Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Komplikacije-bolovanje-neiskorišteni godišnji

sagres

Početno Komplikacije-bolovanje-neiskorišteni godišnji

Bok, curke?

Zanima me kako su neke od vas rješile to sa godišnjim ili možda znaju nešto više o tome.
    Na čuvanju trudnoće sam od 09.03.2007. zbog komplikacija, trudna sam šest tjedana, što znači ako bude sve u redu porod bi bio početkom studenoga.
    Otvoreno je bolovanje, od 2006. godine ostalo mi je par dana starog godišnjeg, a godišnji od 2007. godine ne taknut. Kako ga iskoristiti, da ne propadne? Da li imam pravo prenjeti taj godišnji u 2008.godinu u studeni kada se vraćam sa porodiljskog na posao, barem ovaj iz 2007.( to je 24 radna dana )? :? :?
    Ako se ne može prenjeti, što se događa ? Propada :shock:

Pusa!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Godisnji od 2007 moras po zakonu iskoristiti do 30.06.2008. inace propada. Prijenego si isla na komplikacije si mogla iskoristiti godisnji, ako imas vecu placu od 4250 ti bi ti bilo bolje, ali koliko ja znam ti u bilo kojem trenutku mozes prekinuti komplikacije, iskoristiti godisnji i vratiti se na komplikacije. .

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zato je bolje iskoristiti prvo godišnji, stari i novi i onda ići na komplikacije u komadu povezane sa obaveznim odlaskom na porodiljski, onih 45 dana prije poroda.

sagres

Početno

Hvala vam na ovim informacijama, tako nekako sam si i mislila.

Znam da je najbolje isplanirati sve od početka, ali do sada mi je glavna preokupacija bila zanjeti jer sam se godinama borila sa neplodnošću i pokušajima, a na ove popratne stvari nisam ni pomišljala. Kada se konačno i meni posrećilo svi su savjetovali da odmah otvorim komplikacije nitko nije spomenuo godišnji, a ja koja sam još i sada u oblacima nisam razmišljala kako bi bilo najpametnije napraviti. No dobro kako je tako je , već ćemo nešto iskemijati, pokušati izvuči što se da, a najvažnije je da ja svoju srečicu
    mazim i pazim najbolje što mogu prije a i poslije poroda. :D :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja imam sličan problem tj. otišla sam na bolovanje zbog komplikacija bez da sam iskoristila dio starog i novi godišnji. U firmi nemam koga ni pitat šta sad jer sam prva trudnica i nemaju pojma o ničemu, a doktorica (opće prakse) mi je rekla da nemogu sad zatvarat bolovanje i što se nisam ranije sjetila.
    Uglavnom, mene zanima da li neko zna šta je sa regresom u tom slučaju kao i sa uskršnjicom i božićnicom? Za Uskrs ćemo saznat ali regres :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj again prvotno napisa
    I ja imam sličan problem tj. otišla sam na bolovanje zbog komplikacija bez da sam iskoristila dio starog i novi godišnji. U firmi nemam koga ni pitat šta sad jer sam prva trudnica i nemaju pojma o ničemu, a doktorica (opće prakse) mi je rekla da nemogu sad zatvarat bolovanje i što se nisam ranije sjetila.
    Uglavnom, mene zanima da li neko zna šta je sa regresom u tom slučaju kao i sa uskršnjicom i božićnicom? Za Uskrs ćemo saznat ali regres :?
    Da, i ja sam u istom problemu.Otišla sam na komplikacije, nitko me nije upozorio,a kamo li savjetovao o godišnjem. Naravno problem je time veći što tako nemam pravo na regres koji se isplačuje upravo uoći i radi godišnjeg. Znači, bez godišnjeg nema ni regesa.
    I još sam pitala da li mogu prekinuti bolovanje i otići na godišnji, međutim dobila sam odgovor kako mi se to ne isplati jer ću si time navodno pokvariti prosjek.
    Što se tiče uskrsnice i božičnice,to imamo pravo.Baš sam neki dan dobila nekakav bon za shoping.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je ostalo deset dana godišnjeg kojeg po zakonu ne bi mogla iskoristiti (jer se vraćam na posao krajem srpnja), ali sam se dogovorila s poslodavcem da ih mogu iskoristiti kad se vratim, bez obzira na zakonski rok do 30.06.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam na odrzavanju trudnoce od 12.12.2006. i iskoristila sam godisnji za 2006. kako u 2007. necu uopce raditi to onda znaci da nemam ni pravo godisnjeg za 2007., koji bi mogla iskoristiti u 2008. jel tako?a to onda znaci da nema ni regresa, a bezveze pa bas mi nam dobro dosli ti novcici. ukinu trudnicama sve sto mogu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa naravno, kome će se uskratiti nego najslabijima...
    Ali ne smijemo se cure predati!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •