Stranica 10 od 11 PrviPrvi ... 891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 534

Tema: pričajmo o platnenim pelenama 3. dio

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pomagajte pliz!
    Trebam po prvi put oprati ME cover i pelenu, a izgubila sam uputstva negdje po stanu pa ne znam sto trebam napraviti. Mogu li prati cover na 60 u masini, kao i pelenu? Koliko puta trebam oprati, koliko praska... to je ona obicna pelena, a ne organska. tnx

Olivija, stigao mi mejl. Puno hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo narucila sam Bemgenius OS pocket i 2 BG fitted, s(kršitelj koda)ing se naravno placa, besplatno je samo za USA, ofkors

i to sinoc u 3 sata ujutro, uhvatila me trudnicka nesanica pa sam ih trazila gdje su najpovoljnije

sbuczkow ajme izgubila ja i moja upustva, pokusat cu pronac pa ti javim, ako koja iskusna nenapise prije

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo i mene :D

Stigle su i prve platnene pelenice (za sada 5 kom Fuzzi Bunz i Racman) i predivne su mi

Imam pitanje, ove fuzzi bunz (valjda se tako piše ) su od poliestera tj.onaj vanjski dio.
    Koliko je to ok, jer ipak mi se čini da tu guza ne diše :/

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ana - proizvođači tvrde da i kroz flis i PUL (znači i vanjski i unutrašnji dio FB) zrak cirkulira (zrakopropusne su), ali ne i vlaga Koliko znam sve su mame zadovoljne flis/pul kombinacijom.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Olivija super nekako edukativno zvučiš. skoro da bi te predložila za Pelenašku Savjetnicu

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Pomagajte pliz!
    Trebam po prvi put oprati ME cover i pelenu, a izgubila sam uputstva negdje po stanu pa ne znam sto trebam napraviti. Mogu li prati cover na 60 u masini, kao i pelenu? Koliko puta trebam oprati, koliko praska... to je ona obicna pelena, a ne organska. tnx

Olivija, stigao mi mejl. Puno hvala!
    Bez frke na 60, ja ti ih često i opkuhavam i sve 5 (peri i cover tak, i centrifugiraj, i u sušilicu može). Pelenu operi 2 puta, cover je dovoljno jednom. Na cijelu vešmašinu pelena (15ak pelena + nekoliko tetri + nekoliko covera) stavim 20ak ml tekućeg praška - persil sensitive i ponovim ispiranje.

Ana, prisloni taj PUL na lice i vidjet ćeš da možeš disati kroz njega (tak ti ja testiram i covere )

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj enela prvotno napisa

Ana, prisloni taj PUL na lice i vidjet ćeš da možeš disati kroz njega (tak ti ja testiram i covere )
    E, nije to ta vrsta propusnosti. To je kao sa lećama za oči- propusne su, al ne bi se baš moglo disati kroz njih 8)
    To su neke mikro pore. Ili nam mažu oči...a sad. Ni ja ne znam da li da vjerujem da je PUL propusan.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa

E, nije to ta vrsta propusnosti. To je kao sa lećama za oči- propusne su, al ne bi se baš moglo disati kroz njih 8)
    To su neke mikro pore. Ili nam mažu oči...a sad. Ni ja ne znam da li da vjerujem da je PUL propusan.
    Probala i kroz FB baš i ne dišem

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj cure, ja sam jučer naručila svoju prvu platnenu pelenu! Cijeli dan sam bila na internetu i gledala i sve sam noćas još brbljala - fuzzi, happy heinys, mother, blalalala.... koma, otišla sam kvragu...
    Evo me sad opet na internetu i gledam koju bi još mogla naručiti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bez frke na 60, ja ti ih često i opkuhavam i sve 5 (peri i cover tak, i centrifugiraj, i u sušilicu može).
    Evo prokuhala pa su sve dobile zelenu nijansu. (ali ne brini prokuhala sam prije nego sam vidjela tvoj post )

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bez frke na 60, ja ti ih često i opkuhavam i sve 5 (peri i cover tak, i centrifugiraj, i u sušilicu može).
    Evo prokuhala pa su sve dobile zelenu nijansu. (ali ne brini prokuhala sam prije nego sam vidjela tvoj post )
    bez brige, ja svoje nijednom nisam prokuhala pa su opet s vremenom dobile zelenkastu nijansu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    bez brige, ja svoje nijednom nisam prokuhala pa su opet s vremenom dobile zelenkastu nijansu
    Meni je ovo prvo pranje pelena, tj nove su, tako da vjerojatno nije iz istog razloga . Meni su pustile boju.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je ovo prvo pranje pelena, tj nove su, tako da vjerojatno nije iz istog razloga . Meni su pustile boju.
    sbuczkow, navodno imaju za kupit nekakvi papirići koji se stave zajedno s rubljem u mašinu i onda ništa ne propusti boju.
    nisam ih koristila, ali kažu ljudi da valja..pa, ne znam, možda da probaš?
    Mislim da imaju za kupit u dm-u, a djeluju na principu sličnom poput onih antistatičkih krpica za brisanje prašine...
    Bytheway, jel netko od platnenih probao te papiriće/krpice?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

miješala sam sve i svašta od platnenih...i niš nije pustilo boju!! kak to s :?

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da ih je sbuczkow iskuhala, vjerojatno su zato pustile boju..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    miješala sam sve i svašta od platnenih...i niš nije pustilo boju!! kak to s :?
    A jesi ih oprala na 90? u biti najgore je prosla ME pelena jer je ona bijela, ostale su HM i samo ih je malo zbrljalo ali su i dalje u svojoj boji. Bas sam glupa

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sad imaš unikat

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    sad imaš unikat
    ionako su unikati

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jednom sam oprala na 95...i niš ni bilo...možda zato jer sam ih prije toga 100put vrtila...na 60!

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hady, dobrodosla u klub... :D

I, koju si uzela?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Hady prvotno napisa
    Joj cure, ja sam jučer naručila svoju prvu platnenu pelenu! Cijeli dan sam bila na internetu i gledala i sve sam noćas još brbljala - fuzzi, happy heinys, mother, blalalala.... koma, otišla sam kvragu...
    Evo me sad opet na internetu i gledam koju bi još mogla naručiti
    evo konkurencije za kolekcionarku il barem ovisnicu o pl p

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Eh, sta reci...ovako sam i ja pocela...samo sto se pretvorilo u visesatno buljenje u monitor u potrazi za "the pelenom"...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a ja sam dugo dugo noćima sanjala kako naručujem pelene...kako su prodane one koje ja želim....to su sve sigurni simptomi ovisnosti

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čitam o ovisnosti, i smijem se ... Je li mi uopće pametno čitati dalje ili da bježim glavom bez obzira

Ja imam 2 Rodine pelene i jedna MIB stiže skupa sa zaštitnim gaćicama. A dalje planiram probat šivati...
    Osim ako ovisnost nije zarazna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klara, bjezi glavom bez obzira!!! ali mislim da si vec zakasnila
    Ja sam se isto navukla!!! Kolko mi je to prije bio SF sada mi je prvi topic koji otvorim a nocu surfam samo po stranim siteo-vima s pelenama

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moje noćno surfanje po stranicama s pelenama je naglo prestalo kada sam rodila. Čekam neki ritam i malo više sna moje kćeri, i nravno, da preraste pelene koje ima, pa da nastavim.
    Zanima me kada koristite zaštitene od flisa, a kada od PUL-a? Postoji li neko pravilo, preporuka, iskustvo,...

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja ću samo komentirati da postolareva žena ima najgore cipele, pa tako i ja! kod mene šarenila svuda, osim u Inesicinom ormaru sa pelenama . valjda će jednom doći red i na nju!

nisam mogla vjerovat da je u Dubrovniku okolina što se tiće reakcija na pl.pel. suuuper. mislila sam da će biti puno puno gore!

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A ja kad god nabavim novi materijal, odmah krojim prvo Tyleru, pa onda narucene... cak se mislim bih li mu ostavila i koju sa zenskastim uzorcima nek se nadje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo i mog Prkića po prvi put u svojoj platnenoj. A sad par pitanja. Dokle treba sezati cover? Dole na bedrima, cini mi se da mu je prenisko. Ono, ne stoji mu kao gacice gore visoko uz prepone, a ni pelena. :/ Jel to ok? Pelena je dosta sira izmedju nogu od jednokratnih. Usput, mislim da ce mu cover uskoro biti mali... Sad mu je vec na zadnje rupice oko bedara. Oko struka mu je ok.
    One umetke od papira zasto se uopce stavlja- samo radi govančića ili postoji neki skriveni razlog?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    Olivija super nekako edukativno zvučiš. skoro da bi te predložila za Pelenašku Savjetnicu
    Nisam ja još dosegla taj stupanj znanja! To samo inžinjer u meni progovara!

sbuczkow
    - papirići - da se kakanac lakše baci u wc, a pelene manje flekaju.
    - cover - tako da pokriva cijelu pelenu: nema veza ako je malo niže na bedrima, oni su uglavnom i krojeni malo komotnije.
    - hm... sad nisam pogledala... jesi li slikala svog Prkića?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajme što je Tvrtko lijep! Daj stavi koju sličicu u pelenama!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Ajme što je Tvrtko lijep! Daj stavi koju sličicu u pelenama!
    Hocu. Evo idem odmah, pa ce M ubaciti kad bude mogao na sajt.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

T je pelenu zapisao odmah, bila je dosta mokra vec nakon sat vremena. I to je normalno, a ostatak drzi cover?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A-ha. Gabu noćna bude mokra do zadnjeg drukera, ali cover drži.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo presvukli smo i trecu pelenicu dosada. Cini mi se da ga malo smetaju, nekako je nervozniji danas. Meni smeta to da ostavljaju dosta tragova/ ureza na koži u odnosu na jednokratne.. A bas me zanima sto ce se iz toga izroditi.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo presvukli smo i trecu pelenicu dosada. Cini mi se da ga malo smetaju, nekako je nervozniji danas. Meni smeta to da ostavljaju dosta tragova/ ureza na koži u odnosu na jednokratne.. A bas me zanima sto ce se iz toga izroditi.
    evo, čitam sebe prije koji mjesec

sve ti to dođe na svoje, praksa i volja čine čuda!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo, čitam sebe prije koji mjesec
    Nisam bas nesto originalna, ha? I ja bih voljela da upali...

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja do sada imam 5 pelenica, a treba mi ih još doći pa da napokon krenemo sa upotrebom

Idem sada kupovati još malo pelenica

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam baš započela šivanje a gosti se najavili...
    Ovo postaje zabavno :D

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bogme, i Tvrtkić i majčica su preslatki!

Kak ti je uspjelo da kikić bude crn ko ti? Ja crna, a moja Slatkica skroz plava

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bogme, i Tvrtkić i majčica su preslatki!
    Moram staviti nove slike, na ovima nije stariji od mjesec dana a sad ima 4... Sram me bilo.
    Kak ti je uspjelo da kikić bude crn ko ti? Ja crna, a moja Slatkica skroz plava
    Pa... i muz je taman, ali mali ima plave oči :shock: :shock: A ja crna ko ugljen i tamnoputa, a muz smeđe-zelene oči. a jos smo se zafrkavali "zamisli da bude plav" Valjda je pokupio od nekih baka (nadam se samo oči .. )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ima ME na sebi i ogormna mu je guza u njima. I noge mu jako rasirila. Sad sam skuzila da ima u biti jako mali razmak izmedju bedara i zapravo široka bedra u odnosu na svoju dob, pa cak i kilazu. Onaj ME cover, vel. M mu je u struku sirok a u bedrima ga jedva zakopcam na zadnje rupe. :/ Znaci da bi mu trebala pelena koja je uža izmedju nogu, ha?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marge isto pelene rašire noge malo previše za moj ukus (iako vidim da njoj ništa ne smeta), pa sam počela kupovati one koje su uske među nogicama, npr smibova neva mi savršeno odgovara, pa onda SB, i smibova dora

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    marge isto pelene rašire noge malo previše za moj ukus (iako vidim da njoj ništa ne smeta), pa sam počela kupovati one koje su uske među nogicama, npr smibova neva mi savršeno odgovara, pa onda SB, i smibova dora
    tvrtka malo nervira, inace mrzi kad ga nesto stisce (mrzi recimo biti vezan u AS). Bas listam Olivijin vodic za platnene i vidim da su Bum genius i SB- organic cotton velur najuze izmedju nogu a i ocjena im je najvisa. A bome i cijena. :/ Kako si to narucivala, pakete ili pojedinacno. S njihovih stranica ili ih ima u RH?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i bum genius i SB sam kupila rabljene tu na burzi.

ali smibova neva ti je fakat super, najuža od svih, a dobra je pelena. ipak, toliko je uska da mi neke mame kažu da im je precuričasta (izgleda kao ženske gaćice)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ali smibova neva ti je fakat super, najuža od svih, a dobra je pelena. ipak, toliko je uska da mi neke mame kažu da im je precuričasta (izgleda kao ženske gaćice)
    Ajde super, taman sam dvije takve upravo kupila na burzi

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sbuczkow, na burzi? pa gdje si to iscunjala? otkako nema forumske burze, ne znam ni di da više tražim

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Layla prvotno napisa
    sbuczkow, na burzi? pa gdje si to iscunjala? otkako nema forumske burze, ne znam ni di da više tražim
    Ne na burzi nego ovdje, twinmama prodavala nekidan.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Usput, ako netko ima za prodat ove bum genius ili cotton velur onda kupujem primjerak da ih isprobam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •