Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 215

Tema: Savjet za šivaći stroj

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu.
    Moja mama se želi riješiti dvije šivaće mašine na nožni pogon koje su još dobre. Singer i Pfaff.
    Jel znate možda za nekog antikvara koji to kupuje? Ili joj je bolje samo dati u oglasnik?
    Jel uopće još itko šiva na te starinske ili je to čisto za ukras?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Te masine su ti puno kvalitetnije od onoga sto se danas prodaje. To sto su na nozni pogon nema veze, siju jednako dobro ako ne i bolje.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hoću ih jaaaa! (Zamislite dijete kada vidi sladoled!)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vauuuuuuuuu uzela bih je ja da smo malo blize...ja imam necchi
    i za par godina postat ce antikvitet ali radi ko luda :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Molim cure šivalice (i druge koje se razumeju u šivanje) za pomoć.
    Dobila sam Bagat Danicu da se služim njome i ja sam jaaako zainteresovana, jedino što ja ne znam šiti.
    I sad, pošto ona nije korišćena, malo je zatezala, ali bez obzira na to što sam uspela da je pokrenem, ostao je problem da ona neće da "vuče" platno dok ga prošiva, nego ga stalno pika u jednom mestu. Ja kad ga sama vučem rukom onda ide, ali to nije to. Ono samo mora da ide.
    Jel ja negde grešim ili je problem do Danice???

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jedan od mogućih razloga: na mašini gdje igla ubada imaš jedan nazubljeni dio. Taj zubac mora biti uzdignut tj. kad prođeš prstom preko moraš ga osjetiti. Sad se ne mogu napamet sjetiti kako se to diže ali večeras mogu pogledati pa ti javim. On služi da gura tkaninu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ili transporteri nisu podignuti, ili ti je dužina boda ne minimumu. To oboje možeš sama "popraviti" - ima poluga za podizanje transportera (onoga ispod stopice što vuče tkaninu), ne znam gdje se tačno nalazi kod Danice, pogledaj u uputstvu ili produžiš dućinu boda (ako je to problem).
    Takođe probaj da je podmažeš na svim strateškim mjestima, ako nije nikad radila možda je sve suvo i zato neće.
    Ako sve ovo ne da rezultate, zovi majstora da nađe problem.
    Pusa

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

već dugo razmišljam o nabavi mašine, i vidila sam neku u lidlovom novom katalogu, pa me zanima šta mislite o toj, el prejeftina i isplati li se uopće.
    evo to je ova ovdje!

http://www.lidl.hr/cro/home.nsf/page...p.Sivaci_stroj

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa
    već dugo razmišljam o nabavi mašine, i vidila sam neku u lidlovom novom katalogu, pa me zanima šta mislite o toj, el prejeftina i isplati li se uopće.
    evo to je ova ovdje!

http://www.lidl.hr/cro/home.nsf/page...p.Sivaci_stroj

ne kupuj to :/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne kupuj, ni ime proizvođađa nije navedeno

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nisam stigla danas probati, ali vam hvala u svakom slučaju na savetima. Nadam se da ću sa njim i rešiti moj problem.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Annemary, zovi Bagatic u Vlaškoj. Oni prodaju Toyota šivače mašine. Ja imam Toyotu običnu mašinu i endlericu. Jako sam zadovoljna. Mislim da su njihove mašine najpovoljnije dobre mašine na našem tržištu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sto se tice uboda igle uvjek na istom mjestu,meni se zna desiti ako mi je materijal pretanak(pa ga masina zapravo jede) ili predebel da ga masina nemoze pokrenuti.pokusaj s obicnom pamucnom krpicom! Usput provjeri da ti ji konac ispravno uvucen u sve rupice!

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure, treba mi konkretan savjet za mašinu za početnicu ( mene )

Što mislite o Toyotama iz Neckermanna

Nemam sad vremena stavljati link, ima modela od 999kn i nekih do

1599kn.

Pomagajte!!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    Cure, treba mi konkretan savjet za mašinu za početnicu ( mene )

Što mislite o Toyotama iz Neckermanna

Nemam sad vremena stavljati link, ima modela od 999kn i nekih do

1599kn.

Pomagajte!!!!
    Ovak, ja imam ovu za ~999 vec nekoliko godina. To je dobar odabir za ljude koji ne sivaju puno i ne sivaju teske debele tkanine.

Ja ovu masinu ne silujem (nisam imala potrebe, pa nisam puno ni isprobavala). Naime, imam i Bagat Visnju S iz 1986. godine, ali je jako izraubana od sivanja tapecir stofa i slicnih materijala, pa sam ovu novu kupila za zavjese i slicno, gdje je potrebno fino sivanje. Toyota je lagana, ali ne mozes ti s njom sivati teske tkanine (npr rubiti samterice i slicno). Za traper, kozu i slicne materijale jos uvijek koristim staru. Novu nisam ni probala jer sam staru udesila upravo s tim, pa mi sad "ima lufta" i jako je tesko podesim da uredno siva fine tkanine.

Na Toyoti je lakse odabrati bod (samo vrtis gumb za izbor, nista ne moras podesavati, ali ni ne mozes) ali meni fali ta mogucnost podesavanja hoda i jos vise mogucnost podesavanja sirine cik-cak boda. To je stvar navike... A kupila sam je izmedju ostalog i zato jer uz 2 djece nemam vremena za cirkuse. Toyotu izvadis iz kutije (moja nema ni kofer) i odmah deres... bez problema. Dusu dalo za jednostavne stvari.

Ima i nekih stvari koje mi se ne svidjaju. Moja Toyota nema mogucnost podesavanja duljine hoda igle (ima samo petnaestak programa, od kojih ti za pocetak treba mozda tri, ali ne mogu sama namjestiti nista izvan toga, sto mogu na staroj masini).

Sve ovisi za sto tebi masina treba... Ako mislis raditi vezove i slicno, onda uzmi skuplju koja ima te mogucnosti. Ako mislis samo sivati ravno (rubiti plahte i stolnjake, zavjese i drugo) uzmi najjednostavniju i najjeftiniju! Ako imas vecih ambicija, uzmi neku skuplju. Za sivanje jastucnica dobra je bilo koja, ali ako mislis sivati teske tkanine, uzmi makinu koja ima i tu mogucnost (u katalogu obicno navodi sve opcije).

Bagatov servis ovlasten je i za Toyotu - to sam prvo provjerila, a njih ima svuda i dobri su.

Sretno i uzivaj!

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

peterlin, ja sam jako zadovoljna sa svojom Toyotom. Doduše, čini se da nemamo iste, moja ima 20 programa. Moja mama ima Bagatovu Danicu. Prije sam šivala na njoj i činjenica je da je ona puno izdržljivija, Toyotine su nekako preplastične, ali svejedno na svojoj šivam i samt i traper, čak sam si i kaput sašila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    peterlin, ja sam jako zadovoljna sa svojom Toyotom. Doduše, čini se da nemamo iste, moja ima 20 programa. Moja mama ima Bagatovu Danicu. Prije sam šivala na njoj i činjenica je da je ona puno izdržljivija, Toyotine su nekako preplastične, ali svejedno na svojoj šivam i samt i traper, čak sam si i kaput sašila.
    Nisam ja nezadovoljna, samo se baš ne usudim mučiti novu mašinu, da i nju ne udesim kao i staru... Možda bi i išlo, ali ne radim to, kad već imam obje doma.

Za zavjese i kostime za maškare je odlična.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

hvala na odgovoru, onda čekam neku novu povoljnu priliku.
    ako negdje naiđete na nešto dobro a ne preskupo javite.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ili transporteri nisu podignuti, ili ti je dužina boda ne minimumu. To oboje možeš sama "popraviti" - ima poluga za podizanje transportera (onoga ispod stopice što vuče tkaninu), ne znam gdje se tačno nalazi kod Danice, pogledaj u uputstvu ili produžiš dućinu boda (ako je to problem).
    Takođe probaj da je podmažeš na svim strateškim mjestima, ako nije nikad radila možda je sve suvo i zato neće.
    Ako sve ovo ne da rezultate, zovi majstora da nađe problem.
    Pusa
    Vještičica, oba odgovora su tačna :D
    Thnx i tebi i ostalim curama!

Doduše, ovu začkoljicu sam ipak rešila uz pomoć majstora, jer je mašina bila presušena. On ju je sad dobro podmazao i namestio polugu za transporter i sada radi caka-caka-caka-cak!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jeeee :D

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ko ima Bernina šivaću mašinu?
    Molim dojmove (napomenite koji je model u pitanju).
    Treba mi pomoć pri izboru.
    Hvala

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ko ima Bernina šivaću mašinu?
    Molim dojmove (napomenite koji je model u pitanju).
    Treba mi pomoć pri izboru.
    Hvala
    Ja je nemam. Samo prijavljujem da sam ljubomorna.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ako, ako , samo podiži temu, možda se neko javi sa odgovorom koji mi treba

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa eto, držim ti fige da dobiješ novu makinu.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Upustva za Super Slavicu

Hej.
    Ima li netko uptstva za Super Slavicu?
    Molim vas lijepo, pošaljite mi ih ako nije problem!!!
    Bit cu vam jaaaako zahvalna!!!!
    Hvala još jednom!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam od svoje stare VIšnje S - electronic (ali još valja za neke stvari).

Probaj nazvati servis:

BAGATIK D.O.O. PRODAJA I SERVIS ŠIVAĆIH STROJEVA
    Zagreb, Vlaška 60
    Tel.: 01/4613-555

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kupila bih šivaću mašinu.Pročitala sam negdje da se u Trgovini "Bagat" u Zagrebu,Kaptol 24 prodaju nove i rabljene.
    E sad;navodno su rabljene s garancijom.
    Jel netko zna nešto više o tome,kakav je izbor i jel se isplati kupiti rabljeno.
    Meni bi trebalo za jednostavne popravke,skraćivanje...

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tamo se može naletjeti na odličnu mašinu.Garancija je njihova.Rabljene mašine servisiraju i na to još da ju garanciju,bez obzira na godinu proizvodnje.Treba biti malo i strpljiv,ali se da naći gđa Ruža Step za 800,00-1000,00 kn...A ona je "Mišo Kovač" u "svom" društvu....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja isto imam odlična iskustva sa servisiranjem svojih mašina, pa ako tako repariraju i ove koje prodaju uz garanciju, svaka čast!

Ljudi to danas prodaju jer se ne znaju s njima služiti i samo ih hoće maknuti iz kuće, pa bih i ja rekla da se tamo može naći dobra mašina "bez puno pređenih kilometara". Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Super Slavica

Hvala na savjetu!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ima li netko od vas mašinu Toyota Jeans? Može li ona zaista šivati i tanke materijale i traper?
    Planiram kupiti, pa da se ne zaletim?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čestitam draga!
    Je li ti doma ili s tobom u Bg?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja nova najbolja drugarica je samnom u Bgd da se dobro naučim dok mi je ovlašteni servis blizu, a garancija traje 8)
    Evo je gledim na astalu i proučavam 250 strana uputstva prije nego je uključim... koji sam ja štreber

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja nova najbolja drugarica je samnom u Bgd da se dobro naučim dok mi je ovlašteni servis blizu, a garancija traje 8)
    Evo je gledim na astalu i proučavam 250 strana uputstva prije nego je uključim... koji sam ja štreber
    E, tako i treba!
    To je pravi ženski pristup (kamo sreće da je i muških više takvih... a ne da se sjete uputa tek kad iscrpe sve ostale mogućnosti! )

I malo sam zavidna na makini, moja Toyota ima samo 2-3 točke podmazivanja (a stara Bagatica imala ih je barem dvadesetak) pa mi se čini da nije predviđena za dulje trajanje...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jel i veze osim što šiva?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Veze i šije, kombinovana je.
    evo ova - samo moja nije D (D kao Disney ) ta je samo za američko tržište

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam zavidna
    Ali neka nam nisi više sama u bijelom svijetu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Poz.svima, nova sam ovdije,vidim ima cura koje se razumiju u šivaće strojeve a meni je potrebna pomoć.Nešto gledam ove šivaće mašine što mogu vesti,ima tko iskustva?Koliko vidim 11000kn :shock: ima li što jeftinije?Imam Bagatovu Ružu već oho-ho pa voljela bi je zamijeniti sa nekom što veze ali ajme cijene?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jednom kad se malo sredim kupila bih endlericu, za sad skupljam iskustva. Ako mi možete staviti linkove na neke preporučljive modele, bila bih jako sretna

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

vještičica koliko tvoja košta i što sve veze,možaš li vesti neku sliku po želji?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

arim
    koštala je 1000€
    Veze sličice do veličine cca 10x10cm (ram za vez je 4x4 inča)
    Mogu da vezem ono što je došlo uz nju i nešto malo što sam našla na netu da je za džabaka.
    "Slike po želji" zahtjevaju poseban softver koji mnogo košta (od 800$ naviše) i to mi zasad nije u planu nabavke. (osim ako mi neko od drugara ne nađe hakerisani program )

pomikaki ja imam Berninu 1150MDA
    prezadovoljna sam
    koštala nešto preko 500€

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam Toyota endlericu, košta oko 2400 kuna.
    Također sam zadovoljna, ali ja sam i manje zahtjevna mušterija od vještičice

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam i ja Toyotu iz Neckermanna. Odlicna je. Jednostavna za koristenje i odrzavanje. I cini mi se kvalitetna (to ne mogu do kraja procijeniti jer ju imam tek 3-4 godine).

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I nije tako preskupa još ako se može spojit sa računalom :D
    Pogledaj možda ti što pomogne.
    http://barudan.co.rs/sajam_itma07.htm

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala cure

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo ja otvorila našu šivaću mašinu, i kako sam zadnji put svašta prčkala sad imam problem

kad šijem, dole se zapetlja gornji konac, donji uopće ne povuče, špula se ne vrti. tj ovaj od gore napravi takav zapetljanac, omota se svukud oko špule, podvuče se ispod....jedva pokidam.

sad neznam jesam li šta zezla što sam dirala dio za vezove koji stoji na vrhu, možda sam nešto odvrtila...nemam pojma :/
    singerica je, 6740,

hvala na pomoći!!

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    evo ja otvorila našu šivaću mašinu, i kako sam zadnji put svašta prčkala sad imam problem

kad šijem, dole se zapetlja gornji konac, donji uopće ne povuče, špula se ne vrti. tj ovaj od gore napravi takav zapetljanac, omota se svukud oko špule, podvuče se ispod....jedva pokidam.

sad neznam jesam li šta zezla što sam dirala dio za vezove koji stoji na vrhu, možda sam nešto odvrtila...nemam pojma :/
    singerica je, 6740,

hvala na pomoći!!
    Postoje dvije mogućnosti - ili je gornji konac preslobodan, pa treba pritegnuti vijčić za regulaciju prolaza gornjeg konca tako da on teže prolazi; ili je donji konac prezategnut, pa treba popustiti vijčić na ležištu u koje ubacuješ špulicu s donjim koncem, kako bi on bio slobodniji i time manje zatezao i povlačio gornji konac prema dolje. Hm, nadam se da sam bila jasna :/ ...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa

singerica je, 6740,

hvala na pomoći!!

Ja imam onu iz Neckermanna loyd i isti problem, samo što ja nisam ništa dirala, donji je konac bio umetnut. S gornje strane šav, sa donje pokodane resice i zapetljanac

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •