Results 1 to 9 of 9

Thread: Kefalhematom?

Default Kefalhematom?

Mi smo već 7 tjedana, a još nam se nije povukla ta oteklina (tvrda je?). Vi koje imate iskustva, kada je se vašim bebama povukla?

Lulu's Avatar

moj je klinjo imao pozamašnu kvrgu na glavi i otišla je sa 6 tjedana, kao što su nam rekli da će biti. kvrga je kroz tjedne postajala sve tvrđa (u početku je bila mekana i velika) i sve se više sužavala. i onda je jedan dan više nismo primijetili.

kikica2's Avatar

I moj maleni je dobio kvrgu pri porodu, i to poveliku . Evo sad mu je 4 mjeseca i 9 dana i čvrgica se još malo vidi. Ja pretpostavljam da će do 5 mj proći skroz. Zato ne brini, ne prolazo brzo, ovisi kako je veliko, glavno da je na uzv sve ok, ako ste bili ili ćete ići. Nama su u rodilištu rekli da kada počne prolaziti možeš čuti kao kad pritisneš ping pong lopticu, tako da te to ne splaši, i da se puno po tome ne dira. Puse maloj mrvici!

nama se povukla do 4. mjeseca a bila je veličine 2/3 ping pong loptice...dosta dugo je stagnirala, a kad je krenula nestala je u par dana

maaja79's Avatar

i mi smo to imali. onako bas poveliko

izvukli mu iglom u bolnici kad je imao 14 dana

Anvi's Avatar

Kao bivša vlasnica jednog ogromnog kefalhematoma, zbog kojeg svoje slike dok sam bila beba ne pokazujem nikome, mogu ti reci da sada nakon 33 godine njemu nema ni traga!

Meni nitko nije spominjao ništa da moram to kontrolirati-mislim ići na UZV...Hoće mi doc dat, na redovnim kontrolama, uputnicu za UZV pod normalno, ili tek ako ne prolazi ili to ja sama moram tražiti ...

Pozdrav svima, vidim da je tema stara, ali želim napisati svoj odgovor za slučaj da pomogne nekome tko bude imao isti problem. Meni je frendica preporučila čaj od kima koji je dobar za dojenje samo, a ubrzava rad bubrega pa samim time pospješuje i razgradnju kefalhematoma. Bebač od frendice je imao tri velika i nakon što je počela piti čaj od kima nestali su u 3 dana, u dobi od 2-3 tjedna.

Poslušala sam njezin savjet kad je moj bebač imao 3 tjedna, a kefalhematom se od rođenja minimalno smanjio, nije baš splašnjavao, ali se njegova pršina sužavala...uglavnom, imao je točno 3 tjedna kad sam počela piti čaj, sad ima 3 tjedna i 5 dana, a od kefalhematoma je vidljiva još samo minijaturna kvrgica smatram da nije nestala sama od sebe, već da je čaj od kima uvelike pomogao pa evo preporuke za dojene bebe koje su pri porodu "zaradile" nelijepu, ali srećom, bezopasnu kvrgicu...

Quote Originally Posted by Tonkica Palonkica View Post
    Pozdrav svima, vidim da je tema stara, ali želim napisati svoj odgovor za slučaj da pomogne nekome tko bude imao isti problem. Meni je frendica preporučila čaj od kima koji je dobar za dojenje samo, a ubrzava rad bubrega pa samim time pospješuje i razgradnju kefalhematoma. Bebač od frendice je imao tri velika i nakon što je počela piti čaj od kima nestali su u 3 dana, u dobi od 2-3 tjedna.

Poslušala sam njezin savjet kad je moj bebač imao 3 tjedna, a kefalhematom se od rođenja minimalno smanjio, nije baš splašnjavao, ali se njegova pršina sužavala...uglavnom, imao je točno 3 tjedna kad sam počela piti čaj, sad ima 3 tjedna i 5 dana, a od kefalhematoma je vidljiva još samo minijaturna kvrgica smatram da nije nestala sama od sebe, već da je čaj od kima uvelike pomogao pa evo preporuke za dojene bebe koje su pri porodu "zaradile" nelijepu, ali srećom, bezopasnu kvrgicu...

Zdravo, nadam se da si ti i dalje aktivna ovde