-
Čime zaliječiti krastice?
Stela si je prije par tjedana na glavu povukla knjigu sa police i zaradila ranicu kraj oka, točnije na unutrašnjem rubu korijena nosa prema oku (ah slikovita sam...). Obzirom da je još mala pa joj ne mogu objasniti da ne dira, a i po naravi je mali živček, kad god je ljuta ili nestrpljiva lijepo noktićem strgne krasticu i raskrvari ranu. Pokušavam joj zaliječiti ranu mazanjem propolis kapima, kantarionovim uljem, Linola kremom, dječjim kremama - ne usudim se mazati nekom jačom kremom jer je jako blizu oka - ali niš ne pomaže jer ženska non-stop čačka po tome. Ima li kakva krema za takvo osjetljivo mjesto koja bi relativno brzo, barem da joj noću par puta mažem, zaliječiti ranu? Već mi se čini da će joj ostati ožiljak, a ne da si objasnit da ne dira oko?
-
bepanten ili riblja mast.
-
Potpisujem, najbolja mi se pokazala Bepanthen i slobodno joj stavi neki zanimljivi flaster, toliko da ne dira ranu.
-
purelanom. nema ožiljka i zarasta superbrzo :D
-
Slavice, ne mogu joj staviti flaster jer je Stela još toliko mala da mislim da nije proizveden toliko mali flaster za takvo mjesto na tijelu. A i tek bi onda skidala.
Purelan? Što je i gdje tražiti, obične ljekarne ili biljne?
-
-
Hvala Patuljčice, zaista si mi pomogla. Pretpostavljam da ću tu kremu moći koristiti za zacjeljivanje šavova nakon Steline operacije nožice?
-
-
Slavice, ako misliš na Stelinu operaciju... tek je 02.travnja, ali već imamo dvije operacije iza nas, no ova će biti opsežnija i teža pa će i oporavak biti duži i bolniji, stoga joj želim što je moguće više olakšati
A ako misliš na krasticu kraj oka... danas je Stela nešto manje nervozna nego proteklih dana pa do sada nije čačkala krasticu, tj. danas ju nije ni jednom raskrvarila :D
-
mamasch, ako namažeš purelanom krastica se omekša i stvarno brzo zaraste. upotrebljava se inače kod raspuklih bradavica kod dojenja tako da nije nimalo štetno. ja sam zadnji put namazala herpes i prošlo je u rekordnom roku :D
-
Super, hvala Mayaa, pokušat ću MM-a vratit na kišu da kupi famozni Purelan.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma