? potpuno svejedno. obje bi se trebale veseliti jednako. barem ja tako mislim. isto o porodu. sa boli ili bez, jednaka sreća će uslijediti (trebala bi).

Odgovori s citatom