Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Filozofija -Produzeno dojenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Filozofija -Produzeno dojenje

Kako odmice vreme Filipovog sisanja cini mi se da moje opredeljenje za produzeno dojenje ima veze sa mojom 'filozofijom' vaspitanja dece.

Kakvo je vase misljenje po tom pitanju???

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod mene je odgoj povezan sa mojom filozofijom svega (ona mi je temelj),pa "produženo dojenje" tj. dojenje 1+ smatram bitnim ne samo za djetetovo emocionalno odrastanje, nego i kao izvor nezamjenjive namirnice - majčinog mlijeka

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo jednostavno - produzile s dojenjem. bez previse razmisljanja i teorija. prelaskom u drugu godinu zivota nisam ni u jednom trenutku nasla potrebnim razmisljati o (nasilnom) prestanku.

jednostavno - prirodan nastavak neceg sto je njoj ocito (jos uvijek) potrebno, a mene veseli

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa

jednostavno - prirodan nastavak neceg sto je njoj ocito (jos uvijek) potrebno, a mene veseli

potpisujem

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znaci niste to dovodile u pitanje, kao ni ja. Sve je spontano.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ceca prvotno napisa
    Znaci niste to dovodile u pitanje, kao ni ja. Sve je spontano.
    tako je
    nekako dodje ti normalno
    i jos kad osjetis u sebi da je to to, da nemas otpor, da si ok, da si sretna, da je on sretan....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja uopce ne vidim vrata ispred sebe za koja bi se trebala pitati "proci kroz njih ili ne". za nas je dojenje otvorena cesta za koju ne vidim, jos uvijek, kraja. kad ga ugledam znat cu. a do tada ne vidim strelicu koja vodi do next levela pa tako ne dozivljavam dojenje 1+ level 2, 2+ level 3 itd.
    ne znam da li me kuzite?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ja uopce ne vidim vrata ispred sebe za koja bi se trebala pitati "proci kroz njih ili ne". za nas je dojenje otvorena cesta za koju ne vidim, jos uvijek, kraja. kad ga ugledam znat cu. a do tada ne vidim strelicu koja vodi do next levela pa tako ne dozivljavam dojenje 1+ level 2, 2+ level 3 itd.
    ne znam da li me kuzite?
    ja te kužim i potpisujem od riječi do riječi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne zelim da me bilo ko pogresno shvati, ne mislim da sam zbog produzenog dojenje bolja majka, jer sam Minu dojila svega 8 mescei, i njoj i Filipu sam jednaka.
    Ali verovatno bi mnoge, koje i pored takvih stavova javnosti prema produzenom dojenje, se opredele za njega, imaju mnogo dodirnih tacaka
    Ljudi me ne razumeju i cude mi se.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni je malo glup naziv "produženo dojenje". što znači "produženo"? produženo u odnosu na što? dojiš dok želiš i možeš.
    tko je uopće postavio granicu do koje je dojenje "normalno" a nakon koje postaje "produženo"?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jedina "granica" ili crta odnosno naziv koji bi mogao podijeliti dojenje je ona od 6. mj. odnosno iskljucivo dojenje i dojenje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jedina "granica" ili crta odnosno naziv koji bi mogao podijeliti dojenje je ona od 6. mj. odnosno iskljucivo dojenje i dojenje.

točno to

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja kod dojenja ne priznajem brojke. ni u kojem kontekstu.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

točno to
    točno tako

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

postoji dojenje i ono poslije.
    ja sam si zacrtala da cu dojiti minimalno 6 mj i da me NISTA nece sprijeciti u tome.
    anita je pocela jesti nazoviobroke sa jedno 10 mj.

kad smo u "zubnoj" fazi (tesko i bolno joj izbijaju zubi i ima i temperaturu), sto su bar dva tjedna u mjesecu, intezivno doji i slabo jede

NEMA TEORETSKE sanse da bi joj oduzela njenu titu, makar doji jos gore nego kad je bila novorodence, i visi na titi vise nego kad je imala skok u razvoju s tri mjeseca

s opcenitog aspekta, kvragu, pa dajte djeci ciku dok im to treba, kakvi limiti?

a ovaj "produzeno" naziv mi stvarno ......ghm.....postoji pocetak i kraj. sve izmedu je dojenje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ceco, mislim da kuzim sto pokusavas reci...
    ja bi se slozila da ima nesto 'filozofije' u tome sto jos uvijek dojim...
    dio razloga sto i dalje dojem je nesvjestan (instinktivan?, prirodan?) ali je dio i svjestan i ZNAM zasto jos uvijek dojim iako to nije uobicajeno...

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Često čujem kako majke prestaju dojiti jer su djeca previše vezana, tj. ne mogu djeca ostati duže vrijeme bez mame. Ja dojim tek 2,5 godina i nemam s tim problema jer ju i ne ostavljam.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ariana kužim kaj hoćeš reći i načelno se slažem jer ne vidim svoj dan bez djeteta ali baš imam uskoro prvi put dulje odvajanje, 3 dana 2 noći (a inače ne prakticiram ni kraća osim vrtića) i nekak mislim da bi mu možda bilo lakše da smo malo reducirali i sl. a ne ovak šokantno... ak kužiš kaj hoću reći nekak polažem nade da kuži da kad nema mame nema cice i da će "preživjet" i on i tata s minimalnim stresom

da se vratim na temu, meni je dojenja na zahtjev sasvim prirodna stvar i koliko se god ljudi isčuđavali i zgražali ja to prihvaćam sa smješkom jer ne vidim tu ništa loše (a i kad imam sumnje pričam sa osobama koje razumiju), mislim da je to sastavni dio našeg (mm i ja) roditeljstva, komunikacija roditelj-dijete je dvosmjerna u svemu pa i kod dojenja, a i presladak je kad kaže zizica, osim toga da mogu (ili želim biti drugačija) bi bila, kaj ne

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja za sve imam svoje dinamicke definicije - pa i za 'produzeno dojenje'. Prvo je to bilo 6 mjeseci, pa godina pa 2 godine, ... pa od polaska u skolu (ali to nismo docekali)!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    Ja za sve imam svoje dinamicke definicije - pa i za 'produzeno dojenje'. Prvo je to bilo 6 mjeseci, pa godina pa 2 godine, ... pa od polaska u skolu (ali to nismo docekali)!
    kužim kaj hoćeš reći, jednostavno nemam neki vremenski okvir kad bude kraj bit će ali mislim da ću tada plakati ja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •