Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: ljudi šta da radim??

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moj sin je jedan od ovih što ne jedu. za tjedan dana će 2 god. njegova faza ne jedenja traje od kad se rodio. i ja sam bila od tih i moj muž, pa me ne čudi što je i on. ono što ja ne mogu shvatiti je to da u nazad 6 mj. jede samo i isključivo u vrtiću. od kada sjedi jedemo svi zajedno za stolom, jede isto što i mi. tete u vrtiću kažu da jede najbolje od sve dijece i da jede sve. za vikend doma ne pojede gotovo ništa. obično to bude u subotu doručak i u nedjelju ručak. i njemu dosta.
    to me izluđuje. ako je gladan u vrtiću, kako nije doma? ponekad nam se ljudi čude, ali mi često znamo reć da jedva čekamo ponedjeljak da se dijete najede.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moram i ovo podjeliti s vama: Danas kad sam zvala s posla, pricala sam s Korom. Pita ona mene gdje sam, ja odgovorim, pa me pita hoću li joj kupiti pez bonbone. Pitam ja nju hoćeš li ti pojesti ručak? dramatska stanka pa rezolutno NE! Rekoh onda ni ja ne mogu kupiti pez bone... promjenila je iskaz, preostaje da vidimo...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja jedva 18 kg na upisu za školu

danas je ČAK htjela malo mesa-tata pravio kao neki blagi gulaš pa smo uz razne igre uspjeli nekako pojesti malo mesa,mrkvice,krompirića i kruha NAPOKON pravi ručak!

pusa svima! hvala na podršci!

bubika

Početno

da se pridruzimo nejedacima jer karla zadnjih tjedan dana, hoda po kuci i na sve reagira s "ne", "necu" i "ne volis to" i vec je mjesec dana u toj fazi sto se tice ponasanja, ali i jedenja. Ljuiteljica juha i variva, sada je odlucila jesti samo suhu hranu, po njezinu izboru i kada se njoj hoce. Nema nacina nagovoriti je na jelo u vrijeme kada je dorucak, rucak, vecera. ako imamo srece i pogodimo da je gladna, pojede nesto, ali ni u pola kao inace. Raspolozena je i vesela, igra se, pije puno tekucine, vecinom voda i lagani vocni caj, slatkise gotovo ne jede, voce rijetko, prije je voljela jogurte, a sada dukatino i monte kada joj je gust. S juhom smo na "vi" jer pojede 5-10 zlicica. Da stvar bude gora, k. od 10 mjeseci (sada je 2 godine) ne pije mlijeko, pa joj kada navecer zaspi, ostavimo u kreveticu mlijeko i popije obocno, punomasno oko 300ml. U budnom stanju mlijeko ne dolazi u obzir ni u jednom obliku, ni kako kakao, ni cokoladno...nista.
    A kilaza varira, stalno, kada je bolesna opadne pa onda jede kao da nikada nije da nadoknadi pa onda opet brljavi.
    Naravno da me sve to zivcira, sitna je, ne i mrsava, ima oko 11.5-12 kg.
    Svasta joj nudim, a ona samo bira i okrece glavu, i ono sto je oduvijek voljela, sada joj je tlaka. Cokolino, ni u ludilu.
    A kaka svaki dan, male kuglice, ali ne muci se, obavi to i da ne znamo.
    Pije twin-lab vitamine.
    Do kada ce to trajati, nemam pojma, samo znam da nemam vise snage nutkati je. Redovito jedemo zajedno tako je to vec uhodana navika.
    I ja mislim da je to faza i da oni osjete kada se mi zbog toga zivciramo pa namjerno nece. istina, kada pregladne tek onda nece jesti, a kada su preumorni, jos gore.
    sto se vise skuliramo, i oni ce biti bolji, samo koja majka moze tako danima?!
    Zelim vam svima sto prije lijepse dana kao i nama samima i neka vam jutro donese kvalitetan dorucak

bubika

Početno

da se pridruzimo nejedacima jer karla zadnjih tjedan dana, hoda po kuci i na sve reagira s "ne", "necu" i "ne volis to" i vec je mjesec dana u toj fazi sto se tice ponasanja, ali i jedenja. Ljuiteljica juha i variva, sada je odlucila jesti samo suhu hranu, po njezinu izboru i kada se njoj hoce. Nema nacina nagovoriti je na jelo u vrijeme kada je dorucak, rucak, vecera. ako imamo srece i pogodimo da je gladna, pojede nesto, ali ni u pola kao inace. Raspolozena je i vesela, igra se, pije puno tekucine, vecinom voda i lagani vocni caj, slatkise gotovo ne jede, voce rijetko, prije je voljela jogurte, a sada dukatino i monte kada joj je gust. S juhom smo na "vi" jer pojede 5-10 zlicica. Da stvar bude gora, k. od 10 mjeseci (sada je 2 godine) ne pije mlijeko, pa joj kada navecer zaspi, ostavimo u kreveticu mlijeko i popije obocno, punomasno oko 300ml. U budnom stanju mlijeko ne dolazi u obzir ni u jednom obliku, ni kako kakao, ni cokoladno...nista.
    A kilaza varira, stalno, kada je bolesna opadne pa onda jede kao da nikada nije da nadoknadi pa onda opet brljavi.
    Naravno da me sve to zivcira, sitna je, ne i mrsava, ima oko 11.5-12 kg.
    Svasta joj nudim, a ona samo bira i okrece glavu, i ono sto je oduvijek voljela, sada joj je tlaka. Cokolino, ni u ludilu.
    A kaka svaki dan, male kuglice, ali ne muci se, obavi to i da ne znamo.
    Pije twin-lab vitamine.
    Do kada ce to trajati, nemam pojma, samo znam da nemam vise snage nutkati je. Redovito jedemo zajedno tako je to vec uhodana navika.
    I ja mislim da je to faza i da oni osjete kada se mi zbog toga zivciramo pa namjerno nece. istina, kada pregladne tek onda nece jesti, a kada su preumorni, jos gore.
    sto se vise skuliramo, i oni ce biti bolji, samo koja majka moze tako danima?!
    Zelim vam svima sto prije lijepse dana kao i nama samima i neka vam jutro donese kvalitetan dorucak

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš kad sam najsočnije istračala svoju nejedačicu, dijete se jučer najelo piletine i zelja.
    Možda ova taktika i nije tako loša.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mogu samo konstatirati, ima nas još...

Imali i mi te faze, nekad duže, nekad kraće...

Zavidim iskreno mamama kojima djeca hoće sve papati, ne znaju koji veliki problem manje imaju...stvarno...
    Razmijem i sve mame koje se sekiraju zbog nejedenja, jer i sama sam bila puno puta na rubu živaca zbog toga, plakala...

Daj Bože da su nam samo zdravi, a udebljat će se već, pa kad malo poodrastu, lakše ćemo im valjda i objasniti da se papati mora...

Svim mamama sa ovim problemima, puno sreće i strpljenja želim

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Rhea prvotno napisa
    Citiraj mamma san prvotno napisa
    Linda, ja sam u školu krenula sa 17 kila (skoro 7 godina). I nisu me htjeli upisati, zbog "neuhranjenosti".
    I ja s 18 kila!
    Što se onda bunimo, sram nas bilo :/
    Ha ha, ja sam sa 6 g. imala 16kg i UPISALI SU ME U ŠKOLU (jer sam napravila šou!). Ali moja starija kćer ima 23kg sa 4 g. (a nije debela), ali zato mlađa dvogodišnjakinja spada u ovu kategoriju nejedača. Iako mislim da sam ja u djetinjstvu bila bez premca! Sjećam se da su mi govorili da se mora jesti BAR MALO jer se inače umre :shock: a ja sam - kaj mislite mene zafrkavat?!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

malo je bolje stanje....hoće malo i meseka i mrkve,hoće sad i cijeli jogurt ,hoće i kruha čak
    popije i 3 puta na dan mlijeko (2 put je kakao) tako da je i to dosta zasitno..jela je jutros i čokolino...jučer je htjela ledo riblje štapiće ali sve onak kroz igru..nema šanse da sjedne lijepo u hranilicu pa da papamo ko ljudi
    a valjda će i to doći....
    e da i koristimo unazad par dana onaj dr Theiss multivitaminski sirup malo za apetit i da poboljšamo unos vitamina pošto smo s voćem na- VI !

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni se čini da od tog sirupa nema baš neke koristi . MOJ SIN I DALJE JAKO LOŠE JEDE Dođe mi plačem od muke koliko malo pojede . Ne izgleda mi bolesno igra se i veseo je temperature nema pa ne vidim potrebe otići kod dr.I : ovako bi čula frazu:mama neka djeca jednostavno slabije jedu nemojte se brinuti i kupite si kakav "čudotvorni sirup"!!! [/b]

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni se čini da od tog sirupa nema baš neke koristi . MOJ SIN I DALJE JAKO LOŠE JEDE Dođe mi plačem od muke koliko malo pojede . Ne izgleda mi bolesno igra se i veseo je temperature nema pa ne vidim potrebe otići kod dr.I : ovako bi čula frazu:mama neka djeca jednostavno slabije jedu nemojte se brinuti i kupite si kakav "čudotvorni sirup"!!! [/b]

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •