U kolektivnom ugovoru tvrtke u kojoj radim stoji da imam pravo na novačanu pomoć ukoliko sam na bolovanju 3 mjeseca. Uredno sam predala pismeni zahtjev, a oni su mi odgovorili usmeno da komplikacije u trudnoći nesmatraju teškom bolešću i da u tu svrhu nema pomoći. U ugovoru nije precizirano da se pomoć daje za teške bolesti i na koje se bolesti ta pomoć odnosi i da su oni (tvrka) zauzeli taj stav. Nisu me pitali ni o kojim se komplikacijama radi. Ako komplikacije u trudnoći ne smatraju bolesnim stanjem zašto onda traže da im svaki mjesec donesem doznake o bolovanju. Uvrijeđena sam jer sam zaista morala mirovat.
Odlučila sam od nijh tražit pismeni odgovor.
Sad me zanima da li na razini države postoji nekakav ugovor prema kojem radnik ima pravo na pomoć kod bolovanja dužeg od tri mjeseca ili je to stvar kolektivnog ugovora svake firme posebno.
Nije mi toliko do novac već sam ljuta jer tumaće ugovor kako im odgovara. Npr. umre Vam netko bližnji, a oni kažu:" Znate mi smo zauzeli stav da Vi baš niste imali dobre odnose sa svojim pokojnikom pa Vam nedamo novce".