Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 145

Tema: Jesenje bebe 2005. (10. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tincek puse ozdravilice

termin mi je 18.4. da,da blizi se.Moram pripremiti kroz ovih 2 tjedna odjecu , kupiti jagi krevetic ( braco ce u mali , a jgi sam mislila kupiti onaj veci npr. u turbo limaca sta se poslije skidaju one stranice pa bude mali krevet.mm se nalozio na krevet auto , ali mislim da je jagic jos mali za to , nema ograde , pa me strah da padne.

odra , tako je i jagic imao faza , u svim tim bolestinama i prehladama nista nije jeo... zato , sad hvala bogu jede super , za dorucak pojede skuhane u mlijeku zobene pahuljice s medom vocem i jogurtom ( misung) , pun tanjur , rucak obavezno juha ugusto, i jos malo paste , ili nesto...vecera je neki lino u boci i spavanac.

Samo mi u zadnje vrime nece da okusi bananu.Pojma nemam , nju je prvu zavolio. sad jabuke , kiwi , narance ..onako malo socnije i kiselije voli.

inace kad nece nista pojest ce pizze sigurno, pomfrita... ovo drugo naravno samo u iznimnim situacijama , a pizzu 2 put misecno kad idemo u pizzeriju

pozdrav

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj jaginamamica prvotno napisa
    .mm se nalozio na krevet auto , ali mislim da je jagic jos mali za to , nema ograde , pa me strah da padne.
    na taj krevet i Rok odvaljuje svaki put kad dođemo u Kiku - ah, ti muški...

nego, ako ćete ipak taj krevet - imaš one ogradice za kupit za cca 200kn. ja sam ju postavila na svoj bračni krevet na kojem i Rok spava i nema šanse da padne... praktičnije od putnog krevetića (sad sam pametnija za ubuduće )

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mi polako uređujemo sobicu za nou. dobio je veeeeliki krevet na kat, baš me zanima kako će funkcionirati. ne mogu zamisliti dva klinca u krevetu, vjerojatno tata ide na kat, a noa dole. kupili smo tu zaštitu da ne padne, mrežastu, super stvar! doduše, još sve stoji zapakirano.

JM, ti si se fakat primakla terminu. meni ova trudnoća leti, čini mi se da su svi sto godina trudni, a meni proletilo 6 mjeseci začas...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj, što mi je lijepo čitati o vašim pripremama!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako je Tin?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

....hejho!
    evo prvo dobre vijesti, bebac od prijateljice ce sutra biti operiran na rebru , ta kvrgica je kozna nakupnina onako skoro viseca, bez ikakvih zilica i venica vaznih za mozak, tako da se moze bezproblema ukloniti.Kazu da je to njegov, bebin, organizam odbacio izmedju 19-24. tjedna trudnoce ali se nije odvojilo nego zakacilo za glavicu :shock: ... e svasta.Ali hvala bogu , nije nista opasno.Jucer sam je isla viditi . Ono poslije carskog je sva slaba , beba gore ..ne moze dojit... Je li znate moze li joj mlijeko doci ako uopce nije nikad beba potezala?Ima li svrhe da se sama na suvo izdaja da dodje mlijeko?

Da , da ja danas tj. ustvari sutra ulazim u 9. mj i najvise me brine jagicevo spavanje . jer se mi jos uspavljujemo na mom krevetu, pa ga pribacujem u njegovu sobicu, onda se on u najboljem slucaju oko 5 probudi i pridje k nama ...a kad spava baca se na sve strane , lupa nogicama , onda se namjesta pa hoce da mi spava na obrazu ...
    sve je to slatko ali ja ocu malo sna ....

prijateljica mi je svoju 10 mj staru curicu naucila da ide sama leci u krevetic , pustila ju da place nekoliko veceri , ali je svakih nekoliko povirivala ...mala se od placa 2 puta izrigala ..ali nisu odustajali, i 4. vecer - ni suze.E ne znam , ja bi se slomila , a mm pogotovo ...to cu prakticirat kad on ode na put. Znam da se o ovom naveliko pisalo , ali ima li koja ciji beban spava u kreveticu i bez problema sam zaspe?

moram ici jer ovo dite zeli prati zube

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bok ekipa, evo i mene!

Vibrice za bolesne, nadam se da će brzo ozdraviti.

Jaginamamice, ovo sa plakanjem i spavanjem je prestrašno! Vjerujem da ti je teško, ali ovakve metode nikako nisu dobre, ni za tebe ni za Jagića.

Mislim da sam već pisala da je I sama išla spavati kada smo joj spustili krevetić i maknuli jednu stranicu, izgledalo je otprilike ovako: ja bi ju pitala dali želi ići spavati, ako bi joj se spavalo uzela bi svog snjegovića, otišla u sobu, popela se na krevetić, stavila snjegovića kraj sebe, zatovrila okice i zaspala na par minuta. Prvih dana sam bila pored nje, onda sam se polako udaljavala (slagala robu u ormar, nešto drljala pred vratima sobe), kada sam vidjela da me ne traži samo bi ugasila svjetlo i izašla iz sobe . To je trajalo neka tri tjedna, onda je njen tata zaključio da mu baš fali i opet je došla k nama u krevet.
    Pokušaj ga uspavljivati u njegovoj sobici, makar uvesti neki ritual tipa pjevanja, čitanja priča (I obožava kada joj prije spavanja čitam Tina Ujevića)

Prijateljica neka nazove SOS telefon, cure će joj dati savjete kako da održi laktaciju. Nisam baš pažljivo čitala, gdje je rodila? U Zg ili?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

samo vas nabrzinu pozdravljam..

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj jaginamamica prvotno napisa
    Ono poslije carskog je sva slaba , beba gore ..ne moze dojit... Je li znate moze li joj mlijeko doci ako uopce nije nikad beba potezala?Ima li svrhe da se sama na suvo izdaja da dodje mlijeko?
    Eva je tri dana bila na intenzivnoj i ja sam se izdajala na suho a onda smo nastavile bez problema i tako to ide...kraj se ne nazire.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mama je u dubrovniku a beba u zagrebu
    vidjela ga je samo na cas...
    i poslije operacije mora mali ostati jos 10 dana u bolnici , a ona jos 5 jer je rodila na carski...ako se bude dobro oporavljala isla bi odma za zg, valjda bi je pustili da bude s malim u bolnici ili bi joj samo dozvolili dolaske na podoj... ne znam. Nadam se da ce moci ici sto prije.

Frida , probat cu tako i on obozava pricice .... do sad smo ih pricali u mom krevetu a sad cemo probati ovako zvuci mi puno normalnije.

M bee - bravo , nadam se da ce i njoj uspjeti!

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Lovro je bio u intenzivnoj tjedan dana, pa sam vidjela da i druge mame "izvana" (jer sam ja jos bila u bolnici) dolaze dojiti, ili nose izdojeno mlijeko u bocama za taj dan. Mislim da to ovisi o bolnici.

jaginamamice nemoj ga pustiti da place. Moji prijatelji su to isto radili, i isto im curica sad spava ko bubica, ali kazu da je to bilo prestrasno za cuti.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

JM i nas muče isti problemi + što Noa uglavnom spava s nama. meni je još uvijek SF da sam ode u krevet i zaspi.... frida, zbilja imaš dijete za poželjeti

drago mi je da je beba u zg ok, neka mama stvarno nazove SOS, nema razloga da ne doje!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Frida, to krasno zvuči, ali stvarno ovisi o djetetu. Andrej se sada smiri tek toliko da pročitamo priču (tj. ispričamo), ali čim je gotovo (to njega uopće ne uspava), okreće se na četveronoške i traži po krevetu s čim bi se igrao. Nema šanse da leži i da ga ja mazim pa da zaspi (ev. da siki, ako je baš jako umoran). Jednostavno želi produžiti vrijeme budnosti i igre što je moguće više. Jagina, nadam se da ćete naći rješenje, zadovoljavajuće za vas sve!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

krevetić? što je to?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da se pohvalimo malkice.

Stize nam pojacanje krajem oktobra! :D

Veceras stize mm, sutra selimo stvari nazad kod njega gde je ziveo pre, i u ponedeljak letimo u NL.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

:D Nelzi! Čestitam od

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i da se ja konačno malo javim.
    Prije svega pusse ozdravilice svim bubanima.
    TATA nam se vratio :D i Tomo ga nije zaboravio.Maze se i vole do beskonačnosti svaki dan.Prekrasno mi je gledati ih kako se igraju i uživaju skupa.I primjetila sam da tatu bolje sluša nego mene .
    Trenutno nas muče i to gadno očnjaci,naravno sav četiri odjednom,ali preživjet ćemo.
    Što se spavanja tiče Tomo je prvi dio noći u kinderbetu,a ostatak kod nas,a uspavljivanje smo uspjeli srediti uz malo maženja i to je to.Sam ne zna zaspati.Jednom prilikom sam pukla pa sam ga nakon dva sata pokušaja uspavljivanja pustila da plače čak punih dvije minute i nakon toga ga smirivala opet dva sata da bi zaspao,tako da takav sistem uspavljivanja nema šanse da ikad više pokušam.Katastrofa!!!!
    Puse velike svima

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nelzi čestitam!!!!!!!

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i jedne slike s obzirom da nas dugo niste vidjeli:
    http://s92.photobucket.com/albums/l3...t=DSC02308.jpg

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nelzi :D :D

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kako on super drži vilicu, plavokosi ljepotan

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nelzi, super - cestitam!! :D

Barbara1, koliko Tomo nije vidio Tatu? 6 mjeseci?

Kod nas nista novo, nacicavanje po noci, zajednicko spavanje, jedan obrok krute hrane dnevno itd... ne javljam se jer stvarno nema nista novoga.

Jedina novost je da Zach prica, prica, prica... do iznemoglosti.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da,da 6mj se nisu vidjeli.MM je otišao 13.09,zanči Tomo još nije imao punu godinu.Ali smo mu stalno pokazivali slike i pričali o tati.
    Komp mi dugo nije radio i baš ste mi svi nedostajali!!!
    Puse velike svima od nas tri

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nelzi čestitam :D
    Barbara1 drago mi je što ste na okupu!
    Odra, Tin je bolje nema temperaturu više, hvala na pitanju, ali bubnjić je još crven

krevetić? što je to?
    Ovo je i moja reakcija. Tin je upravo zaspao svojom standardnom rutinom:Legnemo na bračni krevet (gdje spavamo on i ja), upalimo zvjezdicu koja svira (ono što projicira na plafon ga nikada nije zanimalo), on se prišteka na sisu. Nakon 1-1,5 minute počne vikati "Du" (što znači "Daj drugu"), ja se prebacim s njegove druge strane i dam drugu. To opet traje minutu-dvije a onda se cijela priča ponavlja. Pa jednom uspavljivanju ja promijenim stranu cca 10 puta. Onda konačno zaspi ali bradavicu tako čvrsto drži zubima da mi se plače, te slijede pokušaji izvlačenja bradavice a da se ne probudi. Kad se konačno ustanem s kreveta, bradavica je obično potpuno bijela, a ja toliko isfrustrirana da gotovo pa odlučim da je ovo bio zadnji podoj i da ću ga odviknuti na silu. Još do sada nisam smogla snage da to stvarno i učinim, ali kako razina frustracije i boli vrtoglavo raste svakim danom ... :/ Što je najgore ja imam osjećaj da on od sveg tog beskonačnog dojenja zapravo vrlo malo mlijeka popije. Ja mu prvenstveno služim kao duda, a to me sad već vrlo smeta. Ne znam kako si pomoći, a ne naštetiti njemu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nela

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nelzi
    Barbara-baš je lijepo čuti da ste svi konačno zajedno!

Mi smo, konačno, ok!
    Ja ovaj tjedan prebolila gnojnu anginu i užasno visoku buncajuću temperaturu! Jan je u redu samo što pedijatrica kaže kako mu je uho još uvijek "mutno"! Moramo opet u Suvag na onaj aparat koji sam zaboravila kako se zove..
    I onda, ako mu se uho još bude crvenilo, pedijatrica preporučuju ugradnju cjevčice zbog sekreta u uho! Ali to je operacija :shock: Toplo se nadam da će nas homeopatija spasiti! Naručeni smo u četvrtak pa da vidimo!
    E da, Jan je počeo ovih dana jesti k'o alva! Čovjek ne staje!
    To traje i traje...samo me vuče u kuhinju i viče papa i cmokće...
    I vidno se udebljao u par dana..a trbuščićaaaa....

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mamanatali upravo sam vidjela i da su vama preporučili cjevčicu!!!!
    Ne znam..mene toga strah...nisam pametna...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nelzi!!!!!! :D :D :D čestitam od srca!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tomo presladak si!
    nelzi od cestitam!
    vi tek polazite a ja vec brojim zadnje tjedne
    e sad sam se nazderala nekih super cupcakes ..to mi je bila zelja da mi muz donese iz amerike ... cupcakes mix... tako mirise cila kuca ...mmmmm

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A zaboravih, jaginamamica-kad si u kvartu-javi se

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nelzi, :D Čestitam!

Tomo je preslatki mali dečko! koje plave oke!!!

mamanatali, drago mi je da temp. više nema, a što se tiče opisa uspavljivanja, kod nas je vrlo slično, a i frustracija mi je poznata.

Shiny, nadam se da će proći bez drena!

Andrej isto dosta klopa, nema više istaknutih rebaraca...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nelzi - čestitam :D !
    annie - jel štogod bolje?

ja još u šoku, Rok večeras zaboravio tražiti cicu prije spavanja :shock: ! donio si frajer autiće u krevet, zaigrao se i ... sad hrče !

i da. bili smo ponovno u kazalištu, na miffy. nije bio oduševljen kao zadnji put, na početku je čak 2x na trenutak zaplakao, tek je pred kraj živnuo. možda ima veze i s tim što je zaspao pred kazalištem pa sam ga morala buditi da uđemo unutra :/ ...
    mbee - kako je bilo ujutro?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Napokon se dokopah kompa. Eva je zadnjih dana u nekakvoj priljepak fazi pa ne smijem nikuda bez nje. I noći su nam jako, jako, jako loše, sisa bez prestanka, ne može spavati, totalna koma.
    Što se tiče kazališta bilo je uspješno. Zadnjih 5 minuta je izgubila koncentraciju, počela zijevati, trljati oči, cviliti pa smo malo sisali što nismo vani već godinu dana. Inače je bila oduševljena pjevanim dijelovima, plesala, pljeskala i gdje treba i gdje ne treba...sve u svemu drago mi je da smo išli.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Miha, hvala na pitanju. Evo,izgleda da se ipak malo smiruje.

Roko je otkrio novu foru u parku - puše golubove!
    Skuio je da polete kada im dođe blizu, a skužio je i da vjetar puše i onda ide prema njima i puše u njih da polete To mu je najbolja igra do sada, Jučer se tako irao jedno 15 min i trčao po cijelom parku

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

nelzi čestitam!! :D

mi smo u subotu krenuli na predstavu u ZKL, Srecko medu bubama. Sve je bilo super dok se nisu ugasila svjetla (dakle, totalni mrak), preglasna muzika, i kad je izasao carobnjak i dubokim glasom poceo pricati, bilo je gotovo. Sirena je ukljucena. Jadnicak, toliko je plakao da sam ga jedva smirila. Za nama je izasla jos jedna curica, malo starija.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nelzi, čestitam :D :D

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

isprike Mihi sto se nisam javila u kazalistu, skuzila sam vas tek kad smo izlazili iako smo sjedili u trecem redu..
    predstavu odgledali u jednom dahu, Bruno je rekao da je kratka
    a Teo se skoro rasplakao kad je Miffy isla spavati..inace super

Nelzi - cestitam!

Annie - bas mi je drago da ti mucnine prolaze a Roko

jaginamamice -legendo, koje su to želje, cupcakes iz Amerike....meni je domet bio sladoled

Barbara - uzivajte s tatom!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nelzi cestitam! I sretan put! Zaboravih kad tocno putujete..

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nelzi je jutros otputovala

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eh..kasnim..

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Veronik prvotno napisa
    isprike Mihi sto se nisam javila u kazalistu, skuzila sam vas tek kad smo izlazili iako smo sjedili u trecem redu..
    Cccc ...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dobro jutro!

Shiny vazi, samo ce nas biti vise hehehe
    roko
    lovro
    barbara , svaka cast , 6 miseci ..sta je on , pomorac?
    tin :D super da je bolje!!!

Kod nas vrime nikakvo .. kisa ... a ni jucer nismo nigdi izasli cili dan, tako da sam lagano vec...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eh..Jan je u fazi-Ne!
    Sve mu je ne, ne, neeee....

I počeo je brbljati, ne staje...a mislila sam neće nikada! Sve riječi ponavlja za nama i dobro mu ide!
    btw. u potrazi smo za malim stolom i stolićem pa ako netko zna gdje bi ih mogla 'ubosti'? Objavila sam oglas na burzi ali nije bilo baš odgovora...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Shinny kakav trazis plasticni ili drveni? Mi imamo plasticni stolic i dvije stolice (vidi na avataru) iz Mercatonea - 150 kn. Drveni sam vidjela u onom djecjem ducanu u King Crossu Baby media nesto

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imaš u Ikei prekrasni drveni stolić i stolice...ja sam jako tužna jer ih u ovo malo kvadrata nemam gdje staviti.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U principu mi je svejedno. Možda i bolje da je plastični-lakši je za prenositi...Za Ikeu ne sumnjam da ima prekrasnih stolića ali i mene muči manjak kvadrata.
    MM ide uskoro u Ljubljanu pa će još vidjeti u baby centru! Ali zaletit ćemo se do Mecatonea...
    Sanjam-nadam se samo da ne zauzima puno prostora?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Shiny - ne nezauzima puno mjesta (56x45 cm) gornja ploca se mice pa nam ispod stoje bojice i papiri a prednost mu je sto se moze rastaviti

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Miha - smajlic se tuce po glavi...bili smo prezauzeti penjanjem na pozornicu a tata i brat su se vec iskrali van pa smo se i mi pozurili

stolici - glasam za Ikeu, imaju vise vrsta i dimenzija, inace:
    drveni - Baby media shop (al cijena too much), Babycentar Slo, bilo je i u Kiki ...
    plasticni - Mercatone (prostor ispod plohe, rastaviti se moze)

danas smo cijelo jutro vani, malo smo se sanjkali,
    bacali po snijegu, i puuuno grudali...
    pa sad hoda po kuci i vice "dudu baci" sto bi trebalo znaciti "grudu baci"

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

cure, meni promaklo - kuda Nelzi putuje? jos sada kad je trudna?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Veronik prvotno napisa
    danas smo cijelo jutro vani, malo smo se sanjkali,
    bacali po snijegu, i puuuno grudali...
    Ajme,ajme..
    Ova moja nema sanse da dotakne snijeg, a kamo li da se gruda.
    Mi doma isto imamo mali stol i stolicu i fotelju i brdo cuda..i to sve stane u fakat malo kvadrata. No sto jest da jest dugo sam kontala kako sve izorganizirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •