coccinella prvotno napisa
![]()
uh da bar je tako....
da samo znato koliko mi je rebalo da skužim da ne postoji samo kamaris![]()
![]()
uh da bar je tako....
da samo znato koliko mi je rebalo da skužim da ne postoji samo kamaris![]()
Ja ih perem na 60. Nisam primjetila da im smeta.koalica prvotno napisa
šmrc šmrc....ona moja guza je navikla radit veliki posa samo u najboljim nam platnenim...
...zadnji put u DB print... sad u naranča TB...
...nemrem vjerovat...a ja hvatala "običnim" platnenim...kad je dava znakove da bi moglo...i niš!!... čim oči okrenuh a stavih tako meku lijepu TB...eno njega ko iz rafala
![]()
![]()
je, a šta bi ti? Pa ipak je on fina guza i ne .ere u bilo koje pelene. Takva je i moja.zmaj prvotno napisa
Moja guza ima 2 pelene u koje to obično obavlja![]()
Znatiželjna thnx
si sigurna??koalica prvotno napisa
možda nisi mogla odolit
![]()
neg, što ljudima s tim pampersom??? bum se objesila ak mi netko još jenom spomene p!! da bar kažu pa i ti koristiš jednokratne...il libero i sl...neg di god...kakav pempas...skini pempas....pempas ovo pempas ono![]()
Eh, da...medicinsko osoblje je toliko usvojilo pojam pampersica da će to postati nova riječ za pelenu (kao one stvari koje dobiju ime po njihovom izumitelju, npr. žilet, penkala..)
Pa zar svi ne znaju da je pelena bilo i prije pampersa?
e!! a onda padnu na guzicu kad kažem da ne koristimo pempas... danas smo u goste nosli rumpsters... i kažem nije pempas... i žemska kaže ma isto je to sve....i nikak da joj objasnim.... alfa i omega =pempas
A moj mali guzonja jucer imao FB pelenice i dodje moja sveki i ja njoj objasnjavam kako su to platnene pelene a ona meni....ahaaaaa i to onda stavis na pampersicu.........fora......... 8) sad znam na koga je MM
Olivija thanks, idem proucavat!
zmaj prvotno napisa
![]()
A moj mali guzonja jucer imao FB pelenice i dodje moja sveki i ja njoj objasnjavam kako su to platnene pelene a ona meni....ahaaaaa i to onda stavis na pampersicu .........fora......... sad znam na koga je MMto se i nama događa, pogotovo kad ljudima obajšnjavam i pokazivam što je platnena pelena, obavezno slijedi to: aha....
![]()
sestra od moje pedice je na platnenu htijela staviti pampers![]()
sad su se vec naucile
a kod fizioterapeuta me znaju kao mama i beba sa ONIM pelenama
drage zemske, vama je jos dobro. zamislite koje poglede dobivaju bezpelenaske mame.
meni sestra kod pedijatrice iako su prihvatile da smo mi "oni s prirodnim pelenama" kad smo se cijepili stalno je govorila otkopčajte pampersicu, zakopčajte pampersicu. a mi u easyfix popolini![]()
ja sam jedno vrijeme opako kontala o bezpelenaštvu...pratila...al, onda je dečkec završio na Rebru rad temp...i poslije...ja mrtva...umoran..i niš... a sad sam se navukla na platnene![]()
jedno konkretno pitanje:
marge sad ima 2 mjeseca, prije 2 tjedna je imala 5 kg, sad je sigurno na 5.5 kg ako ne i više. i naručivala bih si par HH i FB.
trenutno nosi FB small, zakopčan na srednje gumbiće dolje, a gore je jedan slobodan u sredini, i HH small zakopčan tako da se vidi 2-3 prsta one čičak trake.
i sad, da li da naručim još small ili ipak medium? hoće joj medium bit prevelike?
hehe filozofije![]()
HH M...je ok..manji je od FB M...nama je FB M...skoro pa velik...a ima 9kg....
a čuj, Oskaru je FB M taman, čak mu niti ne zakopčavam još na zadnje drukere :? a ima 11 i pol kila!
HH još nemamo pa ne mogu usporediti...
Isto tak + "ova mama uvijek ima nekaj posebno i super" (marama i platneneOlivija prvotno napisa
)
JA bih samo da pohvalim našu patronažnu sestru- srela sam je neki dan nakon par mjeseci, kaže da se raspitivala za mene i da zna da još dojimo ( a onako usput nekoj teti na cesti kaže "vidite ovu gospođu, treće dijete joj je i još ga doji kao što je i prvo dvoje dojila i više od godine dana!")
A ja njoj tad kažem da koristimo platnene pelene, a ona oduševljena!-zna sve o njima, ma kako smo samo ekološki svjesne, kako je to super za bebu... i za kraj hvalospjeva doda- samo, nemoj puno praška koristit, samo malo, dovoljna ti je čajna žličica, znaš?!![]()
Baš sam sretna što imamo takvu patronažnu-educiranu!
Bok curke, TREBAM SAVJET, ma vi ste profesionalke u tome.
Planiram a internetu kupiti pelene AIO, koje mi savjetujete za bebu tanke guze i jako aktivna. Ove me zanimaju pelene: Kushies Ultra, Popolini Easy Fix ili Dry Baby Diapers.
mi imamo 8 kg, dosta smo šlankLutonjica prvotno napisa
![]()
M nam je dosta veliki (i to neki manji model)
u S jos stanemo ak nije debelo punjenje
Kushies Ultra su solidne pelene, dugo drže ali dosta glomazne i krute (unutra je flanel, a iznvana nije PUL nego neki vynil coated). Moje preporuke su ti ME AIO (nisu skupe), i Imse Vimsie AIO. Isto je pamuk unutra - štoviše organic cotton mekani frotir, a puno su mekše i onak, nekako podatnije. Jedina "mana" je što su u bijeloj boji. Nema uzoraka :/cija prvotno napisa
Dok cekam svoje pelene od teta sivalica imam par pitanja
- kako se zovu oni listici koji se umecu u pelenu, teta u DM-u nikad cula za njih
- uz ove pelene koje sam narucila ovdje imam jos samo jednu ME i njihov cover. Kako cu uopce znati koje ce mi pelene odgovarati i kako da dodjem do potrebnomg broja od 25 minimalno? Ovako cu ih imati 10 a htjela bih nekako doci do tih ostalih 15 na brzi nacin i iz jednog izvora. Trazim od pelene da bude: sto manja guza u njoj, brzo sušiva i udobna. Koje su to po vasim iskustvima? Je li ME u toj kategoriji? Koje velicine od kojih pelena? Tvrtko sad ima oko 7,5 kg i 4 mjeseca. Ne izgleda predebelo, ali mu neka odjeca bude uska u bedrima. Ove jednokratne ga skroz izuljaju...
Vidim tamo da hvalite Muttaquin, kakva je to pelena za je imati u tako velikoj kolicici ili je preskupa? Ajde, malo se raspricajte!![]()
Evo ti nešto na burzi http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...673&highlight=
Pa ne znam kako si malenu uopće navikla na tutu, da ne velim ODVIKLA OD PELENA!?
Ja već vidim da će kad napravim kolekciju kakvu želim, Maša prestati nositi pelene. Onda ću joj pokazivati pelene i govoriti: Vidiš, a ovu si isto mogla nositi.
![]()
Sve si ovih dana mislim da li da vam nekaj priznam ili ne...
E?enela prvotno napisa
![]()
Ja sam danas popodne drzala T bez pelene, samo s gacicama i za 3 minute je ispisao sve pa sam ga brzo zapelenizirala.![]()
E?enela prvotno napisa
![]()
Ja sam danas popodne drzala T bez pelene, samo s gacicama i za 3 minute je ispisao sve pa sam ga brzo zapelenizirala.![]()
Počela sam dijete stavljati na tutu svaki put kad ju prematam (zadnjih 5-6 dana), ona se uredno popiški i pokaka u tutu tak da već 5 dana nemam pokakanih pelena :D Ali, sad me frka da će se možda brzo skinuti iz pelena![]()
Enela, znaci uskoro bi mogla biti i tvoja rasprodaja?![]()
Ma ne brini: Gab mi je jedno vrijeme lijepo sjedio na tuti, i super mi je kad se tamo i pokaka, a sad (mami za ljubavenela prvotno napisa
) neće li ga neće!
Ma ne brini: Gab mi je jedno vrijeme lijepo sjedio na tuti, i super mi je kad se tamo i pokaka, a sad (mami za ljubavenela prvotno napisa
) neće li ga neće!
da ne zaboravim, već danima hoću, ali mozak je prekratak...
ugodno si me iznenadila kad sam švrljala malo po "ćakulanjima trudnica",
Olivija, čestitam!![]()
a sad, tuta ili ne? hm, moj je jedno pet dana kakanje obavljao van pelene, ali mislim da to ima veze s tim da je pet dana apstiniral s kipanjem zbog probave pa sam mu morala pomagati tak da sam ga držala, a on se jadan sav zajapuril.
kaj se tiče piškanja, čim sam skinula pelenu, popiškal se!
taman kad sam se poveselila, bez obzira na mogućnost rijeđeg stavljanja pelena, čisto se predomislil
sad kad ga razmotam on neće i neće, drži!
i čim stavim pelenu, tras! :?
uglavnom, moram još priznati, da se po gradu, po ovim vrućinama furamo samo u majičici i pelenicama i dobivamo odlične komentare i puno, puno pitanja...
mislim da bi i tu trebalo održati koju radionicu!
i moj je samo u bodiju i peleni + čarapice i kapica!! juče smo šetali Maksiirom...prikopčani....al, više po šumi, neg onim središnjim djelom!!
M. zadnje vrijeme ceka cistu pelenu i onda se odmah pokaka u nju![]()
M. zadnje vrijeme ceka cistu pelenu i onda se odmah pokaka u nju![]()
moram ovo reći, svugdje piše kako su FB mrak pelene, super, najbolje i ja odlučim jednu kupiti..... i došla pelena(Ja glupača naručila M, jer su mi i sve ostale pocketice M, pa reko nemrem fulat, inače kad je zmaj pisala da su njima sa 8 kg malo veče, moja je već stigla) i kad sam otvorila paketić, totalno razočaranje, pa pelena je ogromna( inače G: ima 6700 gr. i 65 cm), bila sam jako ljutajer ću morati čekati još kojih tri, četri mjeseca da doraste i stavim je ( pelenu) na dno ladice.Danas mi vrag neda mira i idem joj probati da vidim kak joj stoji.Istina, malo joj je šira oko nogica i zakopčana skroz do kraja, ali pelena je MRAK.Uopće nije puflasta guza, jako lijepo sjeda,a sad kad znam da S veličina ide komotno do osam kg. definitivno je naručujem jer, Bože moj, imamo još fore u kilaži bar četri mjeseca
( mi malo sporije dobivamo na kilaži cca 500 kg mjesečno)
mislila sam 500 grnikolicc prvotno napisa
![]()
![]()
![]()