Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: da li se može razmaziti beba do 1.g dana?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno da li se može razmaziti beba do 1.g dana?

Radim po svom i kad pročitam što pišete na forumima uglavnom vidim da je uistinu majčinski instinkt onaj pravi usprkos savjetima patronažne,lječnika,okoline...
    Beba lijepo napreduje i ja sam zadovoljna. Međutim idu mi na živce ljudi koji me uvjeravaju da ju ne nosim često, da plače zato što je razmažena, da već tako mali mogu manipulirati s nama i da im treba odgoj... Pa neka je već rečeno ali zaista bi voljela dobiti pismeno da li su tako mala bića u stanju raditi takve stvari jer meni se čini da iza svakog plača postoji "opravdani razlog".

I još nešto, ne volim dude varalice i nisam je nudila malenoj a muž je neki dan silno navalio probati a mala je sa gađenjem pljuvala van... Čemu one služe uopće? Da li tome da se dijete makne od sise i da ne zaspe isključivo na sisi? Jer ako je to rješenje onda bi trebala "dudu" jer ona zaspe samo na meni a htjela bi to promijeniti da nije isključivo vezana za mene. Kad početi s takvim promjenama? Karmen ima nepuna 4mj.(28. će biti 4mj).

Inače patronažna me nije uopće oduševila, samo mi je i otežala neke stvari s tim što ne smijem jesti a i doktor koji mi je govorio "jedi,jedi,pij..da imaš mlijeka jer si užasno slabokrvna i mogla bi izgubiti mlijeko...) Pa sam se počela debljati a ne vraćati liniju i sad me je frka da li jedem dovoljno a malo smršavim.

Nije mi jasno kako žene izgube mlijeko npr. nakon 2-3mj dojenja presuši...a po forumu svaka žena ima mlijeka??? I zato ja trpam u sebe...

POMOĆ!!! Prije nego postanem tenk... :?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

imaš zdrava i normalna razmišljanja. a ostale savjete o prejedanju i davanju dude ne slušaj.
    jedi normalno i ono što želiš i onda ne bi trebalo biti problema sa kilama.

uostalom, kakvo razmazivanje bebe? pa ima 4 mjeseca, za kog bi se trebala vezat ako ne za tebe??? pusti da vrijeme radi svoje, kad malena bude otkrivala svijet trebat će manje tvoju blizinu.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

grli, ljubi, nosaj i doji bebu
    a prehranu prilagodi sebi i bebi (ukoliko je potrebno).
    i moja je dudu pljunula istog časa ( :D ),
    probala sam joj dati samo jer su me kvocali.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

odgovor na pitanje iz naslova tvog topica je: NEEEEEEEE!!!
    ali ti to ionako instinktivno osjećaš, i nedaj se pokolebati od nikoga; "pametne savjete" na jedno uho unutra-na drugo van
    znam da nije lako, ali barem na ovom forumu imaš podršku

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo mazi i pazi svoju bebu jer sto joj das u prvoj godini to joj je baza za cijeli život.
    Sad te najvise treba i budi stalno uz nju

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Radi po svom instiktu, nosaj bebicu i doji ju koliko ona hoce, doci ce vrijeme kad ona vise ne bude htjela ni da se nosa, ni da doji kad nije gladna...zato uzivaj u toj privilegiji....dudu zaboravi, ako mala nece! Pij dosta jer dojis, a jedi onoliko koliko ti mislis da ti je potrebno...i pusti suplje price!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ajmo po redu....

beba do 6 mj otprilike plače kada je gladna, zedna,pokakana/popisana, kad joj je prevruce/hladno ili kada se osjeca lose, kada je boli ili se zeli maziti.njima je plac jedini nacin komunikacije. zadovoljna beba nema razloga plakati.

beba starija od 6 mj. od godinu dana vec zna neverbalno pokazati sto zeli, a i roditelji se do tada "ispraksiraju" pa i sami znaju sto znaci ovo ili ono. u tom razdoblju placu kad su njihove potrebe zanemarene, ili ih nesto boli.

djeca od godinu dana vec znaju na 1001 nacin pokazati svasta, i jako malo placu.

moze li se dijete razmaziti? Kako razmaziti nesto sto jos nije svjesno sebe?
    meni razmaziti znaci kupiti 10 barbika, i skakati na svaki prohtjev.

Razmazena djeca su ona kojima se ispunjavaju ZELJE. zadovoljna djeca su ona kojima se ispunjavaju POTREBE. sretna djeca su ona koja su VOLJENA.

dudu ne treba uvoditi ako nije prijeko potrebna. beba ce biti vezana uz tebe uvijek, ti si joj mama. pretpostavljam da te muci ona dio kada vise na nama ko priljepci...to su takve faze. dogovori se TM-om da on preuzme na sebe neke stvari, rituale koji ce biti samo njihovi, da se beba priuci na njega, njegov glas, miris, dodir - recimo kupanje, ili setnju ili da ju nosi....na taj nacin ce on dobiti svoj dio, a ti ces malo odahnuti.

o mlijeku i hrani - ne treba jesti za vise ljudi. jedi normalne obroke, jedi ono sto zelis, pazi se slatkog da ne dobijes soor...ako si jako slabokrvna, trebala bi mozda piti zeljezo, no to nema veze s gubljenjem mlijeka.
    ok je ako mrsavis, samo pazi da nije prebrzo. beba nece biti zakinuta, jer organizam funkcionira tako da prvo namiri bebu, a onda tebe

opusti se, ljubi bebu i muza i sve ce biti ok

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    Razmazena djeca su ona kojima se ispunjavaju ZELJE. zadovoljna djeca su ona kojima se ispunjavaju POTREBE. sretna djeca su ona koja su VOLJENA.
    Slažem se sa svime što je Storma napisala, ali ovo mi je baš lijepo rečeno pa sam morala quotat!

Što se tiče dude, Matej ju je počeo koristiti s nekih 3 mjeseca. Prvo tu i tamo, a sad češće.
    Meni duda dobro dođe u šetnji, npr. kad je malo cendrav pa lakše zaspe u kolicima s dudom. Ne služi mi da bih ga odbila od sise (dojim i dojit ću, nadam se, još dugo) niti da ga "ušutkam", a i u 99,9% slučajeva zaspe mi na sisi. Sisa je još uvijek br.1.
    Nemoj joj davati dudu samo zato "jer beba mora imati dudu" (kako često čujem). NE MORA! Ti sama procijeni dal joj treba ili ne.
    To što je ona sad isključivo vezana za tebe je normalno. Neće tako bit stalno. Vidjet ćeš ubrzo!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i ja vjerujem u to da se tako mala beba ne može razmaziti,već su joj potrebni dodiri, poljupci, maženja... Ali moram vam priznati da ponekad jako dobro dođe vjerovanje ljudi, da se nošenjem beba razmazi. Naime tu oko mene ima nekih starijih žena koje bi non-stop bile oko moje bebe i stalno ju nosile, a onda im ja na lijep način kažem da ne želim moju bebu razmaziti nošenjem i one me onda u potpunosti razumiju. Znam da je to malo zločesto, ali bilo bi gore kad bi im rekla da ju ne smiju primiti.
    Zato ja sve te savjete poslušam i probam ih okreniti onako kako meni i bebi odgovara.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    meni razmaziti znaci kupiti 10 barbika, i skakati na svaki prohtjev.

Ovo je tako jednostavno i tako istinito, poanta svih rasprava o razmaženosti.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Storma

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma meni opcenito digne tlak kad ljudi drobe gluposti o necemu o cemu pojma nemaju, niti zele znati

npr. ja cu anitu razmaziti zato sto ju "jos uvijek" dojim (ima godinu ipo)
    a kad pitam, kak to mislis razmazit dojenjem, nitko mi ne zna objasnit sto su time htjeli reci. al eto to se tako kaze.
    (e. pa , kaze se i "pas laje karavane prolaze" )

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ili, "samo ti pusi u buru"

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da li se može razmaziti beba do 1.g dana?
    moze! evo moji razmazeni do daske, nosali bi se po cijele dane...i preslatki su oboje. da ih imam jos deset, opet bi ih sve razmazila...
    nema ljepseg osjecaja mami nego djeca koja pucaju od zadovoljstva, a toga bojim se nema bez "razmazivanja"

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno da li se može razmaziti beba do 1.g dana?

hvala svima na odgovorima.
    Dobro ste shvatile da me je uglavnom mucio onaj dio kod dude- da li pomaze da se mama malo odmori kad je beba stalno na sisi jer nikako ju ne zelim maknuti sa sise i prestati dojiti. Dojenje je nesto prekrasno i toga se ne zelim odreci dokle god mogu. Kad ju vidim koliko se veseli sisi ne mogu razumjeti one zene koje ne zele dojiti. Ne znaju sto propustaju.

Storma -
    Ona recenica je zakon!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Storma

predatorica, zato imaš dva uha: na jedno takvi savjeti unutra, a na drugo van

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Storma

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •