Citiraj seni prvotno napisa
Citiraj Alamama prvotno napisa
Citiraj Ancica prvotno napisa
Oprsotite ako padam s Marsa, al mene zanima jel, osim testiranja u skoli, imate razgovor (vi kao roditelji) s ravnateljem/icom da dobijete uvid u tu skolu, njen sistem funkcioniranja i, najvaznije, uspostavite osobni kontakt s njim/njom?

Ancice ne kuzim zasto bas ravnateljica? Zašto ne recimo pedagoga? Poznavajuci neke primjere mozda je bolje ne upoznati ravnatelja
pa valjda zato, sto su ravnatelji na neki nacin odgovorni za politiku i nacin vodenja skole. cini mi se da je to vani uobicajno. i cini mi se da je ta funkcija manje administrativna, a vise onako sadrzajna u smislu postavljanja pedagoskih i inih okvira. mozda je to malo drukcije nego u hrvatskoj.
Da, zato sam ja mislila na ravnatelja. Ravnatelj je taj, po mojem iskustvu (al ono je zasnovano na ne-hrvatskim sistemima, istina), koji vodi skolu, odgovoraj je za kreiranje i provodenje njene politike, odgovoran je i vodi cijeli tim (ukljucujuci pedagoga/icu, ucitelje/ice, knjiznicare/ke, spremace/ice, kuhare/ice, administratore/ice itd.), brine se za budzet i provodenje administracije itd.

U takvom kontekstu, mene kao roditelja najvise zanima dobiti info, ili barem vibre, po pitanju ovih prvih stavaka.