Dobar dan!
Imam ćerkicu koja je stara 2 mjeseca i 6 dana! Rođena je sa 3350g i 50 cm, a iz rodilišta je izašla sa 3200g. Prvi mjesec je bilo sve ok. Na kraju mjeseca je težila 4000 g i bila je dugačka 52 cm, ali na kraju drugog mjeseca je bila teška 4550 g i dugačka 59 cm. Tada nam je pedijatrica rekla da joj poslije svakog podoja od 20 min ponudim čaj i ako popije 40 do 50 ml onda je još gladna i da će joj trebati dohrana te da dođemo na kontrolu težine za 10 dana.
Kupili smo dudicu s najmanjom rupicom, ali je ta dudica izgleda napravila pometnju i beba mi odbija sisati. Ona je i prije bila komotna..., siki par minuta (5 do 10) i onda zaspi ili neće više, a sada uz to sve i jako plače kada ju prinašam grudima (već kada ju stavim u krilo u ležećem položaju ona plaće). Jednostavno ima dana kada ju dojim po cijele dane da bi ona sikila nekih 100 min (za cijeli dan i noć) i to jedva. Ona je vesela beba... puno se smije i guguće, gleda i sve ju zanima, spava i po 5-6 sati u komadu na noć. Sada sam odlučila buditi ju noću da ju nadojim da mi dobije na težini do petka i kontrole težine kod pedijatrice jer bi svakako htjela izbjeći nadohranu barem do 4 mjeseca!
Unaprijed hvala!