Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 230

Tema: platneni ulošci

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo i ja da nekaj velim u vezi tih uložaka....

Tek sam tu saznala za to ali ko i mnogima mi je malo to "bljak"... Mislim, pa u današnje vrijeme da mi je stalno neka posuda u kupaonici puna krvavih uložaka koji se namaču....brrrrrr.... nekak mi to sve baš "ne leži".

A onaj mooncup, ak sam točno napisala, kak pa se ipak to stavlja? Nek mi neko objasni. Pa kaj ta čašica skuplja krv koja se kasnije nekam izlije ili kaj? Fakat ne kužim.

Poštujem tuđi izbor i super ako je neko s tim zadovoljan ali nekak još to ne mogu "probaviti". Da li sam stvarno staromodna ili kaj?

Ja sam samo za tampone, oni ipak daju najčišći i najsuši osjećaj u te dane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, zasto vi ispirete pl. uloske? Ja sa svojima uvijek postupam ko i kad sam koristila platnene pelene, u masinu skupa s bijelom robom, odvrtim prvo jedno ispiranje pa tek onda pranje. Sve se super opere, a nema nikakve muke s ispiranjem i namakanje.
    Inace, i mene muci ta tamna strana price o tamponima. Totalno sam se navukla na njih, a nisam sigurna da su zdravstveno ok. (iako ja svoje mijenjam svakih dva sata i mislim da su, sto se sterilnosti tice, ok)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jel vama kad ostane koja flekica na ulošcima?
    To je nešto jedva vidljivo, onako kao sjena na nekom dijelu. A perem ih na 60 i 95, kako koji put.

Tampone sam znala nekad koristiti, ali nekako ne bih ih koristila stalno. Sad ne mogu zamisliti staviti jednokratni uložak.

A glede "čudnosti"... štošta toga nam zna biti čudno jer je možda neuobičajeno.
    Ja sam bila sva u čudu kad sam prije par godina vidjela dvogodišnjaka da sisa
    Niti negativno, niti pozitivno iznenađena. Samo u čudu

Pa tako i ovo.
    Probala, svidjelo mi se.
    Kao i dojenje dvogodišnjaka

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LauraP prvotno napisa

Tek sam tu saznala za to ali ko i mnogima mi je malo to "bljak"... Mislim, pa u današnje vrijeme da mi je stalno neka posuda u kupaonici puna krvavih uložaka koji se namaču....brrrrrr.... nekak mi to sve baš "ne leži".

A onaj mooncup, ak sam točno napisala, kak pa se ipak to stavlja? Nek mi neko objasni. Pa kaj ta čašica skuplja krv koja se kasnije nekam izlije ili kaj? Fakat ne kužim.

Poštujem tuđi izbor i super ako je neko s tim zadovoljan ali nekak još to ne mogu "probaviti". Da li sam stvarno staromodna ili kaj?

Ja sam samo za tampone, oni ipak daju najčišći i najsuši osjećaj u te dane.
    Laura, ne bih rekla da si staromodna, niti da smo mi platenašice moderne niti uopće razmišljam u tim terminima.
    Svatko od nas tko se odlučio za ovu varijantu, zbog zdravlja, ekologije, čega već, prije smo razmišljale slično, meni je to bila totalno nezamisliva mogućnost.
    Nitko te ne prisiljava, ako si zadovoljna svojim izborima, ne moraš se preispitivati.
    O mooncupu imaš nekoliko topica, silikonska čašica se pri umetanju u vaginu presavine i onda unutra raširi. Krv izlijem svakih par sati u wc. Ja nikad ne bih više ništa drugo koristila. Sviđa mi se pomisao da je jedini otpad koji ostaje od mojih menstruacija organski - krv i ništa drugo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majo, znaci vjerodostojna je zamjena za tampone?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da
    zna mi nekad procurit, ali znali su i tamponi, pogotovo preko končića (nisam nikad bila ful time na tamponima, bilo me strah toksičnog šoka)

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ej majo, upadam kao padobranac, ali imam jedno pitanje, u vezi ovog procurivanja (nadam se da neće biti preintimno)

imaš li obilne (i duge) menstruacije?

jer jedan jedini put kad je meni tampon procurio, bilo je kad sam ga stavila drugi dan ciklusa, kad doslovno curim kao slavina (skjuz mi na metaforičnosti ).
    tampon koristim samo zadnja dva dana, da "skupi" preostali materijal,
    ostale dane sam na ulošcima, jer imam osjećaj da nema toga što bi uspjelo zadržati sve ono što treba ići van

i ono kad pričaju da žena prosječno pri menstruaciji izgubi dvije do tri čajne žličice krvi, meni je to znanstvena fantastika, i zato mi se i mooncup kojeg sam baš pretraživala čini nekako - malen :/

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, imam normalne prema slabima. Ali da su jače, vjerojatno bih u obilnije dane kombinirala MC i platnene. No, ja sam u tu spravicu zbilja zaljubljena pa vjerojatno nisam objektivna, ali opet, dok ne probate nećete moć znat paše vam ili ne.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Majo, ono što mene tu muči je kako na poslu s mc?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

.
    pa nije stalno. samo onih dana u mjesecu

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ga izlijem i pobrišem samo papirom izvana, ne ispirem ga. Ali ako bi ga baš htjela isprat onda bi uzela onu malu jana bocu pa isprala.
    Iako, imam i mogućnost zaključat se s lavaboom pa bi mogla i tako ali uglavnom mi se ne da.
    Isto tak na putovanjima, vani i sl.
    Al ima svega toga opisanog na topicima o mooncupu..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bogami, mogla bih i ja probati tu solju.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Aha, thx.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se činio dovoljno jeftin da probam a bome mi se dosad isplatio u cijeni uložaka bar triput. A sjećam se kad sam prvi put čula za to, kako sam bila istinski zgrožena i odlučna da to neću nikad 8)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A gdje se može kupiti taj mooncup? Iz Varaždina sam i nekak mi se čini da možda toga nema još tu .... prevelika selendra za tak nekaj ili nisam u pravu?

E da, a cijena? To je najvažnije, koja mu je cijena?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim samo preko interneta. Koliko se sjećam, vidjela sam jednom neku stranicu... mislim oko 50 eura.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ipak tako skup, barem ne ovaj kojeg sam ja nabavljala
    http://www.mooncup.co.uk/menstrual_cup_price.html

20 funti

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala na informaciji o cijeni MC ali čini mi se da bum ipak pričekala kad to jednog dana dođe u našu provincijsku državicu.

Bome sam tu sve živo pročitala o ovim platnenim ulošcima i MC i privlači me jedino taj MC...platnene nikako.... Kad zbrojim sve prednosti i mane platnenih, ipak nebi. To stalno ispiranje istih, a pogotovo nošenje tih prljavih krvavih uložaka npr. u torbi kad sam na poslu....joooj....nebi ja to.....

A kad se samo sjetim npr. slučajnog muževog (ili ne daj bože nekog drugog) pogleda na posudu s namočenim krvavim ulošcima ..... ma propadam u zemlju zbog srama....

To s platnenim mi je kao povratak u neku daleku prošlost. Sjećam se da mi je moja mama pričala (njoj je sad preko 50 g) dok je bila mlada cura i da tada nije ni bilo baš za kupiti uložaka pa su morale same ih raditi iz nekakvih krpa ili kaj su već našle i tad joj se to nije sviđalo..... Valjda da joj sad velim da ja perem svoje uloške, mislim da bi na guzicu opala....

Sorry ali curke koje koristite platnene, podržavam vas u tome ako ste zadovoljne ..... ja jedino ne mogu skužiti u svojoj glavi u čemu je štos, zakaj takva pomama za tim? :/

Ma na to ne mora niko odgovoriti.... uživajte.... pozdrav svima!

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u mom slučaju se tu nema kaj puno razmišljati.
    Nakon što sam godinama trpjela gadan svrab i doslovno rane od jednokratnih sretna sam što mogu reči da od kada korsitim platnene (cca 3,5 g) ni jednom me nije zasvrbjelo, ni jednom nisam imala gljivice a ni ikakve druge zdravstvene probleme.
    Tak da kaj se mene tiče stvari su skroz jasne.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

LauraP- kratko i jasno- zdravlje!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni ni ekologija nije nista manje bitan faktor. u zadnje vrijeme sam se pocela sve vise groziti jednokratnih proizvoda :/

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam zadovoljni korisnik platnenih.
    jasno mi je da je nekima koma to s ispiranjem i nosanjem po torbi prljavih uložaka. zato je baš lijepo što postoji mogućnost izbora pa ko voli nek izvoli

A kad se samo sjetim npr. slučajnog muževog (ili ne daj bože nekog drugog) pogleda na posudu s namočenim krvavim ulošcima ..... ma propadam u zemlju zbog srama....
    i ja sam se tako osjećala...u pubertetu (osim ovog s mužem jer ga tada nisam imala hihi)

žene bi trebale biti ponosne što imaju mjesečnicu, a ne sramiti se zbog toga 8)

a s druge strane, ako ja mogu gledati prljave gaće i čarape mm onda bome i on može gledati i moje krvave uloške i pokakane pelene naše kćeri.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prvo o gledanju... menstruacija je potpuno normalna, prirodna pojava.
    Ja razumijem da netko to ne voli gledati, no ni ne mora. MM zna gdje stoje ulošci, vidio ih je, no nema razloga da kopa po vreći/torbi/kanti i gleda.

Ja sam se odlučila za platnene jer mi jednokratni smetaju. Ovi su puno ugodniji za nositi. Osjećaj je super

I super je osjećaj da ne moraš u dućan, ne moraš misliti jel imaš ili nemaš uložaka. Samo otvoriš ladicu

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    žene bi trebale biti ponosne što imaju mjesečnicu, a ne sramiti se zbog toga 8)
    bravo

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Maja editirala post:

Citiraj Maja prvotno napisa
    Budući da je oglašavanje na forumu ograničeno na forumsku burzu, molim vas da tamo oglašavate kupnju uložaka, ubuduće ću morati brisati postove s molbama za ponude.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

javljam da sam prezadovoljna platnenim ulošcima.
    fino mekani i ugodni. i lijepi šareni.
    čak mi je ispiranje manji problem (tj nikakav) nego što sam mislila.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno PONUDA

molim i ja bih info/ponudu za dnevne uloške. Tnx
    također za info o održavanju pošto imam obilna krvarenja
    hvala

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

stigli su i moji platneni!!! :D
    mogu po prvi puta reći da se veselim dolasku m!!!

prezadovoljna sam izgledom, a nadm se da ću biti i performanceom!
    vještičice !

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

u petak su stigli i moji platneni! :D
    ovih dana bi trebala dobiti M i, ne mogu vjerovati da ću to reći, ali jedva čekam da dođe da ih probam!

uzorci su mi predivni!

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zanima me imate li iskustava s flafi platnenim ulošcima bambus konoplja... kakvi su na dodir, za odrzavanje itd...

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

alef, ja sam si naručila te flafi uloške, očekujem ih svaki dan da stignu! i mene baš zanimaju kakvi su!

cure moje, da sam ja znala kako je to dobro pa ja bi si već odavno naručila platnene! ja sam oduševljena!

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kad stignu javni nam iskustva....

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, nakon prve m. ja sam oduševljena!!!
    sve je bilo i bolje od očekivanog, bolje i brže mi upijaju, ugodniji su za nošenje, mirnija sam po noći zbog boljeg upijanja, nisu mi niti jednom propustili... ma, ukupno sam jako zadovoljna!
    jedino mi je neke od mrlja bilo jako teško skinuti - čak i nakon namakanja, pranja sa odstranjivačem mrlja i ponovnog namakanja - mrlja se nazire...
    preporučujem

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moji flafi ulošci stigli danas! na dodir su jako mekani, ali M mi je taman u ned završila tako da moram čekati idući ciklus da vam javim svoja iskustva!
    uz uloške sam dobila i poklon torbicu!baš me to oduševilo

ja sam oduševljena s platnenim ulošcima, iako sam se bojala jer prva 2-3 dana mi je M jako obilna, međutim nikakvih problema nisam imala! sad si ne mogu ni zamisliti jednokratne uloške!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dugo vremena već razmišljam o platnenim ulošcima, ali mi se nameću neka pitanja:

1. nekako ih ne bih htjela prati sa ostalim vešom (bebača nemam JOŠ pa niti platnenih pelena ), s čime ću onda napuniti mašinu ako bude 10-15 ili koliko već uložaka samo?

2. da li se platnetni vide kroz hlače, dolazi ljeto i vrućine kada ne bih htjela nositi plastične uloške npr. always jer mi se upali koža, moram se prebaciti na nešto drugo....?

3. držite ih u kanti, recimo u kupaoni...hm...ja bih ih stavila negdje gdje se ta kanta ne bi vidjela i ako mi netko uđe u kupaonu da ne pita: za što ti je ovo? (zapravo, možda bih mogla iza veelike kante za veš

Ako se još kojeg pitanja sjetim, javim se.

Što trebam paziti prilikom 1. narudžbe, kako znati po čemu se razlikuju, debljina, materijal, veličina???

Inače nemam obilne menge, pa valjda ne bi bio problem.

Hvala!

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo mašnica kako ja...

1) da imaš krvavu fleku na bilokojem drugom komadu robe, bi li ga ubacila u mašinu (u nadi da će se oprat)? valjda bi pa ja se vodim time...
    perem s bijelim vešom, na 60 ili 90, nikakvih problema zbog toga...

2) ne znam jel se vide kroz hlače ali ja sam ih uredno nosila prošlo ljeto, valjda se ne vide

3) ja ne koristim nikakvu kantu, uostalom ne bi je imala di držat. zamotam uložak u "pismo" i stavim u košaru za veš s ostalim rubljem. prije pranja temeljito namočim i malo isperem (uopće mi nije gadljivo)

što se tiče kupovine, ja nisam od toga radila znanost nego sam kupila od prve šivalice koju sam našla i zadovoljna sam. ako nemaš preobilna krvarenja nemaš ni ti potrebe za kompliciranjem

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Maja editirala post

Citiraj Maja prvotno napisa
    Budući da je oglašavanje na forumu ograničeno na forumsku burzu, molim vas da tamo oglašavate kupnju uložaka, ubuduće ću morati brisati postove s molbama za ponude.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mašnica, evo ja sam isto nova u tome, ali sam toliko oduševljena da nema šanse da sad stavim običan uložak!
    1) što se tiče pranja, ni ja nemam bebača, pa ih perem sa ručnicima a toga kod nas uvijek ima za pranje!
    2) ja sam nosila usku trenirku dok sam imala M i ništa se nije vidjelo, barem mi nitko nije ništa rekao!
    fino stoje, čak bolje nego ovi jednokratni jer imaju druker odozdo, pa si namjestiš, i nikud ne pleše!
    3) ja još nisam nabavila kantu, ali planiram kupiti torbu za čuvanje!
    4) a što se tiče kupovine, mislim da nećeš pogriješiti bilo od koga da naručiš! ja ih imam 15-tak, i to mi je dovoljno!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E sada....gledam ja sve te uloške, ponude, veličine....

Uspoređujem ih sa onima koje inače koristim i primjetila sam da su mi nekako predugački (npr. one koje koristim preko dana imaju dužinu 20cm i to mi je čisto dovoljno, dok su noćni 23cm), a u ponudama jedino mogu naći dneven da su otprilike te veličine, svi su oko 25,26 pa čak i 30cm što mi je preeeviše.

Jel se može ta dužina dogovoriti?

Može i na pp.

Hvala

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa
    Jel se može ta dužina dogovoriti?
    sve se da dogovoriti. ja sam uzela kraće, tanje, deblje, s dodatnim nepropusnim slojem...imam svakakve. i svi su mi super.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ponosno objavljujem kako sam naručila nekoliko komada pamučnih, jedva čekam da dođu a s njima i M uskoro :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zanima me razlika između uložaka koji imaju PUL samo po sredini i onih koji ga imaju i na krilcima? Kakva su iskustva, je li uopće potreban na krilcima?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nitko? :?

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni su bolji kompletno s PUL-om,jer kad hodaš,slijeva se sa strane,i onda mogu ići fleke na donje rublje. A kad je sve podstavljeno,tog problema nema.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Thx, Daisy@. Kužim da bez PUL-a na krilcima može procuriti na gaćice, no ako se slijeva sa strane onda će se vjerojatno zamazati i hlače :? ? U tom slučaju PUL na krilcima baš i ne pomaže, zar ne? Sori ako su malo glupa pitanja, ali kako razmišljam o prelasku na platnene želim sakupiti što više informacija i korisnih savjeta.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Thx, Daisy@. Kužim da bez PUL-a na krilcima može procuriti na gaćice, no ako se slijeva sa strane onda će se vjerojatno zamazati i hlače :? ? U tom slučaju PUL na krilcima baš i ne pomaže, zar ne? Sori ako su malo glupa pitanja, ali kako razmišljam o prelasku na platnene želim sakupiti što više informacija i korisnih savjeta.
    pul na krilcima je meni baš bez veze. imam svega nekoliko takvih uložaka i ne koristim ih ništa češće/rijeđe od ostalih. ni ja ne vidim svrhu toga?! :?
    1. ulošci mi, uglavom, ne procure, osim ponekad noćnog ako nemam dovoljno čvrste gaćice
    2. kad već procuri onda ti pul na krilcima ništa ne znači, jer on zapravo štiti donju stranu gaćica, koje već štiti i gorni pul :/ Kad procuri...procuri, nema ti spasa (isto kao i kod jednokratnih uložaka)
    3. ulošci s pul-om i po krilcima su malo čvršći od onih bez, a to mi se ne sviđa

eto, to su ti moji razlozi

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

rado bi prešla na platnene uloške pa molim ponude za neki startni mix . unaprijed hvala

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Daisy@ prvotno napisa
    meni su bolji kompletno s PUL-om,jer kad hodaš,slijeva se sa strane,i onda mogu ići fleke na donje rublje. A kad je sve podstavljeno,tog problema nema.
    A meni su isto bolji ovakvi, total pul... i čvršći su mi, ne bježe , nekako sam sigurnija s njima.

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma ne govorim da procuri sa strane skroz dolje. Nego,onako bočno,kad je PUL samo po sredini,onda kod hodanja mi se nekako to namjesti da mi bočno bude flekavo. Onda nisam sigurna,dal će skroz propustiti.
    Svatko voli drukčije, ja sam probala i jedne i druge, i ovi su barem meni bolji.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A koliko često ih treba mijenjati prvih dana u usporedbi s jednokratnima? Recimo, jesu li u stanju izdržati kad si u situaciji da ne možeš po 4-5 sati promijeniti?

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •