Dali netko zna da se to spominje kao uzrok spontanih,a ne samo problema u zacecu?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Dali netko zna da se to spominje kao uzrok spontanih,a ne samo problema u zacecu?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Mislim da su to oni "osteceni" u podrucju glave ili repa
pretpostavljam tko zna ja neznam![]()
ne kuzim??? :?
pa ako je losa morfologija i ima puno spermica s deformiranom glavom ili repom, a bas takvi oplode jajnu stanicu, onda je moguce da se spontani dogadjaju zbog toga jer plod ne moze biti kvalitetan
Kaj se to onda točno ne vidi na spermiogramu ?
Pa vidi se samo sto nikad neznas sta ce oploditi
Problem može biti i imunološki.
Baš sam danas čitala o tome.
Pročitaj ovdje , Tigy je također forumašica i dosta toga je prošla, pa možeš pitati.
pujica prvotno napisa
Uvijek me izvučeš![]()
Eto,na,pa rekla sam ja MM da sam imala biokem.T,jer je js oplodio neki njegov deformirani..ma,šalim sepujica prvotno napisa
,ali dale ste mi za razmišljanje,jer on ima dijagnozu nornozoospermije,ali ima te spermiće neke deformirane glave... :/ ...ah,valjda će sljedećeg puta pogoditi neki normalni
htjedoh reči normozoospermia(u zagradi mu piše i hypospermia)...,a u ranijem spermiogramu mu je pisalo da ima 43% onih s abnormalnom glavom i 11% s abnormalnim repom..Što znači da su šanse da normalni pogodi manje od 50 % :/ ...
Valjda ćemo kad tad dobro naciljati
Pepina prvotno napisa
I ja sam imala 3 biokem. izgleda da su nashi zbrčkani skroz![]()
Pa,da to ti je to...ah,valjda će neki normalan zalutati u naše jajne stanicegejsha prvotno napisa
![]()
![]()
Ja kad malo bolje razmislim nemrem ni gripu dobit a kamoli nesto bolje 8)
gejsha,bez obzira na tvoju imunost na gripu,dabogda te zakašljala neka trudnica dobro,pa se razbolila od njenog virusa![]()
Iako moram priznati da sam i ja uglavnom zdrava,tj.imam imuno sustav dobar...tko zna kad ću ja nešto dobiti
Jednom ce i nas sastavit da cemo se oduzet![]()
Tigy je član ovog foruma?
Ta LAD pretraga se ne može raditi kod nas ili?
Koje imunološke pretrage mogu napraviti na uputnicu liječnika opće medicine?
Mozes manje vishe sve napraviti naravno ako ti ginekolog zeli dati uputnicu (znamda ih ima svakavih)
A liječnik opće prakse?
S njim sam u boljim odnosima.![]()
Nisam baš sigurna koliko ti toga doktor opće prakse može napisati. Imunološke pretrage i ine " kompliciranije " pretrage doktori rade najčešće tek nakon trećeg spontanog pobačaja i nakon toga imaš pravo koristiti šifru N97 i šifru oslobođenja od participacije 97 koja te oslobađa od plaćanja jer su te pretrage enormno skupe. Negdje sam načula informaciju da HLA tipizacija tkiva koja je jedna od temeljnih imunoloških pretraga košta 32.000,00 kuna. Ja sam upućena na te pretrage nakon trećeg spontanog. Koliko znam, LAD pretraga se ne može raditi kod nas.
zo "pretrage doktori rade najčešće tek nakon trećeg spontanog pobačaja i nakon toga imaš pravo koristiti šifru N97 i šifru oslobođenja od participacije 97 koja te oslobađa od plaćanja jer su te pretrage enormno skupe."
Nije istina sve mi koristimo sifru N97 bez obzira na spontane meni je dok. svaki put upise neke sestre ne znaju za to pa ju morate napomenuti tako isto ste oslobodjene PARTICIPACIJE U CIJELOSTI ako imate problema s neplodnosti naravno ..
evo ti tu link zakona pa si ljepo procitaj
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/0051.htm
Ja sam samo prenosila svoj slučaj jer se nakon trećeg spontanog najčešće tek onda rade takve vrste pretraga koje puno koštaju ( naravno da bi se trebalo i prije, ali... ). Ja nakon prvog i drugog spontanog nisam niti radila ništa drugo osim pape i briseva, koje sam isto tako radila bolnički i nisam morala ništa platiti. Ali, eto to je moj slučaj. Također me doktor nije vodio pod šifrom neplodnosti dok mi se nije desio treći spontani, možda je trebao prije, ne znam, možda sam se i ja trebala informirati.
Sonja moze naravno ako hocesonja3333 prvotno napisa
![]()
Zo za ubuduce si isprintaj ono lijepo i nosi sa sobom cesto je njima isprika Pa mi nismo zaduzeni za administraciju![]()
Sutra ću otići kod dr opće prakse.Isprintala sam si sva imena tih pretraga.Sigurna sam da za neke nije ni čuo.Nije ni ginekolog.
Pitanje...
Muz je dobio uputnice za spermiogram i spermokulturu.
Mene zanima,da li kupi u ljekarni one plastične čaše,koliko smije biti stara sperma prije nego odnese u lab i kolika je preporučena apstinencija?
Puno hvala.
Mi smo nosili u tim iz ljekarne, sterilnim, ali uzmi one malo veće, tj. šire.
Moraš ga donijeti u lab. u roku od sat vremena (tako smo bar mi morali) i drži ga negdje na toplom u džepu ili sl.
Apstinencija 3 dana, ali to ovisi od labaratorija do labaratorija.
Sonja u kojoj dobi trudnoće su ti se događali spontani i jesi li trudnoću utvrđivala betom ili testom, oprosti ako su pitanja preintimna, tad ih samo zanemari.![]()
U 9.om tjednu bebici bi prestalo kucati srce..
Hvala Indi.
u Petrovu moras donijet u roku pola sata
apstinencija ista kod svih - 3-7 dana
Sonja draga, baš mi je žao, nadam se da će te skoro tome otkriti uzrok ili da će te još prije nego krenete u otkrivanje ostvariti urednu trudnoću.![]()
![]()