kako ste se jučer upisali :? :?
pa upisi su 31.5., 1. i 2. 6. :?
kako ste se jučer upisali :? :?
pa upisi su 31.5., 1. i 2. 6. :?
mi smo odradili lijecnicki (bio je bas ozbiljan razgovor sa mnom o cjepljenju i sa njim neko pregledavanje digni lijevu ruku, desnu nog i upisni test. oni su sami usli sa pedagogicom i valjda nekom uciteljicom, enmam pojma kim (nije se prestavila) u knjiznicu, rjesavali neke testove (one radne liste koje i u vrticu rjesavaju), ispititvalo ih sintezu i analizu-ono tipa k-u-c-a, sta sam rekla i obrnuto da sami rastave na slogove ili slova, i na kraju smo svak sa svojim djetetom usao unutra i komentirao rjeseno.mi smo umeduvremenu ispisali neki upitnik koji je imao po meni najgluplje pitanje svih vremena-kad je djete progovorilo, i jos masu nekih pitanja od emocionlanog do fizickog stanja djeteta, zelis li upisati vjeroanuk, koji jezik i koju smjenu zelis.
enivej, zapisali smo tamo da bi mi jednu uciteljicu pa ako nam uspije (nju su nam ishvalili). rezultati ono gdje je upao u koji razred i koje knjige treba kupiti a koje ce dobiti u skoli ce nam biti 1.7. objeseni na skolu.
eto.![]()
mi smo odradili lijecnicki (bio je bas ozbiljan razgovor sa mnom o cjepljenju i sa njim neko pregledavanje digni lijevu ruku, desnu nog i upisni test. oni su sami usli sa pedagogicom i valjda nekom uciteljicom, enmam pojma kim (nije se prestavila) u knjiznicu, rjesavali neke testove (one radne liste koje i u vrticu rjesavaju), ispititvalo ih sintezu i analizu-ono tipa k-u-c-a, sta sam rekla i obrnuto da sami rastave na slogove ili slova, i na kraju smo svak sa svojim djetetom usao unutra i komentirao rjeseno.mi smo umeduvremenu ispisali neki upitnik koji je imao po meni najgluplje pitanje svih vremena-kad je djete progovorilo, i jos masu nekih pitanja od emocionlanog do fizickog stanja djeteta, zelis li upisati vjeroanuk, koji jezik i koju smjenu zelis.
enivej, zapisali smo tamo da bi mi jednu uciteljicu pa ako nam uspije (nju su nam ishvalili). rezultati ono gdje je upao u koji razred i koje knjige treba kupiti a koje ce dobiti u skoli ce nam biti 1.7. objeseni na skolu.
eto.![]()
1. Oskar (mukica)
2. Duje (ivona)
3. Matija (Daphne)
4. Petra (Pepi)
5. vedran (tatek)
6. M. (Zdenka2)
7. Ema (BusyBee)
8. Borna (Bubica)
9. Antun (a zakaj)
10. Erik (Eci)
11. Petar (tiskar32)
12.Kristian (mala_zombi)
13. Leon (Irena2)
14. Fran (loli - JBT)
15. Jakov (ja_bi_ja)
16. Laura (džez)
17. Marko(Ivke)
18. Andrea(Tanči)
19. Ivan (mamaS)
20. Denis (nadica_b)
21. Mislav (ribica)
22. Daniel (Pliska)
23. toma (vanjci)
24. Dorotea (Ksenčica)
25. Rea (Rene2)
Evo i mi se prijavljujemo ovdje na listicu.
Obavili smo liječnički pregled, vađenje krvi i posjet školi još u travnju, sad svaki dan čekamo da nas pozovu na upise.
Jako se veselimo školi, pogotovo jer je Reina osnovna tik do srednje u kojoj ja radim, još je samo moram upisati u svoju smjenu i sve 5.
Mi idemo na lječnički 05.06. Prije toga moramo obaviti zubara i podignuti karton kod naše dok. Koji stres![]()
Mi smo gotovi, sad samo čekamo upis. M. je bio na testiranju kod TS, u vrtiću i u školi. Bili smo kod zubara, u laboratoriju i kod školske liječnice. Moram ga pohvaliti da se kroz sve to baš uzorno ponašao, tako da mi je, uza sav stres, sve to pružilo puno zadovoljstva. Veseli se školi i mi skupa s njim. Prekrasno mi je to što je već veliki mali dečko i što okreće novu stranicu u životu i što je više nego spreman za to.
Baš kako kažeš Tdenka, imaju tu dozu zrelosti koja točno upućuje na to da nisu više mali mamini dečkići nego da su spremni za novo razdoblje u njihovom životu![]()
I Daniel jedva čeka i jako je uzbuđen zbog svega.
Nakon lijecnickog potrebno je obaviti razgovor s pedagogicom u skoli. Kod nase skole je to organizirano da se kod lijecnika predbiljezis kad zelis u skolu na razgovor s pedagogicom, te ukoliko na taj razgovor poneses i rodni list odmah mozes obaviti i upise u skolu. Tako u nasoj skoli izbjegavaju guzve u ona tri dana kada su sluzbeni upisi. 8)VIPmama prvotno napisa
Mi obavili prosli tjedan lijecnicki (sve OK), a danas, za par sati, je razgovor sa psihologom u skoli. Od one cuvene dileme oko uciteljice (trudnica ili majka 4 djece, znate onu temu ...) dosli smo do toga da cemo spomenuti obje kao zeljene pa cemo onda dalje vidjeti sto i kako.
Sto se samog Vedranovog raspolozenja tice, ja kod nejga ne vidim bas neku posebnu ozbiljnost koju vi spominjete kod vase djece. Na razgovorima (doktorica itd) je OK, kao i dosad, razgovorljiv iako pomalo smeten odnosno s pocetnom tremom koja posliej nestane pa bi onda najradije jos ostao cavrljati ...
... ali zato je doma katastrofa, zbog svih tih promjena (pripreme za oprostaj s vrticem i polazak u skolu), a vjerojatno jos pojacana tekucim obiteljskim problemima (njegova sad zalijecena upala uha i crijevna viroza, moja tek zalijecena viroza, Zrinka koja vec dva mjeseca piski i po 5 puta dnevno u gacice). ispade kakve smo imali posljednjih dana nismo imali vec dugo tako da nam je vec pun kufer svega toga.
S jedne strane razumijem da ja pod pritiskom ... mi doma ne stvaramo nikakvu psihozu oko skole, no u vrticu (ne od teta, vec od druge djece i roditelja, kojima je svaka druga rijec na ustima "skola" i ljepote i strahote koje stizu sa njom) je ludnica potpuna ... s druge strane, ne mogu se ni njim baviti 24 sata dnevno, pogotovo sto je na drugoj strani Zrinka koja ima problema sa odvikivanjem od pelene, pogotovo kakanjem, i posljednjih dana jedva da hoda nego se samo nosa uokolo ... tako da je sad najcesca slika jedno s jedne strane, drugo sa druge, oboje naizmjenicno borbeno i cendrajuce raspolozeni ...
tatek - RAZUMIJEM TE i suosjećam (ista stvar kod nas)
ribica - kod nas se samo dođe jedan od tri dana bez ikakvih prethodnih razgovora, pa mi nije bilo jasno...
Dragi tatek, valjda to V. to mora na svoj način burno odraditi. Ima još vremena do početka škole i odmor je tu, pa će sigurno školu dočekati spreman.
Ocito je da on to mora odraditi i ja cvrsto vjerujem da ce preko ljeta biti bolje, no zato je sad teror s obje strane tako da su roditeljski zivci na teskim kusnjama ...Zdenka2 prvotno napisa
![]()
Vec zaista dugo dugo nisam imao zelju odalamiti ga, no prekjucer, a pogotovo jucer sam morao cvrsto stiskati zube jer je kontrirao na svakoj mogucoj stvari gdje se mogao pruzati otpor, od "obicnog" gnjavljenja Zrinke i pravljenja nereda po kuci pa do drugih najnezamislivijih stvari.
Ako ce te utjesiti, cak i bez bolestina i ostalog i mi imamo uzanih ispada zadnjih dana, a nemamo mogucnosti, iako je jedinica jos uvijek, posvetiti joj se 24 sata.ispade kakve smo imali posljednjih dana nismo imali vec dugo tako da nam je vec pun kufer svega toga.
S jedne strane razumijem da ja pod pritiskom ... mi doma ne stvaramo nikakvu psihozu oko skole, no u vrticu (ne od teta, vec od druge djece i roditelja, kojima je svaka druga rijec na ustima "skola" i ljepote i strahote koje stizu sa njom) je ludnica potpuna ...![]()
ja sam mog poslala s tatom 4 dana na more![]()
Ja se sjecam kad smo se mi upisivali u skolu (davne 1980VIPmama prvotno napisa
) da smo isto isli na razgovor s pedagogicom, ali je to sve bilo coporativno i odradilo se isti dan s upisima (bilo nas je 15 u ucionici i pedagogica nas je zvala jednog po jednog sebi, a u meduvremenu smo crtali svoju obitelj). Stoga pretpostavljam da je to ovdje malo i preventivno (da nema 100 klinaca koje treba procjeniti u 3 dana) vec znatno manje.
Sve u svemu, pristup mi se svidio, a i nije ih bilo 15 u istom trenu vec se sa svakim radilo ponaosob, sto je meni bilo vrlo vazno jer Mis zbog svojih 6 dana u 4. mjesecu ove godine nije bio skolski obveznik, pa mi je to jos vise znacilo![]()
Ja se sjecam kad smo se mi upisivali u skolu (davne 1980VIPmama prvotno napisa
) da smo isto isli na razgovor s pedagogicom, ali je to sve bilo coporativno i odradilo se isti dan s upisima (bilo nas je 15 u ucionici i pedagogica nas je zvala jednog po jednog sebi, a u meduvremenu smo crtali svoju obitelj). Stoga pretpostavljam da je to ovdje malo i preventivno (da nema 100 klinaca koje treba procjeniti u 3 dana) vec znatno manje.
Sve u svemu, pristup mi se svidio, a i nije ih bilo 15 u istom trenu vec se sa svakim radilo ponaosob, sto je meni bilo vrlo vazno jer Mis zbog svojih 6 dana u 4. mjesecu ove godine nije bio skolski obveznik, pa mi je to jos vise znacilo![]()
Heh, a bas je bio uzorno dijete, milo i drago, sad u subotu.Bubica prvotno napisa
![]()
Necu vam opisivati kako sam proveo jucerasnje popodne i vecer s njih dvoje ... nakon 2 sata uzorne igre utroje (MZ je bila na redovnom tecaju) sve je puklo i bilo je "hell comes true" ... :shock:za slijedece dane moram smisliti nekakav drugaciji program, jer se pokazalo da su veceri kod kuce najeksplozivniji trenuci.
Nego, jucer smo odradili razgovor sa pedagogicom i pomalo sam razocaran. Naime, Vedran je u 15 minuta odradio svoje zadatke (OK, primjedba samo da bas ne razlikuje lijevo i deno) i onda smo sa pedagogicom porazgovarali 2 minute stojeci na hodniku dok su vec cekala druga djeca ... ja sam ocekivao da ce biti nesto vremena i za nas i nasa pitanja. :/
Tatek, ja mislim da to tako ide, djece ima puno i nemaju puno vremena za svakog. Naša škola je jako mala, tako da nije bila gužva. Ipak, iza nas je još čekao jedan dječak. Pedagogica je s nama razgovarala možda nekih desetak minuta, od kojih je najveći dio potrošila na to da M. moramo upisati na neki sport. Znaš već, mješavina uvjerenja da je M.-ova darovitost posljedica našeg forsiranja i uvjerenja da takvoj djeci nužno treba sport da bi izbacili višak energije. Uzalud to što sam ja bar pet puta započela rečenicu o tome da M.-a sportska disciplina ne privlači, barem ne zasad. Ali, nisam bila razočarana, jer mi je bilo najvažnije da je M. svoje na najbolji način obavio i da dobije dobru učiteljicu.
veli moja mama: kada bi bar tebi bio tako dobar kao što je meniHeh, a bas je bio uzorno dijete, milo i drago, sad u subotu.![]()
![]()
Tak i moji kažu!Bubica prvotno napisa
![]()
Evo da se i mi nakon dužeg vremena prijavimo službeno kao školarci 2007/2008,
Mi smo obavili laboratorij, zubara i sutra smo naručeni kod školskog doktora na pregled i cijepljenje, a onda čekamo upise!!
Luka se školi jako veseli i iako mi od toga ne pravimo drame moram priznati da je prilično ponosan kad mu netko kaže da će još malo biti školarac.
A sa pitanjima o školi, predmetima, knjigama, školskim zvonom, tjelesnim, torbom, zadaćama....svakodnevno nas bombardira i sa užitkom sluša naše anegdote iz tih ranih školskih dana!!
Mi smo se upisali :D !
Jedan savjet za one koji nisu - ako na rodnom listu ne piše JMBG, treba donjeti i neki dokument na kojem piše!
treba donjeti i neki dokument na kojem piše!
Ili ga napamet znati 8)
1. Oskar (mukica)
2. Duje (ivona)
3. Matija (Daphne)
4. Petra (Pepi)
5. vedran (tatek)
6. M. (Zdenka2)
7. Ema (BusyBee)
8. Borna (Bubica)
9. Antun (a zakaj)
10. Erik (Eci)
11. Petar (tiskar32)
12.Kristian (mala_zombi)
13. Leon (Irena2)
14. Fran (loli - JBT)
15. Jakov (ja_bi_ja)
16. Laura (džez)
17. Marko(Ivke)
18. Andrea(Tanči)
19. Ivan (mamaS)
20. Denis (nadica_b)
21. Mislav (ribica)
22. Daniel (Pliska)
23. toma (vanjci)
24. Dorotea (Ksenčica)
25. Rea (Rene2)
26. Filip (Suzizana)
mi idemo danas na upis, kad ih podignem iz vrtića
I Mihael ce u prvi razred.
1. Oskar (mukica)
2. Duje (ivona)
3. Matija (Daphne)
4. Petra (Pepi)
5. vedran (tatek)
6. M. (Zdenka2)
7. Ema (BusyBee)
8. Borna (Bubica)
9. Antun (a zakaj)
10. Erik (Eci)
11. Petar (tiskar32)
12.Kristian (mala_zombi)
13. Leon (Irena2)
14. Fran (loli - JBT)
15. Jakov (ja_bi_ja)
16. Laura (džez)
17. Marko(Ivke)
18. Andrea(Tanči)
19. Ivan (mamaS)
20. Denis (nadica_b)
21. Mislav (ribica)
22. Daniel (Pliska)
23. toma (vanjci)
24. Dorotea (Ksenčica)
25. Mia (mamomi)
Sve obavili, čak i pohvaljeni! Majci nos do plafona od ponosa na svoju kćer!!!!!!!!!!!!!!
Konacno smo obavili sve (osim cjepljenja), jer sam ga odbila.
U skoli su nam pri upisu dali spiska potrebnog pribora, te upute kako se tijekom ljeta pripremiti za skolu.
Izdvajam: vezivanje vezica na cipelama, jer to nikako ne uspijevamo nauciti.
A doma je opca frka. Do Iv uopce ne dopirem (sto je rezultiralo da jos samo vristim na njega) zato sam ga i dala kod none na otok da dodje sebi, jer pored svih promjena je jos i jaaako umoran. A An je vec poslovicno neposlusna. Na svu srecu su gotovi svi treninzi i tecajevi. Nadam se da ce se vratiti na svoje staro, a i svi jer je zadnja godina svima bila u izvanrednom modu.
Na ovoj listi nas ima, a na sljedećoj nema, zašto ste nas obrisali?Suzizana prvotno napisa
Mi smo se upisali u prvi razred.