evo, sve jasno iz subjekta. dakle, još ništa![]()
kog da zovem i pitam? jel još nekom tako?
ljuta saaaaam. em crkavica, još i kasni. uffffff!
evo, sve jasno iz subjekta. dakle, još ništa![]()
kog da zovem i pitam? jel još nekom tako?
ljuta saaaaam. em crkavica, još i kasni. uffffff!
Meni kasni isto.A mene zanima,ovaj novi dječji za koji smo davali zahtjev,jeli bi to sad trebalo doći ili idući mjesec?
i meni... 400 kuna manje nego prošli mjesec![]()
manje radnih dana u mjesecu, šta li :?
to sam već čula-izgleda.Mayaa prvotno napisa
sad ću se razbjesnit pa bolje da šutim![]()
meni stigla u punom iznosu 8)
možda ima veze s tim kako se obračunava vama plaća, meni je plaća fiksna bez obzira koliko je radnih dana u mjesecu
Ako vam je i plaća kod poslodavca varirala iz mjeseca u mjesec, onda je to normalno i za naknadu, što ovisi o broju radnih dana.
I moja je plaća za veljaču blaga katastrofa, ali to sam i očekivala. Zato za 23 radna dana dobijem 600 kunića više.
Tako mi je bilo i sa naknadom u prvom dijelu. U drugom je bilo 1600 kuna.
kakve to veze ima sa plaćom i poslodavcem :?
mislim da je naknada fiksna po danu pa puta broj radnih dana :/
Cure u kojim bankama imate račune? Meni još nije ništa stiglo u Zagrebačku.
A vi koje ste dobile manje love, dali ste imale prvi dio rodiljnog maksimalnu naknadu?
Pa, ako bolje pogledaš, vidjet ćeš da sve vrtim oko broja radnih dana u mjesecu: i plaću i naknadu.Mayaa prvotno napisa
![]()
točnije, broj radnih sati u mjesecu,AdioMare prvotno napisa
jer se uzima prosjek u zadnjih 6 mjeseci i djeli sa brojem sati i onda dobijete iznos po satu,
pa iznos po satu puta broj radnih sati u tom mjesecu = naknada,
naravno ako nije veća od maksimuma, ako je, onda je uvijek ista...
nešto se baš i ne kužimo![]()
na ovo sam mislila. ali kakve onda veze ima jel mi plaća kod poslodavca varirala ili nije :?točnije, broj radnih sati u mjesecu,
jer se uzima prosjek u zadnjih 6 mjeseci i djeli sa brojem sati i onda dobijete iznos po satu,
pa iznos po satu puta broj radnih sati u tom mjesecu = naknada,
naravno ako nije veća od maksimuma, ako je, onda je uvijek ista...
okrpe ti tamo neki prosjek i onda je samo broj sati u mjesecu bitan. naravno, nije broj radnih dana u svakom mjesecu isti, tako ni naknada nije ista.
jel sad dobro?![]()
Ma, nema. To je bilo samo za usporedbu zbog broja radnih dana.Mayaa prvotno napisa
Ni ja. Ne znam jel isto isplaćuju komplikacije? Ovo mi je prva.pužić prvotno napisa
da. isto. samo provjeri jesu doznake stigle na vrijeme.LeaB prvotno napisa
e ako moje nisu na vrijeme - odnijela sam ih prošli mj. 12. (dr. mi je dala dosta rano i još se pribojavala da ovi ne polude na HZZO, jer inače se nose između 20-25. u mj.)valjda će biti ok...
LeaB prvotno napisa
a, ne![]()
komplikacije su oko 25-og.
meni u zabi budu prije 20. togMayaa prvotno napisa
Eto, meni danas sjela u punom iznosu u Zagrebačkoj banci.
A je nam iznos, nemoš ni račune platit!Irchi prvotno napisa
![]()
No veseli me ipak da je sjelo, idem sutra do bankomata.![]()
A šta`š, vidiš kako se čovjek prilagodiiki prvotno napisa
, i od te državne crkavice sam naučila preživjeti 8) . Kad se vratim na posao neću znati kud s nofcima
, a nije da imam neku plaćurinu.
Ja sam primila danas naknadu i to 500 kn manju od očekivane... zvala sam u HZZO i rekli su mi da je to zbog manje radnih dana u mjesecu, pa da će biti bolje slijedećeg mjeseca. Živi bili, pa vidjeli...
ja se isto sokirala danas ,em je kasnila, em je dosla manje 300kn i jos iduci mjesec padam na 1663kn ,strasnoooooo![]()
znači da očekujem manju naknadu!?
cure pa koliki vam je inače prosjek naknade?meni je 2600 i koliko ja sad ovaj mjesec mogu očekivati da ću dobiti,sad neću moć dočekat da sutra odem na banku
Evo je i meni sjela danas. Uvijek ista, u lipu. :? (Mislim, prvih 6 mjeseci uvijek ista, sada drugih 6 mjeseci manja ali opet uvijek ista.)
ja dobila jučer, svoju prvu i iako su mi na hzzo rakli da ću imati max.(ja se nadala, obzirom da sam na bovanju bila od 8.2. oko 3600-3800 kn)no sjelo samo 2600 kn :shock: .
meni jučer na zabu sjela prva isplata za komplikacije (na bolovanju sam od 05.02.)
Meni je u RBA prekjučer uredno sjelo 2500 kn (prva naknada za drugih 6 mjeseci) , a zadnja 2 mjeseca sam dobivala i nešto preko 4250kn :?
meni je sjelo jucer ali 300, kn manje!
Koji uzas!i tako dobijem mizeriju pa mi i od toga uzmu dio grozno!
Znam kako se i vi ostale osjecate![]()
![]()
Zadrugih 6.mjeseci to je najvisa moguca naknada!martinaP prvotno napisa
![]()
a šta nije maksimum 4250 knmartinaP prvotno napisa
meni je naknada kasnila jedan dan i sjeo mi je puni iznos
ima li negdi pravnica da rašpunta ovo :?
po logici one koje dobijaju minimum ili maksimum bi trebale dobit puni iznos. a one koje dobijaju neki iznos izmeđ toga nastradaju. ono, kad okrpe prosjek i ako je taj prosjek velik svejedno je množe li ga sa 20 ili sa 23 dana npr... uvijek ispadne 4250. bar tako mislim... jesam li u pravu?
dajte mi neki broj HZZO, u ZG, za prituzbe korisnika, ili za upite korisnika?
za porodiljnu naknadu, ne za komplikacije, pliz
Meni prekjučer sjele dvije čudne cifre, koja je svaka zasebno premala, a zbrojene prevelike![]()
Uglavnom, zovem ja sad HZZO i kažu mi, pošto mi je 12.02. prošlo 6 mj, odn. ušla sam u drugu polovicu porodiljnog, prva cifra mi je sukladni dio od 4250,00 za razdoblje do 12.02., a dugi dio mi je sukladni dio od 2500,00 za razdoblje poslije 12.02.
Ako ćete imati sličan slučaj. Jer ja sam bila malo zbunjena
Branka, svi smo to prošli.
Zrinka, pitaj Tiwi ona je jedan mjesec s njima vodila bitku jer su joj jednostavno zaboravili uplatiti naknadu :shock: .
ok![]()
ok![]()
Kod mene isto, 7,28 kn preko 4.250. Ko će ga znati!martinaP prvotno napisa
Inače, prekjučer mi sjela naknada, tj. kao kod branke, 2 "vrste".
Pa je maksimum 4250, a moje 2 zadnje naknade za prvih 6 mjeseci su bile 4255 i 4259 kn. Mislim, tih par kuna zbilja ništa ne znači, ali mi je bilo čudno jer je iznad 4250.anjica prvotno napisa
Pa to vam je ono povišenje nakada zbog zaokreta u pronatalitetnoj politici.
evo ovako,
onima koji imaju prosjek preko 4250 (a prosjek čine iznos radnog sata pomnožen sa brojem radnih sati u tom mjesecu) dakle, ako je unatoč tome što je mali broj radnih sati u veljači nekome prosjek preko 4250- on će dobiti punu naknadu, isto tako ako se radi o drugih šest mjeseci- dobiti će puni iznos za drugih šest mjeseci!
Oni koji su na minimalcu- također dobivaju puni iznos jer je to zakonom propisani minimum i nema veze sa "cijenom2 radnog sata!
svi koji su između, jednostavno množe broj radnih sati u njesecu sa iznosom radnog sata i dobiju iznos naknade za taj mjesec,
zato i nije nakdnada uvijek ista jer neki mjesec ima više a neki manje radnih dana, a time i radnih sati!
Cijena radnog sata je izračunata na temelju one liste koju ste nosile - dakle na temelju prosjeka zadnjih šest plaća!
eto,
nadam se da je sad jasno i da sam pomogla!!!!![]()
viš viš pogodila jaMayaa prvotno napisa
![]()
nego jel ima netko iz vlade ovde pa da me zaposli![]()
Ajme, ne mogu vjerovat!!! A ja mislila da mi smanjili porodiljni!Mayaa prvotno napisa
![]()
A kako onda računaju naknadu za drugih šest mjeseci.Meni je sat 13,74 kn. Da li ću dobijati onu minimalnu.Do sada sam dobijala između 2100-2400 ovisno o broju dana.
to ti mene pitaš ko stručnjaka![]()
valjda da, ispod minimuma ne mogu ić :/
Ja mislim da ćeš i dalje dobivati kao do sada, znači 2100-2400 kn, jer dobivaš iznos svoje plaće, a najviše 2500kn .nikolicc prvotno napisa