Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: vodene kozice kod cijepljene djece !?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno vodene kozice kod cijepljene djece !?

jel netko imao kozice unatoc cijepljenju protiv kozica?
    mi smo se lani u ljetu cijepili protiv kozica varilixom i jutros su se cure osule.. u vrticu valadaju koze...
    osip je ispupcen ko pristic , oko njega je crveni krug na kozi, svrbi, i di koja ima mali mali vodeni vrh , no puno puno manje su od uboda komarca recim, bas ko pristic... ,
    imaju samo po trupu i rukama...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je prijateljica rekla da je dijete njene poznanice isto dobilo - s time da se radi o djetetu cijepljenom u Americi

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja sestra je cijepila svoje klince. Kad je Lucija sa 1,5 godinom dobila kozice, oni su od nje dobili neki skroz blagi oblik.

To ti je dobro, jer ih sad ne moraš docjepljivati u kasnijoj dobi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:? A otkud ti to?
    "Zaštita" cijepljenjem je isključivo pravne naravi (vidljivo iz gornjeg posta) i nema majci izbjegavanja cijepljenja kad postane obavezno.

Kroz povijest je bilo hrpetina filmova katastrofe u kojima samo jedan lik na kraju preživi, jer jedini ima pristup nekakvom eksperimentalnom cjepivu. Stvarnost je zapravo drastično različita od takvih filmova i puno je vjerojatniji završetak u kojem glavni lik - popuši zarazu, a velika većina čovječanstva se nikad niti ne zarazi.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A otkud ti to?
    "Zaštita" cijepljenjem je isključivo pravne naravi (vidljivo iz gornjeg posta) i nema majci izbjegavanja cijepljenja kad postane obavezno.
    ha??? :? :? nis te ne kuzim?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Paaaa... Za neka cjepiva koja se nastoje probiti na tržištu možeš dobiti postotak zaštite (o ostalima nema baš nikakvih upotrebljivih informacija), a to znači da će se u odnosu na kontrolnu skupinu ZARAZITI samo nekakav postotak cijepljene populacije. Pri tome se promatra populacija, a ne okolnosti.
    Zgodno je razmisliti o okolnstima. Recimo, hodajući posred autoceste imaš nešto veću vjerojatnost da te trkne auto nego kad hodaš po šumi.
    U slučaju izlaganja velikom riziku, bilo koji postotak zaštite koji vrijedi za opću poplaciju pada na nulu i - slijedi zaraza.

Kad se radi o obaveznom cjepivu, prilično je velika vjerojatnost da ćeš izbjegavanjem cijepljenja imati velikih problema na svakom koraku, a svi problemi su pravno nametnuti i potpuno jednosmjerni. Dakle, ako ne cijepiš dijete - nema upisa u vrtić, ali ako dijete radi cijepljenja pretrpi nepopravljivo tjelesno oštećenje - nećeš dobiti nikakvu naknadu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M. se je cijepio protiv koza s 3,5 godina. Za to smo se pripremali više od mjesec dana, a nakon što je cijepljen još smo pazili da ne dođe u kontakt s bilo kakvom infekcijom još oko mjesec dana. Kad su u vrtiću svi dobili kozice, samo on nije dobio ni najmanju naznaku te bolesti.
    Prilikom cijepljenja smo upozoreni da sav stečeni imunitet u životu može oslabiti ili nestati uslijed čestih uobičajenih prehlada i infekcija, bilo da je stečen preboljevanjem ili cijepljenjem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali ako dijete radi cijepljenja pretrpi nepopravljivo tjelesno oštećenje

Davore, a ako pretrpi tjelesno oštećenje zbog necjepljenja, ili umre??
    Kak bi se uspio nositi sam sa sobom?
    Mislim, znam da se to ne može dogoditi zbog kozica, ne morate mi to objašnjavat, ali ima i drugih bolesti.

A ovo sa kozicama se događa da djeca koja su cjepljena obole isto kao što ljudi koji prebole kozice mogu ih opet dobiti u blažem obliku.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf otisli svi s teme
    ja znam da mogu dobiti iako su cijepljene a zato me i zanima kako je to izgedalo kod cijepčjenje djece
    cijepljenje je moj izbor bio i nije mi zao , cak ni ako su dobile kozice, dapace jer ako su to kozice ,ja sretna jer bi to trebao onda biti turbo blagi oblik :1
    a sto bi mi i bio cilj , ili da ih ne dobe ili da dobe blagi oblik i sve smo rijesili

ja nisam clan virtualnog plemena protiv cijepljenja i ja sam za cijepljenje
    ali me zanima dal su to kozice i iskustvo procijepljenih

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, moraš do pedijatra.

U našem vrtiću je bila epidemija, i baš mi je jedna mama rekla (jer smo imali radionicu) kako je odvela dijete doktoru, koji joj je rekao da je osip a ne kozice (poslije se pokazalo da su kozice).

Ja svoju djecu nisam cijepila protiv kozica i oboje su imali vrlo blagi oblik bolesti

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma idu kod doka, al to je to, pitanje dal ce ih prepoznat ne izgledaju klasicno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad sam ja bila mala i dobila kozice, doktorica je moju mamu uvjeravala da imam uši. Tak da ja provjeravam sve što mi kaže pedijatrica.

"Davore, a ako pretrpi tjelesno oštećenje zbog necjepljenja, ili umre??
    Kak bi se uspio nositi sam sa sobom?
    Mislim, znam da se to ne može dogoditi zbog kozica, ne morate mi to objašnjavat, ali ima i drugih bolesti. " (Ne znam kopirati. )
    Što se toga tiče, u enciklopediji piše da su kozice bolest s neizvjesnim tijekom bolesti i da su pogodne za razne komplikacije i druge infekcije.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    Mislim da je dokica gledala vrat i ust, i nama ih je odmah prepoznala

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kozice bolest s neizvjesnim tijekom bolesti i da su pogodne za razne komplikacije i druge infekcije.
    tocno ,zato smo se mi i cijepili , sve oko nas neki grozni slucajevi s visokom temp. i dugotrajen, sruseni imuniteti ... ni kozice danas izgleda nisu sto su nekada bili... mene ih je bilo uzasno uzasno strah tako da mi cjepivo daje nadu u blagi tijek bolesti ako su nam i sudjene

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kozice bolest s neizvjesnim tijekom bolesti i da su pogodne za razne komplikacije i druge infekcije

Zivot je takodjer pojava s neizvjesnim tijekom.

Ja zivim u uvjerenju da su kozice opasne za djecu koja imaju kompromitiran imunitet (bilo da to mi, kao roditelji, znamo ili ne), u najvecem broju slucajeva, s vrlo izvjesnim tijekom i tek vrlo rijetkom komplikacijom. Govorim za kozice kod djece. Kod odraslih je sasvim druga prica.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    Jeste bili, sta kaze dr.?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... ni kozice danas izgleda nisu sto su nekada bili...
    Zanimljivo.. jucer sam s frendicom pricala o kozicama i dosle smo do identicnog zakljucka, ali u suprotnu stranu - da su puno blaze nego nekada, krace traju i s manje popratnih tegoba. (naravno, to zakljucujemo iz iskustva djece oko nas i nase djece)
    Jedini primjeri komplikacija za koje sam ja cula su kod djece koja su dosta dugo prije nego su pokupila kozice bila bolesna ili su opcenito bolezljiva .. pa sam laicki zakljucila da im je imunitet opcenito slabiji/optereceniji.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Zanimljivo.. jucer sam s frendicom pricala o kozicama i dosle smo do identicnog zakljucka, ali u suprotnu stranu - da su puno blaze nego nekada, krace traju i s manje popratnih tegoba. (naravno, to zakljucujemo iz iskustva djece oko nas i nase djece)
    Jedini primjeri komplikacija za koje sam ja cula su kod djece koja su dosta dugo prije nego su pokupila kozice bila bolesna ili su opcenito bolezljiva .. pa sam laicki zakljucila da im je imunitet opcenito slabiji/optereceniji.
    H je neposredno prije kozica imala onu trodnevnu groznicu (rozeolu). Zato su joj valjda kozice i tako jako izbile, to je bilo strahota...preko 300...svuda...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Je, život je pojava s neizvjesnim tijekom, ali izvjesnim krajem.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je isto zanimljivo kako se ljudi boje kozica. Ja sam se baš nadala da će ih moji dobiti prije škole i jesu, i bile su blage. Ali baš iza bolesti je K. imala rođendan i puno ljudi nije htjelo doći k nama bojeći se zaraze. i imali smo cijele peripetije oko proslave.

A i naša pedica je komentirala da su obično simtomi blaži kod manje djece.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ga-imamo kozice, nije bila sigurna al misli da ipak jesu jer neke imaju vodeni vrh , jedna ima po tijelu druga po nepcu ... to nije od danas, izbile su i l i z. u nedjelju, po gdi koja, jucer su l. vec nestale s tijela i par ih ima na ledjima dok su se z. po trupu danas ujutro namnozile,.,... danas bi nam bio drugi dan nadam se da ce tijek ostat b lagi kao i do sada

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je jedini bed "naših" kozica bio taj da nismo mogli van. Srećom, oboje su h imali u isto vrijeme ali tih 12 dana zatvoreni u kući postali smo poluludi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi nismo bili vani od subote do ponedjeljka - prvi dan jer ju je jako svrbilo i bilo me strah da joj odjeca ne nadrazi koze, u nedjelju su nam dosli klinci na kozica parti jer je trebala slaviti rodjendan koji smo na kraju odgodili i pozvali one koji su preboljeli ili zele dobiti koze od nas, u ponedjeljak je bilo lose vrijeme. Danas, cetvrti dan, bile smo na trznici i u djiru jer se ona sasvim dobro osjeca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lunahor, cestitam na kozicama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

...... Danas, cetvrti dan, bile smo na trznici i u djiru jer se ona sasvim dobro osjeca.
    Ma koga briga za druge kada je nama dobro.

Početno

i meni su rekli da se moze van cim nema novonastalih "pristica"
    rekli mi na hitnoj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    ...... Danas, cetvrti dan, bile smo na trznici i u djiru jer se ona sasvim dobro osjeca.
    Ma koga briga za druge kada je nama dobro.
    Ma da bibai, isle smo gradom i pljuvale i ljubile sve redom. Bile smo u parku punom djece i skocile do vrtica, pozdraviti frendove. Jer svi koji rade iole drugacije su vrlo neodgovorni i glupi i bas ih briga za ostale.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trebale ste se zakljucat u podrum i svako vece spalit kontaminiranu odjecu prije spavanja.

oprostite, nisam mogla zadrzat prstice.
    primijetila sam da ja osobno, s obzirom da radi u nazovimo to informatickoj industriji uvijek mislim da su svi ljudi informaticki pismeni, jer uglavnom svakodnevno kontaktiram s takvim osobama. naaaaravno da je to jakodaleko od realnosti, ali zbog toga sto sam u to osobno ukljucena, ne mogu razluciti jasno koliko je to doista daleko od stvrnog svijeta.
    tako vjerojatno i lijecnici uvijek misle da su "svi" bolesni ili da mogu svakog casa obolit, bez obzira sto to bas i nije tako.
    mislim da je to jednostavno posljedica okruzenja u kojem zivimo ili radimo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo mi smo isto razmisljali o cijepljenju jer mi je m. bila krenula u vrtic bas kad smo dobili jos jednu bebu, ali dok sam se ja premisljala i skupljala argumente za ili protiv cijepljenja, oboje su oboljeli.

m. je dobila neki skroz blagi oblik, malo tockica, takoreci bez temperature, u ponedjeljak su joj izbili prvi pristici, u nedjelju smo vec bili na sljemenu.
    d. je kao tromjesecna beba prosao znatno gore, imao je temperaturu i puno, puno tockica narocito na glavici ali isto je proslo brzo i bez ikakvih komplikacija.

dakle, sad da mogu birati opet ih ne bih cijepila, narocito curu, da ne mora kasnije u zivotu razmisljati o docijepljivanju, komplikacije u trudnoci itd.itd.

ja sam ih osobno preboljela u tridesetoj i od te bolesti mi je gori bio jedino prvi porod, stvarno strasno.

inace mi je jedna prijateljica iz skotske rekla da kod njih kad neko dijete oboli od kozica onda naprave djecji tulum tako da ih i drugi skupe. to mi se tad cinilo okrutno ali sad mislim da je to zapravo super ideja. dakle ako vec ne cijepiti onda ih zaraziti dok su mali. jer djeca ih stvarno lako prebole i komplikacije su vrlo rijetke, a kod odraslih je to ozbiljna bolest.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Priznajem, povremeno pretjerujem.

Ipak, uvijek polazim od sebe. Ja sigurno ne bih bila sretna da sam trudna, neimuna i slučajno zaražena na tržnici.
    Ja sam svoje koze zaradila sa 25 tko zna gdje i od koga. Možda od nekog tko se dobro osjećao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja cura trenutno ima kozice, stalno se dobro osjeća al ne idemo vani. Kad smo išli kod pedijatrice nismo se smjeli ni približit čekaonici nego u sobu izolacije, a daleko od toga da bismo ljubili i pozdravljali ostale. Zarazna bolest je zarazna bolest, ma kako se bolesnik osjećao..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

j-e-e-z

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Moja cura trenutno ima kozice, stalno se dobro osjeća al ne idemo vani. Kad smo išli kod pedijatrice nismo se smjeli ni približit čekaonici nego u sobu izolacije, a daleko od toga da bismo ljubili i pozdravljali ostale. Zarazna bolest je zarazna bolest, ma kako se bolesnik osjećao..
    ovako i mi, i to je OK - tko želi da mu djeca uhvate kozice može to izvesti na bilo kojem drugom mjestu osim pedijatrijske čekaonice

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa L. ide u vrtic curica koja je dobila kozice, a bila je cjepljena (a cini mi se da ih je imala i njena isto cjepljena sestra)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A mi smo prosle godine u parku sreli djevojcicu koja je imala kozice. I mama kaze da je pedijatrica rekla da vec cca treci dan nakon izbijanja kozica one nisu zarazne. Jel tocan podatak?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    A mi smo prosle godine u parku sreli djevojcicu koja je imala kozice. I mama kaze da je pedijatrica rekla da vec cca treci dan nakon izbijanja kozica one nisu zarazne. Jel tocan podatak?
    Mi smo dobili informaciju da nije zarazan kad se počnu sušiti mjehurići, ali od pedice smo dobili zabranu sedam dana ići van (pa smo onda pokupili upalu oba uha i grla, pa je dobio antibiotik i prestao jesti i dugo mu trajao oporavak; same kozice nisu bile prestrašne).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kopiram sa stranice zavoda za javno zdravstvo:

KAD JE OBOLJELA OSOBA NAJZARAZNIJA?
    Osoba inficirana virusom Varicella-zoster najzaraznija je za svoju okolinu dva dana prije pojave simptoma bolesti do 5 do 6 dana od izbijanja osipa, odnosno za vrijeme izbijanja vodenih mjehurića po koži, a to u pravilu nije duže od 10 dana.

Polazak u školu ili vrtić moguć je nakon prestanka izbijanja novih mjehurića, odnosno nakon što se svi mjehurići ne pretvore u kraste. Oporavak u djece predškolskoga i mlađega školskog uzrasta u pravilu je brz te izostanak iz škole ili vrtića nije duži od 14 dana.

I zato ja svoju djecu kada su imali kozice nisam vodila van, a i kod pedice smo bili u izoliranoj sobi

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_pox
    A person with chickenpox is contagious from 1-2 days before the rash appears until all blisters have formed scabs.

isto kaže i http://www.kidshealth.org/parent/inf...icken_pox.html

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lunahor, cestitam na kozicama
    hvala
    zadovoljna sam jako s nasim kozama
    daklem l. ih ima par po nogama i par po vratu i prsima i jednu na nepcu, ne svrbe i nema danas novih ... vise neamju ni vodene cepove i imam osjecaj da se odmah suse i povlace...

z. ih ima do 30, najvise po rukama, vratu i prsima, takodjer ne svrbe , svrbile ju ujutro , namazala ih lavandom od aromatice, i prestalo, isto nema danas novih, i povlace se i suse... izgledaju ko stari ubodi komaraca (5-6 dana stari) ...
    da nisu zacepljeni nosevi ovo ne bih ni registrirala
    jako sam zadovoljna sto smo se cijepili i razvila se najbolja moguca verzija za buducnost, preboljeli smo ih a ni ne znamo da ih imamo - za sada
    nadam se da ce tako i ostati
    danas vise nema mjehurica...

ako danas nema novih to bi onda bilo to ? u odnosu na izbijanje,?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    inace mi je jedna prijateljica iz skotske rekla da kod njih kad neko dijete oboli od kozica onda naprave djecji tulum tako da ih i drugi skupe. to mi se tad cinilo okrutno ali sad mislim da je to zapravo super ideja. dakle ako vec ne cijepiti onda ih zaraziti dok su mali. jer djeca ih stvarno lako prebole i komplikacije su vrlo rijetke, a kod odraslih je to ozbiljna bolest.
    Prije 1. razreda prebolila sam ospice, šarlah, rubeolu i zaušnjake i svaki put su k meni dolazila djeca iz susjedstva po "svoju dozu virusa". Nismo organizirali tulum, ali bi klinci proveli kod mene sat-dva ne bi li se zarazili. Ne znam koliko je bilo uspješno, ali znam da je i moja mama uporno slala mlađeg brata u susjedstvo po "bolest", a on nikako da se zarazi. Tek je puno godina kasnije skužila da je on bio cijepljen protiv dječjih bolesti.
    Kozice sam dobila sa 30+ od sina predškolca i tijek bolesti mi je bio kao i njemu - 2 tjedna bez ikakvih komplikacija. Iz mog kartona smo skužili da sam i kozice imala kao 4-mjesečna beba, ali u vrlo blagom obliku koji me očito nije učinio imunom.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zar vi mislite da vas cjepivo štiti cijeli život i da ćete se docjepljivat dovijeka?!
    Baš kad cjepivo protiv kozica prestane djelovati, onda ih je najopasnije dobiti-u bilo kakvom obliku!!
    Moj rođak je umro od kozica koje je dobio od svoje četverogodišnje kćerkice, u svojoj 30 i nekoj godini! Pojavile su se u blagom obliku i bilo ih je samo par komada vani na koži-ostalih par su izašle na plućima!
    Radije bih da mi ih dijete preboli dok je dijete, nego kasnije! Cjepivo ne dolazi u obzir!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam ih dobila u 1. srednje i bile su jako blage, ne znam jesam li ih preboljela i kao mala (ospice jesam)
    eto, imala sam sreću

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •