Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kako naučiti dijete da jede svojim rukama?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Kako naučiti dijete da jede svojim rukama?

Andrija ima 14 mjeseci, super papa, sve 5, ali... Jede isključivo kad ga hranim žlicom. Nema šanse da sam pojede komad kruha, perec, keks, komad voća. Igra se s tim i baci, ili hrani mene . Sve ostalo trpa u usta (plastiku, igračke, ključeve), sve osim hrane.

Ima li tko ideju kako da ga potaknem da žvače npr. koricu kruha?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

draga Martina, i ja se priključujem tvom upitu...
    ...istina, moram priznati bilo je momenata kada je Roko htio nešto samostalno pojesti, a i tete u vrtiću kažu da oni ponešto klopnu sami, ali doma...??!! :shock:
    No way, sve baca okolo ili samo brlja sa žlicom po zdjelici, tanjuriću...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Kako naučiti dijete da jede svojim rukama?

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Andrija ima 14 mjeseci, super papa, sve 5, ali... Jede isključivo kad ga hranim žlicom. Nema šanse da sam pojede komad kruha, perec, keks, komad voća. Igra se s tim i baci, ili hrani mene . Sve ostalo trpa u usta (plastiku, igračke, ključeve), sve osim hrane.
    Ovako je kod nas bilo neko vrijeme, zezali smo se da je jedini način da neku hranu sam stavi u usta taj da mu je pustimo na podu Ne znam ni sam kako, ali odjednom je krenuo, ima već dosta vremena. Ono što nam pali s novom hranom je to da stavim komad u svoja usta i zamašem mu s tim, a onda mi on to uzme i pojede.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo isto u početku imali problema sa tim. Sve završavalo na podu.
    Ali odjednom je počeo nešto trpati u usta, odnosno kak je krenuo u jaslice.
    Sve više i više je jeo i bolje naravno onda je došao u fazu kada se više nije dao hraniti a nije baš znao sam.
    Moš si mislit hrane je bilo svuda u početku, ali je napredovao.
    I sa godinu i pol više se uopče nije dao hraniti.- Nedo bog da bi nešto uzeo iz tuđe ruke.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi ga uopce nismo ucili.

jeo je dosta rano one rizine kuglice sam, onda dugo vremena nista, tek sad je poceo jesti sam komade hrane. ali jos uvijek ga hranim na zlicicu, ejr on ovako izbire samo neke namirnice, a kad mu ja izmijesam i usitnim onda pojede sve.

i tek sad je poceo jesti voce rukom. prije bi samo gledao sto je to i odmah bacio.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

rizine pahzljice, mekii, suho sitno voce....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a da pokušaš joj pokazati svojim primjerom tako da joj daš rukom (a ne žlicom) hranu i da jedeš nešto s rukama (bez pribora)
    da vidi da je to ok i da se može i tako

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi Lolu nismo učili, ona je sam krenula, najprije je počela rukama tamaniti palentu, sada je već usavršila tehniku pa i juhu može jesti rukama.

Ista stvar je i sa žličicom/vilicom: kada je pokazala zanimanje za isto dobila je u ruke, par dana je u kuhinji bio svinjac, sada (gotovo dvije godine) hoće i nožić.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MArtina, pereci, kruh, keks... to je dosadno! ne ostavlja tragove!

stavi ti ispred njega tanjur sa palentom i jogurtom (vrhnjem ili što mu već daješ), pa da vidiš kad počne mijsiti i lizati prstiće.mi, nasreću, nismo imali tkvih problema: otkako je sa 8 mjeseci dobila breskvu u ruke, ... gotovo da je prestalo naše hranjenje, osim juhe i "žlica - jela"

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    a da pokušaš joj pokazati svojim primjerom tako da joj daš rukom (a ne žlicom) hranu i da jedeš nešto s rukama (bez pribora)
    da vidi da je to ok i da se može i tako
    Zna ona da se može tako, ali hrani mene . nedavno je jedan keks ipak gricuo, sav se stresao i rekao "gak" i bacio.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    stavi ti ispred njega tanjur sa palentom i jogurtom (vrhnjem ili što mu već daješ), pa da vidiš kad počne mijsiti i lizati prstiće.mi, nasreću, nismo imali tkvih problema: otkako je sa 8 mjeseci dobila breskvu u ruke, ... gotovo da je prestalo naše hranjenje, osim juhe i "žlica - jela"

Jogurtom se radi nered po hranilici, a onda mi pruži ruku i čeka da obrišem. Dok ne obrišem, nema daljnjeg papanja.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

jel jede s vama? Doki od kad sjedi s nama , tj ima obroke kad i mi, zahtjeva da jede žlivom/vilicom. i sve stigne do usta uz minimalno proljevanje :shock: . osim bistre juhe, ali griz, pulenta sve uspješno.
    probaj dati koricu kruha i maknuti se od nje i ne šljiviti. možda krene ko s igračkama pa skuži šta je.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kad jede s nama, hoće pribor (žlicu, vilicu, tanjur), ali ne hranu. Uopće nikad nije pokazao interes za hranu koju mi jedemo (tipa da mljacka ili slično).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Zna ona da se može tako,
    :shock:

On, naravno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke