Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Štipanje djevojčica

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Štipanje djevojčica

Saznala sam od prijateljice da moj M. štipka za guzu djevojčicu iz razreda. Ta djevojčica je zaljubljena u M. i stalno ga gleda i vrti se oko njega. M. ju nikad doma ne spominje jer se njemu sviđa druga djevojčica.
    Uopće ne znam kako tome pristupiti. Pa to je tek 2. osnovne. Malo sam zbunjena.
    Mislim da to nije uredu način pokazivanja naklonosti. M. još ne zna ništa o spolnosti, ili mi ne znamo da zna :?
    Je li imao tko sličnu situaciju? Literatura?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja se sjecam iz svoje osnovne da su nas decki poceli slatati (hvatai za guzu i sis - odnosno gdje bi sise trebale biti ) negdje u 2 ili 3 razredu. Tako da mislim da nije prerano.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala iskustvo djevojcice koja je bila stipkana (doduse, ne vec u drugom razredu ali decki su se debelo raspojasali u u petom i skoro svaka djevojcica je patila) i moram reci da iskustvo nije koje bih pozeljela ikome. Ti moras tvojem sinu reci da takvo ponasanje nije prihvatljivo, dapace, i kaznjivo je. Ispitaj sto ga ga je ponukalo da to cini i pokusaj s njim naci nacin kako da reagira drugacije, na prihvatljivi nacin.

Jer stipkanje/pipanje za guzu (ili drugih dijelova tijela) druge osobe (s kojom nisi na odredenom nivou ) nije prihvatljivo ni pod razno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, šlatanje. Koma. Ja sam u osnovnjaku mlatila dečke koji su to radili, a u srednjoj me jedan tako odvratno zašlatao da sam ga lupila staklenom bocom Cole koja mi je u tom trenu bila u ruci po glavi, a on je meni zauzvrat slomio nos. Nezaboravno iskustvo. Uopće nemam pametnu ideju kako zauzdati tu odvratnost u samom začetku jer je to među dečkima u pubertetu vrlo popularan način frajerisanja.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a ja sam u osnovnoj skoli zbog slatanja jednog zveknula titovkom po glavi. Pa mu je petokraka izazvala fino krvarenje.
    MEne je vise mucilo sto se petokraka i potrgala, pa sam poslije imala problema s nastupima u uniformi (a cesto sam nastupala u uniformi, bila sam nekakva funkcionerka u pionirkom odredu )

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je posve svejedno tko se tu kome svidja ili ne. Nikakvo stipanje/pipanje mi nije prihvatljivo.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja takodjer mislim da decku treba objasniti da to nije u redu. Ali lakse mu je to objasniti ako mu se prije toga ipak ukaze na neke cinjenice o spolnosti. Mislim da je za to sasvim dovoljno odrastao.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Meni je posve svejedno tko se tu kome svidja ili ne. Nikakvo stipanje/pipanje mi nije prihvatljivo.
    Upravo tako.
    Na zalost, nemam ti nista pametno savjetovati kako tome pristupiti, osim razgovora, razgovora i jos razgovora.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja se sjećam da su nam dečki još u prvom i drugom razredu dizali suknjice i haljinice. Ja sam na to reagirala tako da sam se sama branila - maznula sam svakog tko bi to pokušao. Treba vidjeti zbog čega to radi i objasniti mu da to curice smeta i vrijeđa. Nemoj se ljutiti, ali mislim da ste ga predugo pustili da ostane "u mraku" što se tiče spolnosti. Mislim da bi se bolje nosio s nekim osjećajima koji mu se pojavljuju da je to znao otprije. A vjerojatno je i čuo nešto od prijatelja, onako popabirčeno, nema potpunu sliku i ne može kontekstualizirati vlastite osjećaje. Savjetujem hitni i potpuni razgovor.

A je li rano ili nije - što kažete na ovo da jedna djevojčica u vrtiću mog M. već mjesecima hvata dečke za pišulina čim joj se netko nađe u blizini?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    A je li rano ili nije - što kažete na ovo da jedna djevojčica u vrtiću mog M. već mjesecima hvata dečke za pišulina čim joj se netko nađe u blizini?
    Neprihvatljivo i zahtjeva razgovor s ravnateljem/ravnateljicom te trenutnim prestankom takvog ponasanja a koje ce osigurati osoblje vrtica i/ili roditelji djevojcice. Inace bih tuzila vrtic Centru za socijalni rad.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ancica bi opet sve po kratkom postupku
    ja moram priznati da bih u toj situaciji vise bila zabrinuta za samu djevojcicu (iako i djecaci imaju pravo da ih se ne gnjavi), i mislim da njoj prvoj treba pomoc (ne samo tako da se osigura prestanak takvog ponasanja).
    malo je cudno da takvo ponasanje traje mjesecima, zar nije?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Ja se sjećam da su nam dečki još u prvom i drugom razredu dizali suknjice i haljinice.
    Zbog ovog sam ja u toj dobi prestala nositi suknje i haljine i odonda nosim samo hlače.
    Što se tiče pipkanja, kod nas je to došlo u modu u petom razredu, srećom, nisam bila na meti (niskog rasta, naočale, uvijek u hlačama i puloverima), ali sjećam se da je to bio ozbiljan problem mnogima i da je razrednica održala roditeljski na tu temu i oštro izribala neke tate koji su se na tu priču samo posprdno smijali. Ali bilo je efekta - prestali su, bar ono akutno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja se ne sjecam da se na to u "mojim" osnovnoskolskim godinama gledalo kao na neki problem. Cak smo to slatanje dozivljavale kao laskanke, da smo "komadi" i mislim da je bilo gore kada neku curu decki ne bi zaslatali. Mislim da nitko nije reagirao i proslo je samo od sebe. Kada je neko pretjerao, cure bi ga opalilie i to je bilo to.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne zelim da moji decki odrastaju u uvjerenju da zenske guze postoje da bi ih oni slobodno i neovisno o tome sta vlasnice zele i kazu, pipkali ili stipkali.

bubimirko

Početno

dijete radi ono kaj vidi.......malo više paziti kak se doma ponašate pred njim......da još ne bi koju morti i zaskočil

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ivana dijete ti se ponaša neprimjereno.

Moraš s njim ozbiljno porazgovarati i objasniti mu da se takvo ponašanje tretira kao seksualno uznemiravanje tj netko bi to protumačio i kao zlostavljanje. ( Ja prva )

Ako čitav slučaj dođe do pedagoga ili ravnatelja tj ako roditelji od djevojčice prijave suočit ćete se sa brojnim neugodnim pitanjima.

Stoga bolje spriječiti.Objasni mu pojam osobnog prostora, intime itd

Sretno!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    ancica bi opet sve po kratkom postupku
    ja moram priznati da bih u toj situaciji vise bila zabrinuta za samu djevojcicu (iako i djecaci imaju pravo da ih se ne gnjavi), i mislim da njoj prvoj treba pomoc (ne samo tako da se osigura prestanak takvog ponasanja).
    Da, ali to bi trebao biti posao ravnateljice. Nije ni na meni ni na tebi da razglabamo o mozebitnim razlozima takvog ponasanja te djevojcice. Ponasanje je ne primjereno, neprihvatljivo i s tim se problemom trebaju upoznati oni u cijem je to opisu posla i koji su za to educirani te rjesenje istog na njih prebaciti.

Ne vidim kako bi se moglo ici na rjesavanje tako, po meni ozbiljnog, problema a da se ne da na znanje odgojiteljicama te ravnatelju/ici. A posebno kako pomoci djevojcici ako joj je pomoc potrebna (a neka je, taman i da je to jednostavno razgovor) ako joj tu pomoc nece pruziti oni koji su za to obuceni i pod ciju to ingerenciju spada.

Nema to veze s kratkim postupkom. Ima s ispravnim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ja sam u osnovnoj skoli zbog slatanja jednog zveknula titovkom po glavi. Pa mu je petokraka izazvala fino krvarenje.
    MEne je vise mucilo sto se petokraka i potrgala, pa sam poslije imala problema s nastupima u uniformi (a cesto sam nastupala u uniformi, bila sam nekakva funkcionerka u pionirkom odredu )

sorry na OT, ali kako da očistim kavu koja se cijedi s LCD monitora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Ivana dijete ti se ponaša neprimjereno.

Moraš s njim ozbiljno porazgovarati i objasniti mu da se takvo ponašanje tretira kao seksualno uznemiravanje tj netko bi to protumačio i kao zlostavljanje. ( Ja prva )

Ako čitav slučaj dođe do pedagoga ili ravnatelja tj ako roditelji od djevojčice prijave suočit ćete se sa brojnim neugodnim pitanjima.

Sretno!
    Mislim da je ovo ipak malo pretjerano. Mislim dečko je 2. razred, o kakvom seksualnom uznemiravanju pričate, cure? Naravno da ponašanje nije primjereno, da treba djetetu na to ukazati, razgovarati, tražiti od njega da to ne radi, upoznati učiteljicu s tim problemom i zamoliti je da malo obrati pažnju... U razgovoru s klincem pitati ga zbog čega to radi i objasniti mu da toj djevojčici to sigurno smeta.
    Neprimjereno ponašanje je i tući nekog prijatelja i još mnogo stvari koje su nam kao normalne, ali uključivati odmah u ovo ravnateljicu, centar za soc.skrb to mi je ipak malo too much za početak.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tebi je too much,meni nije..... mislim radim u školi i znam što moramo napraviti ako se prijavi nasilje i sl ,postoji i pravilnik o tome

baš me zanima što bi napravila da je to tvoja djevojčica?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MAria, ti bi u razgovoru s osmogodisnjakom koristila rijeci zlostavljanje i seksualno uznemiravanje? Ili bi to nekak drukcije rekla?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

maria71 (napisa):

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i da NE mogu postojati dvostruka mjerila za prihvatljivo i neprihvatljivo ponašanje

mislim da se apsolutno slažem sa ancicom po ovom pitanju

over and out

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria, ne moraš odmah tako oštro. A što bi ti napravila da je to dijete o kojem pričamo tvoj sin? Da je to moja djevojčica, napravila bih isto kao i da je ovo drugo dijete moj sin. Razgovarala bih s njom, uputila bih je kako da se ponaša i što da napravi kada joj se to dogodi, isto tako bih zamolila učiteljicu da malo pripazi na ponašanje dječaka i da mu ukaže da to nije lijepo, a ako bi se to nastavljalo onda bih zamolila njegove roditelje za razgovor prvo bez prisutnosti dječaka, a možda i s njim. I isto tako bih voljela da ako moje dijete ikada tako nešto napravi (da štipa ili na bilo koji način uznemirava djevojčice) da bude takav slijed događaja, a ne da ga odmah neki revni roditelj prijavljuje za seksualno uznemiravanje. Govorimo o drugom razrdeu osnovne škole, da je to 2. srednje, onda je to već druga stvar.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ancice, meni je tesko procijeniti sto je ispravno u takvim situacijama, ali vidim da tebi nije, sto znaci da si mozda ti u pravu.
    Ipak, ja sigurno ne bih dosla u vrtic i zahtijevala da se takvo ponasanje djevojcice 'trenutno zaustavi' i prijetila tuzbom.
    Ja tako ne postupam u zivotu.
    i uopce ne bih razglabala o razlozima takvog ponasanja, samo sam ustanovila da mi se cini neobicno, i da sam na zdenkinom mjestu, zamolila bih odgajateljice da na to obrate paznju, a da imaju u vidu i da nije u redu da decki to moraju trpjeti. To je sve.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam oštra, nego realna...

možemo i na pp da ne zachatavamo topic

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Maria, ne moraš odmah tako oštro. A što bi ti napravila da je to dijete o kojem pričamo tvoj sin? Da je to moja djevojčica, napravila bih isto kao i da je ovo drugo dijete moj sin. Razgovarala bih s njom, uputila bih je kako da se ponaša i što da napravi kada joj se to dogodi, isto tako bih zamolila učiteljicu da malo pripazi na ponašanje dječaka i da mu ukaže da to nije lijepo, a ako bi se to nastavljalo onda bih zamolila njegove roditelje za razgovor prvo bez prisutnosti dječaka, a možda i s njim. I isto tako bih voljela da ako moje dijete ikada tako nešto napravi (da štipa ili na bilo koji način uznemirava djevojčice) da bude takav slijed događaja, a ne da ga odmah neki revni roditelj prijavljuje za seksualno uznemiravanje. Govorimo o drugom razrdeu osnovne škole, da je to 2. srednje, onda je to već druga stvar.
    Slažem se, davorka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo što ću ja:
    Prvo ću pitati dijete što misli o toj djevojčici, koliko se igra s njom i kakve su to igre.
    Drugo ću pokušati dobiti još neku potvrdu da se to događa. Naime, M. je jako omiljen među djevojčicama pa smo dosad preživjeli svakakve manifestacije naklonosti od strane djevojčica.
    Treće ću, neovisno od svega toga, početi djetetu objašnjavati neke stvari, koje smo mu trebali prije objasniti. To mi je najteži dio.
    Četvrto ću razgovarati s učiteljicom da vidim je li ona što primijetila. Da ne bi bilo: tresla su se brda, rodio se miš.
    Peto, ako se sve potvrdi i utvrdi kao istinito, zovem TS i naručujem se na razgovor.
    Je li to dobar plan?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

... da bi čovjek riječ rek'o ...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Evo što ću ja:
    Prvo ću pitati dijete što misli o toj djevojčici, koliko se igra s njom i kakve su to igre.
    Drugo ću pokušati dobiti još neku potvrdu da se to događa. Naime, M. je jako omiljen među djevojčicama pa smo dosad preživjeli svakakve manifestacije naklonosti od strane djevojčica.
    Treće ću, neovisno od svega toga, početi djetetu objašnjavati neke stvari, koje smo mu trebali prije objasniti. To mi je najteži dio.
    Četvrto ću razgovarati s učiteljicom da vidim je li ona što primijetila. Da ne bi bilo: tresla su se brda, rodio se miš.
    Peto, ako se sve potvrdi i utvrdi kao istinito, zovem TS i naručujem se na razgovor.
    Je li to dobar plan?
    savršen

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zakaj, a di sam ja rekla da bih prijetila ikome ikakvom tuzbom? samo velim da bi to trebao biti sljedeci korak, ukoliko vodstvo vrtica ne shvati problem kao dovoljno ozbiljan i ne djeluje u njegovom rjesavanju.

Davorka, kako bi se ti razgovarala s tom djevojcicom? I to jos iza leda njenih roditelja o tako ozbiljnim stvarima? Mislis da bi to bilo primjerenije? Ili mozda radije s njenim roditeljima?

Ja npr., ne poznavajuci pozadinu tog djeteta i njenih obiteljskih okolnosti, sigurno ne bih imala petlje o tome se razgovarati sa samim roditeljima (drugo je kad se radi o nekome koga prilicno dobro poznajes), niti djetetom, ne zbog bojazni da bi oni meni ili mojem djetetu nesto ucinili vec zbog toga sto bih se bojala da, zbog mojeg nedostatka vjestine i znanja u podrucju psihologije i socijalne skrbi, bih jos vise zabrljala situaciju. Ovdje govorimo o ponasanju koje nije normalno, i ciji uzrok moze biti sasvim benigni, ali moze biti i puno opasniji.

Uz to, meni se cini kao da ovdje postoji neki bauk o upoznavanju ravnatelja i drugih odgovornih osoba s problemima u ponasanju na koje se nailazi, kao da su oni nekakvi disciplinarci a ne u stvari, i primarno, osobe koje su obucene da se s takvim "problemima" nose. "Disciplinarni" aspekt posla ravnateljice je tek jedna krajnosti onog sto ona radi. Najvecim dijelom, ona (ili on, naravno) je tu da vodi racuna da odgojno-obrazovna ustanova djeluje u svrhu boljitka djece, da usmjerava, da rjesava probleme koji se pojavljuju. Ravnatelji (i ostalo osoblje) su tu da pomognu nasoj djeci i nama, ne da provode strogocu i obiljezavaju djecu kao ovakve ili onakve, kao sto mi se cini da je bojazan nekih u ovoj diskusiji. Mozda mi se krivo cini.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana, i meni se cini kao dobar plan. Samo mi je malo cudno da 1. i 2. jos nisi napravila

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da ti je plan potpuni overkill.
    Isto bih se pitao je li to sve uopće tako kako si doznala, ili se radi o friziranoj realnosti. Prije bilo kakvih planova, pitaj svoje dijete što misli o tome, jer si u suprotnom na najboljem putu prokockati njegovo povjerenje. Dječaci imaju sasvim dovoljno poteškoća u emotivnom razvoju i bez intervencija sa strane.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana, ignoriraj ovo moje zadnje, meni se pomijesalo ovo s tvojim sinom i onaj slucaj s djevojcicom koja pipa decke.

Plan je vrlo dobar. Davor isto ima point. Treba cuvat hladnu glavu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Davorka, kako bi se ti razgovarala s tom djevojcicom? I to jos iza leda njenih roditelja o tako ozbiljnim stvarima? Mislis da bi to bilo primjerenije? Ili mozda radije s njenim roditeljima?
    Nigdje nisam napisala da bih se ja razgovarala s tom djevojčicom iza leđa njenih roditelja. Pisala sam s pozicije da je ona moje dijete. A da je u ovakvoj situaciji moj sin, zašto se ne bi mi kao roditelji mogli naći (sa ili bez djeteta, po meni prvo bez) i popričati o tome što se događa s našom djecom. Oprosti, meni je to primjerenije nego odmah zvati ravnatelja i psihologe. Ako u tom razgovoru s roditeljima skužim da nismo na dobrom putu za rješenje situacije, onda bih išla dalje. Ne znam zašto je to tako čudno. Pa djeca nam idu u isti razred, svi se znamo i viđali smo se, znam ponešto i o obiteljskim situacijama pojedine djece. Ovo je moje mišljenje. Tako bih ja krenula rješavati situaciju.
    Ivana, plan ti je OK, moj ti je savjet da pričekaš sa TS dok ne vidiš da li će se i nakon razgovora i svega toga što ćeš poduzeti stvar ponavljati.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e jesmo se zapetljali...

kad nam je zdenka subverzivno podmetnula slucaj djevojcice koja pipa u post o djecaku koji stipa...

ancice, mislim da se mi u ovom slucaju manje razmimolilazimo u misljenjima, a vise pogresno razumijevamo i drukcije izrazavamo. cini mi se.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sori, Davorka, ocito je doslo do pomutnje. Ja sam u tom postu odgovarala na primjer od a zakaj.

Mada, svejedno ne bih o pipkanju u skoli razgovarala s tom djevojcicom koju se pipka. Dovoljna trauma je da ju se pipka, jos joj samo treba da je neki stranci o tom preispituju. Kao roditelj djeteta koje neprimjereno dodiruje drugu djecu, ukoliko se to potvrdi tocnim, bih djelovala na relaciji ja-moje dijete. Ravnateljicu/pshologa bih kontaktirala tek kad ne bih imala uspjeha.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mada, svejedno ne bih o pipkanju u skoli razgovarala s tom djevojcicom koju se pipka. Dovoljna trauma je da ju se pipka, jos joj samo treba da je neki stranci o tom preispituju. Kao roditelj djeteta koje neprimjereno dodiruje drugu djecu, ukoliko se to potvrdi tocnim, bih djelovala na relaciji ja-moje dijete. Ravnateljicu/pshologa bih kontaktirala tek kad ne bih imala uspjeha.
    Ma, isto. Ja bih se samo na kraju voljela ispričati i tim roditeljima za ponašanje svog djeteta, a mislim da moj sin to ne bi ponovio kad bih s njim imala otvoren razgovor o problemu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e jesmo se zapetljali...

kad nam je zdenka subverzivno podmetnula slucaj djevojcice koja pipa u post o djecaku koji stipa...

ancice, mislim da se mi u ovom slucaju manje razmimolilazimo u misljenjima, a vise pogresno razumijevamo i drukcije izrazavamo. cini mi se.
    isprika, zdenkin slucaj
    da, mislim da si u pravu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem skroz.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Ma, isto. Ja bih se samo na kraju voljela ispričati i tim roditeljima za ponašanje svog djeteta, a mislim da moj sin to ne bi ponovio kad bih s njim imala otvoren razgovor o problemu.
    I ja isto, ako su roditelji upetljani. U svakom slucaju bih ocekivala od mog djeteta da se isprica ovom drugom.

bubimirko

Početno

joj ma nije to niš čudnoga........zakaj tolka halabuka oko toga.......pa di ste vi odrasli ljudi-u sjemeništu......i ja sam ko osnovnoškolac volio štipkati curke po guzi-i još uvijek to volim , takvi smo jednostavno mi muški

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo jedan savjet - nije bas seksi hvalit se primitivizmom

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Delete my last post and turn on ignore.

Nemrem vjerovat da sam se dala upecat na idiotizam.

bubimirko

Početno

Delete my last post and turn on ignore.

Nemrem vjerovat da sam se dala upecat na idiotizam.
    sad je gotovooooooooo

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubimirko definitivno ima savrsen nick.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e jesmo se zapetljali...

Nisam imala namjeru izazvati pomutnju, cure. Kad sam se već ubacila u topik Ivane2, samo još ovo. Ja sam posve slučajno saznala što se događa, jer M. nije tužio tu curicu ni meni ni tetama. Odmah smo razgovarali s tetama i s vrtićkim pedagogom i psihologom. Ta djevojčica je išla na razgovor psihologu, kao i jedna druga koja je isto to radila, ali ne po vlastitoj ideji nego oponašajući ovu prvu. Ova druga je odmah prestala s time, ova prva nije. Nakon desetak dana ili dva tjedna skužila sam da se to i dalje događa. M. je ni dalje nije tužio. Tada je mm išao razgovarati s malom i ona je obećala da više neće. Onda su me mame drugih dječaka bojažljivo pitale znam li nešto o tome, pa se skužilo da su svi dječaci na udaru. Sada M. više ne štipa, ali on kaže da druge dečke štipa. Koliko ja daleko mogu i želim ići? Djevojčica očito ima problem, no taj problem bi trebali riješiti njezini roditelji, zajedno s vrtićem i nekom stručnom osobom. Meni osobno je veći problem to što M. ne želi nikoga tužiti. Za to što ona radi sam saznala tako što mi je teta rekla da ju je povukao za nogu s klupe i ona je pala. Teta ga je špotala zbog toga, ali on nije tužio malu nego je tek kasnije meni rekao zašto je to učinio. Tu djevojčicu poznam već dugo, išla je s M. u jaslice, uvijek je bila onako malo grublja, ali je pametna curica i uopće mi nije jasno zašto to radi.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitaj odgojiteljicu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pogledajte članak u jučerašnjem Jutarnjem:

Djevojku od 15 godina je ispred škole isprepipao pijani mladić, a školski pedagog je izjavio da "oko te priče ne treba praviti halabuku. Pa znate današnje mlade, svi se međusobno pipaju i zezaju"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

krasnog li pedagoga

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •