Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: malo bijelog na jeziku od bebe!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno malo bijelog na jeziku od bebe!

moja beba ima 18 dana i ima mali bijelo na jeziku cijelo sam vrijeme mislila da je to od mlijeka ,dok nisam pročtala da to može biti i infekcija koja može se prebacit na crijeva ,nema naslaga nego malo bijelo inače je dojim i malo sam zabrinuta ima li tko iskustva s time i dali je to normalno!

lulleica

Početno

vjerojatno je to soor. Utipkaj u pretražnik "soor" i naći ćeš puuuno o tome. Mislim da su to neke gljivice, ali nije ništa opasno, samo trebaš kupiti gel (zaboravila sam naziv) da se to izliječi. Imaš li problema sa dojenjem?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sunčica ima bijeli jezik već dva mjeseca. Nekoliko puta smo koristili Nistatin kapi (na preporuku pedijatrice i patronažne) no nije pomoglo. Gel nismo probali. U međuvremenu je imala upalu pluća i dobila puno antibiotika, pa proljev, tako da se nismo puno zabrinjavali oko bijelog jezika.
    Uglavnom, pedijatrica kaže da ako je malo bijelo samo na jeziku a ne na nepcu nije opasno i da se neće proširiti dalje. I da to često puta prođe samo od sebe a bolje je dijete što manje izlagati kemijeskim lijekovima.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cure soor baš i neće proći sam od sebe. To su gljivice i treba ih tretirati da se povuku. U suprotnom mogu se i proširiti, preći i na vas tj na dojke pa ćete osjećati bol prilikom dojenja.
    Pogledajte malo i proučite ovaj tekst

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I da Klara vrlo vjerojatno je riječ o sooru budući da se često pojavljuje prilikom uzimanja antibiotika.
    Ako Nistatin nije pomogao trebali bi probati neku drugu terpiju, npr Daktarin ili Rojazol oralni gel.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo jeden sa isustvo stos e tice soora. Stvarno ne moye proci sam od sebe. Meni je spasonosan bio Daktanol gel, koji je veoma lak za korišćenje

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    Uglavnom, pedijatrica kaže da ako je malo bijelo samo na jeziku a ne na nepcu nije opasno i da se neće proširiti dalje
    Kako izgleda bijelo nepce? Moj I. ima bjelkasto nepce ali ja sam mislila da je to normalno. Onako je sa strana tamo gdje će mu izrasti kutnjaci jednolično svijetlo, nije "pahuljasto". Pliz neka netko pogleda nepce svoje bebe i opiše mi!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Onako je sa strana tamo gdje će mu izrasti kutnjaci jednolično svijetlo, nije "pahuljasto".
    To je normalno. Ne mora odmah značiti da je soor ako beba ima malo bijeloga po jeziku. To može biti i mlijeko ako gledaš odmah nakon podoja. Za ustanoviti da li je soor trebalo bi vidjeti imate li i ostale simpotme... Savjetnice će ti to bolje reći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam nikakvih problema s dojenjem jako mi lijepo papa,nepce joj nije bijelo nego samo malo na jeziki poslje podoja joj je dosta ali se povuče,dali da se strpim do prve kontrole da ništa ne poduzimam ili da zovem pedijatra.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj tiki prvotno napisa
    nemam nikakvih problema s dojenjem jako mi lijepo papa,nepce joj nije bijelo nego samo malo na jeziki poslje podoja joj je dosta ali se povuče,dali da se strpim do prve kontrole da ništa ne poduzimam ili da zovem pedijatra.
    možeš eventualno nazvati patronažnu da vas dođe poviriti. Inače, čini mi se da ako nemate ostale simptome da to nije to. To bjelilo od soora se ne može skinuti i sugurno se ne bi maklo samo od sebe kao što ti kažeš. Malim bebama se i vraća hrana pa mogu biti i ugrušci mlijeka i sl...

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tiki, ako nemate baš nikakvih problema s dojenjem, beba lijepo papa, lijepo napreduje, tebe ništa ne boli, svrbi, peče...ja bih pričekala pa vidjela kako će se stvari dalje razvijati .

Iskreno, nemaš što značajno poduzimati, no uvijek se možeš čuvati onih parametra koji mogu biti okidač za razvoj gljivica (npr. ne konzumirati puno slatkog , a za uzvrt pojesti koji bio aktiv, jogurt ili nešto slično)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda me malo kao svrbe bradavice jedino to ali ne svaki put,a danas sam joj s štapičem za uši probala skinut s jezika i sve se je maklo nije ništa bijelog ostalo ipak mislim da nije taj soor.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako se skinulo, vjerojatno je sve u redu. Medjutim, ako osjetis bilo kakve probleme, javi se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •