Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: ljudi šta da radim??

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno ljudi šta da radim??

ne znam šta i kako ali ovo već prelazi svaku granicu...uvijek smo imali problema oko klope ali sada :shock:
    unazad tjedan dana kao da se nešto u njoj jaaako promjenilo jer odbija SVE jesti..kad kažem sve doslovno mislim na sve! ok evo primjer današnjeg dana-ma strašno!
    07.00 oko 100 ml mlijeka
    10.00 keksolino
    nakon toga ništa nije htjela(ponudili joj juhice,pa pohano bijelo meso,pa kuhano bijelo,pa MIX toga svega...) odbija uz vrištanje i bacanje sve do
    20.00 kada je malo htjela grickati rižine pahuljice
    opet od večere ništa i tek u
    21.30 popila oko 100 ml mlijeka(kakao)...
    šta da vam pričam,na rubu sam suza i ne znam šta da radim.da ne govorim o tome kako ne voli ni kruha jesti kako neće voće kako voli kad je sve smiksano...
    da ju odvedem kod dr strah me da će je na infuziju slati a opet ...moram joj nekako pomoći..
    ima li netko slična iskustva i kako ju "nagovoriti" da počne papati !!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li ju boli grlo? ili nešto drugo?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan nije danima skoro ništa jeo, svaki put kad mu je izbijao neki zbubić; možda je to

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa...imala je temp neki dan i bile smo kod dr.kaže malo crveno grlo i pošalje nas vaditi krv da odredi terapiju međutim kako mala više nije imala temp a i nalaz je bio super uredan nije dala antibiotike i ništa rekla je samo čaja i vitamin C...e sad nadam se da nije neka upalica pa da radi toga odbija ali tada bi i rižine pahuljice i flips odbijala koji se treba grickati,jel da?ne znam...čudno stvarno ali ne smijem dopustiti i gledati kako ništa neće i neće....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora ništa ne jede kad je bolesna,kad ima upalu grla,virozu ili što već ali joj to nije problem dok moj nećak obavezno nakon dan-dva ne jela završi na infuziji jer mu krvna slika bude katastrofalna.Ako nisi sigurana odite opet doktoru :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vanja obicno odbija hranu dok ju boli grlo. Ja ju u to vrijeme ni ne forsiram previse
    jer znam dok mene boli grlo da isto ne mogu jesti.
    Ako mislis da ju boli grlo, otidji jos jednom kod doktora.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja ti ovako nije htjela jesti MJESECIMA, nije to bilo par dana jer je boležljiva ili je boli grlo..onaj tko nije imao dijete koje ovako neće ništa jesti ne zna koja je to koma
    savjet - jest će kad je gladna isto nije funkcionirao, onda nije jela NIŠTA

probaj ako ima nešto što ipak hoće jesti, Sofi je npr. jedno vrijeme jela samo jaje na oko s kruhom..danima je samo to jela pa ako dobije giht do 18 sama si je kriva
    i da, hranila sam je doslovce satima
    par puta ju je MM išao 'našopati' kad više nismo znali šta bi..to je bila skroz kriva taktika i to nemoj raditi
    ..mislim, sad jede, ne sve, ali mi smo zadovoljni
    počela je jesti od kad je krenula u vrtić, možda smo mi oko toga ipak radili preveliku dramu pa kad nije bilo predstave i glumaca (mene i MM) počela je jesti
    ..
    probaj je ne naviknuti na junk food iako bi to bilo jedino što hoće jesti, npr. hrenovke i slično

..naša je znala još pojesti pokoju žlicu juhe, meso je uredno pljuvala van, uglavnom par mjeseci je jela samo ta jaja i žličicu juhe
    ..pa si ti sad misli

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lovro je prestao jesti sa 2 godine.
    jedva da je nešto podoručkovao, ali ručkvi i večere su bile koma..

Nije želio ništa kuhano. Izbacio je sve povrće. Jedino je htio pojesti pohani batak... :/

Cijelo ljeto preživio je na jogurtima, običnim i voćnim. Nije jeo UOPĆE nikakvo voće. Tjesteninu, rižu i ostalo nije htio NIKADA probati....
    Kruh je jeo u mrvicama....

I kako nahraniti ovakvo dijete?

Pedijatrica nam je rekla da se ne nerviramo. Nije mršav (nisam mogla skužiti kako?), ne zaostaje niti po čemu. I da je ovo "izgladnjivanje" vrlo često u dobi od oko 2 godine.

Onda nakon mjeseci i mjeseci ovog stanja prestali smo trčati za njim (prije toga jedan dio dana bi izgurali ali drugi dio dana bi "pukli"). Organizirali smo svoj ručak kad je i on trebao jesti. I malo po malo je krenulo.

Sada jede (više manje). Lagano mu se proširuje jelovnik. Ne kuham mu posebno.
    I napokon smo lagano odahnuli...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ajme jadne mame. Mene to jos uvijek ne muci. Ali ja sam bila takvo dijete, probali su sve i svasta, kojekakve vitamine is. Nisam bila gladna. Ja se toga i sjecam jer je dosta dugo trajalo. Nekad mi se nije jelo danima, samo tu i tamo bih nekaj popila i zbrljala, a nekad sam "normalno" jela (uvijek je to bilo nekakvo brljanje i relativno mala kolicina hrane). Jedina utjeha je da eto, ima nas i takvih.
    Nadam se da ces brzo javiti da opet jede

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I na kraju samo moj savjet, ono što su i meni savjetovali, ali mi je bilo jako teško držati se toga:

dijete mora imati cca 5 obroka dnevno: doručak / užinu / ručak / užinu / večeru.

Najbitnija su ova glavna tri..a ostalo su samo međuobroci (npr. jogurt ili voće).

Prije svakog glavnog jela dijete mora imati odmak od užine ili nekog drugog međuobroka od cca 1 do 1,5 sat (i više ako se je nečeg dobro najelo). Barem 1/2 sata prije obroka nemojte mu nuditi napitke, jer mu popuni želučić.
    CCa 1,5 sat prije obroka sklonite sa stola svu sitnu hranu kojom se ono obično može poslužiti (grickalice i sl.).
    Dijete mora osjetiti glad.
    I jedite sa djetetom.

Ako nije gladno, maknite ga od stola i samo konstatirajte; "Nisi gladan? Nema problema. Odi se igrati. Kada ćeš biti gladan, ići ćeš jesti."

Ne trčite za njim/njom sa vilicom/žlicom u ustima.

Ne nudite mu zamjensku hranu. (nećeš varivo? Nema problema, napravit ću ti krumpiriće.). Ostavite glavni obrok za kasnije (tu sam ja grešila).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ajme jadne mame. Mene to jos uvijek ne muci. Ali ja sam bila takvo dijete, probali su sve i svasta, kojekakve vitamine is. Nisam bila gladna. Ja se toga i sjecam jer je dosta dugo trajalo. Nekad mi se nije jelo danima, samo tu i tamo bih nekaj popila i zbrljala, a nekad sam "normalno" jela (uvijek je to bilo nekakvo brljanje i relativno mala kolicina hrane). Jedina utjeha je da eto, ima nas i takvih.
    Nadam se da ces brzo javiti da opet jede
    Tiwi, nisi bila gladna. To je to. Pitaj mamu što ti je davala ako nisi jela.

Ja sam do 3 godine živjela na prozirnoj mesnoj juhi sa mrkvicom.

Mama priča kako joj je najgori dan bio kad smo ja i buraz (kopirao me je) jedan dan pojeli jedno vrhnje. Bez ičega.

Ali isto tako znam, da mi je mama kad je bila očajna, nutkala sa hrpicom druge klope, samo da nešto pojedem. Ali bez obzria na sve, ja nisam ništa jela. I nisam...ali nisam jela meso, salate i sl...a jela sam gluposti. :/

Svi doktori kažu, da pored punog frižidera, niti jedno dijete neće umrijeti od gladi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Lovro je prestao jesti sa 2 godine.
    jedva da je nešto podoručkovao, ali ručkvi i večere su bile koma..

Nije želio ništa kuhano. Izbacio je sve povrće. Jedino je htio pojesti pohani batak... :/

Cijelo ljeto preživio je na jogurtima, običnim i voćnim. Nije jeo UOPĆE nikakvo voće. Tjesteninu, rižu i ostalo nije htio NIKADA probati....
    Kruh je jeo u mrvicama....

I kako nahraniti ovakvo dijete?

Pedijatrica nam je rekla da se ne nerviramo. Nije mršav (nisam mogla skužiti kako?), ne zaostaje niti po čemu. I da je ovo "izgladnjivanje" vrlo često u dobi od oko 2 godine.

Onda nakon mjeseci i mjeseci ovog stanja prestali smo trčati za njim (prije toga jedan dio dana bi izgurali ali drugi dio dana bi "pukli"). Organizirali smo svoj ručak kad je i on trebao jesti. I malo po malo je krenulo.

Sada jede (više manje). Lagano mu se proširuje jelovnik. Ne kuham mu posebno.
    I napokon smo lagano odahnuli...
    Zaboravih napisati još nešto.

Danas kad gledam Lovrinu fazu neklopanja, jasno vidim da mi je dijete samo željelo ukazati na nešto. A to je:

"Mama, ne želim jesti ovu hranu! Želim jesti isto što i vi. I sa vama!"

Kad sam to (napokon) shvatila, moje dijete je počelo jesti.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Donna,nemam pametan savjet vec ti samo poslati tjasilicu da sto prije pocnete opet papati.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I moj P. ima faze - dane kada skoro ništa konkretno ne pojede, ali on pije puno mlijeka (djetetu jednostavno paše), i do litre i pol dnevno, tako da mi je bar malo lakše jer znam da nije gladan.
    To se obično događa kad mu jako procuri nos (a to je u posljednje vrijeme dosta često jer ide u jaslice) ili ima temperaturu ili nešto, tako da ga nikada ne forsiram - ponudim mu i 10 puta dnevno, ako dijete neće, ne mora jesti, ionako nema načina da ga prisilim. Ponekad u tih 10 puta pojede po 3 žlice i iako nemam neki osjećaj da je nešto pojeo, kad to sve staviš na kup, ispada da je jeo više nego inače.
    Ako uopće neće niti probati ponuđeno, odustajem trenutno jer znam da što ću ga dulje nuditi i moliti, samo ćemo se svi skupa iznervirati i nikakve koristi. Onda je najbolje otići van - u park, na ljuljačke, u šetnju...da se malo izmori i onda ponuditi ponovno - u 99% slučajeva pojede i više nego sam mislila da će pojesti.
    ne inzistiram na tih 5 obroka dnevno jer mi ionako stalno nešto jedemo tako da ako pokaže interes dam mu, ako ne - ništa...pojest će za glavni obrok (doručak, ručak i večeru imamo obavezno), a ako niti tada, sigurno će popiti mlijeka i neće biti gladan.
    U većini slučajeva jedemo za stolom, nastojim ga što manje loviti po stanu, ali ako se zaigra, a pokaže interes za jelo, dam mu i tako. U posljednje vrijeme sjedi s nama na velikom, pravom stolcu jer mu je to super kad i mi tako sjedimo (hranilicu ne koristimo već godinu dana), dam mu i da se zapacka i jede sam jer smatram da dijete jedino tako može naučiti samo jesti, a usput mu dajem i osjećaj važnosti jer su i njegove želje i potrebe bitne, a tako sigurno ima i više interesa za jelo.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mamma san upravo tako je kod nas bilo...i divno si to napisala

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zaboravih napisati još nešto.

Danas kad gledam Lovrinu fazu neklopanja, jasno vidim da mi je dijete samo željelo ukazati na nešto. A to je:

Živa istina, i ja sam duuugoooo inzistirala na zdravoj hrani - voće, povrće, juhice (iako to uvijek pojede, mogao bi živjeti na juhi i mlijeku), ali kad sam vidjela kako poludi kad netko u njegovoj blizini jede janjetinu, čevape (i to šiš), pršut, a bože moj, neka dijete jede što mu paše. I tako smo došli do te faze kad mi je draže da pojede i to nego ništa. Nastojim da to ipak ne bude prečesto, jer voli on pojesti i varivo (u jaslicama mi se pak žale da neće ništa drugo osim juhe i variva i kao to ne valja), ali ako hoće, nek jede.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo u fazi kad nece jesti kad joj nudim i kad je "vrijeme" jelu. Ja ostavim sve na tanjiru i stavim negdje gdje ona moze prici hrani i sama jesti. Cesto sama pojede malo po malo.

Stijena, sretan i vama St. Patrick. Jeste li proslavili subotu? Imam ja jednu malu vrsnjakinju irkinju za Patrika, evo je u potpisu .

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da, naravno Timmy i hvala od srca. Patrik je dobio toliko poklona ko da mu je rođendan, čitav je dan bio vani na ljuljačkama, toboganu, u pijesku, a kruna svega je bilo 9 rundi na autićima u lunaparku (oni mali za bebače što se vrte u krug).
    Mama i tata su se najeli kolača i napili pive....hm, bar tata - jer je i on slavio imendan (domaća verzija patrika)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da bili smo opet kod dr jer je noćas imala temp 38.7 i lagano kašljuca tako da smo otišle...dobila je amoxil sirup i još nešto protiv alergija- CLARITINE(?) i sad me muka hvata kako joj dati sirup jer kad vidi žlicu(bilo s hranom ili sa sirupom) bježi a ista stvar ako vidi špricu...rekla je ako tako neće ići da dođemo na injekcije
    danas jelo -još veća katastrofa-ništa doručak,ništa ručka,a ni večere samo tjekom dana koji štapić ili cornflakes ili bobić.. i da rekla ja da je veći problem to što ona također neće PITI a manje što neće jesti....kilaža je pala jako sam nesretna
    i što kaže sofke- nije to samo do bolesti nego "zeza" ona i kad je sve ok iako sada je prava katastrofa oko jela i pića..danas sam nakupovala svakave sokiće u razno raznim zanimljiv ambalažama ne bi li ju to zainteresirala ali uzela je guc-dva i to je to!!
    da stvar bude bolja danas sretnem klince njene dobi a mame pričaju" moj F popapa cijelu sarmu sa kupusom za ručak... " ili " moja D pojede pohanu šniclu za doručak " a ja

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    da stvar bude bolja danas sretnem klince njene dobi a mame pričaju" moj F popapa cijelu sarmu sa kupusom za ručak... " ili " moja D pojede pohanu šniclu za doručak " a ja
    ne obaziri se na to šta tuđa dica pojedu i koliko pojedu. pogotovo sad kad tvoja neće da jede.
    i mi imamo faze i dane kad neće da jede ništa konkretno, kad meni dođe plakat jer cili dan proživi na tekućini bez jela.
    ali dok joj je kilaža ok, dok je zdrava i vesela uopće se više neću nervirat.
    fino je pitam: oćeš jest? neću! nemoj, ajde od stola i kad ogladniš pitaj.
    na ovaj način čuvam i svoje i njene živce. kad prigladni da vidiš kako pita (a obično prigladni kad mi svi pojedemo i kad ja dignem tanjure sa stola) a nekad i cili dan zna ništa, ali baš ništa ne pojest. samo se naliva tekućinom i prisiće obrok. sutra dan bude ok, pa opet prekosutra borba i tako više manje stalno.

ali ne nerviram se. umrit od gladi neće.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

malenoj

Htjela bi se nadovezati na ovu temu i napisati da smo i mi muku mučili s nejedenjem. Povezali smo to sa zatvorom, tj. bolje rečeno užasno tvrdom stolicom. Znalo se dogoditi dok je Š. kakao uz vrištanje, čak je na peleni bilo i krvi Strašno se nemučio, a trudim se da nam u prehrani bude što više voća, povrća, mahunarki, žitarica, tako da mi nije bilo jasno odakle tako tvrda stolica, a i pije puno tekćine. Vremenom smo shvatili u čemu je riječ. Naime, Š. ne podnosi kravlje sviježe mlijeko, baš kao ni ja. Nije u pitanju alergija, nego nemogućnost probavljanja mlijeka, i to dovodi do zatvora. Sada je na zamjenskom uz puno mlječnih prerađevina, kao i prije, i sve je tip top. Hvala Bogu, nakon svih muka. Od kada normalno kaka, počeo je i jesti. Birka ponekad, ne mogu reći da ne, ali ni ja baš ne volim sve jesti, zašto bi i on.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i naša ima dosta tvrdu stolicu nekada jadna tiska i tiska a ono samo kuglice....pokušavam joj dati sokić od šljive ali rijetko kad da ga popije...inače dajem joj čaj kamilica...
    a voli papati ove rižine pahuljice pa me strah to još više zatvara

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

10.00 keksolino
    (kakao)...
    probaj izbaciti ovo, odnosno šećere, moji inače super jedu, ali kada piju bilo kakve slatke napitke (a slatko mlijeko je bomba) ne jedu poslije toga ništa. I ne samo to: kao da se naviknu na taj slatki okus i ništa drugo ne valja. Tako da sam ja strogo pazila da se ne piju slatki napici.
    Ako si žedan izvoli vodu, mlijeko može poslije doručka, ručka itd, sok poslije obroka nikako prije itd. Uz obavezan boravak na zraku prije obroka.
    Kad nije tako, niti ne nadam se da će baš nešto pojesti, i obično probrljaju po tanjuru tada.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mi bi se učlanili u klub nejedača .Ako vam je to za utjehu kod nas to traje skoro od rođenja.Na svim sistematskima nam je po pedjatru falilo na težini .Kada je bio manji jeo je koliko toliko sve namirnice ali u mikoobrocima.A sada jede samo ono što želi ali i to je već nešto.I još nešto, mi smo najlakši u cijelom vritiću čak i od mlađe djece od nas.Zaboravila sam napisati da nama ne izgleda mršavo .On jednostavno sitno dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni Riana ne jede gotovo ništa. Uvijek jedemo zajedno, dobije što i mi jedemo ali ona samo brlja i ništa ne stavi u usta. Nedavno je za cijeli dan pojela samo 3-4 kisela krastavčića i to u 8 navečer :/ .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Hannah prvotno napisa
    malenoj

Sada je na zamjenskom uz puno mlječnih prerađevina, .

kakvo je to zamjensko mlijeko di se kupuje
    imam i ja istih problema sa mojom srecicom,nikad nemoze imat normalnu stolicu ma sta jela a svaki dan ima juhu uz ostalo,pa se pitam mozda i njoj smeta to kravlje mlijeko jer ga dosta popije ujutro bocu sa cokolinom i navecer isto prije spavanja,a cokolino joj ne mogu izbacit jer nevoli nijedan drugi okus nego taj..

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ahhh, i mi smo odavno u tom klubu, kod nas to nije faza, uf, da bar je! M.jede samo jogurt i voće, ništa drugo ne voli i ne želi probati. Za doručak jogurt (obično pojede pola), za večeru jogurt, međuobroci-voće, a za ručak imamo propali pokušaj jedenja nekakve juhice ili ručka za "odrasle", ali to uvijek završi u smeću.
    Sve smo isprobali, ali NIŠTA ne pomaže, on jednostavno neće da jede.
    Nije nam lako, ali, eto, nekako preživljavamo i nadamo se da ćemo napokon bolje početi papati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Donna, mi isto imamo problematikusa sa pićem.

I pokušavali smo svašta. Na kraju je upalilo: činćinanje sa čašama (nazdravljanje), ispijanje tekućene na slamčicu i sl. (znači malo zaigravanja).

Sirupi su nam bili omraženi dok nismo promijenili taktiku. kad su postali "zabranjeno voće", baš ga onda hoću popiti (npr. stavim sirup u žlicu i kažem: Sad ću ga popiti! To je za mene!...odmah viče da hoće i on. Danas sa tim nemamo problema. Kad god treba popiti sirup, on već zijeva. ).

Jogurt ili neka druga hrana...stavim na stol pored njega i kažem: "Uh baš se veselim. Sad ću to pojesti. Idem samo po vodu." ....i malac brže bolje mi to smaže. Ako mu ponudim, odbije.

Dakle, sve što je zabranjeno, pali.... Odnosno, promijeni taktiku.

I na kraju, ne slažem se sa Tinnom. Ja ne bih izbacila keksolino kao obrok, ako je to jedino što ona ujutro pojede. Ali bih kada počne prihvaćati i druge stvari, lagano ponudila i neku drugu zamijenu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bože moj pravopisa!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas je oduvijek tako. Mejra je sa godinu dana prestala jesti skoro non stop nam je tako. Evo opet u zadnju sedmicu odbija svo kuhanje. Hoce voce i povrce (frisko) al to je to. Popije ponekad i koji jogurtic. Jutros kasikica palente. Onda sam pekla tost i sirni namaz. Pojela je ni blizu cetvrtinu kriske i pinula malo kakaa. Al je zato pojela citavu malu posudicu jagoda. Probudi se po noci (citaj 3 ili 6 ujutro) Dodje mi u krevet pa place da ju boli stomak da je gladna. Neko jutro u sest je trazila toast sa sirom pa smo pravile. Da je bar jela. Ona je gladna i sam a kaze a kada nesto stavi usta onda bi povracala.

Znam da je to tako zato sto pregladni. Ahmed od 14 mjeseci pojede dnevno trostruko vise od nje.

HELP

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mogu li se pridružiti? Naša Kora pomalo štrajka već nekih 3-4 mjeseci, pojede za ručak 3-4 žlice i onda kaže to je to, a zadnjih 2 tjedna za ručak-ništa. Veliko ništa! zadnjih tjedan dana nije niti jednom ručala, jučer je pojela doslovno 3 žlice tijesta s bolonje
    zom. Lagano me izkludjuje jer to traje i traje. Kad vidi mrkvu-poludi, kad vidi bilo kakvu mahunarku-poludi, kad vidi zeleno.poludi (ponekad upali špinat ili blitva). Mislili smo probajmo s bijelim...fino varivo od korabice-rekla je da to ne voli i nije htjela ni žlicu probati. kad treba ručati vristi NECU PAPATI, OCU NESTO DRUGO.... Drugo opet neće jesti...koma... mama me uvjerava da djete mora jesti, a ja je uvjeravam da je neću šopati jer to neće upaliti...nadam se da je to faza.
    Jedino kaj me tješi je to da popije mlijeka, pojede cca. jogut dnevno, kruha putra i meda ili pekmeza i ponekad hrenovke (koje i nisu neka sreća). Cura ima 2, 3 godine i nikad nije jela tako loše!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo jednom nogom kod vas... naša faza nejedenja koja je trajala mjesec dana (ak ne i više, meni se čini kao čitava vječnost) je završila i sad je u fazi 'jedem kad god vidim da netko jede' i samo mi naručuje klopu (mama, daj mi crvenu juhicu sa slovima i tijesto sa sirom za desert, a mojima doma više zlo kad pomisle o tijestu sa sirom ).

Puse vam svima šaljem da lakše izdržite!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mamma san, jako si lijepo opisala "nejedenje"
    I potpisujem ovo:

Kod nas nije bilo tako drastično, ali Andrej je prilično direktno i jasno dao do znanja (negdje s godinu i pol) da ne želi jesti posebno skuhanu hranu, nego želi jesti ono što i mi. Tako da smo fazu nejedenja bezbolno preskočili.
    Ali još uvijek nikako da uvjerim MM-a u ovo:

Ne trčite za njim/njom sa vilicom/žlicom
    Oko toga još uvijek imamo laganih natezanja, MM se i dalje, iako nam dijete odlično napreduje i jede gotovo sve (manja odbijanja ne računam pod probleme), stalno pribojava da on ne jede dovoljno i da će ostati mali i kržljav (ne znam samo otkud mu to?!).

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I Linda je strašno komplicirana kad je hranjenje u pitanju.
    Mene najviše muči to što ima nekih namirnica koje obožava i spremna je živjeti samo na tome, a ako je na meniju nešto što joj "ne ide" (a toga je jaaaako puno), spremna je štrajkati satima, da ne kažem danima.
    Od stvari koje će uvijek pojesti, na prvom mjestu je tjestenina (u bilo kojem obliku), ABC sirni namaz na kruhu, kifle i slična peciva i jaje (kajgana). Ponekad pojede voće i voćne jogurte- i to je sve od namirnica koje ona prihvaća! Sve ostalo nema šanse.

Priznajem da je dijelom problem i u meni jer je ne mogu gledati nenajedenu (neću namjerno reći gladnu), pa neki put popustim i skuham to vražje tijesto za ručak samo da napuni želučić, a znam da je to krivo. Nemojte sad vikati na mene, ali kaj da radim ako svjesno preskače ručak samo zato što nije po njezinom ukusu, a ne zato što je sita. Kod nje nikakvo glupiranje ili ukrašavanje hrane ne igra ulogu- što neće, onda neće. Upale smo u začarani krug i nemam pojma kako da izađemo iz njega.
    Da, zaboravila sam reći da puno doji i to mi je jedina utjeha.
    Od junka, najgore što pojede (prije često, sad jako rijetko) je čokolino, dok hrenovke, paštete i salame uopće ne kupujemo. Slatkiše jede rijetko, i to samo čokoladu ili domaće kolače.
    Jako je sitna, ali ne mršava. Dajem joj vitaminski sirup od Twin lab-a.

Kaj mislite, da li su namirnice koje sam nabrojala + moje mlijeko dovoljne za zdrav razvoj moje mrvice?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Linda, dobro je što bar to hoće, daj joj to, ako ne želi ništa drugo. Marko ne želi ništa osim jogurta i voća, ali stvarno ništa drugo, ne voli ni ni tjesteninu, ni rižu, ni namaze, ni povrće, ma baš ništa.
    Nikad nismo imali fazu jedenja, tako da ni ne znam kako izgleda pojesti neki normalni obrok. Svaka pojedena žlica je za nas veliki uspjeh.
    M. je dosta visok, ali mršav.
    Jednostavno se pomiriš s vremenom s tim.
    Možda ne bi bilo loše povremeno provjeriti krvnu sliku, i, naravno, super je što dojiš, ja ne znam što bi mi da nemamo tite.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pedijatrica ju je slala na kontrolu krvi, sumnjajući na anemiju, ali sve je OK. Živjelo dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sta da ja kazem (3g i 1mj a 12kg!) bio je period kada R. nije htjeo da jede ama bas nista osim hrenovki. kako ih je probao vise se ni ne sjecam, ali ja sam ih jedan period kupovala. djete jelo. prezivjeli smo period (a kakve ce posljedice biti ne znam ). onda smo jedno vrijeme muku-mucili sa B.: samo hljeb i majoneza (ja sam na tome dobrovoljno odrasla i za sada zdrava touch wood).
    da ne duzim, moja sreca je sto imam blizance pa mogu da vidim da su to sve faze koje doju i prodju.
    sada vec jedemo svasta, recimo jogurt sa jagodama nam je hit mjeseca, no i dalje smo u pero lakoj kategoriji.
    kod nas ima samo jedno pravilo: sto je ponudjeno obavezno probati. i dozvoljeno je reci to mi se ne svidja/ne godi. ako imamo nesto u zamjenu nema problema ali ako ne sorry.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Linda, Lovro je PRVI put stavio komad tjestenine u usta tek prije otprilike mjesec dana. Rižu je prvi put probao (i pljunuo) prošli vikend. Paradajz nije probao nikada.
    Sve ove namirnice su mu bile ponuđene malu milijardu puta...ali nije bilo šanse da ih proba.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ali ja uopće nisam oduševljena tom njezinom zaluđenošću tjesteninom, naprotiv. Sve bih dala kad bi joj se svidjelo nešto drugo, ali za sad tapkamo u mjestu.
    Uh, da mi je prvo dijete, rekla bih da je glavni problem u mom pristupu, ali s Megi nikad nije bilo takvih natezanja oko hrane. Od prve žličice to je dijete prihvaćalo sve- od povrća, mesa, voća, jaja... ali bi zato Lindi svaka kupovna kašica trajala danima i na kraju bi završila u smeću. Domaću hranu kao bebica uopće nije htjela, uredno bih sve skuhano bacala. A takva je i sad... samo joj daj tijesta i ona je sretna.
    Da, zaboravila sam još nešto- masline tamani k'o luda.

Mamma san, znači Lovro je počeo jesti kad ste ga uključili u svoje obroke? Blago vama. Linda je stalno s nama za stolom i jest će samo ako je za ručak tijesto, u svim drugim slučajevima izabrat će samo kruh i eventualno masline ili kisele krastavce.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Patrik najviše voli juhe i variva i to je suuuupeeer (koji put mu se omakne i komadić mesa), ali nikako nemam osjećaj da se stvarno najeo, koji put bih radije da je pojeo tjesteninu pa da znam da nije gladan - ne stalno, naravno.
    I onda kad zbrojim što je pojeo - "kilu" mrkve iz juhe, mesnu juhu i litru i pol mlijeka - ne znam baš da se nešto najeo, ali onda si mislim - dijete raste na kilaži (nije ni mršav ni debeo, čak ima i škembicu i šlaufiće po koljenima), dovoljno je velik da zna je li gladan i da nešto kaže - ne govori ništa, te "faze" ga drže tjedan dva, onda ipak počne jesti, pa jede skoro sve, ali i dalje u mikro količinama - pa on valjda zna kad mu je dosta.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo danas je kao nešto malo bolje..iako je to još sve smiješna količina hrane...
    06.30 100 ml mlijeka
    10.00 cijeli jogurt 3.2%mm
    13.00 malo acidofila na žlicu
    13.30 130 ml kakaa
    17.00 grickala bobiće,petit kekse
    19.30 papala kisele krastavce i malo salamice
    22.00 oko 150 ml kakaa

pije i dalje antibiotike s tim da smo ubacili još i prospan za kašalj jer jadna ne može noću spavati od šlajma i kašlja...

nadamo se da će apetit uskoro se poboljšati..
    čujem da je onaj sirup od dr.Theissa super za apetit?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi koristimo taj sirup i čini mi se da djeluje.Mada se po kilaži ne vidi da djeluje

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam bila dijete nejedač. Od rođenja pa sve do negdje 12-13 godine. Nedavno sam proučila svoj zdravstveni karton i preporuka pedijatrice (ja sam bila 2-mjeseca) je bila:VOĆNE KAŠICE. Naravno da nisam jela. Rodila sam se sa 4700 a sa 6 mjeseci sam imala 6500 grama. U djetinstvu sam jela:pećene krompiriće, sve vrste školjaka(debljala sam se samao na moru, pohani kruh, čokoladu i voće). Meso nisam htjela pogledati a oni svi su me samo šopali.- To mi je ostalo u pamčenju kao nešto odvratno. Sada imam 70 kila.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj, Ariana, kako te razumijem! I ja sam bila takva, a i moj brat. Sjećam se da nas je baka jednom tako našopala hrenovkama da smo povraćali, a nikad neću ni zaboraviti sjedenje za stolom pored već hladnog mesa, rizi- bizija, čušpajza... pa ono gađenje prema tome na što me tjeraju protiv moje volje, uf...
    Meni u zdravstvenom kartonu piše da sam sa 6 godina bila neuhranjena, imala sam 17 kg (toliko je Megi imala s 3 godine) i preporuka za uzimanje vitaminskih sirupa.
    Naravno da sad više nemam problema s nedostatkom kilograma, naprotiv, mm veli da me lakše obući, nego nahranit.

Moje su curke naslijedile svaka po jednu moju "problematičnu" crtu- Linda ne želi jesti, a Megi ne želi hlače (opsjednuta je šosevima, haljinama i općenito uređivanjem)- krv nije voda!

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Uh, to sjedenje za stolom pored hladnog mesa..brrr. A ona kuglica od prožvakanog mesa u mojim ustima koja nikako da upadne u grlo....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Joj, Ariana, kako te razumijem! I ja sam bila takva, a i moj brat. Sjećam se da nas je baka jednom tako našopala hrenovkama da smo povraćali, a nikad neću ni zaboraviti sjedenje za stolom pored već hladnog mesa, rizi- bizija, čušpajza... pa ono gađenje prema tome na što me tjeraju protiv moje volje, uf...
    Meni u zdravstvenom kartonu piše da sam sa 6 godina bila neuhranjena, imala sam 17 kg (toliko je Megi imala s 3 godine) i preporuka za uzimanje vitaminskih sirupa.
    Naravno da sad više nemam problema s nedostatkom kilograma, naprotiv, mm veli da me lakše obući, nego nahranit.

Moje su curke naslijedile svaka po jednu moju "problematičnu" crtu- Linda ne želi jesti, a Megi ne želi hlače (opsjednuta je šosevima, haljinama i općenito uređivanjem)- krv nije voda!
    Linda, ja sam u školu krenula sa 17 kila (skoro 7 godina). I nisu me htjeli upisati, zbog "neuhranjenosti".

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja sam krenula sa 17 kg u školu (ali sa 6 godina) i isto je bilo frke pri upisu zbog neuhranjenosti, ali mi je tata bio ravnatelj, pa su me ugurali "prek veze".

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Linda, ja sam u školu krenula sa 17 kila (skoro 7 godina). I nisu me htjeli upisati, zbog "neuhranjenosti".
    I ja s 18 kila!
    Što se onda bunimo, sram nas bilo :/

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moram pohvaliti Koru. Jučer smo napravili kuhanu blitvu, koju onda naitno nasjeckamo, bacimo na maslinovo ulje i dodamo 4-5 jaja, pa polagano ispečemo. Pojela je cijelu ZDJELICU (naravno ne dupkom punu, ali fantastično puno u odnosu na protekle tjedne). Razvili smo barjak po kući i mahali i vikali"Kora je pojela, Kora je pojela"!!! Jeli smo svi skupa, kao i uvijek, svi isto, kao i uvijek, ali i ona je jela! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •