Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: zagrebacki model stanogradnje

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zagrebacki model stanogradnje

kakvo je vase misljenje o zagrebackom modelu stanogradnje?
    znate li ista o kvaliteti stanova koji ce se graditi?
    cujem da je jako velika navala (pokusali smo se predbiljeziti u zane nekretninama, ali oni vise ne primaju predbiljezbe zbog guzve!?).

gledala sam nacrte naselja na webu i ne cini mi se lose zamisljeno naselje.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zovi i druge agencije, ili još bolje pošalji im mail, pa ćeš imati pismeni dokaz da si se pokušala prijaviti. Ako te ne prime obavezno zovi Zagrebački holding i žali se.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kojim se agencijama može prijaviti i šta tamo (u prijavi) napisati?
    Zna li netko?

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podaci o agencijama se nalaze na
    http://www.zagrebackiholding.com/Default.aspx?tabid=383

Zapravo se moze dobiti vrlo malo informacija. Tu i tamo cujem da se netko prijavio i se da npr. na jedan stan prijavljuje cak 300 ljudi!
    Naravno da ce mnogi otpasti kod uvjeta i kod kreditne sposobnosti.
    Mene stvarno zanima kakva je kvaliteta te gradnje.
    Ima li netko iskustvo s POS-om i kvalitetom? Navodno su te dvije stvari gotovo identicne.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo se prijavili za stan od 84 kvadrata ( imali smo ih par na izbor) i ženska u holdingu nam je rekla da smo (tada) bili jedini zainteresirani za taj stan. Uglavnom je velika potražnja za malim stanovima.
    Glupo je da neznamo kako izgleda zgrada gdje je taj stan, na papirima sa tlocrtom stana je i tlocrt zgrade i meni totalno neprepoznatljiv na onoj njihovoj maketi naselja. :/

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dal je dovoljno poslati mail? Mislim, da poslije ne kažu da ništa nisu dobili. :/
    Jeste li vi išli osobno u agenciju da vam pokažu stan i nešto potpisali?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I da, čula sam da je cijena porasla. Koliko je sada kvadrat?
    (zovem stalno ali nikako da dobijem vezu)

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Dal je dovoljno poslati mail? Mislim, da poslije ne kažu da ništa nisu dobili. :/
    Jeste li vi išli osobno u agenciju da vam pokažu stan i nešto potpisali?
    Nije. Trebas doci u agenciju i pogledati nacrte, odluciti se za jedan stan i "iskazati interes" tj zapisu tvoje ime, prezime, adresu i br.telefona uz taj stan. Tako do kraja mjeseca. A onda ce se sloziti lista prava prvenstva, do 14.4. prema tome tko ima vise uvjeta. Koliko znam, prednost ce imati mladi, pa onda s djecom, prva nekretnina, kreditna sposobnost isl.

Nije istina da ima 300 ljudi na jedan stan, to su opet tipicna hrvatska pretjerivanja. Za manje stanove je veci interes - naravno. Evo mi smo prekjucer u ZANE ag. zabiljezeni kao 6. par zainteresiran za tocno taj stan. A vec je skoro kraj predbiljezbi.

I nismo imali dogovoreno, jer je zena na telefonu rekla da vise nemaju termina za rezervirati ali nek dodjemo pa cemo malo pricekati kad se netko od agenata oslobodi. Naime, ljudi kazu da ce doci, pa ne dodju, ili zakasne ili dodju ranije isl.

Nismo cekali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesu li to prijave samo za Sesvete ili i za Podbrežje (zove li se tako) i Novi Zagreb?

Znaju li oni nešto o gradnji kuća po istom principu?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Jesu li to prijave samo za Sesvete ili i za Podbrežje (zove li se tako) i Novi Zagreb?

Znaju li oni nešto o gradnji kuća po istom principu?
    Samo za Sesvete.

Za sada za drugo ne idu prijave. Javit ce na svojoj stranici kad bude .

Inace, mislim da mi nemamo sanse jer sam se ja prije nekoliko godina odjavila iz Zagreba i sada smo svi troje prijavljeni u Smoboru. Ima sigurno prije nas neko s istim uvjetima a da je iz ZG.
    Ali nisam tuzna, jucer sam dobila obavijest da dodjemo u Hoto jer imaju super proljetnu akciju - cijena kvadrata im je 1290 eura pa tko zna

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tiwi samo vodite računa da se u Hoto vilama još dodatno mjesečno plaća za održavanje parkova, za recepciju, portu i sl. pa se nabere još lijepa svotica mjesečno. Čula sam da se dosta ljudi tu zaletilo i kasnije pokajalo.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da ovo je na žalost bilo samo za Sesvete, a to mi je malo predaleko. Ja čekam one u Podbrežju. Zna li netko kada bi to trebalo biti?

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za Podbrezje ce prijave navodno biti vec ove godine (ako se ne varam radilo se o 9. mj.).
    Nesto sam nacula da ce za Podbrezje biti izmijenjeni kriteriji, odnosno da ce se znatno bodovati strucna sprema jer taj kvart zele proglasiti kvartom znanstvenika?!
    Ali to su sve price, vidjet cemo sto ce zapravo biti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako sam jako zainteresirana za kupnju stana u Zagrebu malo sam surfala o tim naseljima.

Vjerujem da će biti prekrasno živjeti u takvim uređenim naseljima, naspram one nakradne Trešnjeve ili jš gore podsljemenske zone (ja sam inače ljubitelj Novog Zagreba i zgrada napravljenih po nekom redu i s međuprostorom među njima).

No, neke stvari mi nisu posve jasne i ne sviđaju mi se.
    Sesvete: cijena stana i nije toliko povoljnija od ostale novogradnje na tom području, posebno jer je će to naselje biti izvan grada Sesveta, a oko njega hale i sl., podalje vlaka (slučaj kao i Hoto naselje). Kada se dodaju razna davanja i troškovi cijena kvadrata će isto biti iznad 1300eura...

Drugo naselje: Podbrežje (iza OMV-ove benzinske na putu prema Velikoj Gorici - iza crkve u Sigetu), prema onome što sam vidjela na Int. gradit će se devet zgrada, svaka na 9 katova, što mi se isto tako ne sviđa ... Zgrade kao npr. limenke u Utrinama ili Zapruđu (ne mislim po gradnji nego po visini, dužini...) Mislim da je ljepše živjeti u nekoj četverokatnici ili max. peterokatnici ... A ja bih tako htjela u Novi Zagreb ...

Treće: Borovje - taj plan mi isto nejasan (mislim da su zgrade raznovrsne kao u Sesvetama), no to se naselje planira graditi tek nakon ova dva ... Dakle negdje poslije 2010. - to mi je predugo za čekati, posebno jer ćemo onda ispasti iz konkurencije zbog godina - sada nam je zadnji vlak da ulovimo ove kriterije "do 35 godina" ...

Nadalje, jesam li ja to dobro razumjela da su krediti za te stanove s kamatama od 5,75%?? To je više do svih kamata sadašnjih stambenih kredita ...

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto se tice Sesveta imas pravo naselje ce biti izvan Sesveta, ali (kao prava zaljubljenica u Sesvete ) mogu reci da za cca 10-15 min pjeske mozes doci do vlaka i centra Sesveta.
    S druge strane imas 5 min da s autom izadjes na Slavonsku.

Navodno ce se i tvornica Sljeme rusiti i tamo ce napraviti neku poduzetnicku zonu (premda sam cula i verziju da ce se tamo raditi zgrade).
    Ako ce se raditi zgrade sve ce to biti povezano, jer je tvornica Sljeme sada prakticno u centru Sesveta.

Inace vidjela sam da je autobusna stanica na relaciji Sesvete - Sesvetska sopnica na Rimskom putu (cesta koja idu uz naselje).

Sve ovo je subjektivno jer ja sam ipak 30-tak godina zivjela u Sesvetama pa mi je sve poznato i blizu

Za kredite ne znam, pa bi mi bilo drago ako netko zna nesto vise o tome da kaze.
    Ja planiram uzeti kredit kod ZABE u kategoriji nenastavnog osoblja u znanstvenim ustanovama pa se nadam kreditu manjem od 5%.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

definitivno - tvoje je mišljenje za mene subjektivno

meni taj dio izgleda kao zemlja Nedođija uz Getro i onaj propala-investicija-šoping-centar ...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I meni.

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa rekla sam da je subjektivno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odgovorili su mi mailom na upit i dali kontakt osobu za Podbrežje i zemljišta za kuće.
    Kada saznam više, napisat ću.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U kojoj agenciji? Nisam znala da se već može predbilježiti za Podbrežje!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa
    Tiwi samo vodite računa da se u Hoto vilama još dodatno mjesečno plaća za održavanje parkova, za recepciju, portu i sl. pa se nabere još lijepa svotica mjesečno. Čula sam da se dosta ljudi tu zaletilo i kasnije pokajalo.
    Samo da prvo odgovorim iako je malo OT.
    Dakle, raspitali smo se.
    Cijena 1290 je za vilu (dakle ogromnu kucu) koja nama ne treba. 1390 je cijena za stan koji se nama svidja i udajen je od ceste i sve u svemu bas kako treba. Kamata ovisi o banci, kreditu (za mlade ili neki drugi) itd. Kamata bi meni bila 3.99 a sve ce mi biti malo bolje ako se uskoro proda stan kojeg prodaju moji starci pa dobijem nekih 15 - 20 tis. eura i to dam kao polog, ucesce votever i tako si umanjim zapravo kredit a i kamatu za cca 20 tis.erua. Uh, danima sam vec u racunanju.
    E da, po pitanju dodath davanja za odrzavanje, racunali smo i ispada dabi nam bilo oko 200 kn a to i nije nekaj strasno, ako uzmem u obzir da zbog toga onda ne moram cistit snjeg ispred ulaza, kosit travu, obrezivat, cupat pa sadit isl. Ja sam gotovanka i to mi supersonicno odgovara . A povezala sam se s ljudima koji tamo zive i vidim jasnu razliku u pretpostavkama i cinjenicama.

Borovje - govorite li o onom nekom fora ekoloskom naselju koje planiraju graditi il necm drugom? Ili je to isto :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U kojoj agenciji? Nisam znala da se već može predbilježiti za Podbrežje!
    Nisu prijave nego informacije ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U kojoj agenciji?
    Nije agencija, nego info centar

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mene opet po ovom pitanju.

Pomagajte!! :?

Dobila sam dopis da za stan za koji smo se javili ima vise zainteresiranih i sada trebam pribaviti:
    presliku osobne

potvrdu o prebivalistu

potvrdu da nisam vlasnik kuce/stana u Zgbu- ovo dizem u katastru i gruntovnici. Gdje su te dviej ustanove u Zgbu-u? Nemojte mi se smijati, stvarno ne znam

bracni status - vjencani list - gdje ga dizem? Udala sam se u Crkvi Sv. Katarine. Jel spadam u opcinu Centar pa tamo idem u maticni ured ili prema opcini prebivalista??

Thnx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

katastar je ulici hrvatske bratske zajednice,točnije kod nsb-a,južnije od glavnog ulaza.samo pazi,jer imaju čudno radno vrijeme.imam zapisano jer mi je trebalo prije godinu dana,ali moram pogledati kada dođem doma.javim ti popodne,odgovara?

vjenčani list dižeš u općini gdje ti je crkva.dakle,centar u tvojem slučaju.

ako je više zainteresiranih za taj stan to znači da će ići tzv.licitacija?

i još nešto,svi sesvećani i ljudi iz okolnih mjesta/sela su oduševljeni tim novim naseljem jer vam je stvarno sve nadohvat ruke.a koliko čujem,u 9.mj se počinju rušiti sve one silne hale od mostića na lijevo kada siđeš sa glavne ceste!

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A je li katastar i gruntovnica jedno te isto ili nije?
    Pise da trebam i u katastar i u gruntovnicu.
    Nije mi kasno popodne, danas ne stignem nista od toga obavljati.

To sto je vise zainteresiranih znaci da ce povjerenstvo razmatrati kriterije - valjda ce bodovati koliko imas godina, koliko dugo zivis u Zgb-u, koliko imas clanova uze obitelji, jesi li sudionik domovinskog rata. Ne znam kako bi bodovali prebivaliste i potvrdu da nisi vlasnik kuce. To su valjda uvijeti da te uopce uzmu u razmatranje kada na jedan stan postoji vise kandidata.

A ovo rusenje - to znaci da ce rusiti Termomehaniku (jel se tako zove ona tvornica?), Sljeme i onaj neki ruzni silos?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf,ja ti ne znam sva ta imena,ali znam da sve lijevo od mostića ide u rušenje (desno je već naselje,jel?). koliko sam čula,tamo ide neki trgovački centar.

više ti se boduje ako nisi vlasnik nikakve nekretnine.prvo se gledaju oni ljudi koji nemaju ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dijana76 prvotno napisa
    katastar je ulici hrvatske bratske zajednice,točnije kod nsb-a,južnije od glavnog ulaza.
    To nije katastar nego "gruntovnica", odnosno Zemljišno-knjižni odjel Općinskoga suda u Zagrebu.
    Tel: 6302-222.
    Uredovno vrijeme za građane: od pon. do pet. 8 -13, utorkom i srijedom 15-20

Katastar je ovdje:
    GRADSKI URED ZA KATASTAR I GEODETSKE POSLOVE GRADA ZAGREBA
    ULICA GRADA VUKOVARA 58A
    Tel: 01-61 00 833, Fax: 01-61 00 858

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure vi ste super

Jeste li mozda u zadnje vrijeme vadile tamo kakve potvrde? Znate li koliko kostaju biljezi? Trebala bi ih kupiti prije nego sto krenem sakupljati potvrde pa da se ne vracam od referenata.

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas obavila:
    katastar - 40 kn biljega
    gruntovnica - 0 kuna potvrda
    vjencani list - 20 kn biljega
    potvrda o prebivalistu - 40 kn biljega.

A zanimljivo je vidjeti tu potvrdu o prebivalistu. Recimo ovako - ja rodjena davnih 70-tih, a prijavljena tek 1986 (vadila prvu osobnu) i naravno da ispada da gdje sam ja bila od 70-tih do 1986.....
    Bas me zanima kako ce bodovati to razdoblje.

Papire sam vadila samo za sebe, a slusam ljude koji su dosli vaditi - neki vade samo za sebe, neki za cijelu obitelj....

Ja sam zvala u holding i teta je rekla samo za osobu koja je prijavila interes za stanom. A poslije cemo vidjeti. Nakon sto sam 6 sati provela po raznim redovima, odlucila sam nis mi ne bumo vidjeli poslije. Ak prodje ovako prodje, ak ne prodje nikom nis!

Vrijeska o kakvim se to zemljistima radi??

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mia, ako ti broj godina u Zagrebu nosi bodove, idi izvadi potvrdu o prebivalištu svojih roditelja, pa iako ti nisi od rođenja prijavljena, oni logički zaključuju da ako su ti roditelji bili u Zagrebu da si onda morala biti i ti. Ista situacija je bila i kod mene, tada nije bilo obavezno odmah nakon rođenja prijaviti dijete, tako da moja prijava datira od mog polaska u školu. Za prijavu za poticanu stanogradnju je jako bitno bilo koliko godina si u Zagrebu, tako da sam izvadila potvrdu o prebivalištu i za roditelje i tako indirektno dokazala da sam u Zagrebu od rođenja. Jest da ti je to još 2x40 Kn, još stajanja u redu, ali možda ti se isplati.
    I, da, nije moguće naknadno upisati prebivalište od rođenja, tako kad mi opet bude trebao dokaz da tu živim od rođenja umjesto jedne potvrde ću opet morati vaditi tri .

franjica

Početno

podižem temu.
    zanima me da li netko zna o gradnji stanova u podbrežju-novi zagreb?
    tražim na internetu,pa nisam našla ništa konkretno. kada ce biti prijave, sto je sve potrebno i kada se ocekuje pocetak gradnje?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To i mene zanima i nikako da nađem neke info. Zna li netko?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još ništa.
    Čeka se.
    Otkup zemljišta, dozvole i sl....

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Podižem.
    Ima li šta novo po tom pitanju ?
    Ima li netko iz hoto vila? Kako je u Sesvetama? I)ma li zaista vrtića, škola i ostalog? Meni vweć gori pod petama i ne mogu više čekati. Sad sam zvala za posove stanove i kažu da ne znaju dal će uopče biti novog natječaja...

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eci najbolje je da odes u Sesvete i vidis kako izgledaju zgrade. Sada ih se vec veci broj moze vidjeti. Prijatelji od prijatelja (uh) su kupili stan preko PBZ nekretnina. NIsu bili na POS listi ali su odlucili da bi tamo kupili stan i otisli u PBZ Nekretnine. Pokazali su im koji stanovi su slobodni i to je to. CIjena ti je ista kao da si ga kupovala kada si se prijavljivala za POS. Zapravo su oni sada i bolje prosli jer nisu izgubili vrijeme i novce na prikupljanje dokumentacije.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mia, ako planiraš kupiti stan u Sesvetama dobro bi bilo znati za spalionicu
    koja će biti blizu

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odustala sam od Sopnice - Jelkovaca nakon sto su me odbili. Htjela sam bas odredjeni stan koji su dali nekom drugom pa evo im sad

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •