aha, bio mm, zaključio da niti jedna nema opciju veza i endlanja koja je do 2000kn, a i nije ih bilo na netu pa smo ih Xzumbulmama prvotno napisa
.
Kako si ih pronašla ?
aha, bio mm, zaključio da niti jedna nema opciju veza i endlanja koja je do 2000kn, a i nije ih bilo na netu pa smo ih Xzumbulmama prvotno napisa
.
Kako si ih pronašla ?
Prošle godine na velesajmu pokupila sve moguće prospekte.. :D
Nikad ništa ne bacam. Ponekad nađem nešto korisno.. :D
Eto,tko misli da nešto propušta zbog nimanja iberdeka.,..Može se slobodno utješiti...vještičica prvotno napisa
sori marta ali zaista nisam skužila tvoj post
no svakako ti hvala
a sad trčeći po Toyoticu :D
ajde javi koliko košta kad kupiš, i daj link ako imaju negdje prospekte
Toyota u Neckermannu kosta cca 2400kn, u ducanu 100kn vise ili manje, ne sjecam se vise. A za pogledati prospekte proguglaj.
Čini mi se da mi je stroj za šivanje u komi. Obična mašina. kupila bi drugu. Što kažete na ovo
http://www.siva-prom.hr/Bernette55.htm
upravo sam je dobila, što te interesira ?
Tinna Jesi šivala? Jel brza, tiha, kakve rupice radi? Može li se koristiti dvoiglovka?
Je tiha je. Što se tiče brzine ne znam, kad prije nisam šivala niti s jednom drugom osim Bagat Ruže.
Ne znam za dvoiglu, nisam pitala niti naručila, sad vidim da bi mi trebala.
Šiva prom
I mene interesira za dvoiglu.
Pogledaj si i Brother, otprilike ti je ista cijena.
e da, posudim ti je da isprobašako nisi daleko (obzirom da nisi napisala u Profile pa ne znam)
U Zagrebu sam. Lijepo od tebe.TinnaZ prvotno napisa
Ne treba. Ipak sam odlučila da za sad ne kupujem ništa, već da si Slavicu dam na popravak. Ali ti ćeš već javiti kako ide šivanje.
meni se čini da te stopice koje sam je dobila za endlanje, slijepi porub, štikanje, obični porub, gumbe itd. - odu na svaku šivaću mašinu.
Gledam baš neku iz Neckermanna, kišta 700kn, i ima iste osnovne operacije kao i ova. I ako idu na nju te stopice, dobiješ iste funkcije.
Joj tako me mame te nove mašine!
Ali ova Slavica nakon servisa stvarno radi kao zmaj.
Stopice možda i du na sve mašine ali šivanje ovisi o programu koji mašina ima, zar ne?
pa da, ali koliko vidim, te sve programe koje kombiniram sa stopicama, ima i mamima Ruža
A čuj, to je samo obična šivaća mašina. Ja imam Slavicu, stara 25 godina a radi kao i tvoja.
:shock:A čuj, to je samo obična šivaća mašina. Ja imam Slavicu, stara 25 godina a radi kao i tvoja.![]()
Vrlo je upitno hoće li ta mašina za 700 ,00 kn doživjeti radni vijek tvoje Slavice.
Ja sam se naučila šiti na maminoj Ruži Step,kada sam je vratila kupila sam BAgatovu Ivonu,jer uz dobru endlericu trebala mi je samo neka koja šije ravno,koja zabluda,pa sam kupila prvu jeftinu koja šije kao da tri traktora oru 4 brazde istovremeno! Ne mogu šiti poslije 22:00 sata,jer je tako bučna...Da ne govorim da papučica za reguliranje brzine,je ujedno i on/off tipka,...ma onaj tko jednom proba dobru mašinu,teško se zadovoljava sa ovim novim,jeftinim kopijama...Npr,cif mi nikada nije tako lijep,kao što je kada ga šijem na Ružu!
a dobro, ova Bernina ima i za skriveni zatvarač, tiha je, lako se skuži, automatsko uvlačenje konca itd.
No u Neckermannu možeš vratiti ako ti se ne dopadne, a vrijedi možda pokušati obzirom da je razlika u cijeni 1000kn. S tim da bi trebala imati te capice da se može isprobati da li stvarno radi s tim. Baš me interesira. Po tome bi i mamina Ruža mogla šivati slijepi porub, i endlani bod, a možda i štikanje, jer ja sad samo mijenjam capice.
Imaš pravo, vjerovatno neće.Engls prvotno napisa
Smješno sam to napisala. Al pričale smo o tome što mašina radi pa sam se na to osvrnula.
Moja Slavica lupa ko luda al ja je zato stavim na deku. I ne čuje se. Probaj ako nisi.Ja sam se naučila šiti na maminoj Ruži Step,kada sam je vratila kupila sam BAgatovu Ivonu,jer uz dobru endlericu trebala mi je samo neka koja šije ravno,koja zabluda,pa sam kupila prvu jeftinu koja šije kao da tri traktora oru 4 brazde istovremeno! Ne mogu šiti poslije 22:00 sata,jer je tako bučna...Da ne govorim da papučica za reguliranje brzine,je ujedno i on/off tipka,...ma onaj tko jednom proba dobru mašinu,teško se zadovoljava sa ovim novim,jeftinim kopijama...Npr,cif mi nikada nije tako lijep,kao što je kada ga šijem na Ružu!
Al nema do tih kućnih strojeva. Običnjača šije više od endlerice. Evo sad mi je Slavica na servisu i ja sam ko bez ruke. Mogu šiti jedino donje djelove trenirke.
Ms.Ivy, hvala na pomoci oko topica![]()
Cure, moze li jedan savjet.
Mislila sam mami za Bozic kupiti sivacu masinu.
Nasla sam neku u Neckermannu za 689kn, dobro izgleda na slici, evo linka:
http://www.neckermann.hr/hr/extern/i...&fsreloaded=1&
al ja se ne kuzim u te stvari, pa ne znam sta je dobro, sta nije i zasto nije. :?
Takodjer ne znam gdje bih u "obicnim" ducanima mogla naci sivacu masinu - vidim spominjete Mercator (i tamo je bila povoljna cijena) - imate li sada najnovijih informacija ???
Ova iz Neckermanna mi bas zato dobro dodje, jer ju ne moram trazit po ducanima, narucim - dobijem![]()
S obzirom da treba samo za sitne popravke, ne sad nesto pretjerano, jel netko vec ima ovu il mi moze preporucit neku po slicnoj cijeni?
Thanks!![]()
ja na tvom linku ne vidim sivaci stroj :/
i pitanje curama koje kombiniraju endlerice bez iberdeka i obicne strojeve: spominjete porubljivanje rstezljivih materijala dvoiglovkom (gore dva paralelna sava, dolje cik-cak). probala sam to i takav sav mi uopce nije elastican, ni priblizno kao onaj na kupljenim majicama, premda izgleda skoro isto. znate li jos kakav trik za uredno rastezljivo porubljivanje?
kaj je to iberdek?
Mony, u Varaždinu imaš Neckerman rasprodajni centar, gdje bude od 30 do 70% popust. Vidjela sam neku mašinu koja je koštala preko 2000kn kod njih, snižena je bila dosta. Ako te interesira, pogledam ti. Ta valjda ima sve![]()
snižena ono 50%, ne sjećam se više točno
Tinna, ak ti se da, ajd pogledaj. To su vjerojatno neke Toyotine, kolko sam vidla na stranicama.
I gdje je taj centar/ducan? Nisam ni znala da Neckermann ima ducan u fizickom smislu![]()
Ne znam zasto onaj link ne pokazuje stroj.
Evo mozda ovaj ovdje:
http://www.neckermann.hr/hr/extern/i...&fsreloaded=1&
Rasteži lagano materijal koji štepaš, biće rastegljivije. I obavezno sintetski konac.wildflower prvotno napisa
Opet ja o linku - al ne kuzim :? zasto se ne pokazuje slika, a na linku koji kopiram ovdje je bas slika stroja.
Uglavnom, stroj je Loyds, 689 kn kosta.
wildflower, ja ili prošijem cik-cak ili stavim render, može biti zgodan detalj.
ne sjećam se je li Toyota ili Privileg, samo znam da je bila velika cijena i jako snižena.Mony prvotno napisa
Probaj prvo nazvti Neckermann, tražiš da te spoje u rasprodajni centar, i pitaj da li imaju još snižene šivaće mašine i koji je točno model, pa si pogledaš na web stranici. I pitaj da li ima kakvu grešku, ili je samo vraćena.
Ako ti ja trebam još ići nešto pogledati, reci samo.
Inače lokacija je, kad ideš iz zagreba, poslije prvog rotora, prva desno![]()
inače, ide mm često u zagreb
Hvala Tinna jos jednom![]()
Najprije cu onda nazvati taj rasprodajni centar, pa vidjet o cemu se radi.
Javim se.
U medjuvremenu, ako netko sta zna o tom stroju Loyds nek se javi, ukoliko ova druga cijena ne bude prihvatljiva ili vec rasprodana.
Vještičica, render je ono rastezljivo kao prugasto (u materijalu) što vidiš na rubovima običnih majica, trenirki i sl. Šiva se poduplano sa endlericom. Sigurno znaš, možda ne pod tim nazivom.
hvalameni je to sve "žersej"
samo dodam opisni pridjev - glatki, rebrasti, jako rebrasti, rastegljivi, turbo rastegljivi...
![]()
TinnaZ, zvala ja jučer Neckermann i žena me otpilila na telefon da rasprodajni centar nema svoj telefon,da se tamo samo može doći, da čak niti ne zna ponudu koja je trenutno tamo :? Jesi ti ikad zvala ili si samo bila tamo?
Jel tko ima Bagat Višnju? U Kauflandu je 799 kn...
ja sam uvijek išla osobno kad mi je to 5 min. od kuće
To je kopija Bagat Višnje iz prošlog stoljeća. Kao kad kupiš "parfem" u Refanu...
Iskopala ja iz ormara staru mašinu, dobila je od sestre koju je ona dobila od...
Uglavnom, nisam šivala godinama, inače pekla sam zanat sama ko klinka na maminoj Bagat Jadranki, dakle totalna amaterka...
Uglavnom, nemam upute, konac se kida, ne mogu ga namjestiti, ne znam je li mašina ispravna. Već sam je mislila u koš, al sam proguglala i otkrila da je zapravo proizvođač Singer, pa onda možda i nije za baciti :/
Mašina je Meritt, stara preko 20 godina, daklem molim znalice šivalice da me upute gdje odnijeti na servis i mogu li negdje naći upute, guglanje nije bilo od velike pomoći.
Puno fala unaprijed!
za početak napiši u Profil od kuda si![]()
U Varaždinu ima servis za sve mašine, uključujući i Singer.
http://www.metex.hr/servis.htm
Tu imaš broj servisa u ZG. Čovjek ja meni došao doma, odnio mašinu, popravio i vratio za par dana. Mislim da se zove g. Sović, nisam sigurna. Nazovi, neka dođe pogledati, možda ju samo treba naštimati i podmazati ako nije dugo korištena.
Hvala cure, Vodatel mi bio opetpa se nisam mogla javiti. Uglavnom pogledat ću linkove, vidjela sam da ima neku oznaku MI 6 nadam se da je to to. Mašina već danas radi ko nova, naša forumašica @n@ mi dala broj, striček jutros došao, sredio, radi ko vurica, kaže dobra mašina uh kad krenem šivat :D
Nadam se da ćeš nam se uskoro pokazati s nečim sašivenim!![]()
Zumbulmama i ja se nadam![]()
Nego prekopala sam sve linkove (hvala Foška) i još neke druge stranice ali nemam one naljepnice na kojoj bi trebalo pisati model, probala sam po serijskom broju, ali baš mi se ne slaže, jer ispadne da je napravljena 1934. :/ Mašina nije baš taaako stara, nema veze samo neka radi, upute ću valjda već naći od nekud. Evo mašinica je baš ovakva, pa ako neko ima takav vintage stroj, jako bih cijenila (u muffinima ili po dogovoru) kopiju uputa!
Fala!
http://www.sewingonline.co.uk/machines/merrit/
pa sastavi ljubazan dopis i pošalji na upravu tvornice, u stilu eto kako vaš mercedes dugo radi
Vidiš, vidiš, dobra ideja 8)
to sam ja napravila prvi puta sa nekih 8 god., potrgale mi se kočnice na rolama, a rezervni dijelovi su tada bili naučna fantastika (bojali smo se da nas neće koštati više nego role, a ovi nam poslali besplatno uz neku ljubaznu napomenu) ... mama je asistirala pisanju pisma![]()