-
Evo ja sam jedna od onih kojoj je sama ideja stavljanja tampona brrrrr. Nikad nisam ni pokušala. Sama činjenica da nešto skuplja i nekoliko sati zadržava (i dozvoljava raspadanje!) onoga što bi normalno već odavno izašlo van mi je :bljuc:
Posebno otkad sam pročitala da se higijenski proizvodi (ulošci, tamponi i pelene) po zakonu ne moraju sterilisati. Pa to proizvođači većinim i ne rade. Kažem "većinom" jer nikad ni na jednom od navedenih proizvoda nisam pročitala da su sterilni. Neka me neko ispravi ako sam u krivu.
Na platnene sam prešla isključivo zbog alergijske reakcije na njih koja se javila unazad 5-6 godina. Alergija je sa godinama postajala sve jača i sužavala izbor jednokratinih uložaka koje smijem koristiti. Dok se na kraju nisam svela na jednu jedinu vrstu. Od njih sam takođe dobijala osip, ali ne odmah (4.-5. dan), pa sam trpila. A onda mi je pukao film pa sam sebi sašila platnene da probam "i to čudo". I začudo, nemam osip 
Pranje i često mijenjanje mi ne pada teško, niti mi je bljak. Možda stvar ličnog "stepena gadljivosti" a možda jednostavno navika. Imala sam četvorogodišnje, svakomjesečno iskustvo pranja i otkuhavanja "peškirića". U ratu su jednokratni ulošci bili teeeeški luksuz...
Nekad mi se čini da je krvarenje kraće, nekad baš i ne, tako da nisam sigurna u tu priču da se krvarenje smanjuje upotrebom platnenih. Mada, priča, bar donekle ima smisla (parafraziram - manje se krvari jer nema gelova koji povlače vodu i time produžavaju krvarenje.) Malo mi vuče na teoriju zavjere
pa sam još uvijek skeptična prema tom objašnjenju.
Eto, meni je puno neprirodnije ideja tampona nego platnenih uložaka. Jesam frik, jel da
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma