Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 215

Tema: Savjet za šivaći stroj

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

a jel' ima netko Toyotinu mašinu i iskustva s njom? nekako sam si ju zapikirala, a nisam za nju čula ništa ni pozitivno niti negativno
    plizzz

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pojma ja nemam. Meni je endlerica novo čudo i još vježbam. Palo mi je napamet, al evo ima nas pametnijih.
    Onp što mi je mrak kod nje je brzina. Za 20 minuta sašijem majicu za Minči.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovo gore je išlo Marti.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Za sve vas šivalice, nove i one iskusne evo dobar link:
    www.threadsmagazine.com.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

molim savjet od iskusnih šivalica, koju od ove dvije kupiti Brother ili Bernina (koštaju jednako cca 1800-1900kn)
    http://www.siva-prom.hr/brother_BM3500.htm
    http://www.siva-prom.hr/Bernette55.htm

Uvjet je da se može i štikati, endlati, porubljivati, slijepi bod za porube ... to bi bilo to. Kod Bernine se neke stopice nadoplaćuju, a kod Brothera ih je više uključeno u osnovnu cijenu.
    Ima li itko ikakvog iskustva i mišljenje o te dvija mašine ?

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Marta i LeaB:Oprostite što upadam,ali ovisi koju endlericu ima...Naime,moja ima iberdeck i samo moram prepetljati konce i premjestiti igle i mogu "normalno" šiti ili sa jednom ili sa dvije igle.Baš kao porub na T-shirt majicama. Sa vanjske strane izgleda kao da je sašiveno običnim ravnim bodom (2 x), a sa unutrašnje strane je već poendlano...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Engls Kakva je to endlerica? Di sam ja bila dok sam je kupovala???? :shock: :/
    Moja to nema, jer u onoj knjižici koji sve bod možeš raditi nije baš to nacrtano. Šteta.
    No evo me večeras šivam, dobro me služi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam gore spomenutu Toyotu, ali iako sam procitala uputstva detaljno, nisam nigdje skuzila da se spominje iberdek.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Engls koju mašinu imaš? Napiši baš čitav naziv pliz. Nešto sam u razmišljanjima da kupim novu mašinu, pa ne znam koju bi, a da ima taj "slijepi" bod... Hvala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam neku ful jednostavnu Singericu (ladystar), jednostavna je zato što nema elektronike nego je sva mehanička. Relativno je nova(8 god), al navodno može šivat kožu. To mi mama kupila preko gastarbajtera u Njemačkoj za dotu

Malo je bučna, al uredno šiva. Sve nekako mislim da bi mi dobro došla neka endlerica...
    Sestre mi imaju Bagat višnja S pa s nategnutošću konca uvijek neki problemi...a i one čini se nikako da se uhvate i nauče o tom :/ Ima li tko iskustva s njom

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Elna 704 dex plus. Ima 4 igle i 4 konca,ali mogu endlati i sa 2konca.
    Ma to mi je brat kupio kao vjenčani poklon,pa se ne žalim,ali da sam mogla birati ja bih Pfaf-ovu.Osim što ima i iberdek,10 vrsta programa,gustoću boda ima i dužinu svakog boda.Nar.za elastične materijale može zahvatiti od 3-5 mm,a moja samo 5mm.No,kao što napisah,dobila sam je pa se ne žalim...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

slijepi bod imaju ove dvije što sam stavila linkove gore

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma ja pi...m svaki put kad hoću nešto šiti, jer ili moram nositi to što šijem kod mame ili ona mora zaprtiti Singericu (endlericu) kod mene :/ MM već komentariše da bi mi je trebala pokloniti koliko je koristim... .lol: Moraću se raspitati malo bolje šta se sve nudi. Ja bi da bude i "obična" i endlerica u jednom. Ima li to uopšte?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    molim savjet od iskusnih šivalica, koju od ove dvije kupiti Brother ili Bernina (koštaju jednako cca 1800-1900kn)
    http://www.siva-prom.hr/brother_BM3500.htm
    http://www.siva-prom.hr/Bernette55.htm

Uvjet je da se može i štikati, endlati, porubljivati, slijepi bod za porube ... to bi bilo to. Kod Bernine se neke stopice nadoplaćuju, a kod Brothera ih je više uključeno u osnovnu cijenu.
    Ima li itko ikakvog iskustva i mišljenje o te dvija mašine ?
    nadan se da to ove imaju kako im piše, mada mislim da to nije pravo endlanje jer nema 4 konca.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ja bi da bude i "obična" i endlerica u jednom. Ima li to uopšte?
    Mislim da nema.
    Ja imam bagaovu endlericu i ne mogu se požaliti. Platih je 1600 kn i radi ko sat. Evo jutros šivam Janči trenirku da kad idemo u šetnju budemo lijepi.

Mada mi je ovaj iberdek san snova. Što bi sve radili!
    No na svoju sam običnu mašinu sašila pregršt odjeće i dok nije bilo endlerice.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a na ovim piše "stopica za endlanje". Inače vidjela sam u Neckermann rasprodajnom centru kod njihovog sjedišta u Vž, prava endlerica snižena sa 1600kn na 1000kn.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Mislim da nema.
    Ja imam bagaovu endlericu i ne mogu se požaliti. Platih je 1600 kn i radi ko sat. Evo jutros šivam Janči trenirku da kad idemo u šetnju budemo lijepi.

Mada mi je ovaj iberdek san snova. Što bi sve radili!
    No na svoju sam običnu mašinu sašila pregršt odjeće i dok nije bilo endlerice.
    To zahtijeva prepetljavanje i mnešto vremena za namještanje konca baš na pravu napetost,da bi šav bio kao iz trgovine. Ja ga koristim samo kada šijem masovno za djecu iz kluba.Ovako to odradim sa običnom mašinom.Poendlam i onda porub napravim običnim ravnim bodom 2x.Udaljenost je cca 5mm i izgleda ok.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ima, ima. Imam ja i nisam baš nešto sretna. Evo zašto. Za promijeniti cijeli mehanizam i provući sve konce nanovo trebaš bar 10ak minuta. Meni je to puno ako šivam majicu ili nešto slično što treba samo dobar porub. I nikad mi nije ispao lijep porub. Vjerojatno je stvar vježbe. Sve rubim (rastezljivo) na cik-cak. Ako badići Lisca mogu biti na cik-cak, mogu i moje majice. Inače , imam Pfaff coverlock 4862

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vještičica, sorry.
    Ja sam shvatila da bi ti endlericu u iberdek u jednom.
    Na mnogim štepericama imaš bodove koji se mogu koristiti umjesto endlerice, samo endlerica je puuno brža.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Opet ja. Ja prvo napišem, onda čitam prethodne postove
    Dakle, posjedujem Štepericu Pfaff stretch&jeans 6120 već više od 10 godina. Savršena je! Šiva sve: tanku svilu ili 6 slojeva trapera. Najvažnije: ima gornji transport pa ne bježe slojevi. Nije elektronska, nema se što pokvariti. Preporučam svima! Ima nekoliko običnih bodova i nekoliko rastezljivih. Naravno i slijepi. Noviji modeli su sigurno sofisticiraniji.
    Imam i Singer Quantum Futuru za šivanje i vezenje. Na nju štikam i koristim neke lijepe ukrasne bodove. Nema gornji transport i ne može povući dva sloja samta. A stalno me strah da će nešto otići na njoj jer svako malo nešto bipće.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

koliko koštaju?

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne sjećam se za pfafficu, a za Singericu ne želiš znati (previše), ali ih nema kod nas. Moja je stigla iz Njemačke.Ovlašteni dealer za pfaff je Nana san iz Samobora, imaju dućan i u ZG, ne znam za web stranicu, potražit ću broj telefona ako te zanima

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa
    Poendlam i onda porub napravim običnim ravnim bodom 2x.Udaljenost je cca 5mm i izgleda ok.
    Tako i ja rubove radim.
    ...a u nedostatku endlerice sam čuda sašila. Od odijela, kaputa, košulja, trenirka za Miu... Endlerica je brža. No i bez nje se može.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dobra zamjena za iberdek je dvostruka igla. Onda gore imaš dva paralelna šava (odjednom) a dolje cik-cak. Dobro izgleda i elastično je.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Dobra zamjena za iberdek je dvostruka igla. Onda gore imaš dva paralelna šava (odjednom) a dolje cik-cak. Dobro izgleda i elastično je.
    Ja imam običnu mašinu sa dvoiglovkom, no još nisam skužila kako radi. Doduše jednom sam probala...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, sad bi si odma kupila jos jednu obicnu masinu. imam jednu prastaru Capri (mislim da je francuska) koja radi savrseno ali nema dvoiglu i slicne izmisljotine, a ja bi si to tak htjela....

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U svaku iglu jedan konac. Kroz sve gornje puteve provučeš ih zajedno. U bobinu normalno kao mi uvijek. I šivaš....

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

marta, dvoiglu kupiš u dućanu sa šivaćim priborom...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

http://www.nana-san.hr/
    dobro kako si ih našla, kad smo mi tražili ne izbacuje ih uopće google niti pod šivaći stroj, šivaća mašina, pfaff ...

i daj se probaj sjetiti cijene barem za pfaff, baš me interesira

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta, dvoiglu kupiš u dućanu sa šivaćim priborom...

ali nije predvidjena za to, mislis da ce raditi?

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Proguglala sam "nana san". Stranica im baš nije nešto, dućan je ok, mašine su super. Znam taj dućan odavno. Ako ti što znači, mislim da je moja pfaffica koštala cca 1000 DEM 1995.godine.
    Nazovi ih ujutro, traži da ti pošalju prospekte poštom. Ja uvijek tako radim kad nešto tražim.
    A vidi i www. pfaff.com Možda nađeš neke korisne informacije.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ja nisam ni razmišljala. Možeš pokušati, samo polako. Ako ti mašina radi cik-cak, znači da ima mjesta za obadvije igle u najnižem položaju. Ne vidim zašto ne bi radilo.

P.S. otvaram on-line tečaj... i tražim proviziju od dućana s mašinama..

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zumbulmamaa ja odustala.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ja nisam ni razmišljala. Možeš pokušati, samo polako. Ako ti mašina radi cik-cak, znači da ima mjesta za obadvije igle u najnižem položaju. Ne vidim zašto ne bi radilo.

P.S. otvaram on-line tečaj... i tražim proviziju od dućana s mašinama..

bas cu probati, hvala na ideji.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sretno! I javi kako je ispalo

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jel taj "iberdek" ono što moraš izmijeniti položaj igala i prepetljati konce, a šav izgleda ko industrijski, na trenerkama i majicama? (sori, prvi put čujem za izraz ) Ima to ova mamina (koju obilato koristim ). Koristim taj šav za porube samo kad šijem "na angro" tje bar 5 majica odjednom. Inače uzmem dvoiglovku i riješim porub začas
    Cure hvala na informacijama , još ću ja ovdje zapitkivati dok se ne odlučim koju ću makinu pazariti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Proguglala sam "nana san". Stranica im baš nije nešto, dućan je ok, mašine su super. Znam taj dućan odavno. Ako ti što znači, mislim da je moja pfaffica koštala cca 1000 DEM 1995.godine.
    Nazovi ih ujutro, traži da ti pošalju prospekte poštom. Ja uvijek tako radim kad nešto tražim.
    A vidi i www. pfaff.com Možda nađeš neke korisne informacije.
    ima li taj tvoj model na njihovoj stranici, da vidim mogućnosti (iako sam već uplatila Berninu).

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jel taj "iberdek" ono što moraš izmijeniti položaj igala i prepetljati konce, a šav izgleda ko industrijski, na trenerkama i majicama? (sori, prvi put čujem za izraz ) Ima to ova mamina (koju obilato koristim ). Koristim taj šav za porube samo kad šijem "na angro" tje bar 5 majica odjednom. Inače uzmem dvoiglovku i riješim porub začas
    Cure hvala na informacijama , još ću ja ovdje zapitkivati dok se ne odlučim koju ću makinu pazariti
    Jes, to je iberdek.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako ti endlerica ima 4 rupe za igle,tada su prve dvije za iberdeck,a druge dvije za različite mustre endlanja. Mogu se koristiti samo dvije igle istovremeno. Za iberdeck se mora pomaknuti i jedna mala poluga,jer je potpuno drugačiji način šivanja,a i može se promijeniti i stopica i onaj dio u koji pada odrezani materijal,pa bude kao obična mašina.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    ima li taj tvoj model na njihovoj stranici, da vidim mogućnosti (iako sam već uplatila Berninu).
    Moj model je od prije 12 godina. Sumnjam na postoji točno takav. A ni stranica im baš nije nešto. Najbolje da ih nazoveš, ima broj na stranici, pitaš i nek ti pošalju prospekte poštom.
    Baš me zanima kakva je Bernina. Javi se kad ju dobiješ.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma k jarcu, to je jedno što smo našli na internetu, na tražilicama nema niti Singer, niti Pfaff, barem ne neke stranice sa cijenama, karakteristikama, bodovima i svime time.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

izgleda da nitko nema Toyotu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kaj radi sve tvoja Toyota ?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja imam Ivu, a o njoj se ne priča.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tina2, zastupnik za Singer je neka firme kojoj se ne mogu sjetiti ime, u ZG imaju servis, a mislim da imaju dućan u Varaždinu. Nemaju web str.
    Daleko smo mi od bijelog svijeta...
    Valjda trgovci mašinama misle da šnajderice ne znaju surfati po netu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lukica prvotno napisa
    izgleda da nitko nema Toyotu

Imam ja Toyotu i napisala sam to VEC jednom par postova povise. Arghhhh.

Toyota je odlicna. Sije ko zmaj, ali nema ovdje spominjani iberdek. Moze endlati s 3 ili 4 konca. Nema automatsko uvlacenje konca, ali se jednostavno uvlace i izvlace.
    Mozda moze endlati i s 2 konca al nisam probala.
    Uputstva su jednostavna, slikovna, pa se masina lako koristi. Ima gornji i donji transport, i regulaciju pritiska, tako da ju mozes podesiti za sivanje tkanina koje se rastezu ali i onih finih koje se skupljaju.
    Meni je bila sjajna investicija. Ne sijem puno jer ne stignem. Da stignem, sila bih triput vise.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tina2, zastupnik za Singer je neka firme kojoj se ne mogu sjetiti ime, u ZG imaju servis, a mislim da imaju dućan u Varaždinu. Nemaju web str.
    Daleko smo mi od bijelog svijeta...
    Valjda trgovci mašinama misle da šnajderice ne znaju surfati po netu
    8)

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, našla sam:
    www.metex.hr
    Zagrebačka 59, Varaždin!! :D :D :D

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa
    Ako ti endlerica ima 4 rupe za igle,tada su prve dvije za iberdeck,a druge dvije za različite mustre endlanja. Mogu se koristiti samo dvije igle istovremeno. Za iberdeck se mora pomaknuti i jedna mala poluga,jer je potpuno drugačiji način šivanja,a i može se promijeniti i stopica i onaj dio u koji pada odrezani materijal,pa bude kao obična mašina.
    Je, to je to. Za promijeniti na "iberdek" moram promijeniti položaj igala, stopicu i ubodnu ploču, prepetljati i donje i gornje konce, odšarafiti jedan dio koji "donosi" jedan od konaca za hendlanje, da se više ne kreće i podići nož. Zapetljano brate . Zato to i koristim kad imam mnogo za proštepati

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •